Επιστράτευση και εξοπλισμός
Κάνε εγγραφή εδώ και δήλωσε τα στοιχεία σου
efedros.army.gr
efedros.army.gr
Παιδιά τα ΛΟΚ σε περίπτωση πολέμου θα έχουν σαν θέση μάχης τον Έβρο;
Nassos έγραψε:Κατ'εμέ, αν δεν είσαι στις Ειδικές Δυνάμεις, μόνο το σκοπευτικό και ο αορτήρας χρειάζονται. Τα υπόλοιπα προσθέτουν βάρος στο ήδη βαρύ τυφέκιο, ειδικά αν πρόκειται να βάλεις και νυχτερινή διόπτρα πάνω του.
Αυτό που πρέπει να αλλάξει στο G3 είναι το κοντάκι, να βάλουν ένα "τύπου Μ4" και όχι τον ήδη υπάρχον που είναι νοοτροπίας και σχεδίασης 1950.
Επιτέλους μετά από χρόνια βγήκε ένα σωστό κοντάκιο. Βέβαια ο λογαριασμός μου αδυνάτισε αρκετά Ευρουλάκια...
Όσοι ενδιαφέρονται,265 Ευρώ από τον Κοπελάκη στην Αρτέμιδα Αττικής.
Κοντάκι SPUHR HK G3 R-410
Μακράν καλύτερο από το κανονικό και το αντίστοιχο της FAB Defense.

Γνωρίζει κάποιος το συγκεκριμένο γιλέκο μάχης ;

Είναι το παλιό Αμερικάνικο ELBV (Enhanced Load Bearing Vest) σε ελληνική παραλλαγή που φόραγαν μέχρι πρόσφατα στις Ειδικές Δυνάμεις και πλέον τα έδωσαν σε μονάδες Πεζικού-Τεθωρακισμένων.
Παιδιά αγόρασα κράνος, το chest rig mkii tasmanian tiger μαζί με την πλάτη του και σε λίγο καιρό θα αγοράσω και πλάκες θωράκισης... Μου είπε όμως ένας φίλος ότι σε περίπτωση επιστράτευσης υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να παραδώσω τον εξοπλισμό μου...
Όσοι γνωρίζετε περισσότερα στο συγκεκριμένο θέμα παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί δεν έχω ιδέα.
Ευχαριστώ
Όσοι γνωρίζετε περισσότερα στο συγκεκριμένο θέμα παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί δεν έχω ιδέα.
Ευχαριστώ
Το έχω ακούσει και'γω αυτό, το αναφέρω δε σε παλαιότερα μηνύματα· παίζει όμως και που θα πέσεις και τι υλικό μπορεί να διαταχθείς να δώσεις.
Ωχ κατάλαβα... Πάνε οι πλάκες μου :(
Δηλαδή αγόρασε ιδιωτικά πράγματα οτιδήποτε και ενδέχεται να του ζητηθούνε;
Ναι έχω αγοράσει ατομικό στρατιωτικό εξοπλισμό (γιλέκο μάχης, γάντια, επιγονατίδες) κτλ... Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε αν όντως σε περίπτωση επιστράτευσης θα πάρουν τον εξοπλισμό...
Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι θα υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν προετοιμαστεί όπως εμείς με υλικά. Αν και φοβάμαι θα δούμε σκηνές αντιστοιχες με τους Ρώσους.

Οι Ουκρανοί από τις φωτογραφίες που βλέπω δεν έχουν κοινό εξοπλισμό ούτε σε χρώμα ούτε σε σχέδιο... Καλό αυτό !Όντως ελπίζω να έχουν και άλλα άτομα εξοπλισμό όπως εμείς !
Re: Επιστράτευση και εξοπλισμός
Έχετε υπόψη σας κάποιο παντελόνι που να βγαίνει σε ελληνική παραλλαγή και να έχει σύστημα επιγονατίδων εσωτερικών αντίστοιχο σε σχεδιασμό με αυτό της 5.11;
Εγώ έχω αυτόmech82 έγραψε: Δευ Σεπ 04, 2023 9:15 am Έχετε υπόψη σας κάποιο παντελόνι που να βγαίνει σε ελληνική παραλλαγή και να έχει σύστημα επιγονατίδων εσωτερικών αντίστοιχο σε σχεδιασμό με αυτό της 5.11;
https://adventuregear.gr/%CE%AD%CE%BD%C ... etail.html
Αντίστοιχο σε Ελληνική παραλλαγή είναι και το Arktis Ranger Trousers, σε υπερδιπλάσια τιμή βέβαια.
https://www.kopelakis.gr/el/%CE%BD%CE%B ... %CE%B7-el/
Ευχαριστώ αλλά ψάχνω εσωτερικές, κάτι αντίστοιχο με αυτό αν υπάρχει (σε παντελόνι ελληνικής παραλλαγής)
Τις συγκεκριμένες τις έχω δοκιμάσει σε παντελόνι 5.11 και είναι εξαιρετικά άνετες και βολικές.
Νομιζω έχει και η helicon-tex αντίστοιχες για τα δικά της παντελόνια.
Αν δεν υπάρχει θα το κάνω μετασκευή να το ταιριάξω, αλλά επειδή είμαι ήδη στο πρόγραμμα για καινούριες φόρμες είπα μήπως μπορώ να γλιτώσω την ταλαιπωρία.
Τις συγκεκριμένες τις έχω δοκιμάσει σε παντελόνι 5.11 και είναι εξαιρετικά άνετες και βολικές.
Νομιζω έχει και η helicon-tex αντίστοιχες για τα δικά της παντελόνια.
Αν δεν υπάρχει θα το κάνω μετασκευή να το ταιριάξω, αλλά επειδή είμαι ήδη στο πρόγραμμα για καινούριες φόρμες είπα μήπως μπορώ να γλιτώσω την ταλαιπωρία.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης