Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς (2022)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Nikoseuamcs
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63

Δημοσίευση από Nikoseuamcs »

Rafale122 έγραψε:Η πληρωμή έγινε μετά από 2 3 μήνες περίπου 2000 και ευρο ήταν όλοι απλήρωτοι εκτός από εμάς που ειμασταν οβα και μας έβαζαν κανονικά τν μισθό αλλά δεν πήραμε μετά μαζεμένα επίσης τα σχολεία που περνούσανε ακόμα δεν μας τα έχουνε δώσει όλα...
Για σκαμπανεας διασώστης μηχανικού ξέρετε από πέρσι τι φάση; Γιατί από ότι είδα δεν υπάρχουν στον περσινό πίνακα. Επίσης ένας γνωστός μου που πέρασε ΕΠΟΠ μου είπε ότι από τον πρώτο μήνα μπήκαν χρήματα... Τώρα για αυτό ρωτάω γιατί αλλά ακούγονται και άλλα γίνονται. Ο στρατός σου παρέχει και σπίτι 🏡 Η μέσα στο στρατόπαιδο;(Χαζή ερώτηση το ξέρω αλλά 5ι να κάνω;) Ρεεε και στρατιωτική ταυτότητα σου δίνουν;

OTI NA NE
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 69

Δημοσίευση από OTI NA NE »

2α Μαλ έγραψε:Ναι ξέχασα να το πω δήλωσα τεχνίτης σκαφών στις ειδικές δυνάμεις μετράνε και τα 90 της θητείας και των ειδικών δυνάμεων και τα αλεξίπτωτα ;

Ναι φιλε τα παιρνεις τα μορια εκει

Περυσι εμενα μου τα μετρησαν γιατι δηλωσα ΕΔ (ελευθερος σκοπευτης) και σαν ειδικοτητα στο 575 πεζοναυτων μου ειχαν δωσει την ειδικοτητα μαχιτης.

Στο ΠΝ και ΠΑ δεν μου τα μετρησαν

Mar96
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από Mar96 »

Έλα ντε, την ίδια απορία έχω και εγώ, εάν δίνουν στρατιωτική ταυτότητα, όχι τίποτα άλλο πιο πολύ για τις εκπτώσεις. (Λέμε τώρα, εκπτώσεις ο Θεός να τις κανει🫠)

μαγειρακος
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από μαγειρακος »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ"ζ. Υπηρετησαντες ή υπηρετούντες στις Ε. Δ εφ οσον να καταταγούν στην ίδια ή αντιστοιχη ειδικότητα άλλου κλάδου:100μοναδες" 33ΜΚκαι ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ θελετενα ξαναπειτε τη γνωμη σας; Σας εμπιστεύομαι απολυτα,1047σελιδα της προκήρυξης, ευχαριστω παρα πολυ
μαγειρακος
Swto
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 38

Δημοσίευση από Swto »

Παιδιά μια ερώτηση έχω δηλώσει και ξηράς και ναυτικό είμαι καταλληλος και στα δυο θα ήθελα να ρωτήσω εάν με ζητήσουν να περάσω τελικά από γιατρούς θα πρέπει να χω και τα δυο χαρτιά συμπληρωμένα από γιατρούς με σφραγίδες κλπ ή φτάνει μόνο το ένα ;
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

giorgos2419 έγραψε:Καλημέρα παιδιά, θέλω να κάνω μια ερώτηση και αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Αν καταγωγής τώρα σαν ΕΠΟΠ σε μια ειδικοτητα για παράδειγμα πλήρωμα σκάφους και μετά γραφτώ σε ένα ΙΕΚ και πάρω πτυχίο νοσηλευτικής μπορώ να κάνω μετάταξη σαν νοσηλευτής;

Όχι Σε καμία περίπτωση και πτυχίο ΑΕΙ να Πάρεις θα πρέπει να Κάνεις 12 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας Για να μπορέσει να συμμετέχεις Σε διαγωνισμό κατάταξης και αν ζητάνε το πτυχίο που Θα έχεις

2α Μαλ
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από 2α Μαλ »

Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά
eirini k
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από eirini k »

re pate kala re έγραψε:
giorgos2419 έγραψε:Καλημέρα παιδιά, θέλω να κάνω μια ερώτηση και αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Αν καταγωγής τώρα σαν ΕΠΟΠ σε μια ειδικοτητα για παράδειγμα πλήρωμα σκάφους και μετά γραφτώ σε ένα ΙΕΚ και πάρω πτυχίο νοσηλευτικής μπορώ να κάνω μετάταξη σαν νοσηλευτής;

Όχι Σε καμία περίπτωση και πτυχίο ΑΕΙ να Πάρεις θα πρέπει να Κάνεις 12 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας Για να μπορέσει να συμμετέχεις Σε διαγωνισμό κατάταξης και αν ζητάνε το πτυχίο που Θα έχεις

τα 12 χρονια δεν ειναι οταν σε μονιμοποιησουν; Γιατι στα 7 δεν εισαι μονιμος
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Nikoseuamcs έγραψε:
Rafale122 έγραψε:Η πληρωμή έγινε μετά από 2 3 μήνες περίπου 2000 και ευρο ήταν όλοι απλήρωτοι εκτός από εμάς που ειμασταν οβα και μας έβαζαν κανονικά τν μισθό αλλά δεν πήραμε μετά μαζεμένα επίσης τα σχολεία που περνούσανε ακόμα δεν μας τα έχουνε δώσει όλα...
Για σκαμπανεας διασώστης μηχανικού ξέρετε από πέρσι τι φάση; Γιατί από ότι είδα δεν υπάρχουν στον περσινό πίνακα. Επίσης ένας γνωστός μου που πέρασε ΕΠΟΠ μου είπε ότι από τον πρώτο μήνα μπήκαν χρήματα... Τώρα για αυτό ρωτάω γιατί αλλά ακούγονται και άλλα γίνονται. Ο στρατός σου παρέχει και σπίτι 🏡 Η μέσα στο στρατόπαιδο;(Χαζή ερώτηση το ξέρω αλλά 5ι να κάνω;) Ρεεε και στρατιωτική ταυτότητα σου δίνουν;

Δεν πείρε Άτομα πέρσι Η ειδικότητα ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ -διασώστης, για τα λεφτά ότι είπαν τα παιδιά πριν 2 μήνες κάνεις να πληρωθείς, απο θέμα διαμονής Τους δυο πρώτους μήνες στο κέντρο μένεις μέσα και μπορεί για κάποιο διάστημα και στην ειδικότητα από εκεί και πέρα σε σπίτια ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ αποκλείεται αν μείνεις Τουλάχιστον για τα πρώτα 6-7 χρόνια Γιατί προηγούνται άλλοι και είναι λίγα

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Nikoseuamcs έγραψε:
anonymous19970 έγραψε:Μισθο ξεχνας για το πρωτο διμηνο θα τα παρεις ολα μαζεμενα (και θα κανουν και καποιες εξτρα κρατησεις) μετα απο αρκετο καιρο, δεν μπορει κανεις να σου απαντησει συγκεκριμενα ποσα θα παρεις και ποτε. Οι οβα που μπαινουν εποπ πληρωνονται κανονικα τελη του μηνα αφου ειναι ηδη εγγεγραμενοι στο στρατο
Καλημέρα φίλε μου. Είσαι σίγουρος για αυτό που λες; Γιατί πρώτον ένα παιδί που πήγε πέρσι ΕΠΟΠ στρατού ξηράς τα πήρε με το που βγήκε ο μήνας και δεν ήταν οβα πριν... Δεύτερον Τις μεταφορές προς το στρατό εκπαίδευσησς και μετά προς τα σχολεία, η διαμονή όταν θα είμαι εξοδουχος ποιος θα τα βάζει για τους 2 μήνες (εγώ από την τσέπη μου) ; Ξέρω ότι ο σκαμπανεας διασώστης περνάει πάρα πολλά σχολεία σε διάφορες περιοχές ... Πως θα τα βγάζει πέρα; ...

Τους 2 πρώτους μήνες που Δεν πληρώνεσαι ετσι και αλλιώς δεν έχεις έξοδα διαμονής Γιατί Μένεις κέντρο, τυχόν έξοδα τα πληρώνεις εσύ, τα σχολεία της ειδικότητας Είναι μετα το κέντρο που Και πας και με φύλλο πορείας

Άβαταρ μέλους
Nikoseuamcs
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63

Δημοσίευση από Nikoseuamcs »

re pate kala re έγραψε:Δεν πήρε Άτομα πέρσι Η ειδικότητα ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ -διασώστης, για τα λεφτά ότι είπαν τα παιδιά πριν 2 μήνες κάνεις να πληρωθείς, απο θέμα διαμονής Τους δυο πρώτους μήνες στο κέντρο μένεις μέσα και μπορεί για κάποιο διάστημα και στην ειδικότητα από εκεί και πέρα σε σπίτια ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ αποκλείεται αν μείνεις Τουλάχιστον για τα πρώτα 6-7 χρόνια Γιατί προηγούνται άλλοι και είναι λίγα
Σε αυτά τα σπίτια μπορει να μείνει και ο σύντροφός μου ή μόνο εγώ;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Ιούλ 31, 2022 4:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από Mortar »

Καταντάει κουραστικό μετά από ένα σημείο. Σου εξηγούν τόσο να λυρικά τα παιδιά και εσυ συνεχίζεις να μην κατανοείς. Είναι δυνατόν να μπορείς να μείνεις μόνο εσυ ; Δηλαδή αν έχει παιδιά, αυτά θα μένουν σε άλλο σπίτι με τον σύζυγο ; Εννοείται στο ίδιο σπίτι.
Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από Mortar »

Αναλυτικά*
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Nikoseuamcs έγραψε:
re pate kala re έγραψε:Δεν πήρε Άτομα πέρσι Η ειδικότητα ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ -διασώστης, για τα λεφτά ότι είπαν τα παιδιά πριν 2 μήνες κάνεις να πληρωθείς, απο θέμα διαμονής Τους δυο πρώτους μήνες στο κέντρο μένεις μέσα και μπορεί για κάποιο διάστημα και στην ειδικότητα από εκεί και πέρα σε σπίτια ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ αποκλείεται αν μείνεις Τουλάχιστον για τα πρώτα 6-7 χρόνια Γιατί προηγούνται άλλοι και είναι λίγα
Σε αυτά τα σπίτια μπορει να μείνει και ο σύντροφός μου ή μόνο εγώ;

Υπάρχει μια σύγχυση για Να Μπεις Στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ στην περίπτωση μας μόνο στα ΣΟΕΠΟΠ Μπαίνεις με μόρια (Βαθμό - προέλευση- έτη υπηρεσίας- ποινές- βαθμολογίες - οικογενειακή κατάσταση- οικονομική κατάσταση - να Μην έχεις οικία Στην περιοχή υπηρετείς) , Σε αυτά μπαίνουν όλοι για 2 χρόνια εκτός των τρίτεκνων που μπαίνουν για 3-4 και των πολύτεκνων οικογενειών που μπαίνουν Μέχρι 5 και δικαιούνται σε κάθε φρουρά, μπορείς Να μείνεις με τον σύντροφό σου όταν με το καλό μαζέψεις τα μόρια , αλλά νέος εποπ δεν πρόκειται Να μπει πριν τα 6-7 έτη Ακόμα και πολύτεκνος στην καλύτερη Κάποιος πολύτεκνος Νέος εποπ να μπει στα 3-4 χρόνια,

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Στα ΣΟΑ μπαίνουν μόνο ΑΞΚΟΙ ΣΣΕ -ΑΞΚΟΙ ΣΜΥ - ΑΝΘΣΤΕΣ και Κατ εξαίρεση Μ. ΥΠΑΞ -ΕΜΘ - ΕΠΟΠ Στα ΣΟΜΥ μπαίνουν μόνο ΥΠΑΞ ΣΜΥ - ΥΠΑΞ ΕΜΘ

Στα ΣΟΕΠΟΠ ΕΠΟΠ παντρεμένοι με η χωρίς παιδί ή αρραβωνιασμένοι

ΣΤΑ ΣΟΕΠΟΠ ΕΠΟΠ ελεύθεροι και ανάλογα τον αριθμό των οικημάτων και την περιοχή μπορεί να Μείνουν και 2-3 μαζί

Προτεραιότητα έχουν

ΑΞΚΟΙ

πολύτεκνοι με ΑΜΕΑ

τρίτεκνοι με ΑΜΕΑ

μονογονεϊκή με ΑΜΕΑ

πολύτεκνοι

τρίτεκνοι

μονογονεϊκή

ΑΝΘΣΤΕΣ

πολύτεκνοι με ΑΜΕΑ

τρίτεκνοι με ΑΜΕΑ

μονογονεϊκή με ΑΜΕΑ