534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Γαρδικιωτης Παναγιωτ

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από Γαρδικιωτης Παναγιωτ »

Στο στρατόπεδο Καβυλης είχε κάποτε την έδρα του το 534 τάγμα πεζικού (ειδικό τάγμα προκαλύψεως) εκεί υπηρέτησα εγώ 69Α! ΕΣΣΟ, την περίοδο 1970 - 1971, δεκαεννέα μήνες χωρίς κανονική άδεια, "απευθείας απολυτήριο" 24 μήνες η κανονική θητεία + 3 μήνες ειδικότητα + 3 μήνες φυλακή λόγω κοπάνας και απειθαρχίας.

Τώρα, το 2020, "μετά από 50 περίπου χρόνια" το 534 τάγμα πεζικού έχει έδρα το Πέπλος Έβρου.

Άλλα χρόνια τότε, άλλα χρόνια τώρα, τότε ο στρατός ήταν μεγάλο μανίκι, τώρα είναι παιχνιδάκι όμως, όπως και να έχει το πράγμα, στον Έβρο φιλάτε Θερμοπύλες και αυτό θα πρέπει να το παίρνουμε όλοι μας πολύ σοβαρά,μπράβο σας! Και καλό κουράγιο.👍

θανασης

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από θανασης »

Φιλαράκι υπηρέτησα στο 534 Τ. Π. Σαν δόκιμος αξιωματικός από Οκτώβριο του 1984 μέχρι καλοκαίρι του 1985. 'Ενας φαντάρος που έκανε σκοπιά για κάποιους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αιτιολογηθούν μπήκε στον θάλαμο γύρω στις 4 ξημερώματα και πυροβόλησε σκοτώνοντας 2 και τραυματίζοντας πολλούς (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσους μετά από τόσα χρόνια).

Μαύρη στιγμή για το τάγμα.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου διοικητής τότε ήταν ο αντισυνταγματάρχης Μπαγιαρτάκης και υποδιοικητής ο ταγματάρχης Κρητικός.

Μπαχαρίδης Μιχάλης

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από Μπαχαρίδης Μιχάλης »

Εγώ ήμουν εκείνο το βράδυ εκεί. Είχα έρθει ως διμοιρίτης με 18 στρατιώτες το 25 ΛΜΧ από Ξάνθη για αναγνωρίσεις και επειδή γνώριζα τον διοικητή σας τον Κρητικό ήρθα να του ζητήσω να μείνουμε μέσα για να μη στήσουμε σχοινάκια. Ο διοικητής σας είχε πάει στην κηδεία του πατέρα του και ο υποδιοικητής μου είπε να τους βάλω να κοιμηθούν σε έναν λόχο που απουσίαζε στην προκάλυψη και εγω κοιμήθηκα κάτω στο ιατρείο. Το βράδυ γύρισα από την Λέσχη και κατά της 12 πήγα να κάνω μπάνιο. Ο τύπος ξυριζόταν και είχε ξυρίσει και το μουστάκι. Του λέω σειρά γιατί το κόβεις το μουστάκι; Για να μη ξεχάσω μου λέει κάτι.
oldsoldier
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 325
Εγγραφή: Τρί Μαρ 17, 2015 10:16 am
Επικοινωνία:

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από oldsoldier »

Δύσκολη μονάδα μέχρι και σήμερα.
oldsoldier
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 325
Εγγραφή: Τρί Μαρ 17, 2015 10:16 am
Επικοινωνία:

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από oldsoldier »

anwnymus έγραψε:εκει εβγαλα το μεγαλυτερο μερος της θητειας μου μεχρι που απολυθηκα πριν λιγο καιρο

οταν πηγα ηταν ενας διοικητης που ολοι ειχαν προβλημα μαζι του στρατιωτες εποπ διοικητες αλλων ταγματων ταξιαρχοι μεραρχοι κα δεν τον προλαβα πολυ και μετα υπηρχε ο υποδιοικητης που ηταν κατι σαν μεταβατικος διοικητης.

Μετα απο λιγο ηρθε ενας ταγματαρχης απο μοναδα της κυπρου και ανελαβε διοικητης. Το στρατοπεδο εχει λιγους στρατιωτες σε βαθμο που μπορει να εκανες συνεχομενα υπηρεσιες για πολυ καιρο και να εβγαινες εξοδο μονο με υπηρεσιακο για λιγες ωρες.

Ολα τα φυλακια στο δελτα του εβρου ανηκουν στο 534 (γεμιστη, γεφυρα, πεταλο, πορος, εγνατια) αλλα λογω ελλειψης στρατιωτων πηγαινουν εκει στρατιωτες απο μοναδες της αλεξανδρουπολης και των φερων που ανηκουν στην 31 ταξιαρχια. Το πιο δυσκολο φυλακιο ειναι η γεφυρα και το πιο ευκολο η γεμιστη.

Το ταγμα εστελνε καποια ατομα σαν κψμ στα φυλακια αυτα και η διαφορα με τους στρατιωτες των αλλων μοναδων ειναι οτι ενω αυτοι καθονταν μια βδομαδα η δυο οι κψμτζηδες καθοντουσαν μηνα και παραπανω. Ειναι λιγο κουραστικα αλλα πολλοι το προτιμουσαν τουλαχιστον οσο ηταν ο προηγουμενος διοικητης.

Η μοναδα ειναι σε καποιο χωριο που λεγεται πεπλος και ειναι κοντα στους κηπους εβρου δηλαδη στα συνορα.



Έπεσες στην εποχή του Κ... Άκου. Δύσκολη κατάσταση πραγματικά. Μετά ο επόμενος από ΕΛΔΥΚ που λες πήγε εκεί τέλος καλοκαιριού του '14 ήταν ταγματάρχης αν θυμάμαι καλά και όχι αντισυνταγματάρχης όπως συνήθως γίνεται. Όταν ανέλαβε τον έφεραν στα φυλάκια να δει γενικά τι υπηρεσίες έχει το τάγμα. Αν και ήμουν αποσπασμένος από άλλο τάγμα μόνο για τις υπηρεσίες του φυλάκιου, τους θυμάμαι και τους δύο! Μεγάλη η κόντρα του Κ... Άκου με διοικητές άλλων ταγμάτων. Κι εμείς ότι μαθαίναμε, το μαθαίναμε από τους ΕΠΟΠ αλλά το ήξερε και όλη η Ταξιαρχία.

xoreytis

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από xoreytis »

Όχι δεν έγινε επειδή δεν τον άλλαξαν έγκαιρα. Ήμουν εκεί εκείνο το βράδυ. Είχα πάει με 18 στρατιώτες από Ξάνθη για αναγνωρίσεις και κοιμηθήκαμε εκεί και εκείνη την μέρα ήρθε με μετάθεση και αυτός. Μόλις ήρθε τον έστειλαν ως οπλουργό για έλεγχο οπλισμού στα φυλάκια προκαλύψεως. Επέστρεψε αργά και έπεσε να κοιμηθεί. Τον ξύπνησαν να κάνει προσευχή στο σιωπητήριο και λογοφέρανε με τον επιλοχία γιατί τον είχε βάλει και σκοπό στην Κεντρική πύλη.04:00 το πρωί ανέλαβε σκοπιά και 04:10 επέστρεψε στον θάλαμο με το PARA γεμάτο και το άδειασε πάνω στα κρεβάτια. Σκοτώθηκαν 2 ακαριαία 7 τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας πέθανε καθ οδόν και οι 2 έμειναν μέχρι σήμερα σοβαρά τραυματίες. Τον έναν του λείπει το μισό σαγόνι. Τον έπιασε ένας κτηνοτρόφος πρώην ΚΔ της Ε ΜΚ στο σπίτι του το πρωί στις 08:30
ΓΛΕΝΤΖΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από ΓΛΕΝΤΖΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ »

Ευχαρίστως για τα καλά σας λόγια!DKOT41!
Dysm

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από Dysm »

Δύσκολη μονάδα απο παλιά μεχρι τωρα. Λίγοι στρατιώτες πολλά φύλακα τα όποια καλύπτονται και απο άλλες μονάδες της ίδιας ταξιαρχίας άλλα πάλι υπάρχει θεμα. Σε καιρούς εμπλοκής οι υπηρεσίες πάνε σε διψήφιο μεχρι να δεις εξοδο
AlexpolisK7

534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από AlexpolisK7 »

Υπηρεσίας εχει τύχει να στείλουν άνθρωπο για μηνά συνεχόμενο να είναι σαν υπεύθυνος σε φυλακιο για το φαγητό κλπ οχι για υπηρεσίες σκοπιές κα γενικά παίζουν κάτι περίεργες εμπλοκές απο παλια
Hllias

Re: 534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από Hllias »

Μπαχαρίδης Μιχάλης έγραψε: Σάβ Μάιος 02, 2020 1:01 am Εγώ ήμουν εκείνο το βράδυ εκεί. Είχα έρθει ως διμοιρίτης με 18 στρατιώτες το 25 ΛΜΧ από Ξάνθη για αναγνωρίσεις και επειδή γνώριζα τον διοικητή σας τον Κρητικό ήρθα να του ζητήσω να μείνουμε μέσα για να μη στήσουμε σχοινάκια. Ο διοικητής σας είχε πάει στην κηδεία του πατέρα του και ο υποδιοικητής μου είπε να τους βάλω να κοιμηθούν σε έναν λόχο που απουσίαζε στην προκάλυψη και εγω κοιμήθηκα κάτω στο ιατρείο. Το βράδυ γύρισα από την Λέσχη και κατά της 12 πήγα να κάνω μπάνιο. Ο τύπος ξυριζόταν και είχε ξυρίσει και το μουστάκι. Του λέω σειρά γιατί το κόβεις το μουστάκι; Για να μη ξεχάσω μου λέει κάτι.
andreas67

Re: 534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από andreas67 »

Καλησπέρα σας. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.1η Αυγούστου 1986 έως 31 Αυγούστου 1987. Οι γούρνες, πάγωναν το χειμώνα. Το καλοκαίρι, πότιζαν τα ζα. Οι υδροφόρες, δεν προλάβαιναν. Η σφίγγα, έκανε πάρτυ μέρα νύχτα. Το... Μπλουμ, καθημερινό. Και ο διοικητής Γλεντζές, μας ήθελε στην τρίχα. Στο θάλαμό μου, κάποιος (δύο σειρές πριν) είχε φάει 2-3. Και ο Πέπλος, ήταν ταφόπλακα στα όνειρά μας. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ευτυχώς.
Tolis65

Re: 534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου

Δημοσίευση από Tolis65 »

Ιούνιος 87 εως Νοέμβριο μαυροσκουφης απο12 Έμα λοχίας αρχηγός πληρώματος με δέα Δημητρόπουλο. Διοικητης ο ήρωας ΗΛΙΑΣ ΓΛΕΝΤΖΕΣ. Ο ένας που σκοτώθηκε συμμαθητής μου από Λάρισα. Περάσαμε καλά μιας και ειμασταν αποκομμένοι από τους πεζικαριους
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες