Αστειεύομαι για να μην παραξεγηθώ.
Πάντως έχω γνωρίσει Ορθόδοξο χριστιανό κομμουνιστή, μάλλον δεν έχει μόνο μια μεριά τα πρωτεία.
Η επικείμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με βάση τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2016. Σύμφωνα με αυτόν,στα κόμματα που θα περάσουν τον πήχη του 3% θα κατανεμηθούν αναλογικά 285 έδρες με βάση το ποσοστό που αναλογεί στις ψήφους τους. Άλλες 12 έδρες προέρχονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και οι υπόλοιπες τρεις έδρες θα αναδειχθούν για πρώτη φορά από τους Έλληνες του εξωτερικού.
Εάν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση και οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές,στις 2 Ιουλίου, θα ψηφίσουμε με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2020. Σε αυτή την περίπτωση το πρώτο κόμμα, εφόσον λάβει ποσοστό άνω του 25%, λαμβάνει μπόνους 20 έδρες που αυξάνονται ανάλογα με το ποσοστό, με ανώτατο όριο τις 50 έδρες εάν το ποσοστό του είναι στο 40%.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 9.810.040, εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες.Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν 438.595 νέοι ηλικίας από 17 έως 21 ετών. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι γεννήθηκαν το 2006.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», εισάγοντας τα προσωπικά τους στοιχεία.
Πηγή
Το ερώτημα τώρα είναι τι θα ψηφίσουν οι επίδοξοι ψηφοφόροι του κόμματος αυτού. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα πάνε προς ΕΑΝ, ΣΥΡΙΖΑ ή κάπου αλλού.Κόπηκε από τις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη – «Πράσινο φως» για τον Κανελλόπουλο
Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «Ελληνες» αποκλείεται από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου
Μια απ' όλα, όπως είχε πει ο Μαύρος της MRB.yandr έγραψε: Τρί Μάιος 02, 2023 8:32 pm Το ερώτημα τώρα είναι τι θα ψηφίσουν οι επίδοξοι ψηφοφόροι του κόμματος αυτού. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα πάνε προς ΕΑΝ, ΣΥΡΙΖΑ ή κάπου αλλού.
https://www.thetoc.gr/politiki/article/ ... pio-psila/"Εάν δεν επιτραπεί, είναι το μεγάλο ερώτημα, διότι πρέπει να πάμε στα πιθανά σενάρια, κατά πάσα πιθανότητα τότε, επειδή το έχουμε μετρήσει αυτό το πράγμα, φαίνεται ότι οι ψήφοι αυτού του κομματικού σχηματισμού σκορπίζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη" αποκάλυψε ο κ. Μαύρος.
"Καταρχάς, το μικρότατο ποσοστό στο οποίο φαίνεται ότι πάνε, είναι προς την ΝΔ για ευνόητους λόγους" ανέφερε ο κ. Μαύρος, εξηγώντας ότι το κυβερνών κόμμα "τιμώρησε" το κόμμα Κασιδιάρη και άρα λίγοι επιλέγουν να πάνε προς τα εκεί, όπως και στο ΠΑΣΟΚ.
"Εκεί που φαίνεται να πηγαίνουν, είναι να πηγαίνουν παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι τον θεωρούν ότι από τα συστημικά κόμματα είναι ο πιο αντισυστημικός. Όχι ότι δεν είναι συστημικός πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι λίγο πιο αντισυστημικός από τα άλλα. Αυτό που λέω για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξεως του 6% (από το 5% του ΕΑΝ). Και υπάρχει ένα σημαντικότατο ποσοστό 20% το οποίο φαίνεται να πηγαίνει στα άλλα άλλα κόμματα, μιλάμε για τα πολύ μικρά, πέρα και από το ΜέΡΑ25 και υπάρχει βεβαίως και ένα 60% το οποίο λέει δεν ξέρω τι θα κάνω, το οποίο είναι τεράστιο νούμερο. Στην Ελληνική Λύση κατευθύνεται και εκεί σημαντικό ποσοστό, δηλαδή μεγαλύτερο από αυτό που πάει στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς.
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Βελόπουλος κάνει μια "ήπια”, ήρεμη προεκλογική καμπάνια η οποία δεν μπορώ να καταλάβω τι στόχους έχει και γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι ψηφίζουν τους Έλληνες, την παλιά Χρυσή Αυγή, το ΕΑΝ, θέλουν περισσότερο "θόρυβο”" συμπλήρωσε ο κ. Μαύρος.
Θα μας πεις τι θα ψηφίσεις τώρα όμως;Rad.post_id=514436 έγραψε:Τετ Μάιος 03, 2023 7:29 pm Να ενημερώσω και εγώ το φόρουμ πριν από την κάλπη.
Σίγουρα ξεχνάω, έχω χάσει το λογαριασμό.
Και εδώ της Νέας Δημοκρατίας για σύγκριση.D.Y.K έγραψε: Τετ Μάιος 03, 2023 8:49 pm Οι 11 άξονες - δεσμεύσεις που παρουσίασε ο Α. Τσίπρας στο ΤΠΠΛ του Λαυρίου:
https://www.efsyn.gr/politiki/antipolit ... noyn-praxi
Και εδώ η παρουσίαση:
https://www.facebook.com/watch/live/?re ... 7050320802
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης