Έφεδρος στους ΟΥΚ

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Re: Έφεδρος στους ΟΥΚ

Δημοσίευση από PlatsaPloutsa »

Ένας Δημήτρης που μου έστειλε ότι προετοιμάζεται και αυτός για ΟΥΚ με ανώνυμο μήνυμα μπορεί να μου στείλει και ένα τρόπο επικοινωνίας ή να φτιάξει λογαριασμό αν θέλει να του απαντήσω
NaftisOyk

Δημοσίευση από NaftisOyk »

ΟΥΚ έγραψε: Τετ Δεκ 22, 2021 10:35 am Στην 2022 εσσο θα πάρουν φέτος εφέδρους ουκ ;
Μάγκες το 2020 είχε βγει μια προκήρυξη για ΟΥΚ να μπουν είτε από οβα ενώ είναι οβα η άτομα που είναι ήδη οβα του πολεμικού ναυτικού … ξέρετε αν θα βγει ξανά τέτοια προκήρυξη ;
FAAzo

Δημοσίευση από FAAzo »

Εάν τελειώσω ιατρική στο Πανεπιστήμιο, μπορώ να πάω γιατρός έφεδρος ουκ; Είναι βυσματικό; Θα κάνω σκληρή προπόνηση (θα μάθω) ή τούφα;

Ρωτάω γιατί θέλω να κάνω ιατρική δεν θέλω μεν να κάνω θητεία ως απλός στρατιώτης εφόσον γίνω γιατρός γιατί μπορεί να είμαι πιο χρήσιμος για την πατρίδα ως γιατρός, αλλά δεν θέλω να είμαι γιατρός που ειδικές δυνάμεις ή όχι δεν έμαθε τίποτα και πέρασε θητεία στον αφρό.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

FAAzo έγραψε: Δευ Μαρ 18, 2024 4:49 pm Εάν τελειώσω ιατρική στο Πανεπιστήμιο, μπορώ να πάω γιατρός έφεδρος ουκ; Είναι βυσματικό; Θα κάνω σκληρή προπόνηση (θα μάθω) ή τούφα;

Ρωτάω γιατί θέλω να κάνω ιατρική δεν θέλω μεν να κάνω θητεία ως απλός στρατιώτης εφόσον γίνω γιατρός γιατί μπορεί να είμαι πιο χρήσιμος για την πατρίδα ως γιατρός, αλλά δεν θέλω να είμαι γιατρός που ειδικές δυνάμεις ή όχι δεν έμαθε τίποτα και πέρασε θητεία στον αφρό.
Με γνώσεις Καταδυτικής Ιατρικής μπορεί να σε δεχθούν στη ΔΥΚ ως βοηθό όμως.

Στις Ειδικές Δυνάμεις θα έχεις ευκαιρία να μάθεις Α΄Βοήθειες Πεδίου Μάχης βάσει TCCC (Tactical Combat Casualty Care). Κανονικά θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για όλα τα Όπλα/Σώματα.
Hellinas
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Αυτό βελτίωση
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Hellinas »

Καλησπέρα συμπατριώτες,
Ήθελα να ρωτήσω, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει, εάν οι ΟΥΚ έχουν ανώτερο βαθμό όταν πάνε να απολυθούν, όπως οι ΔΕΑ που απολύονται ως ανθυπολοχαγοί. Ευχαριστώ πολύ.
Unknowner
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Unknowner »

PlatsaPloutsa έγραψε: Τρί Οκτ 31, 2023 6:58 pm
caucasian έγραψε: Κυρ Οκτ 08, 2023 9:13 pm Είσαι στον στρατό ξηράς ή στο ναυτικό; Αν είσαι στρατό ξηράς δεν μπορείς να πας στα ΟΥΚ. Μόνο από ναυτικό γίνεται προς το παρών για τους έφεδρους.

Δεν ισχύει αυτό, μίλησα με ΔΥΚ και με ενεργό εκπαιδευτή στα ΟΥΚ. Από στρατό ξηράς, πας Ειδικές Δυνάμεις και εκεί περνάνε να ρωτήσουν ποιοι θέλουν ΟΥΚ.

Προετοιμάζομαι να μπω με την Α' ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου 2024.

Τελικά παίρνουν για θητεία στα ΟΥΚ η όχι; Μπαίνω Σεπτέμβριο και είμαι Σ.Ξ.

Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Ypopsifiosbatraxos »

Καλησπέρα, λοιπόν σε 2 μήνες με την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου μπαίνω και /γω με την σειρά μου, με ανησυχεί λίγο αν και στης ελξεις, βυθίσεις, καμψεις, κοιλιακούς κτλ είμαι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, στο κολύμπι και στο τρέξιμο λίγο τα φτύνω… είμαι και καπνιστής 3 χρόνια τι πιθανότητες έχω? Στο τρεξιμο ενταξει παλεύεται καπως αλλά με το κομμάτι της θάλασσας δε την παλεύω με τίποτα, ειδικά με το να κρατάω την αναπνοή μου πολύ ώρα η με τα μακροβούτια. Με το κολύμπι σε γενικές γραμμές ειμαι κομπλε, αντέχω να κάνω δηλαδή 600-700 μετρα non-stop και σε λιγότερο από 10 λεπτά.Γενικά αν κάποιος έχει μπει και έχει ζήσει τι γίνεται εκεί μέσα ας μου απαντήσει λίγο, χρειάζεται να κρατάς αναπνοή πολύ ώρα εκεί μέσα η δεν παίζει τόσο ρόλο αυτό? 
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Unknowner έγραψε: Δευ Ιουν 30, 2025 7:59 pm
PlatsaPloutsa έγραψε: Τρί Οκτ 31, 2023 6:58 pm
caucasian έγραψε: Κυρ Οκτ 08, 2023 9:13 pm Είσαι στον στρατό ξηράς ή στο ναυτικό; Αν είσαι στρατό ξηράς δεν μπορείς να πας στα ΟΥΚ. Μόνο από ναυτικό γίνεται προς το παρών για τους έφεδρους.

Δεν ισχύει αυτό, μίλησα με ΔΥΚ και με ενεργό εκπαιδευτή στα ΟΥΚ. Από στρατό ξηράς, πας Ειδικές Δυνάμεις και εκεί περνάνε να ρωτήσουν ποιοι θέλουν ΟΥΚ.

Προετοιμάζομαι να μπω με την Α' ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου 2024.

Τελικά παίρνουν για θητεία στα ΟΥΚ η όχι; Μπαίνω Σεπτέμβριο και είμαι Σ.Ξ.

Ναι μπήκα τότε. Από όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει κάτι. Μπαίνεις από Ειδικές Δυνάμεις (ΚΕΕΔ). Σε ρωτάνε εκεί αν θες να πας. Μόνο Α και Ε ΕΣΣΟ.

PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

@Ypopsifiosbatraxos

Πες αριθμούς και χρόνους να σου πω με βάση αυτά που είδα.

50 μέτρα καλό θα είναι να μπορείς να κάνεις μακροβούτι. Γενικά θες αναπνοή. Αλλά το χτίζεις και εκεί αυτό. Και είναι και στο μυαλό.

600μ ελεύθερο σε κάτω από 10 λεπτά είναι τοπ. Το όριο εισαγωγής είναι 300μ σε κάτω από 7 λεπτά οπότε είσαι κομπλέ.

Βασικό: Πέρα από τα αθλήματα εισαγωγής στην αρχή πριν μπεις, δε κολυμπάς ελεύθερο. Εκεί κυρίως κολυμπάνε πλάγιο (combat side stroke) και ΔΕΝ το διδάσκουν. Πρέπει να το ξέρεις πριν μπεις. Οι χρόνοι με το καλημέρα είναι 1 ναυτικό μίλι (1.852μ) σε λιγότερο από 55 λεπτά ή 50 λεπτά με βατραχοπέδιλα. Και μετά από 1-2 εβδομάδες ζητάνε κάτω από 40 λεπτά με βατραχοπέδιλα.

Οπότε πρέπει να μπεις με χρόνο κάτω από 40 λεπτά πλάγιο.

(Μπήκα στην Α' ΕΣΣΟ το 2024, και έκατσα δυο μήνες στο σχολείο. Οπότε ότι πληροφορίες δίνω είναι από τότε, και μέχρι εκείνο το σημείο της εκπαίδευσης.)
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Παρεπιπτόντως, πιστεύω είναι πολύ κακό που δεν υπάρχει επίσημα κάπου η πληροφορία και πρέπει να ρωτάει ο άλλος σε φόρουμ αν μπορεί να πάει. Η στρατολογία να μην έχει ιδέα. Να μην ξέρεις τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση... έστω επιγραμματικά. Να μη σου λένε τι πρέπει να μάθεις από πριν και τι θα σου διδάξουν εκεί. (πχ πουθενά δε αναφέρετε το πλάγιο κολύμπι στην επίσημη ιστοσελίδα, και οριακά ούτε στο φόρουμ, και όμως πας εκεί και σου ζητάνε χρόνους χωρίς να το έχεις εκπαιδευτεί και αν δε περάσεις σε κόβουν.) Φυσικά οι μόνιμοι τα ξέρουν αυτά... και οι υπόλοιποι πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας που δεν έχουμε άτομα μέσα.
Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

PlatsaPloutsa έγραψε: Δευ Αύγ 11, 2025 1:55 pm Παρεπιπτόντως, πιστεύω είναι πολύ κακό που δεν υπάρχει επίσημα κάπου η πληροφορία και πρέπει να ρωτάει ο άλλος σε φόρουμ αν μπορεί να πάει. Η στρατολογία να μην έχει ιδέα. Να μην ξέρεις τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση... έστω επιγραμματικά. Να μη σου λένε τι πρέπει να μάθεις από πριν και τι θα σου διδάξουν εκεί. (πχ πουθενά δε αναφέρετε το πλάγιο κολύμπι στην επίσημη ιστοσελίδα, και οριακά ούτε στο φόρουμ, και όμως πας εκεί και σου ζητάνε χρόνους χωρίς να το έχεις εκπαιδευτεί και αν δε περάσεις σε κόβουν.) Φυσικά οι μόνιμοι τα ξέρουν αυτά... και οι υπόλοιποι πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας που δεν έχουμε άτομα μέσα.

Αδερφέ έχεις insta να σε στείλω γιατί απ' εδώ δε γίνεται συζήτηση
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Δευ Αύγ 11, 2025 9:26 pm
PlatsaPloutsa έγραψε: Δευ Αύγ 11, 2025 1:55 pm Παρεπιπτόντως, πιστεύω είναι πολύ κακό που δεν υπάρχει επίσημα κάπου η πληροφορία και πρέπει να ρωτάει ο άλλος σε φόρουμ αν μπορεί να πάει. Η στρατολογία να μην έχει ιδέα. Να μην ξέρεις τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση... έστω επιγραμματικά. Να μη σου λένε τι πρέπει να μάθεις από πριν και τι θα σου διδάξουν εκεί. (πχ πουθενά δε αναφέρετε το πλάγιο κολύμπι στην επίσημη ιστοσελίδα, και οριακά ούτε στο φόρουμ, και όμως πας εκεί και σου ζητάνε χρόνους χωρίς να το έχεις εκπαιδευτεί και αν δε περάσεις σε κόβουν.) Φυσικά οι μόνιμοι τα ξέρουν αυτά... και οι υπόλοιποι πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας που δεν έχουμε άτομα μέσα.

Ypopsifiosbatraxos σου είπα και στο email. Ρώτα εδώ ότι θες να υπάρχει και για τους υπόλοιπους. Μπορεί να έχουν κι άλλοι τις ίδιες απορίες.
Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Συμφωνώ με όσα έγραψες αδερφέ, το σχόλιο που έγραψα ήταν τον Ιούλιο τώρα γενικα έχω κάνει μεγάλη πρόοδο, σκεψου κολυμπούσα 50 μέτρα και νομιζα θα πνίγω(λόγο τσιγάρου και κακής τεχνικής) και τώρα σε 5-6 λεπτά βγάζω ένα 300 σε ελεύθερο στυλ άνετα…θα κοιτάξω και αυτό που μου λες, απλά αυτό που σου είπα στο email και για κάποιο λόγο δε μου ήρθε η απάντηση σου, παρουσιάζομαι θηβα στο ΚΕΠΒ ενώ είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις και πολλοί λένε ότι δήλωσαν για ΟΥΚ από απλά κέντρα έβγαλαν τα αθλήματα και πήραν κόσμο μόνο από ΚΕΕΔ,εγώ τι μπορώ να κάνω τώρα?μιλησα και με την ΔΥΚ και μου το επιβεβαίωσαν και αυτοί… μετά πηρα στο ΚΕΕΔ και μου είπαν ότι για μετάθεση μπορεί να γίνει και μετά την ορκομωσία. Γενικα άλλες ερωτήσεις δεν έχω αδερφ.Ρισπεκτ που είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις το εκτιμώ
Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

PlatsaPloutsa έγραψε: Δευ Αύγ 11, 2025 10:07 pm
Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Δευ Αύγ 11, 2025 9:26 pm

Ypopsifiosbatraxos σου είπα και στο email. Ρώτα εδώ ότι θες να υπάρχει και για τους υπόλοιπους. Μπορεί να έχουν κι άλλοι τις ίδιες απορίες.

Unknowner
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Unknowner »

PlatsaPloutsa έγραψε: Δευ Αύγ 11, 2025 1:40 pm @Ypopsifiosbatraxos

Πες αριθμούς και χρόνους να σου πω με βάση αυτά που είδα.

50 μέτρα καλό θα είναι να μπορείς να κάνεις μακροβούτι. Γενικά θες αναπνοή. Αλλά το χτίζεις και εκεί αυτό. Και είναι και στο μυαλό.

600μ ελεύθερο σε κάτω από 10 λεπτά είναι τοπ. Το όριο εισαγωγής είναι 300μ σε κάτω από 7 λεπτά οπότε είσαι κομπλέ.

Βασικό: Πέρα από τα αθλήματα εισαγωγής στην αρχή πριν μπεις, δε κολυμπάς ελεύθερο. Εκεί κυρίως κολυμπάνε πλάγιο (combat side stroke) και ΔΕΝ το διδάσκουν. Πρέπει να το ξέρεις πριν μπεις. Οι χρόνοι με το καλημέρα είναι 1 ναυτικό μίλι (1.852μ) σε λιγότερο από 55 λεπτά ή 50 λεπτά με βατραχοπέδιλα. Και μετά από 1-2 εβδομάδες ζητάνε κάτω από 40 λεπτά με βατραχοπέδιλα.

Οπότε πρέπει να μπεις με χρόνο κάτω από 40 λεπτά πλάγιο.

(Μπήκα στην Α' ΕΣΣΟ το 2024, και έκατσα δυο μήνες στο σχολείο. Οπότε ότι πληροφορίες δίνω είναι από τότε, και μέχρι εκείνο το σημείο της εκπαίδευσης.)

Αδερφέ σε κόψανε η έφυγες από μόνο σου αν επιτρέπεται? Και τι προπόνηση βαρούσες πριν μπεις ?

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες