Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Εκπαίδευση, μισθοί, βαθμολογική εξέλιξη, μέριμνα για το προσωπικό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
TheloNaPaoSnd
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 445
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 24, 2018 8:06 pm
Τοποθεσία: Πολιτης
Επικοινωνία:

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από TheloNaPaoSnd »

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που διαπρέπουν στις ειδικές δυνάμεις στην Αμερική. Κάποιες τελειώνουν σχολεία που έχουν περατώσει και ΟΥΚάδες. Πχ EOD School (να μια φωτογραφία) Εικόνα
Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅ πλα τὰ ἱ ερὰ
Nikoletta

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από Nikoletta »

Γνωριζει καποιος πως μπορει μια γυναικα να περασει Ο. Υ. Κ; Εχω μολις τελειωσει το σχολειο και η συμβουλος μου εχει πει πως δεν μπορω να παω και οτι τα αγορια που μπενουν μεσα για την θητεια τους μπορουν να διαλεξουν τι θελουν και μονο. Ξερει καποιος/-α την διαδικασια και τι χρειαζεται?
generalMccrae

Re: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από generalMccrae »

Εν το μεταξύ οι περισσότεροι που γράφουν έχουν υπηρετήσει μονάχα θητεία και αυτή με το ζόρι. Εγώ σαν έμπειρος στο θέμα καταθέτω την εξής άποψη:

Οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια μυική δύναμη με έναν άνδρα αυτό όμως στην σύγχρονη μάχη δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο απο την στιγμή που μια γυναίκα περνά την ίδια εκπαίδευση με του συναδέλφους της και έχει κριθεί κατάλληλη με τα απαιτούμενα standarts όπως έχει γίνει πολλές φορές ιστορικά άλλωστε και στα ΛΟΚ και στους Αερομεταφερόμενους και στην Spetsnaz Gru και στους Green Berets το 1980 και στην SAS και στην ΜΙ6 και στην Luftwaffe και στα Ρωσικά σώματα ελεύθερων σκοπευτών κατα τον ΄Β ΠΠ και στους Airborn.

Η άποψη του ότι πρέπει να σηκώνει 50 κιλά στις ειδικές δυνάμεις της εποχής μας δεν ισχύει. Όλες οι ελίτ ειδικών δυνάμεων του κόσμου δεν προορίζονται για τέτοιου είδους αποστολές πιά. Οι ειδικές δυνάμεις πλέων είναι ελαφρά οπλισμένες μονάδες ακραία εκπαιδευμένες για αποστολές που ένα απλός πεζικάριος {που σηκώνει 50 κιλά.} δεν μπορεί να κάνει. Προϋπόθεση για να μπει μία γυναίκα στις ΕΔ θα πρέπει να είναι να το αγαπάει αυτό, να είναι ικανή {σωματικά και ψυχικά} όσο ένας συνάδελφος της ώστε να μην γίνει επικίνδυνη για την ομάδα της και να αγαπά την πατρίδα, ότι κάνει να το κάνει για αυτή και όχι για μία θέση στο δημόσιο{να έχει επίσης προϋπηρεσία σε στρατιωτική σχολή} ...

Ειδικές Δυνάμεις = Μάχη και όχι γραφείο. Τώρα ο τύπος αυτός γυναίκας που μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό και θα το κάνει επειδή το αγαπά και αγαπά την πατρίδα της και όχι σαν καμία ανώμαλη βρωμοφεμινίστρια προσπαθώντας να συγκριθεί ή να αποδείξει κάτι σε σχέση με τους άνδρες, είναι το πιό σπάνιο πράγμα στον κόσμο, στην Ελλάδα οι περισσότερες είναι να τις κλένε οι ρέγκες.

Ευτύχως όμως υπάρχουν και οι άλλες. Πειθαρχεία, τόλμη και αγάπη για την πατρίδα και τον στρατό θέλει παιδία όχι john wick και Rambo ούτε στύλ GI Jane. Αυτά τα ολίγα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από Nassos »

Στη ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού πάντως γυναίκες δεν δέχονται. Και μόλις πρόσφατα μια γυναίκα κατάφερε και πέρασε το SEAL Qualification Training των US Navy SEALs για να υπηρετεί στα αντίστοιχα ΣΑΠ.
generalMccrae

Re: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από generalMccrae »

fideas emk έγραψε: Τρί Αύγ 31, 2010 2:43 am Εγω απορω γιατι να αντεξει γυναικα και το (σχολειο) καταδρομων. Αλλωστε οι ΟΥΚ δεν κουβαλαν τα βαρη των καταδρομεων. Σε ανταρτη μπορει να ξεπερασεις τα 35 κιλα. Σε μαχη... Και τα 50 λιγα ειναι... Σκεψου γυναικα 50-60 να εχει να κουβαλησει 35+ κιλα... Εγω εβλεπα τις εποπινες και τις λυπομουν. Παρ'ολα αυτα αρκετες τα καταφερανε (και με λιγο στραβα ματια υποψιαζομαι). Επισης περνουσαν σπεποπεδ οχι το πιο δυσκολο σχολειο καταδρομων των απο ΣΣΕ/ΣΜΥ μονιμων
Υπάρχουν πολλές γυναίκες στην ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίες είναι μάχιμες στις ειδικές δυνάμεις. Εγώ ο ίδιος έχω γνωρίσει γυναίκα αξιωματικό στους πεζονάυτες που ήταν απο τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές, το ίδιο και στα ΛΟΚ και στους Αερομεταφερόμενους. Θεωρώ λάθος το να μπάινουν γυναίκες στον στρατό μαζικά για να αποδείξουν ότι είναι ίσες με τους άνδρες γιατί απλά πάνε κόντρα στην φύση τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα οι οποίες με την προϋπόθεση ότι πάντα εκπαιδεύονται και περνάνε τα σχολεία με τα ίδια standards εισαγωγής με τους άνδρες {Πχ.SAS,Spetsnaz,Airborn,Green Berets,US Marines, ΛΟΚ, ΣΧΑΛ κλπ... } μπορούν πολλές φορές και να τους ξεπεράσουν αυτό όμως είναι πολύ σπάνιο και εξαίρεση στον κανόνα, κάτι που μία οποιαδήποτε γυναίκα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ...

Τώρα αν αγαπά την πατρίδα και την δουλειά αυτή και είναι ικανή όσο ένας συνάδελφος της να την κάνει διότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι τιμή μου να υπερασπιστούμε την πατρίδα μαζί. Σπάνιο πράγμα αυτό αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι υπάρχει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ελληνικό έθνος είχε γυναίκες μαχήτριες απο αρχαιοτάτων χρόνων όπου οι εχθροί τις έτρεμαν αλλά και πάλι ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. Οι ΕΔ είναι για ιδιαίτερους ανθρώπους για αυτό άλλωστε και δεν περνάνε και όλοι οι άνδρες την εκπαίδευση.

Υστερόγραφο... Η μέση Ελληνίδα δυστυχώς είναι η γυναίκα που δεν θα άντεχε έστω μία ώρα στον στρατό.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης