Όριο ύψους για ΕΠΟΠ (2009)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από illy »

ΔΕΣΠΟΙΝΑ έγραψε:Παιδια αυτο που λεει ο εποπτης με συμφερει αλλα δεν πρεπει να παιζει γιατι εμενα με μετρησαν στο υψος 1.60 και περιμενω την δευτερα να κοπω αν και ειχα δηλωσει 1.65. Μετρησεις εγιναν και γινονται στο 424 οποτε αυτα που ειπε ο εποπτης τσαμπα χαρηκα
Μπα, Δεσποινακι δεν παιζει κατι τετοιο με τιποτα... Δυστυχως! Φετος εχει κοψιμο απιστευτο κ το θεμα πως αλλες φορες ειναι δικαιο κ αλλες οχι... Πχ δεν γινεται να υπαρχουν δυο ή κ παραπανω ατομα με το ιδιο υψος και πανω κατω τα ιδια κιλα κ το ενα ατομο να το βγαζεις οκ και το αλλο να το κοβεις λογω κιλων... Ελεος πια!

Dum spiro spero
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

Εωλοι παραμένουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς φαίνεται πως παραβαίνουν νόμους και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσβολή τους στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ενα από τα προβληματικά σημεία είναι το όριο ύψους 1,65 που θέτουν κοινό για άνδρες και γυναίκες, καθώς ο ισχύων νόμος προβλέπει διαφορετικά όρια. Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ο δικηγόρος Πέτρος Αγγελάκης,o οποίος έχει ασχοληθεί με δικαστικές προσφυγές για το θέμα του αναστήματος σε Στρατό και Αστυνομία, ο Νόμος 936/2001, που ισχύει και σήμερα, ορίζει ανάστημα 1,60 για τους άνδρες και 1,55 για τις γυναίκες. «Οι προκηρύξεις για την πρόσληψη ΕΠΟΠ παρίστανται ως μη νόμιμες, διότι παραβιάζουν τον νόμο.

Ετσι, ένας άνδρας ή μία γυναίκα που θα απορριφθούν επειδή δεν έχουν ανάστημα 1,65 μ. Αλλά πληρούν τα όρια του 1,60 μ. Ή 1,55 μ. Αντίστοιχα, μπορούν να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση του αποκλεισμού της υποψηφιότητάς τους λόγω αναστήματος».

Το «Εθνος» έχει θέσει θέμα νομιμότητας και για άλλο σημείο της προκήρυξης, καθώς από λάθος, που δεν έχει ακόμα διορθωθεί, έχουν αποχαρακτηριστεί από παραμεθόριες περιοχές οι νομοί Σάμου, Χίου και Λέσβου, ενώ η προκήρυξη για την πρόσληψη ΕΠΟΠ δίνει μόρια σε υποψήφιους από αυτές τις περιοχές. «Η προκήρυξη αντανακλά την προχειρότητα με την οποία η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργασίας για τους πολίτες.

ΕΘΝΟΣ
tati
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tati »

Σκατα τα εκαναν παλι!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Αυτο ελεγα τοσο καιρο Γιαννη μου διοτι ξερω πως δεν ειναι νομιμο αυτο που κανουν με τις προκηρυξεις των εποπ αλλα κ παλι πως να δικαιωθεις οταν τα βαζεις μαζι τους;
Dum spiro spero
mila82
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από mila82 »

aleka έγραψε:Ειχε ακουστει απο περυσι οτι θα αρχιζουν να κοβουνε τις γυναικες γιατι εχουνε μπει πολλες σε ειδικοτητες που δεν μπορουσαν τελικα να τα βγαλουνε περα κ εφοσον δεν μπορουνε να ξαναγυρισουν στο συστημα στο να μπαινουνε οι γυναικες σε συγκεκριμεμες ειδικοτητες (επειδη ειναι αντισυνατγματικο) χρησιμοποιουνε το υψος κ το βαρος, εγω δεν θα πω αν ειναι σωστο η οχι, περασα την διαδικασια αυτη κ ειδα ατομα που ειναι 1,50+ το ξερανε οτι το οριο ειναι 1,65 μπορει να υπεθεσαν οτι επειδη περνουσαν τα προηγουμενα χρονια θα γινει κ φετος κ αρχιζαν να κλαινε κ να απαιτουνε να συνεχισουν, θελουμε δεν θελουμε οι απαιτησεις ειναι αυτες κ ουτε προκειται να αλλαξουν. Περυσι μπηκε μια γνωστη μου με υψος που δεν εφανε το 1,57 κ 47 κιλα κουβαλοιυσε οπλο που ζυγιζει 40 κιλα Δεν αντεξε κ παραιτηθηκε για αυτο καποια πραγματα νομιω οτι αξιζει που υπαρχουν, εγω συγκεκριμενα εχω δηλωσει οικονομικο αλλα περναω μια διαδικασια η οποια δεν θα μου χρησιμευσει στο μελλον πουθενα πανω στην ειδικοτητα μου καποιες αλλες νομιζω οτι πρεπει να εχεις καποιο Α αναστημα κ καποια συγκεκριμενα κιλα για να μην εχουμε παραιτησεις

αλεκα, θα συμφωνησω μαζι σου, εκανα κουβεντα την ημερα των αθληματων
και μου ειπαν ακριβως οσα λες!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Το οτι εχει δοθει γραμμη το καταλαβα απο την πρωτη ομαδα που περνουσαν επιτροπη που ηταν και η φιλη μου κ μου τα ειπε που εγινε σφαγη... Τοτε να μην προκηρυσσουν τοσες πολλες θεσεις για το θεαθηναι και να επιλεγουν ελαχιστες αφου ολες τις βγαζουν αχρηστες-μουφα-διοτι αυτο θελουν να κανουν... Αλλα δεν θα τους περασει! Το παραπανω αρθρο τα λεει ολα, το ποσο απατεωνες ειναι κ αποδεικνυουν οτι ολα αυτα γινονται γιατι δεν γουσταρουν τις γυναικες στον στρατο... Παρτε το χαμπαρι, υπαρχουν κ ικανες γυναικες!
Dum spiro spero
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

illy έγραψε:Δεν γουσταρουν τις γυναικες στον στρατο...
Γιατί το γενικεύεις πάντα;

Είπαμε οτι δεν θέλουν τις άχρηστες, όχι όλες.

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Και σε ξαναρωταω Σου, τι ειναι για σενα αχρηστια; Δηλαδη στο αλλο ποστ μου σου εχω πει τι ειναι για μενα αχρηστια κ σε ρωτησα κ ακομη να απαντησεις... Μην τα μπερδευεις τα πραγματα, δεν γενικευω τιποτα ομως παιρνει μπαλα κ τις ικανες το ολο συστημα, καταλαβες;
Dum spiro spero
Nansy_L
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 16
Ενδιαφέροντα: Αθλητισμός
Επάγγελμα: φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ

Δημοσίευση από Nansy_L »

Και παλι ρε παιδια ειναι λιγες οι περιπτωσεις που Εχουμε μια κοπελα 1,63 η 1,64 οκ και την κοβουν αλλα ειναι πορωμενη με το σταρτο και το γουσταρει αυτο το επαγγελμα και περναει μια που ειναι 1,65+ και δεν ξερει που της πανε τα 4; Δηλαδη αυτο ειναι καλυτερο; Γιατι εγω προσωπικα με τις κοπελες που μιλησα και που περασαν ειπαν οτι θα πηγαιναν για χαβαλε μονο και οι αλλες μισες ελεγαν οσο αντεξουν! Τωρα πως μπορει καποιος να βλεπει το στρατο για χαβαλε δεν μπορω να καταλαβω... Αλλα τετοια ατομα θελει ο στρατος; Και οι ικανοτητες του αλλου για το σταρτευμα κρινονται απο 2 ποντους; Και σιγα την διαφορα απο το 1,65 δεν ειναι 1,50 να κανει μπαμ η διαφορα! Τι να πω...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σωστά αυτά που λές αλλά απο την στιγμή που τα όρια είναι προκαθορισμένα; Θα αλλάξουμε τις διατάξεις;(πουστιές παίζονται δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό)
Nansy_L
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από Nansy_L »

Ναι ΔΥΚ μου σωστο αυτο αλλα οταν βλεπεις να περνανε και κατω απο 1,65; Και να φαινεται; Τοτε τι να πεις... Ειναι αυτο που λες οτι παιζονται πολλα! Στην αεροπορια Εχω ακουσει οτι Ειναι καλυτερα... Τωρα θα δειξει...
roula24
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από roula24 »

Παιδια θα σας πω κατι! Στη δικια μου ομαδα δε περασε καμια μα καμια κατω απο 1,65! Οχι οτι αυτο σημαινει οτι δε θα υπαρξουν και κοπελες που θα περασουν και θα ειναι κατω απο το οριο! Εμενα στη πρωτη μετρηση με εβγαλαν 1,64 και χτυπιομουν! Ελεγα με τπτ! Και με ξαναμετρησαν στην επιτροπη απαλλαγων και με εβγαλαν 1,65 μισο! Αν δε με μετρουσαν παλι πηγαινα ντουγρου για κοψιμο! Δε χαριζουν ποντο!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Nansy_L έγραψε:Ναι ΔΥΚ μου σωστο αυτο αλλα οταν βλεπεις να περνανε και κατω απο 1,65; Και να φαινεται; Τοτε τι να πεις... Ειναι αυτο που λες οτι παιζονται πολλα! Στην αεροπορια Εχω ακουσει οτι Ειναι καλυτερα... Τωρα θα δειξει...

Σωστά. Στην αεροπορία απλά θα τους περνάνε όλους πιστεύω γιατί θα παίζει καραβύσμα!
Nansy_L
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από Nansy_L »

Δ. Υ. Κ έγραψε:
Nansy_L έγραψε:Ναι ΔΥΚ μου σωστο αυτο αλλα οταν βλεπεις να περνανε και κατω απο 1,65; Και να φαινεται; Τοτε τι να πεις... Ειναι αυτο που λες οτι παιζονται πολλα! Στην αεροπορια Εχω ακουσει οτι Ειναι καλυτερα... Τωρα θα δειξει...

Σωστά. Στην αεροπορία απλά θα τους περνάνε όλους πιστεύω γιατί θα παίζει καραβύσμα!
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα Κοριτσια παμε γερα για αεροπορια!ΕικόναΕικόναΕικόνα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κάντε τα και ο θεός... Βοηθός!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης