Ειδικότητες στα Τεθωρακισμένα

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nekrothaftis »

kocho έγραψε:Ξερει κανεις τιποτα για οργανικος Υκοα στον αυλωνα τι παιζει;

θα πας ίλη διοικησεως... Θα είσαι στο γράφειο κινήσεως μαζι με τον ανθστη Δεσλη (πολυ βλαχος) ... Τα κλασσίκα απο υκοα ξέρεις...
οι υπηρεσίες για του οδηγους είναι
1) Υκοα υπηρεσίας
2) 2ο νούμερο εποχουμενο περίπολο
3) 3ο νουμερο εποχούμενο περίπολο
4) οδηγος καντίνας
5) οδηγός 290 gd φαγητού
6) οδηγος ξενοκρατη
7) οδηγος ξενοκρατη

ο υκοα τα φαγητα και η καντινα ειναι διπλουπηεσια. Αναλόγα τον επόπτη βγάζουν εφοδο το βραδυ αυτον και τους βοηθους του σε 3 νουμερα 12-2 2-4 και 4-6 το προι
υκοα βαζουν και απλους οδηγους. Συνηθος ομως εφ. Δεκανεις. Τοου ΑΠΑΟ επισης τους κανουν οδηγους και τους βγαζουν και καταλληλοτητα
αν θυμαμαι καλα ενας απο τους οδηγους επερνε αποσπαση στην ΓΥΣ

οι οδηγοι ξενοκρατη είναι λουφα υπηρεσία... Είναι εξοδούχοι απλως βγαίνουν μετά της 5 το απογευμα... Αν γνωρίσεις καποιον μιχαλάκη απο το ΚΕΠΙΚ πες του οτι ειναι πιο χαζος και απο την σερπαντινα... :D

energy
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από energy »

Γεια σας παιδια. Γνωριζει κανεις να μου πει για την ειδικοτητα πληρωμα αρματος Λεοπαρντ 1Α5-Μ48Α5ΜΟΛΦ.Aν ειναι δυσκολα και τι μεταθεσεις εχει; Και που με στελνουν μετα την εκπαιδευση; Πχ. Οδηγοι πανε Γιαννενα.. Ευχαριστω προκαταβολικα!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

energy έγραψε:Γεια σας παιδια. Γνωριζει κανεις να μου πει για την ειδικοτητα πληρωμα αρματος Λεοπαρντ 1Α5-Μ48Α5ΜΟΛΦ.Aν ειναι δυσκολα και τι μεταθεσεις εχει; Και που με στελνουν μετα την εκπαιδευση; Πχ. Οδηγοι πανε Γιαννενα. Ευχαριστω προκαταβολικα!

Φυσικά και είναι δύσκολα. Βολές, ασκήσεις, συναγερμούς, συντήρηση.

Μεταθέσεις έχει παντού και σε στέλνουν όπου θέλουν. Κάνεις τη βασική εκπαίδευση (6-8 εβδομάδες), πας στη Μονάδα για το υπόλοιπο της θητείας.
energy
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από energy »

Nassos έγραψε:
energy έγραψε:Γεια σας παιδια. Γνωριζει κανεις να μου πει για την ειδικοτητα πληρωμα αρματος Λεοπαρντ 1Α5-Μ48Α5ΜΟΛΦ.Aν ειναι δυσκολα και τι μεταθεσεις εχει; Και που με στελνουν μετα την εκπαιδευση; Πχ. Οδηγοι πανε Γιαννενα. Ευχαριστω προκαταβολικα!

Μεταθέσεις έχει παντού και σε στέλνουν όπου θέλουν. Κάνεις τη βασική εκπαίδευση (6-8 εβδομάδες), πας στη Μονάδα για το υπόλοιπο της θητείας.

Ωραια σε ευχαριστω πολυ!
energy
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από energy »

Nassos έγραψε:

Να σε ρωτησω οταν λες φυσικα και ειναι δυσκολα τι εννοεις;
Εμενα μου ειπαν οτι απο σωματικη αποψη δν θα κουραστω απο ψυχολογικη αποψη θα κουραστω μονο.. Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα έχεις σωματική κόπωση. Γιατί εκτός από τις βολές που θα κάνεις στη Μονάδα σου και στη Ξάνθη, θα έχεις να αντιμετωπίσεις και τη κοπιαστική συντήρηση του άρματος [ερπύστριες (αλλαγή-λάδωμα). Κινητήρας (αφαίρεση-καθαρισμός-πλύσιμο πλαισίου κινητήρα), κανόνι-πολυβόλα), συνεγερμούς (ΤΑΕ - Τμήμα Άμεσης Επέμβασης) κλπ.

Και φυσικά σκοπέτο-θαλαμοφυλίκι.
energy
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από energy »

Nassos έγραψε:Θα έχεις σωματική κόπωση. Γιατί εκτός από τις βολές που θα κάνεις στη Μονάδα σου και στη Ξάνθη, θα έχεις να αντιμετωπίσεις και τη κοπιαστική συντήρηση του άρματος [ερπύστριες (αλλαγή-λάδωμα). Κινητήρας (αφαίρεση-καθαρισμός-πλύσιμο πλαισίου κινητήρα), κανόνι-πολυβόλα), συνεγερμούς (ΤΑΕ - Τμήμα Άμεσης Επέμβασης) κλπ.

Και φυσικά σκοπέτο-θαλαμοφυλίκι.

Στην Ξανθη θα παω 100% ; Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να μην παω καθολου Ξανθη;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άμα γίνεις ΠΑΜΑ (Πυροβολήτης-Ασυρματιστής Μέσου Άρματος) 100% πάς Ξάνθη για 10-15 ημέρες.2 φορές το χρόνο γίνονται βολές απ'όσο θυμάμαι.

energy
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από energy »

Nassos έγραψε:Άμα γίνεις ΠΑΜΑ (Πυροβολήτης-Ασυρματιστής Μέσου Άρματος) 100% πάς Ξάνθη για 10-15 ημέρες.2 φορές το χρόνο γίνονται βολές απ'όσο θυμάμαι.

ωραια σε ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση.. Αν γνωριζεις κ αλλες περιοχη που θα παω 100% (αν γινω κατι αλλο απο ΠΑΜΑ θα σε παρακαλουσα να μου πεις!) Εικόνα Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αυτές είναι οι ειδικότητες σε ένα άρμα μάχης

ΠΑΜΑ = Πυροβολητής-Ασυρματιστής
ΑΠΜΑ = Αρχηγός ΠΛηρώματος (περνάς και ΙΛΥΒ - Ίλη Υποψηφίων Βαθμοφόρων- κια γίνεσαι Δεκανέας)
ΟΔΜΑ = Οδηγός
ΓΕΜΑ = Γεμιστής

Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι μακριά από ΕΛΔΥΚ.
energy
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από energy »

Nassos έγραψε:Αυτές είναι οι ειδικότητες σε ένα άρμα μάχης

ΑΠΜΑ = Αρχηγός ΠΛηρώματος (περνάς και ΙΛΥΒ - Ίλη Υποψηφίων Βαθμοφόρων- κια γίνεσαι Δεκανέας)
ΟΔΜΑ = Οδηγός
ΓΕΜΑ = Γεμιστής

Σε ευχαριστω πολυ!
nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nekrothaftis »

ΟΔΜΑ = Οδηγός
ΓΕΜΑ = Γεμιστής

υπάρχει ακόμα ο γεμιστής σαν ειδικότητα; Στην ΕΣΣΟ μου 98 Β δεν νομίζω να την είχε κάποιος...
άλλα επειδή ο φίλος παέι ΤΘ δεν είναι μόνο αυτές οι ειδικότητές... Μπόρει να γίνει οδερπας τυφεκιοφορος υκοα υσοα πολυβολητης οπλουργος χειριστής TOW και άλλες
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Εγώ ανέφερα τις ειδικότητες σε άρμα μάχης, εάν επιλεγεί φυσικά.

Μπορεί βεβαίως να επιλεγεί σε μια από τις ειδκότητες που ανέφερες ή κάποια άλλη (σιτιστής, μάγειρας κλπ.).

xb1984
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από xb1984 »

ΟΔΜΑ = Οδηγός
ΓΕΜΑ = Γεμιστής

Σύμφωνα με όσα διαβάζω στο Forum, έχω καταλάβει πως όλες οι ειδικότητες στα Τεθωρακισμένα είναι δύσκολες.

Ωστόσο θα ήθελα να μαθω με μια συνοπτική περιγραφή το περιεχόμενο της κάθε ειδικότητας από τις παραπάνω που αναφέρονται.

Θα ήταν ευκολότερο να είχα μια ειδικότητα σε διοικητικό πόστο (γραφεία) έχω πτυχίο Λογιστικής (αλλά όχι και το κατάλληλο μέσοΕικόνα) ή θα πήξω μετά Στη μονάδα;

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβως ισχύει με ΕΛΔΥΚ.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ρε παιδια, ενας γνωστος μου που μπαινει σε αυτο το σωμα, λεει συνεχεια οτι εαν δηλωσει πως ειναι υδραυλικος θα περασει ζωαρα, και θα μεταφερθει σε ενα μερος που ονομαζεται "υλη διοικησεως" (αν ακουσα καλα), και οτι δεν ειναι απλοι φανταροι, αλλα κατι παραπανω, κλπ κλπ.
και ερωτω: Μα ειναι δυνατον να ισχυουν αυτες οι μυθοπλασιες;
ευχαριστω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες