Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Εκπαίδευση, μισθοί, βαθμολογική εξέλιξη, μέριμνα για το προσωπικό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
δημητρα

Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Δημοσίευση από δημητρα »

Ειμαι τριτεκνοι και συμπληρωνω 20 ετη το 2012. Ποτε εχω δικαιωμα συνταξιοδωτησης
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Δημοσίευση από yandr »

Να καθησυχάσουν τους στρατιωτικούς ότι η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας δεν αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ στους ένστολους, προσπαθούν στο Πεντάγωνο.

Κύκλοι του υπουργού Εθνικής Άμυνας σημειώνουν ότι όσοι αποχωρούν από το στράτευμα ή όσα στελέχη συμπληρώνουν 35 χρόνια «μετοχικής σχέσης» στους Ειδικούς λογαριασμούς αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων δικαιούνται εφάπαξ βοήθημα, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία (ΝΔ 398/74).

Αυτοί οι ειδικοί λογαριασμοί, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είναι οικονομικά αυτοτελείς, δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι φορείς ή τομείς πρόνοιας. Κατά συνέπεια, σημειώνουν, «δεν υπάγονται στην ρύθμιση της υπ. Αριθμ.30854/3809 απόφασης του υπουργού Εργασίας σχετικά με τον ανασχεδιασμό της νέας τεχνικής βάσης των εφάπαξ παροχών από 1ης Ιανουαρίου του 2014, καθώς είναι αμιγώς ανταποδοτικού και όχι προνοιακού χαρακτήρα».

Το εφάπαξ στους στρατιωτικούς είναι συνδεδεμένο με τις αποδοχές τους (άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης κ. Ά) κατά την ημέρα αποχώρησης από την ενεργό υπηρεσία ή με την συμπλήρωση 35ετίας, καθώς και με χρόνια που συμμετέχει Μετοχικό Ταμείο του κλάδου, που υπηρετεί.

πηγή
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Δημοσίευση από ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ »

Αποστρατεύτηκα για λόγους υγείας την 7 Απρ 2014 η πάθησή μου είναι Ι5 βάση του πίνακα περί σωματικής ικανότητας στρατευσίμων, δεν μπορώ Όμως να βρω τι ποσοστό αναπηρίας έχω, και τι γίνεται με τις κρατήσεις όσοι αποστρατευόμαστε για λόγους ισχύουν !
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Δημοσίευση από yandr »

Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Φώφης Γεννηματά είναι αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με υπηρεσιακούς φορείς, και σκοπό είχε τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους στρατιωτικούς, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα που αφορούσε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ δεν υπάρχει καμμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 28 Μαίου, από το υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση Των προβλημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το νομοσχέδιο:

-Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα Για τη συνταξιοδότηση έτη Υπηρεσίας -40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν στο σύνολο τους Τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας και

-Επανακαθορίζονται Οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά Κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά.

πηγή
Πάνος

Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Δημοσίευση από Πάνος »

Καλησπέρα σε όλους

Γνωρίζει κάποιος σε περίπτωση που φύγω στη 15ετια και δεν συμπληρώνω ένσημα από κάποια άλλη δραστηριότητα, αν συνεχίζω να διατηρώ την δημόσια ασφάλιση υγείας μου.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

Δημοσίευση από yandr »

Ένστολοι: Επεκτείνεται σε όλους η μάχιμη πενταετία

Επεκτείνεται σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

«Μάχιμη πενταετία» είναι ο ασφαλιστέος - συντάξιμος χρόνος (πραγματική υπηρεσία) που έχει υπηρετηθεί σε παραμεθόριες μονάδες, νησιά, προκεχωρημένες βάσεις κ. Λπ. Η εν λόγω ρύθμιση περιέχεται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τέθηκε Σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση όσοι ένστολοι εξαιρούνταν (π. Χ. Ορισμένες κατηγορίες πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών και υπηρετούντων στην αεροπορία) από τη σχετική ρύθμιση αποκτούν πλέον το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ένστολων (στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική).

Επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς δεν διαταράσσεται ο εσωτερικός σχεδιασμός για την πλήρωση των αναγκών των διαφορετικών μονάδων από αιτήματα για μεταθέσεις σε μονάδες που δικαιολογούσαν την αναγνώριση «μάχιμης πενταετίας».

Πηγή



Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες