Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2023)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 137

Re: Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2023)

Δημοσίευση από Pyr »

NFS13 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 12:03 am Και 35 κ άνω να είσαι και να γίνεις είτε μόνιμος ή 5της χωρίς να θέλω να πάρω όρκο νομιζω εάν δεν έχεις αλλά ένσημα
δεν παίρνεις κανονική σύνταξη γιατί θέλει κάποια χρόνια υπηρεσίας
62 ετών (αίτηση για σύνταξη) - 35 ετών = 27 χρόνια + 5 χρόνια αναγνώριση Μάχιμης πενταετίας (που μετράει η προϋπηρεσία ώς εποχικός και μόνιμος στο Π. Σ. Για την αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας) -> 32 χρόνια προυπηρεσίας.

+ αναγνώριση ακόμα 3 χρόνια απο:(αντιγράφω απο το ΕΦΚΑ)

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αναγνώρισης είναι οι εξής:
α. Στρατιωτική θητεία ασφαλισμένου
β. Γονική άδεια
γ. Εκπαιδευτική άδεια
δ. Στρατιωτική θητεία υποψήφιου συνταξιούχου
ε. Στρατιωτική θητεία ασφαλισμένου -30% (ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ 2011 - 2014)
στ. Στρατιωτική θητεία υποψήφιου συνταξιούχου -30% (ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ 2011 - 2014)
ζ. Χρόνος σπουδών
η. Αναγνώριση τέκνων
θ. Κενός χρόνος

βγήκε μιά χαρά η 35τία στο νερό... Ακόμα κ στην σπάνια περίπτωση που αναφέρεις να μην εχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ στη ζωή του κάποιος μέχρι τα 35 του οπου παράδειγμα εγινε μόνιμος στην πυροσβεστική.(ίσως κ να μην ειναι εφικτό λόγο υπερμοριοδότησης εποχικών πυροσβεστών που ήδη εχουν 2+ χρονια στο Π. Σ. ΕΝΣΗΜΑ).
Vaggelis698
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 122

Δημοσίευση από Vaggelis698 »

Pyr έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 3:03 pm
NFS13 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 12:03 am Και 35 κ άνω να είσαι και να γίνεις είτε μόνιμος ή 5της χωρίς να θέλω να πάρω όρκο νομιζω εάν δεν έχεις αλλά ένσημα
δεν παίρνεις κανονική σύνταξη γιατί θέλει κάποια χρόνια υπηρεσίας
62 ετών (αίτηση για σύνταξη) - 35 ετών = 27 χρόνια + 5 χρόνια αναγνώριση Μάχιμης πενταετίας (που μετράει η προϋπηρεσία ώς εποχικός και μόνιμος στο Π. Σ. Για την αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας) -> 32 χρόνια προυπηρεσίας.

+ αναγνώριση ακόμα 3 χρόνια απο:(αντιγράφω απο το ΕΦΚΑ)

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αναγνώρισης είναι οι εξής:
α. Στρατιωτική θητεία ασφαλισμένου
β. Γονική άδεια
γ. Εκπαιδευτική άδεια
δ. Στρατιωτική θητεία υποψήφιου συνταξιούχου
ε. Στρατιωτική θητεία ασφαλισμένου -30% (ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ 2011 - 2014)
στ. Στρατιωτική θητεία υποψήφιου συνταξιούχου -30% (ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ 2011 - 2014)
ζ. Χρόνος σπουδών
η. Αναγνώριση τέκνων
θ. Κενός χρόνος

βγήκε μιά χαρά η 35τία στο νερό... Ακόμα κ στην σπάνια περίπτωση που αναφέρεις να μην εχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ στη ζωή του κάποιος μέχρι τα 35 του οπου παράδειγμα εγινε μόνιμος στην πυροσβεστική.(ίσως κ να μην ειναι εφικτό λόγο υπερμοριοδότησης εποχικών πυροσβεστών που ήδη εχουν 2+ χρονια στο Π. Σ. ΕΝΣΗΜΑ).
φίλε εμείς οι εποχικοί που έχουνε ένσημα ιδιωτών μετράει σαν ένσημα πυροσβέστη; Γ την σύνταξη;
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Vaggelis698 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 4:31 pm φίλε εμείς οι εποχικοί που έχουνε ένσημα ιδιωτών μετράει σαν ένσημα πυροσβέστη; Γ την σύνταξη;
όταν με το καλό έρθει η ώρα όλα σου τα ένσημα θα σου τα προσμετρήσουν απο ΕΚΤΟΣ και ΕΝΤΟΣ του Π. Σ. Τίποτα δε θα πάει χαμένο.

*ΟΣΟ αναφορά την μάχιμη 5ετία μετράει το ξανα λέω τα χρόνια σαν ΕΠΟΧΙΚΟΣ Κ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΟΣ στο Π. Σ. Και με την συμπλήρωση 25 ετών συνολικά μπορεί κάποιος να κάνει αναγνώριση μάχιμης 5ετίας.
NFS13
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 41
Επάγγελμα: Διασώστης

Δημοσίευση από NFS13 »

pyr ήταν απίστευτα χρήσιμο αυτό που έγραψες και επίσης μου έλυσες και εμενα πολλές απορίες…. Ευχαριστούμε 🙂
Vaggelis698
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Pyr έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 4:51 pmόταν με το καλό έρθει η ώρα όλα σου τα ένσημα θα σου τα προσμετρήσουν απο ΕΚΤΟΣ και ΕΝΤΟΣ του Π. Σ. Τίποτα δε θα πάει χαμένο.

*ΟΣΟ αναφορά την μάχιμη 5ετία μετράει το ξανα λέω τα χρόνια σαν ΕΠΟΧΙΚΟΣ Κ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΟΣ στο Π. Σ. Και με την συμπλήρωση 25 ετών συνολικά μπορεί κάποιος να κάνει αναγνώριση μάχιμης 5ετίας.
μπράβο φίλε μας έλυσες απορίες! Αυτό είναι το forum!
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Ethelontis έγραψε: Παρ Φεβ 17, 2023 8:22 pm Κανένα λάθος δεν υπάρχει. Το όριο είναι 45 για ΕΠΟΧΙΚΟΣ. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω δεν έγραφε πουθενά ότι μετά τη θητεία μονιμοποιησαι. Και σε τελική ανάλυση να πω και το λογικότερο. Όσοι είστε 35+ και παραπονιέστε για το ηλικιακό να σας πω ότι το 2007 ήσασταν 19-20 χρονών και είχατε τις παρακάτω ευκαιρίες:
1) προκήρυξη το 2007 για 1260 δόκιμους πυροσβέστες
2) προκήρυξη το 2011 για 4000 πενταετής πυροσβέστες
3) προκήρυξη το 2012 για 725 πυροσβέστες γενικών καθηκόντων
Δεν αναφέρω τις υπόλοιπες προκηρύξεις που έβγαιναν τότε (ειδικοί φρουροί, λιμενικό, ΕΠΟΠ) καθώς ας υποθέσουμε ότι μόνο για πυροσβέστες είχατε κ@υλα (που δεν ισχύει)

Το ότι δεν μπήκατε τότε που έπαιρναν και τους ξύλινους (με μια απλή έρευνα μέσα στο φόρουμ θα δείτε που έπαιζαν οι βάσεις) είναι καθαρά δικό σας πρόβλημα. Καιρός να πάρουν σειρά και άτομα που δεν είχαν τις ευκαιρίες που είχατε εσείς τότε.
Πρώτων Τι σχέση έχει το τι έκανε κάποιος εποχικός πριν με το τι πρόκειται να γίνει τώρα; Αυτό είναι προσωπικό του καθενός δεν σε αφορά.

Δεύτερων δεν έγραφε η πενταετία εποχικοτητας των εποχικών πυροσβεστων κάτι για μετά την πενταετία... Όπως δεν έγραφε πότε καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου για το τι ακολουθεί όμως σε προκηρύξεις με μόρια στο δημόσιο προτεραιότητα πάντα είχανε αυτοί με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία και στην προκειμένη περίπτωση προϋπηρεσία επαγγελματική στην Ελλάδα έχουν μόνο οι εποχικοί πυροσβέστες και κανένας άλλος.
Επομένως όπως παντού έτσι και στο πυροσβεστικό σώμα προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν όλοι οι εποχικοί με τον ένα ή άλλο τρόπο...

Τρίτων αν εσύ ήσουνα εποχικός θα έβγαζες την χολή που τώρα βγάζεις για το προσωπικό αυτό; Μην απαντήσεις είμαι σίγουρος πως όχι.
Vaggelis698
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Pyr να σε ρωτήσω ύστερα από το επίδομα ανθυγιεινης εργασίας που θα πάρουν η κατηγορία Α ύψους 200 ευρώ μικτά η κατηγορία Β για τους οδηγούς θα αυξηθεί καθόλου; Γτ εμείς παίρνουμε το ανθυγιεινό αλλά περνούσε 807 ευρώ και ο μαχιμος 707 !
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Vaggelis698 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 10:46 pm Pyr να σε ρωτήσω ύστερα από το επίδομα ανθυγιεινης εργασίας που θα πάρουν η κατηγορία Α ύψους 200 ευρώ μικτά η κατηγορία Β για τους οδηγούς θα αυξηθεί καθόλου; Γτ εμείς παίρνουμε το ανθυγιεινό αλλά περνούσε 807 ευρώ και ο μαχιμος 707 !
Ναι θα αυξηθεί και στη κατηγορία των οδηγών εποχικών πυροσβεστών διότι περνανε 150 μεικτά έως τώρα και τώρα θα πάει και για αυτούς 200 μεικτά... Ε κάπου στα 840 κάτι να υπολογίζεις καθαρά στη τσέπη.
Vaggelis698
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Pyr έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 11:14 pm
Vaggelis698 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 10:46 pm Pyr να σε ρωτήσω ύστερα από το επίδομα ανθυγιεινης εργασίας που θα πάρουν η κατηγορία Α ύψους 200 ευρώ μικτά η κατηγορία Β για τους οδηγούς θα αυξηθεί καθόλου; Γτ εμείς παίρνουμε το ανθυγιεινό αλλά περνούσε 807 ευρώ και ο μαχιμος 707 !
Ναι θα αυξηθεί και στη κατηγορία των οδηγών εποχικών πυροσβεστών διότι περνανε 150 μεικτά έως τώρα και τώρα θα πάει και για αυτούς 200 μεικτά... Ε κάπου στα 840 κάτι να υπολογίζεις καθαρά στη τσέπη.
να σε καλά φίλε μου Pur.
Valedino007
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Valedino007 »

Καλησπέρα σας... Επειδή είμαι άσχετος εντελώς, είχα κάνει αίτηση για εποχιακος πυροσβέστης το 2020 και με πήραν τον Αύγουστο του 22, εμένα θα με ξανά καλέσουν πάλι τον Αύγουστο; Η ήταν μόνο για πέρυσι; ...
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Valedino007 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 11:36 pm Καλησπέρα σας... Επειδή είμαι άσχετος εντελώς, είχα κάνει αίτηση για εποχιακος πυροσβέστης το 2020 και με πήραν τον Αύγουστο του 22, εμένα θα με ξανά καλέσουν πάλι τον Αύγουστο; Η ήταν μόνο για πέρυσι; ...
Αν προσλήφθηκες τον Αύγουστο του 2022 ως εποχικός πυροσβέστης κανονικά 1 Μαΐου γίνεται η επαναπρόσληψη είσαι κανονικά στους πίνακες των εποχικών του πυροσβεστικού σώματος και σε πρώτη φάση μέχρι το 2024 που λήγει η πενταετία της σειράς του 2020 όπου υπέγραψες θα έχεις με την ήδη υπογραφή σου επαναπροσληψεις 6μηνες και φυσικά δικαίωμα ταμείου ανεργίας το χειμώνα.
Valedino007
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Pyr έγραψε: Κυρ Φεβ 19, 2023 12:00 am
Valedino007 έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 11:36 pm Καλησπέρα σας... Επειδή είμαι άσχετος εντελώς, είχα κάνει αίτηση για εποχιακος πυροσβέστης το 2020 και με πήραν τον Αύγουστο του 22, εμένα θα με ξανά καλέσουν πάλι τον Αύγουστο; Η ήταν μόνο για πέρυσι; ...
Αν προσλήφθηκες τον Αύγουστο του 2022 ως εποχικός πυροσβέστης κανονικά 1 Μαΐου γίνεται η επαναπρόσληψη είσαι κανονικά στους πίνακες των εποχικών του πυροσβεστικού σώματος και σε πρώτη φάση μέχρι το 2024 που λήγει η πενταετία της σειράς του 2020 όπου υπέγραψες θα έχεις με την ήδη υπογραφή σου επαναπροσληψεις 6μηνες και φυσικά δικαίωμα ταμείου ανεργίας το χειμώνα.
😯😯😯 όντως τώρα; Τον Μάιο θα ξεκινάω; Εγώ νόμιζα τον Αύγουστο και αν... Και μέχρι το 24 κ όλας; Ουυυυ τέλεια... Η σύμβαση όμως έγραφε για την αντιπυρική περίοδο του 22. Δεν έλεγε κάτι πάνω στην ατομική σύμβαση ότι θα είμαι ως το 24.
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Valedino007 έγραψε: Κυρ Φεβ 19, 2023 12:08 am
😯😯😯 όντως τώρα; Τον Μάιο θα ξεκινάω; Εγώ νόμιζα τον Αύγουστο και αν... Και μέχρι το 24 κ όλας; Ουυυυ τέλεια... Η σύμβαση όμως έγραφε για την αντιπυρική περίοδο του 22. Δεν έλεγε κάτι πάνω στην ατομική σύμβαση ότι θα είμαι ως το 24.
Καλά δεν σε ενημερώσανε για τίποτα;

Εσύ μπήκες ως επιλαχον για 2,5 μήνες περίπου το 2022 ...

Το 2023 αφού ολοκληρωσες και πήρες την απόλυση από την αντιπυρική του 2022 έχεις δικαίωμα επαναπροσληψης 1 Μαΐου εκεί που ήσουνα με την ειδικότητα που είχες (μάχιμος ή οδηγός) .
Valedino007
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Pyr έγραψε: Κυρ Φεβ 19, 2023 12:12 am

Το 2023 αφού ολοκληρωσες και πήρες την απόλυση από την αντιπυρική του 2022 έχεις δικαίωμα επαναπροσληψης 1 Μαΐου εκεί που ήσουνα με την ειδικότητα που είχες (μάχιμος ή οδηγός) .
δεν μου είπαν τίποτα... (τα λόγια τους ακριβώς : Για σου συνάδελφε πάρε την καρτέλα και μάζεψε γιατρούς.
λέω για που με θέλετε;
μάζεψε γιατρους και τα ξανά λέμε.
μαζεύω γιατρους πάω εκεί, και μ λένε τι κάνεις εδώ; Λέω εσείς μ είπατε να μαζέψω γιατρους και μα ξανά έρθω, οχι μ λέει συναδελφε μου, στο 251 θα πας.
πάω στο 251 όλα καλά.
μετά με παίρνουν τηλέφωνο να δώσω αθλήματα πήγα έδωσα.
μας ξανά φωνάζουν εκεί, υπογράψαμε σύμβαση και τους λέω μετά τι κάνουμε; Όταν λήξει η σύμβαση; Τπτ μ λέει υπομονή μέχρι να γίνεις μόνιμος.
αυτά είπαμε ακριβώς...
και δεν ασχολήθηκα και ιδιαίτερα μετά, όλα στον αυτόματο.
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Valedino007 έγραψε: Κυρ Φεβ 19, 2023 12:22 am
Pyr έγραψε: Κυρ Φεβ 19, 2023 12:12 am

δεν μου είπαν τίποτα... (τα λόγια τους ακριβώς : Για σου συνάδελφε πάρε την καρτέλα και μάζεψε γιατρούς.
λέω για που με θέλετε;
μάζεψε γιατρους και τα ξανά λέμε.
μαζεύω γιατρους πάω εκεί, και μ λένε τι κάνεις εδώ; Λέω εσείς μ είπατε να μαζέψω γιατρους και μα ξανά έρθω, οχι μ λέει συναδελφε μου, στο 251 θα πας.
πάω στο 251 όλα καλά.
μετά με παίρνουν τηλέφωνο να δώσω αθλήματα πήγα έδωσα.
μας ξανά φωνάζουν εκεί, υπογράψαμε σύμβαση και τους λέω μετά τι κάνουμε; Όταν λήξει η σύμβαση; Τπτ μ λέει υπομονή μέχρι να γίνεις μόνιμος.
αυτά είπαμε ακριβώς...
και δεν ασχολήθηκα και ιδιαίτερα μετά, όλα στον αυτόματο.
Για να καταλάβω αφού πέτυχες σε όλες τις διαδικασίες της προκήρυξης... Μετά έκανες υπηρεσίες κανονικά και πήρες απόλυση σωστά; Ή απλά είστε επιτυχόντες χωρίς να σας έχουν κάνει πρόσληψη το 2022 ;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες