Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (2025)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Gluttonous

Re: Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (2025)

Δημοσίευση από Gluttonous »

Είμαι από επαρχία και πτυχιούχος, όπως εσύ. Μπήκα στην Αστυνομία απευθείας το 2024 και σε ενημερώνω ότι μια χαρά βγαίνω με το μισθό της ΕΛ.ΑΣ. 

Και επειδή έχω τελειώσει παραπλήσια σχολή της δικής σου (οικονομικά) και έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό, σε ενημερώνω ότι ζούσα μέσα στο άγχος, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει τώρα στο Σώμα. 

Καλά σου απάντησε ο άλλος κάτω ρε φίλε είναι δυνατόν να κάθεσαι να λες στο παιδί ότι επειδή βγαίνεις εσύ θα βγαίνει και αυτός? Και αν έχεις εσύ βοήθεια όπως πολύ σωστά σου απάντησε ο άλλος πιο πάνω θα πρέπει να έχει και το παιδί? Επειδή βαριέσαι να δουλέψεις εσύ στον ιδιωτικό τομέα και μπήκες επειδή έχεις ακίνητα και εύπορους συγγενείς γιατί αλλιώς σιγά μην έμπαινες γιατί θα είχε βαρέσει ταμπούρλο η κοιλιά από την πείνα δεν σημαίνει ότι είναι όλοι το ίδιο. Μην παίρνετε γενικά κόσμο στον λαιμό μας σκεφτείτε πριν μιλήσετε μην συμπεριφέρεστε όπως σας μεγάλωσαν...

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

DIMKWTC έγραψε: Τετ Φεβ 11, 2026 1:45 am Καλησπέρα παιδιά .. Μου έχει έρθει το χαρτί για τις 15 να παρουσιαστώ στην Τρίπολη και ακόμα έχω κάποιες αμφιβολίες .. Θέλω μια γνώμη αν μπορείτε .. είμαι 24 χρονών από επαρχία και περιμένω πτυχίο διοίκηση επιχειρήσεων από το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών χρωστώντας πλέον 2 μαθήματα .. Είμαι ακόμα σε δίλημμα το τι να κάνω .. Να επιλέξω ΕΦ ή το πτυχίο μου και να κυνηγήσω άλλα πράγματα και ίσως και άλλες θέσεις καυτερές δημοσίου .. Γενικά είμαι υπέρ του δημοσίου ! Γνωρίζει κανένας αν μπω αστυνομία αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το πτυχίο μου μέσα και να μπω σε ανάλογη θέση ή για να γίνει αυτό πρέπει να βγει άλλη προκήρυξη με τις συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες μπορώ να τις κυνηγήσω και σαν πολίτης .. Για αρχή τα λεφτά γνωρίζουμε πόσα θα είναι και επισησ βοηθήστε με όσο μπορείτε για να γνωρίζω ολοκληρωμένη την εικόνα σαν ΕΦ!

Αδερφέ μου, καλησπέρα.
Αρχικά πριν κοιτάξεις το οικονομικό και όλα τα υπόλοιπα, πρέπει να σκεφτείς εάν σου αρέσει να είσαι αστυνομικός. Φαντάσου τον εαυτό σου, σαν αστυνομικό . Πχ να είσαι στην ομάδα Δίας, να κάνεις μια καταδίωξη στην Πειραιώς πχ με 100 χλμ πάνω σε μια μηχανή την οποία θα οδηγάς εσύ ή κάποιος συνάδελφος σου, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να σου κάνει μια στραβοτιμονια ένα αμάξι, ή να σταματήσει αυτός που κυνηγάς και να έχει κανένα kinder έκπληξη μαζί του με ότι αυτό συνεπάγεται. Ή πχ να είσαι στην τροχαία, να πηγαίνεις σε τροχαία ατυχήματα, να βλέπεις ότι μπορείς να φανταστείς και να πρέπει να συνεχίσεις την μέρα σου.

Επισκέπτης

Και συνεχίζω. Υπάρχουν πολλά σενάρια με το τι μπορεί να σου συμβεί σε αυτό το επάγγελμα, και μπορείς να τα δεις και μόνος σου, σε διάφορες ειδησιογραφικες ιστοσελίδες όπου κυκλοφορούν άρθρα με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Για αρχή σκέψου το αυτό και μετά μπορείς να δεις και το οικονομικό κομμάτι . Εγώ πχ δεν θα πήγαινα να γίνω Ναυτικός , να λείπω 7 μήνες τον χρόνο για 4 χιλιάρικα τον μήνα (λέω ένα παράδειγμα). Δεν θέλω να σε επηρεάσω και να σε αγχωσω , όμως πρέπει να δεις ρεαλιστικά το τι θα αντιμετωπίσεις για αρχή , και μετά όλα τα αλλα

Dimikwtc

Δημοσίευση από Dimikwtc »

Ναι κατάλαβα ! .. επίσης το πτυχίο μου μπορώ να το χρησιμοποιήσω κάπως ; Πτυχίο οικονομικών .. και επίσης τι λεφτά παίρνεις όταν είσαι στην σχολή και σε τι πόστο θα μας τραβήξουν ;

Επισκέπτης

Dimikwtc έγραψε: Τετ Φεβ 11, 2026 7:56 pm Ναι κατάλαβα ! .. επίσης το πτυχίο μου μπορώ να το χρησιμοποιήσω κάπως ; Πτυχίο οικονομικών .. και επίσης τι λεφτά παίρνεις όταν είσαι στην σχολή και σε τι πόστο θα μας τραβήξουν ;

Αρχικά η βαθμολογική εξέλιξη ενός ΕΦ, είναι 5 χρόνια σαν ειδικός φρουρός , αφού και αν μονιμοποιήθεις όταν τελειώσει η πενταετία, στα 3 χρόνια γίνεσαι αστυφύλακας, δηλαδή στα 32 σου. Το εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πτυχίο σου για να έχεις κάποια εξέλιξη , δεν το γνωρίζω , ίσως αν ψάξεις σε φόρουμ κλπ ή ακόμα καλύτερα ρωτήσεις στο τμήμα που ανήκεις να μάθεις . Το καλοκαίρι που μας περασε είχε βγει μια προκυρηξη από ότι θυμάμαι όπου πολίτες μπορούσαν να γίνουν αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικότητα οικονομικών (εκεί θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το πτυχίο σου και να είσαι αξιωματικός). Λεφτά για όσο διαρκέσει η εκπαίδευση,όπως έχει αναφερθεί και στο φόρουμ είναι γύρω στα 350 τον μήνα . Μετά θα παίζεις μπάλα γύρω στο χιλιάρικο για πολλά χρόνια, υπάρχουν και κάποια επιδόματα που μπορεί να σου ανεβάσουν και 50 ευρώ πχ νυκτερινα . Επίσης , από όσο ξέρω στο δημόσιο είναι μόνο 12 μισθοί ανά έτος, χωρίς δώρα δηλαδη
Επισκέπτης

Σε τι πόστο θα σε τραβήξουν, δεν το γνωρίζει κανένας. Σε προηγούμενες σελίδες ή σε άλλα θέματα του φόρουμ έχει αναφερθεί , που πήγαν τα παιδιά που μπήκαν πέρυσι, αξίζει να ρίξεις μια ματιά. Συνήθως Δίας , πεζές περιπολίες , φυλάξεις πχ σε κάποιο τμήμα κλπ (στο περίπου πάντα).
Επισκέπτης

Ναι φιλε, εσυ που ρωτας με το πτυχιο, εσενα θα σε κανουμε Υπουργο Οικονομικων και παραλληλα θα εισαι και ειδικος φρουρος. Πραγματικα ειναι να απορει κανεις με το τι φυντανια θα μπουν παλι στο σωμα. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ειδαν φως και μπηκαν.  :?

Επισκέπτης

Gluttonous έγραψε: Τετ Φεβ 11, 2026 7:29 pm

Είμαι από επαρχία και πτυχιούχος, όπως εσύ. Μπήκα στην Αστυνομία απευθείας το 2024 και σε ενημερώνω ότι μια χαρά βγαίνω με το μισθό της ΕΛ.ΑΣ. 

Και επειδή έχω τελειώσει παραπλήσια σχολή της δικής σου (οικονομικά) και έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό, σε ενημερώνω ότι ζούσα μέσα στο άγχος, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει τώρα στο Σώμα. 

Καλά σου απάντησε ο άλλος κάτω ρε φίλε είναι δυνατόν να κάθεσαι να λες στο παιδί ότι επειδή βγαίνεις εσύ θα βγαίνει και αυτός? Και αν έχεις εσύ βοήθεια όπως πολύ σωστά σου απάντησε ο άλλος πιο πάνω θα πρέπει να έχει και το παιδί? Επειδή βαριέσαι να δουλέψεις εσύ στον ιδιωτικό τομέα και μπήκες επειδή έχεις ακίνητα και εύπορους συγγενείς γιατί αλλιώς σιγά μην έμπαινες γιατί θα είχε βαρέσει ταμπούρλο η κοιλιά από την πείνα δεν σημαίνει ότι είναι όλοι το ίδιο. Μην παίρνετε γενικά κόσμο στον λαιμό μας σκεφτείτε πριν μιλήσετε μην συμπεριφέρεστε όπως σας μεγάλωσαν...

Ότι θέλω θα λέω. Εσύ ακόμα δεν μπήκες ή αν είσαι μέσα και δεν βγαίνεις πάρε τον πούλο και μη μας ζαλίζεις τον έρωτα. 
Dimikwtc

Δημοσίευση από Dimikwtc »

Πιστευτέ έχω ελπίδες να πάμε στην ασφάλεια ; Ή όχι ; Γενικά ποιες θέσεις πεζουν περισσότερο και επίσης θέλω να αποφύγω τα νυχτερινά .. ποια θα ήταν τα καλύτερα πόστα για εμάς 
Επισκέπτης

Dimikwtc έγραψε: Τετ Φεβ 11, 2026 10:47 pm Πιστευτέ έχω ελπίδες να πάμε στην ασφάλεια ; Ή όχι ; Γενικά ποιες θέσεις πεζουν περισσότερο και επίσης θέλω να αποφύγω τα νυχτερινά .. ποια θα ήταν τα καλύτερα πόστα για εμάς 

Ασφάλεια πήρε πολλούς πέρσι και δεν ξέρω αν θα ανοίξουν θέσεις πάλι. Επίσης η ασφάλεια που θες έχει βραδινά κάνεις βάρδια κανονικά.

Επισκέπτης

Επίσης αυτό πού λέει πιο πάνω για τα 350 ευρώ δεν ισχύει ότι είναι μόνο στην εκπαίδευση. Είναι 350 ευρώ τέσσερις μήνες αφότου τελειώσεις την εκπαίδευση. Δηλαδή θα τελειώσεις την εκπαίδευση Μάιο. Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο θα παίρνεις 350 ευρώ τον μήνα. Μετά θα αρχίσεις παίρνεις 900+ αμυδρά 1000.
episkeptis1

Δημοσίευση από episkeptis1 »

DIMKWTC έγραψε: Τετ Φεβ 11, 2026 1:45 am Καλησπέρα παιδιά .. Μου έχει έρθει το χαρτί για τις 15 να παρουσιαστώ στην Τρίπολη και ακόμα έχω κάποιες αμφιβολίες .. Θέλω μια γνώμη αν μπορείτε .. είμαι 24 χρονών από επαρχία και περιμένω πτυχίο διοίκηση επιχειρήσεων από το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών χρωστώντας πλέον 2 μαθήματα .. Είμαι ακόμα σε δίλημμα το τι να κάνω .. Να επιλέξω ΕΦ ή το πτυχίο μου και να κυνηγήσω άλλα πράγματα και ίσως και άλλες θέσεις καυτερές δημοσίου .. Γενικά είμαι υπέρ του δημοσίου ! Γνωρίζει κανένας αν μπω αστυνομία αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το πτυχίο μου μέσα και να μπω σε ανάλογη θέση ή για να γίνει αυτό πρέπει να βγει άλλη προκήρυξη με τις συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες μπορώ να τις κυνηγήσω και σαν πολίτης .. Για αρχή τα λεφτά γνωρίζουμε πόσα θα είναι και επισησ βοηθήστε με όσο μπορείτε για να γνωρίζω ολοκληρωμένη την εικόνα σαν ΕΦ!

φίλε πάνε να δεις πως είναι γιατί άμα δεν πας θα αναρωτιέσαι μια ζωή εάν έκανες λάθος ή οχι...ειδικά αφού σου έχει έρθει και το χαρτί και έχεις περάσει και τα τεστ όλα...δηλαδή τόσος κόπος άδικα? κρίμα δεν είναι ... στο κάτω κάτω καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες!!!
Επισκέπτης

episkeptis1 έγραψε: Πέμ Φεβ 12, 2026 11:10 am

φίλε πάνε να δεις πως είναι γιατί άμα δεν πας θα αναρωτιέσαι μια ζωή εάν έκανες λάθος ή οχι...ειδικά αφού σου έχει έρθει και το χαρτί και έχεις περάσει και τα τεστ όλα...δηλαδή τόσος κόπος άδικα? κρίμα δεν είναι ... στο κάτω κάτω καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες!!!

Η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσες να πάρεις. Επίσης δοκίμασε να δεις ίσως μπορείς να καταφέρεις και τα 2.
Επισκέπτης

Ελάτε στην μεγάλη οικογένεια της ελληνικής αστυνομιας 
User5000
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 18
Ενδιαφέροντα: Γυμναστική
Επάγγελμα: Μηχανικός

Δημοσίευση από User5000 »

Πραγματικά τέτοια μιζέρια και τέτοια ειρωνία δεν έχω ξαναδεί πραγματικά Γιαυτο έχουμε μείνει τόσο πίσω..δηλαδή τι ; Επειδή ο άνθρωπος ρωτάει μια γνώμη πέσατε όλοι να τον φάτε και τα λεφτά έτσι και τα λεφτά αλλιώς λες  και εσείς βγάζετε το εκατομμύριο πραγματικά ανθρώπους που γράφουν σε τέτοιο νήμα και το παίζουν  ιστορία λες και θα τους φάμε το πιάτο με τα φαγητό  δεν τους παίρνω στα σοβαρά, λίγο να χαλαρώσουμε Γιαυτο έγινε αυτό το νήμα για να περνούμε μαθήματα γνώσεις και να απαντάμε σε όποια ερώτηση χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος δεν τα γράφω αυτά για να το παίξω ιστορία αλλά με αυτό το σκεπτικό εννοείται πως θα μείνουμε για πάντα το ίδιο βγείτε από το καβούκι σας μην μένετε πίσω από το βουνό βοηθάτε τον συμπολίτη σας - συνάδελφο γιατί η ζωή τα φέρνει μπούμερανγκ ‘α είστε πάντα καλά εύχομαι υγεία και μυαλό και ότι αν έχετε στο μυαλό σας να το δοκιμάζετε γιατί μια ζωή έχουμε!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες