Με άδεια θρανία οι σχολές

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Δημοσιεύσεις: 11314
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2009 11:02 pm
Επικοινωνία:

Με άδεια θρανία οι σχολές

Δημοσίευση από D.Y.K »




Με άδεια... Θρανία κινδυνεύουν να μείνουν φέτος οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, εντείνοντας τον προβληματισμό για τη μελλοντική παραγωγή αξιωματικών στο Εμπορικό Ναυτικό.

Αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού, από τις 402 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για να καλυφθούν, με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καλύφθηκαν μόλις οι 119.

Ιδιαίτερα, στις Σχολές Μηχανικών η κατάσταση είναι απογοητευτική, αφού από τις 178 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί καλύφθηκαν μόλις οι 5... Κάπως καλύτερα τα πράγματα για τις Σχολές Πλοιάρχων, αφού από τις 224 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί καλύφθηκαν οι 114.

Συνολικά, το υπουργείο Ναυτιλίας έχει προκηρύξει για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά για τις ΑΕΝ 1.336 θέσεις.

Από αυτές ένας μεγάλος αριθμός καλύπτεται από φετινούς αποφοίτους ή και παρελθόντων ετών, με βάση το απολυτήριο Λυκείου, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι 10 Σεπτεμβρίου σε οποιαδήποτε Ακαδημία. Σε αυτή τη διαδικασία εναπόκειται, πλέον, να αυξηθεί ο φετινός αριθμός εισακτέων, αν και τα τελευταία χρόνια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας δεν έχει γίνει κανένας ουσιαστικός διάλογος για την προώθηση ολοκληρωμένου προγράμματος αναβάθμισης της εικόνας του ναυτικού επαγγέλματος.



Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες