Επιτυχόντες προκήρυξης 9Κ/2021

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Yefkk9k21

Re: Επιτυχόντες προκήρυξης 9Κ/2021

Δημοσίευση από Yefkk9k21 »

Xaxax έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 10:01 am Οι μισοί από αυτούς που θέλουν να μπουν και να γίνει ένα σώμα με την αστυνομία είναι για να λένε ότι είναι αστυνομικοί είναι ποιο πιασαρικο από το να λένε ήμαστε εξωτερικοί φρουροί στις φυλακές, και παραπάνω από τους μισούς θέλουν για να μπορέσουν με κάποιο βισματακι να φύγουν από της φυλακές και να πάνε σε καμία λούφα θέση. Να γίνει ένα σώμα με την αστυνομία αλλά όσοι μπήκαν για της φυλακές να βγει νόμος να μην γίνεται καμία μετακίνηση διότι γι'αυτό σας προσλαμβάνουν. Το έχω ακούσει από πολλούς συναδέλφους να το λένε όπου υπηρετούν σε δύσκολες φυλακές αλλά υπάρχουν και οι φυλακές που δεν θέλουν να φύγουν από εκεί από την ζωαρα που κάνουν
Πολύ σωστός. Εμείς δε μπήκαμε να γίνουμε αστυνομικοί, όσοι έχουν απωθημένα με ελας ας περνούσαν σε προκήρυξη ειδικών φρουρών. Ούτως η άλλως μόνο θα το συζητάνε δε πρόκειται να γίνει ποτέ…
Greenville

Δημοσίευση από Greenville »

Υεφκκ μόνο ρε ! Τα υπόλοιπα είναι όνειρα θερινής νυκτός! Καλή παραίτηση σε κάποιους :D :D
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Ξέχωρα ότι μερικοί θέλουν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες της ΕΛΑς, προνόμια όπως σύνταξη και δάνειο για πρώτη κατοικία. Τώρα για μετάθεση οκ με βύσμα όλα είναι πιθανά, φυσικά όλα αυτά είναι λάθος τρόπος να επιλέξεις ένα επάγγελμα και ειδικά από την στιγμή που το από πάνω δηλαδή να ενταχθεί το σώμα στην ΕΛΑς, όνειρο θερινής νυκτός.
Fanisad

Δημοσίευση από Fanisad »

EdWww μου έλειψες! Τι κάνεις; Πώς περνάς; Πώς από εδώ; Με τι ασχολείσαι; Θα ξανά κάνεις προκήρυξη αλλού; Τι βλέπεις σήμερα στη κάλπη?
TrelosEkamitis

Δημοσίευση από TrelosEkamitis »

Yefkk9k21 έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 10:23 am
Xaxax έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 10:01 am Οι μισοί από αυτούς που θέλουν να μπουν και να γίνει ένα σώμα με την αστυνομία είναι για να λένε ότι είναι αστυνομικοί είναι ποιο πιασαρικο από το να λένε ήμαστε εξωτερικοί φρουροί στις φυλακές, και παραπάνω από τους μισούς θέλουν για να μπορέσουν με κάποιο βισματακι να φύγουν από της φυλακές και να πάνε σε καμία λούφα θέση. Να γίνει ένα σώμα με την αστυνομία αλλά όσοι μπήκαν για της φυλακές να βγει νόμος να μην γίνεται καμία μετακίνηση διότι γι'αυτό σας προσλαμβάνουν. Το έχω ακούσει από πολλούς συναδέλφους να το λένε όπου υπηρετούν σε δύσκολες φυλακές αλλά υπάρχουν και οι φυλακές που δεν θέλουν να φύγουν από εκεί από την ζωαρα που κάνουν
Πολύ σωστός. Εμείς δε μπήκαμε να γίνουμε αστυνομικοί, όσοι έχουν απωθημένα με ελας ας περνούσαν σε προκήρυξη ειδικών φρουρών. Ούτως η άλλως μόνο θα το συζητάνε δε πρόκειτα

να γίνει ποτέ…
Είναι λούφα να φύγεις από τη σκοπιά στη φυλακή και να πας Δίας;
Καθηστε εσείς δημόσιοι υπάλληλοι με τον πενιχρό βασικό που μας δίνουν.
Κάνετε δουλειά αστυνομικού αλλά το κρατος σας υπολογίζει ως υπαλλήλους γραφείου.
Τα παιδιά της 6κ παίρνουν 690ε μισθό και οι ειδικοί φρουροί του 2019 φτάνουν 1200ε με νύχτες και πενθήμερα.
Όταν θα διαλυθεί η Υεφκκ και θα πάνε όλοι σωφρονιστικόι τότε θα κλαίτε και θα λέτε μακάρι να γινομασταν σώμα ασφαλείας.
Gerasimos33

Δημοσίευση από Gerasimos33 »

Τώρα που θα μπείτε και θα δείτε με τα μάτια σας τα προβλήματα της υπηρεσίας, θα παρακαλάτε να γίνει ένωση με την Αστυνομια ή έστω να γίνει αυτόνομο σώμα ασφαλείας.
Θα σας δώσουν όπλα του 1960 περίστροφα, δε θα έχετε αλεξίσφαιρο, δε θα παίρνετε ρεπό το οποίο θα αργείτε να το πληρωθείτε και αν το πληρωθειτε. Η Πολιτεία θα σας αντιμετωπίζει ως υπαλλήλους γραφείου ενώ εσείς θα κάνετε την ίδια δουλειά με έναν αστυνομικό του Μεταγωγων και θα παίρνετε τουλάχιστον 250ε λιγότερα από έναν ειδικό φρουρό.
Η Υεφκκ διεκδικεί ειδικό μισθολόγιο αλλα δε θέλει να γιμει Σώμα Ασφαλείας. Αυτά δε πάνε μαζί παιδια. Δε πρόκειται η πολιτεία να σε βάλει στο ειδικό μισθολόγιο!
Xaxax

Δημοσίευση από Xaxax »

Τρελέ Εκαμιτη 1200 ειδικός φρουρός του 2019 με νύχτες γελάνε και οι πέτρες, να μην σου πω και τα αστέρια. Βρες μου μισθοδοσία πάνω από 1100 και σου δίνω ότι θες. Επίσης μου λες Εξ. Φρουροί 690 που αυτά ήταν μισθός πρώτου χρόνου με τις κρατήσεις, για ρωτά πόσα επερναν οι ειδικοί φρουροί τον πρώτο χρόνο. Επίσης βάζεις στο μισθό τα νυχτερινά ποιος ο λογος για να δώσεις έμφαση στην διάφορα με προπαγάνδα γιατί οι εξ. Φ. Δεν παίρνουν νυχτερινά; Όχι ρε εξωτερικός φρουρός μπήκες εκεί θα μείνεις εκεί χρειάζεται θέσεις εκεί έχει έλειψει γατί να είσαι γαμοσειρης, κάτι σαν και εσένα κάνουν την υπηρεσία έτσι και ξεμένουν από άτομα. Εγώ μπορώ να σου πω ότι άτομο σε παραμεθόριο εξ. Φρουρός μαζί με νύχτες και 9 χρόνια προϋπηρεσίας μπήκε τώρα και περνει 1150 επειδή αναγνώρισαν την προϋπηρεσία κάτι που στην αστυνομία δεν γίνεται. Αλλά ο καθένας λέει ότι θέλει γιατί ο Έλληνας για τον κώλο του θα κάνει μεγάλη προπαγάνδα και εσύ είσαι ένας από αυτούς. Μακριά ρεεεε μακριά μην έρθετε καν στην σχολή
TrelosEkamitis

Xaxax έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 12:42 pm Τρελέ Εκαμιτη 1200 ειδικός φρουρός του 2019 με νύχτες γελάνε και οι πέτρες, να μην σου πω και τα αστέρια. Βρες μου μισθοδοσία πάνω από 1100 και σου δίνω ότι θες. Επίσης μου λες Εξ. Φρουροί 690 που αυτά ήταν μισθός πρώτου χρόνου με τις κρατήσεις, για ρωτά πόσα επερναν οι ειδικοί φρουροί τον πρώτο χρόνο. Επίσης βάζεις στο μισθό τα νυχτερινά ποιος ο λογος για να δώσεις έμφαση στην διάφορα με προπαγάνδα γιατί οι εξ. Φ. Δεν παίρνουν νυχτερινά; Όχι ρε εξωτερικός φρουρός μπήκες εκεί θα μείνεις εκεί χρειάζεται θέσεις εκεί έχει έλειψει γατί να είσαι γαμοσειρης, κάτι σαν και εσένα κάνουν την υπηρεσία έτσι και ξεμένουν από άτομα. Εγώ μπορώ να σου πω ότι άτομο σε παραμεθόριο εξ. Φρουρός μαζί με νύχτες και 9 χρόνια προϋπηρεσίας μπήκε τώρα και περνει 1150 επειδή αναγνώρισαν την προϋπηρεσία κάτι που στην αστυνομία δεν γίνεται. Αλλά ο καθένας λέει ότι θέλει γιατί ο Έλληνας για τον κώλο του θα κάνει μεγάλη προπαγάνδα και εσύ είσαι ένας από αυτούς. Μακριά ρεεεε μακριά μην έρθετε καν στην σχολή
Ποιος σου είπε ότι θα φύγουμε από τη φυλακή ρε μεγάλε; Πάλι Υεφκκ θα είσαι απλά θα έχεις ενταχθεί στην ΕΛΑΣ.
Το αν θα επιτραπεί εσωτερική μετακίνηση είναι άλλο θέμα.
Οι Συνοριοφυλακες ας πουμε μετά από 13 χρόνια μπορούν να αλλάξουν υπηρεσία.
Παλι στη φυλακή ως Υεφκκ θα είσαι αλλά θα ανήκεις στην ΕΛΑΣ.
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Fanisad έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 11:27 am EdWww μου έλειψες! Τι κάνεις; Πώς περνάς; Πώς από εδώ; Με τι ασχολείσαι; Θα ξανά κάνεις προκήρυξη αλλού; Τι βλέπεις σήμερα στη κάλπη;
Καλά φίλε, καλοκαιράκι, όχι μάγκα μου δεν συμμετέχω σε προκηρύξεις, όλοι ανώνυμοι είμαστε:) Αυτοδυναμία Κούλη δυστυχώς, αλλά πάνω από όλα να βγάλει προκηρύξεις για ΕΦ μας αγχωνει όλα τα άλλα λειτουργούν άψογα :D
lolaenamilo

Δημοσίευση από lolaenamilo »

TrelosEkamitis έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 1:00 pm
Xaxax έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 12:42 pm Τρελέ Εκαμιτη 1200 ειδικός φρουρός του 2019 με νύχτες γελάνε και οι πέτρες, να μην σου πω και τα αστέρια. Βρες μου μισθοδοσία πάνω από 1100 και σου δίνω ότι θες. Επίσης μου λες Εξ. Φρουροί 690 που αυτά ήταν μισθός πρώτου χρόνου με τις κρατήσεις, για ρωτά πόσα επερναν οι ειδικοί φρουροί τον πρώτο χρόνο. Επίσης βάζεις στο μισθό τα νυχτερινά ποιος ο λογος για να δώσεις έμφαση στην διάφορα με προπαγάνδα γιατί οι εξ. Φ. Δεν παίρνουν νυχτερινά; Όχι ρε εξωτερικός φρουρός μπήκες εκεί θα μείνεις εκεί χρειάζεται θέσεις εκεί έχει έλειψει γατί να είσαι γαμοσειρης, κάτι σαν και εσένα κάνουν την υπηρεσία έτσι και ξεμένουν από άτομα. Εγώ μπορώ να σου πω ότι άτομο σε παραμεθόριο εξ. Φρουρός μαζί με νύχτες και 9 χρόνια προϋπηρεσίας μπήκε τώρα και περνει 1150 επειδή αναγνώρισαν την προϋπηρεσία κάτι που στην αστυνομία δεν γίνεται. Αλλά ο καθένας λέει ότι θέλει γιατί ο Έλληνας για τον κώλο του θα κάνει μεγάλη προπαγάνδα και εσύ είσαι ένας από αυτούς. Μακριά ρεεεε μακριά μην έρθετε καν στην σχολή
Ποιος σου είπε ότι θα φύγουμε από τη φυλακή ρε μεγάλε; Πάλι Υεφκκ θα είσαι απλά θα έχεις ενταχθεί στην ΕΛΑΣ.
Το αν θα επιτραπεί εσωτερική μετακίνηση είναι άλλο θέμα.
Οι Συνοριοφυλακες ας πουμε μετά από 13 χρόνια μπορούν να αλλάξουν υπηρεσία.
Παλι στη φυλακή ως Υεφκκ θα είσαι αλλά θα ανήκεις στην ΕΛΑΣ.

Πιαρνει 1150 επειδη του αναγνωριστηκε η προυπηρεσια 9 ετων, αλλιως θα επαιρνε 690ε!
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Gerasimos33 έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 12:25 pm Τώρα που θα μπείτε και θα δείτε με τα μάτια σας τα προβλήματα της υπηρεσίας, θα παρακαλάτε να γίνει ένωση με την Αστυνομια ή έστω να γίνει αυτόνομο σώμα ασφαλείας.
Θα σας δώσουν όπλα του 1960 περίστροφα, δε θα έχετε αλεξίσφαιρο, δε θα παίρνετε ρεπό το οποίο θα αργείτε να το πληρωθείτε και αν το πληρωθειτε. Η Πολιτεία θα σας αντιμετωπίζει ως υπαλλήλους γραφείου ενώ εσείς θα κάνετε την ίδια δουλειά με έναν αστυνομικό του Μεταγωγων και θα παίρνετε τουλάχιστον 250ε λιγότερα από έναν ειδικό φρουρό.
Η Υεφκκ διεκδικεί ειδικό μισθολόγιο αλλα δε θέλει να γιμει Σώμα Ασφαλείας. Αυτά δε πάνε μαζί παιδια. Δε πρόκειται η πολιτεία να σε βάλει στο ειδικό μισθολόγιο!
Ρώτα αγόρι μου παλιούς ΕΦ που ήτανε κάποτε στην ΔιΑΣ πόσα λεφτά ξόδευαν για συντήρηση της υπηρεσιακής μηχανής γιατί η υπηρεσία αδυνατούσε και έλα ξανά πες μας. Νομίζεις τα περίστροφα και τα αλεξίσφαιρα που χορηγεί η ΕΛΑς είναι ιδανικά; Όλοι δικό τους εξοπλισμό αγοράζουν...
Gerasimos33

Δημοσίευση από Gerasimos33 »

Edwwww έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 1:49 pm
Gerasimos33 έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 12:25 pm Τώρα που θα μπείτε και θα δείτε με τα μάτια σας τα προβλήματα της υπηρεσίας, θα παρακαλάτε να γίνει ένωση με την Αστυνομια ή έστω να γίνει αυτόνομο σώμα ασφαλείας.
Ρώτα αγόρι μου παλιούς ΕΦ που ήτανε κάποτε στην ΔιΑΣ πόσα λεφτά ξόδευαν για συντήρηση της υπηρεσιακής μηχανής γιατί η υπηρεσία αδυνατούσε και έλα ξανά πες μας. Νομίζεις τα περίστροφα και τα αλεξίσφαιρα που χορηγεί η ΕΛΑς είναι ιδανικά; Όλοι δικό τους εξοπλισμό αγοράζουν...
Η πολιτεία αντιμετωπίζει τους Υεφκκ σαν δημόσιους υπαλλήλους γραφείου.
Ούτε εκλογικό επίδομα δε τους έδωσε, ενώ συμμετέχουν στις εκλογές και τους κόβονται οι άδειες. Οι φυλακες είναι εκλογικά κέντρα.
Ξέρεις κανέναν δημόσιο υπάλληλο γραφείου να πηγαίνει στη δουλειά με στολή εκστρατείας, χειροπέδες και όπλο;
Η Υπηρεσία αυτή αν ήταν ανθρωπος θα ήταν γκει. Κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας είσαι "δύναμη επιβολής νόμου", αλλά κατά τα υπόλοιπα είσαι δημόσιος υπάλληλος γραφείου όπως αυτοί που δουλεύουν στα κεπ.
Στους σεκιουριτι των νοσοκομείων έδωσαν μεγαλύτερο επίδομα ανθυγιεινής από την Υεφκκ.
Lorenzo
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 37

Δημοσίευση από Lorenzo »

Γεια χαρά και πάλι. Θα κάνω την τοποθέτηση μου πάνω στο θέμα που κυριαρχεί στην κουβέντα για το πως πρέπει να λειτουργεί η ΥΕΦΚΚ. Όντας ενεργός στην υπηρεσία μπορώ να εκφράσω την άποψη μου καθώς έχω δει πολλά πράγματα "από μέσα" και δεν λέω απλά την άποψη μου χωρίς να έχω εικόνα του τι συμβαίνει. Η ΥΕΦΚΚ αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι ειδική υπηρεσία που έχει διττή μορφή. Όσον αφορά το ασφαλιστικό κομμάτι διέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα άρα οι εργαζόμενοι στα χαρτιά είναι δημόσιοι υπάλληλοι και στο επιχειρησιακό κομμάτι διέπεται από την λειτουργία της Ελληνικής αστυνομίας καθώς ο ιδρυτικός νόμος δίνει στους εξωτερικούς φρουρούς τα ίδια καθήκοντα, δικαιώματα, υποχρεώσεις με όλο το ένστολο προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. Αυτό από μόνο του καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα. Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια είναι το ειδικό μισθολόγιο. Είναι παγκόσμια (Ελληνική) πρωτοτυπία εργαζόμενοι μιας ειδικής υπηρεσίας με συγκεκριμένη και ειδική αποστολή να αμοίβονται όπως όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Ξεκάθαρο λάθος! Ειδική υπηρεσία σημαίνει ένταξη σε ειδικό μισθολόγιο. Πολύ σωστά η πολιτεία έχει εντάξει στα ειδικά μισθολόγια διάφορες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμα τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ κλπ. Δεν κάνουν ότι κάνει ένας υπάλληλος στο δημοτολόγιο. Δεν νοείται ένας φρουρός να αμοίβεται με 695€ εισαγωγικό μισθό που μαζί με τα νυχτερινά φτάνει μέγιστο τα 800€ ενώ αντίστοιχα ο ειδικός φρουρός της ΕΛ. ΑΣ που έχει τα ίδια καθήκοντα, δικαιώματα, υποχρεώσεις με σένα να αμοίβεται με 1050€ μαζί με πενθήμερα και νυχτερινά. Η διαφορά είναι περίπου 250€ που πολύ σωστά ανέφερε κάποιος πιο πάνω. Και για να τα λέμε όλα όπως έχουν, ακόμα και μετά το πέρας του πρώτου χρόνου που σταματάνε οι κρατήσεις για το ΜΤΠΥ οι αποδοχές ανεβαίνουν στα 780€ που μαζί με τα νυχτερινά πηγαίνουν στα 880-890€max. Και πάλι υπάρχει διαφορά 160-170€ που δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό. Πάμε παρακάτω. Εισαγωγή στην Ελληνική αστυνομία ή ανεξάρτητο σώμα ασφαλείας; Η απάντηση είναι εύκολη καθώς ο ιδρυτικός μας νόμος που ψήφισε η πολιτεία μας δίνει συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας. Όπως η Πυροσβεστική έχει συγκεκριμένο τομέα που επιχειρεί έτσι κι εμείς έχουμε συγκεκριμένο τομέα και αντικείμενο εργασίας οπότε η απορρόφηση από την ΕΛ. ΑΣ δεν είναι απαραίτητα λάθος καθώς το τμήμα μεταγωγών Δικαστηρίων κάνει ακριβώς ότι και εμείς, όμως το πιο σωστό θα ήταν αυτόνομο και ξεχωριστό σώμα ασφαλείας καθώς οι αστυνομικοί ασκούν δραστηριότητα παντού. Δηλαδή αυτός που δουλεύει στο μεταγωγών μπορεί να αλλάξει υπηρεσία και να εργαστεί στην ομάδα ΔΙ. ΑΣ ή στην Ο. Π. Κ. Ε ή στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς. Άρα πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε η υπηρεσία να γίνει ανεξάρτητο σώμα ασφαλείας που συνεπάγεται ειδικό μισθολόγιο και εννοείται δική της ιεραρχία που προβλέπεται από το ΠΔ215/06 (χρειάζεται αναθεώρηση τόσο η ονομασία των βαθμών όσο και ο τρόπος εξέλιξης) αλλά δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Συμπέρασμα, είναι άδικο η πολιτεία να σου δίνει την δικαιοδοσία της επιβολής του νόμου και ταυτόχρονα να σε αντιμετωπίζει μισθολογικά-συνταξιοδοτικά ως απλό δημόσιο υπάλληλο. Είμαστε ένοπλοι και ένστολοι. Πάρτε το χαμπάρι εσείς που νομίζετε ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι. Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι κλειστές. Αυτό σημαίνει δημόσιος υπάλληλος. Δημόσιος υπάλληλος σημαίνει ότι δεν σου κόβεται το ρεπό με το έτσι θέλω παρά μόνο εάν δώσεις το ΟΚ εσύ ο ίδιος στον προϊστάμενο σου για να βοηθήσεις την υπηρεσία αν πχ κάποιος συνάδερφος σου αρρωστήσει εκτάκτως. Το όπλο που σου δίνει η πολιτεία είναι για να προστατεύεις την ζωή σου, την ζωή των συναδέλφων σου και των συνανθρώπων σου αν χρειαστεί. Δεν νομίζω να πηγαίνει κανένας δημόσιος υπάλληλος στην υπηρεσία του το πρωί και να έχει το άγχος αν θα τον πυροβολήσουν ή αν θα γυρίσει σπίτι του το μεσημέρι. Τα γράφω τόσο αναλυτικά για να καταλάβετε όσοι δεν έχετε δουλέψει στο δημόσιο τι πάει να πει να είσαι δημόσιος υπάλληλος πραγματικά και όχι στα χαρτιά όπως είμαστε εμείς. Ελπίζω το σχόλιο μου να βοήθησε όσους αμφιταλαντευόντουσαν στο τι είμαστε και πως πρέπει να είμαστε.
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Gerasimos33 έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 4:01 pm
Edwwww έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 1:49 pm
Η πολιτεία αντιμετωπίζει τους Υεφκκ σαν δημόσιους υπαλλήλους γραφείου.
Ούτε εκλογικό επίδομα δε τους έδωσε, ενώ συμμετέχουν στις εκλογές και τους κόβονται οι άδειες. Οι φυλακες είναι εκλογικά κέντρα.
Ξέρεις κανέναν δημόσιο υπάλληλο γραφείου να πηγαίνει στη δουλειά με στολή εκστρατείας, χειροπέδες και όπλο;
Η Υπηρεσία αυτή αν ήταν ανθρωπος θα ήταν γκει. Κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας είσαι "δύναμη επιβολής νόμου", αλλά κατά τα υπόλοιπα είσαι δημόσιος υπάλληλος γραφείου όπως αυτοί που δουλεύουν στα κεπ.
Στους σεκιουριτι των νοσοκομείων έδωσαν μεγαλύτερο επίδομα ανθυγιεινής από την Υεφκκ.
Εσείς τι έχετε κάνει για όλα αυτά λοιπόν; Αντιδράσατε κάπως; Ακόμα και οι Πυροσβέστες είχανε βγει κάποτε στους δρόμους! Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Στις πράξεις. Όμως; Στον υπολογιστή και στα φόρουμ τα γράφετε.
TrelosEkamitis

Lorenzo έγραψε: Κυρ Ιουν 25, 2023 6:03 pm Γεια χαρά και πάλι. Θα κάνω την τοποθέτηση μου πάνω στο θέμα που κυριαρχεί στην κουβέντα για το πως πρέπει να λειτουργεί η ΥΕΦΚΚ. Όντας ενεργός στην υπηρεσία μπορώ να εκφράσω την άποψη μου καθώς έχω δει πολλά πράγματα "από μέσα" και δεν λέω απλά την άποψη μου χωρίς να έχω εικόνα του τι συμβαίνει. Η ΥΕΦΚΚ αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι ειδική υπηρεσία που έχει διττή μορφή. Όσον αφορά το ασφαλιστικό κομμάτι διέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα άρα οι εργαζόμενοι στα χαρτιά είναι δημόσιοι υπάλληλοι και στο επιχειρησιακό κομμάτι διέπεται από την λειτουργία της Ελληνικής αστυνομίας καθώς ο ιδρυτικός νόμος δίνει στους εξωτερικούς φρουρούς τα ίδια καθήκοντα, δικαιώματα, υποχρεώσεις με όλο το ένστολο προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. Αυτό από μόνο του καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα. Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια είναι το ειδικό μισθολόγιο. Είναι παγκόσμια (Ελληνική) πρωτοτυπία εργαζόμενοι μιας ειδικής υπηρεσίας με συγκεκριμένη και ειδική αποστολή να αμοίβονται όπως όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Ξεκάθαρο λάθος! Ειδική υπηρεσία σημαίνει ένταξη σε ειδικό μισθολόγιο. Πολύ σωστά η πολιτεία έχει εντάξει στα ειδικά μισθολόγια διάφορες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμα τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ κλπ. Δεν κάνουν ότι κάνει ένας υπάλληλος στο δημοτολόγιο. Δεν νοείται ένας φρουρός να αμοίβεται με 695€ εισαγωγικό μισθό που μαζί με τα νυχτερινά φτάνει μέγιστο τα 800€ ενώ αντίστοιχα ο ειδικός φρουρός της ΕΛ. ΑΣ που έχει τα ίδια καθήκοντα, δικαιώματα, υποχρεώσεις με σένα να αμοίβεται με 1050€ μαζί με πενθήμερα και νυχτερινά. Η διαφορά είναι περίπου 250€ που πολύ σωστά ανέφερε κάποιος πιο πάνω. Και για να τα λέμε όλα όπως έχουν, ακόμα και μετά το πέρας του πρώτου χρόνου που σταματάνε οι κρατήσεις για το ΜΤΠΥ οι αποδοχές ανεβαίνουν στα 780€ που μαζί με τα νυχτερινά πηγαίνουν στα 880-890€max. Και πάλι υπάρχει διαφορά 160-170€ που δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό. Πάμε παρακάτω. Εισαγωγή στην Ελληνική αστυνομία ή ανεξάρτητο σώμα ασφαλείας; Η απάντηση είναι εύκολη καθώς ο ιδρυτικός μας νόμος που ψήφισε η πολιτεία μας δίνει συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας. Όπως η Πυροσβεστική έχει συγκεκριμένο τομέα που επιχειρεί έτσι κι εμείς έχουμε συγκεκριμένο τομέα και αντικείμενο εργασίας οπότε η απορρόφηση από την ΕΛ. ΑΣ δεν είναι απαραίτητα λάθος καθώς το τμήμα μεταγωγών Δικαστηρίων κάνει ακριβώς ότι και εμείς, όμως το πιο σωστό θα ήταν αυτόνομο και ξεχωριστό σώμα ασφαλείας καθώς οι αστυνομικοί ασκούν δραστηριότητα παντού. Δηλαδή αυτός που δουλεύει στο μεταγωγών μπορεί να αλλάξει υπηρεσία και να εργαστεί στην ομάδα ΔΙ. ΑΣ ή στην Ο. Π. Κ. Ε ή στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς. Άρα πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε η υπηρεσία να γίνει ανεξάρτητο σώμα ασφαλείας που συνεπάγεται ειδικό μισθολόγιο και εννοείται δική της ιεραρχία που προβλέπεται από το ΠΔ215/06 (χρειάζεται αναθεώρηση τόσο η ονομασία των βαθμών όσο και ο τρόπος εξέλιξης) αλλά δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Συμπέρασμα, είναι άδικο η πολιτεία να σου δίνει την δικαιοδοσία της επιβολής του νόμου και ταυτόχρονα να σε αντιμετωπίζει μισθολογικά-συνταξιοδοτικά ως απλό δημόσιο υπάλληλο. Είμαστε ένοπλοι και ένστολοι. Πάρτε το χαμπάρι εσείς που νομίζετε ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι. Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι κλειστές. Αυτό σημαίνει δημόσιος υπάλληλος. Δημόσιος υπάλληλος σημαίνει ότι δεν σου κόβεται το ρεπό με το έτσι θέλω παρά μόνο εάν δώσεις το ΟΚ εσύ ο ίδιος στον προϊστάμενο σου για να βοηθήσεις την υπηρεσία αν πχ κάποιος συνάδερφος σου αρρωστήσει εκτάκτως. Το όπλο που σου δίνει η πολιτεία είναι για να προστατεύεις την ζωή σου, την ζωή των συναδέλφων σου και των συνανθρώπων σου αν χρειαστεί. Δεν νομίζω να πηγαίνει κανένας δημόσιος υπάλληλος στην υπηρεσία του το πρωί και να έχει το άγχος αν θα τον πυροβολήσουν ή αν θα γυρίσει σπίτι του το μεσημέρι. Τα γράφω τόσο αναλυτικά για να καταλάβετε όσοι δεν έχετε δουλέψει στο δημόσιο τι πάει να πει να είσαι δημόσιος υπάλληλος πραγματικά και όχι στα χαρτιά όπως είμαστε εμείς. Ελπίζω το σχόλιο μου να βοήθησε όσους αμφιταλαντευόντουσαν στο τι είμαστε και πως πρέπει να είμαστε.
Επιτελους, μια χαρα τα ειπες.
Απλα θεωρω οτι η και η ενταξη στην ΕΛΑΣ ειναι εφικτη. Και μπορει μετα απο καποια χρονια να σου επιτρεπει και να αλλαξεις υπηρεσια, δηλαδη να υπαρχει εσωτερικη μετακινηση! Ξερω αρκετους αστυνομικους που θα ηθελαν να βαρανε σκοπια στη φυλακη απο το να ειναι πανω στη μηχανη!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες