Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς (2022)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

Kostantinos2017 έγραψε:Αν δεν υπάρχει ειδικότητα απο το πτυχίο σου δεν γίνετε η μετάταξη;

Αν δεν την ζητάνε όχι δεν γίνεται στον στρατό σίγουρα, στο ναυτικό νομίζω κάπου είχα διαβάσει απλά κάνεις την αναφορά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που δίνεται Στα 12 χρόνια και απλά συνεδριάζει το συμβούλιο και αποφασίζει αν θα γίνει και που μπορούν Να σε απορροφήσουν.

;ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ Π. Ν ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΑ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μάιος 03, 2022 8:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostantinos2017
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Kostantinos2017 »

re pate kala re έγραψε:Αν δεν την ζητάνε όχι δεν γίνεται στον στρατό σίγουρα, στο ναυτικό νομίζω κάπου είχα διαβάσει απλά κάνεις την αναφορά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που δίνεται Στα 12 χρόνια και απλά συνεδριάζει το συμβούλιο και αποφασίζει αν θα γίνει και που μπορούν Να σε απορροφήσουν.;ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ Π. Ν ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΑ

Σε ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μάιος 03, 2022 8:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γερόλυκος
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

Kostantinos2017 έγραψε:Αν δεν υπάρχει ειδικότητα απο το πτυχίο σου δεν γίνετε η μετάταξη;

Διόρθωση δια το τυπικόν θα υπηρετήσεις 2 χρόνια σαν Λοχίας και 3 ετή σαν επιλοχίας και δεν είναι ανεξαρτήτου ΑΕΙ-ΤΕΙ Εξαρτάτε από την θέση, υπάρχουν θέσεις στα σώματα κυρίως που απαιτούν πτυχίο ΑΕΙ και αντίστοιχα θέσεις που απαιτούν ΤΕΙ συνήθως τεχνικές θέσεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μάιος 03, 2022 8:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Str vpv
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 128

Δημοσίευση από Str vpv »

Ακριβως οτι είπε ο ρε πάτε καλά ρεΜετάταξη θα γίνει μονο αν ζητήσουν ατομα

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

Μετα την μετάταξη η ιεραρχική εξέλιξη ακολουθεί αυτήν Της ΣΜΥ άσχετα απο τα πόσα χρόνια ήσουν ΕΠΟΠ ΛΧΙΑΣ

Για Τα πτυχία όταν λέμε ανεξαρτήτου ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν εννοούμε Ανεξαρτήτου αντικειμένου είναι αυτονόητο ότι Εξαρτάτε απο την θέσει, η προέλευση είναι ανεξάρτητη είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ Πχ στο γεωγραφικό αν θέλουν πολιτικό μηχανικό θα μπορούν να κάνουν όσοι είναι απόφοιτοι του ΕΜΠ δηλαδή πολυτεχνείο ΑΕΙ αλλά και όσοι είναι απόφοιτοι Πολιτικοί μηχανικοί του πρώην ΤΕΙ Αθήνας

Τέλος απο τις διατάξεις Και την νομοθεσία πιο συγκεκριμένα Άρθρο 9 του ν.3883/10 Ισχύουν τα κάτωθι

Άρθρο 9

Μετατάξεις
1. Μόνιμοι Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές που προέρχονται από ΑΣΣΥ, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την ονομασία τους ως Υπαξιωματικών και είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή κάτοχοι ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα των Αξιωματικών με ειδικότητα Αξιωματικού, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 3, κατά τις ισχύουσες διατάξεις προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων με απόφαση του οικείου κατά Κλάδο
Ανωτάτου Συμβουλίου, ως πληρούντες τα κριτήρια του άρθρου 12.
2. ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας και είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή κάτοχοι ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών με την ειδικότητά τους προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού τον οποίο φέρουν, με απόφαση του οικείου κατά Κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου, ως πληρούντες τα κριτήρια του άρθρου 12.

Και βάση Την τροποποίηση του νόμου 4407/2016 άρθρο 18 παρ 2

2.H παρ.2 του άρθρου 9 του Ν.3883/2010 Αντικαθίσταται ως εξής:
«2. ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους ως ΕΠ. ΟΠ. Και έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλοδαπής, μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών, με ειδικότητα που προσιδιάζει στον τίτλο σπουδών τους, προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού τον οποίον φέρουν, με απόφαση του οικείου κατά κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 12. »

;Δηλαδή ΕΠΟΠ αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου με την θέση ανεξαρτήτου προελεύσεως ΑΕΙ-ΤΕΙ

eirini k
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από eirini k »

re pate kala re έγραψε:
nikolpat έγραψε:Ξέρουμε πόσες είναι οι αιτήσεις;

ποσες εγιναν εκει;

Επίσημα μόνο της ΠΑ

nikolpat
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από nikolpat »

Το γράφει μέσα στη σελίδα της ΠΑ 5000 κάτι είναι. Για ξηρά πόσες ξέρει κανείς?
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Αυτο με την αεροπορια ειναι αθλιο. Εγιναν 5 χιλιαδες αιτησεις για 300 θεσεις και δινει παραταση 2 μηνες. Πιο πιθανο ειναι να κερδισουμε λαχειο παρα να ημαστε επιτυχοντες εκει.
nikolpat
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από nikolpat »

Ισχύει αυτό που λες πραγματικά
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Ε ναι ρε φιλε αφου μεχρι τωρα εχουν γινει 5 χιλιαδες αιτησεις, χοντρικα μεχρι 24 ιουνιου θα εχουμε φτασει τις 10 χιλιαδες τουλαχιστον οποτε τα 300 ατομα που θα ειναι επιτυχοντες ειναι το 3% των αιτησεων
HYPOTONIC
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 37

Δημοσίευση από HYPOTONIC »

Μην απελπιζεστε περυσι εγιναν κοντα στις 18000 χιλιαδες και περασε ατομο με τιποτα μορια αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειχε 189 παιζει ρολο αν θα γινουν λιγες σε μια ειδηκοτητα.
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

HYPOTONIC έγραψε:Μην απελπιζεστε περυσι εγιναν κοντα στις 18000 χιλιαδες και περασε ατομο με τιποτα μορια αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειχε 189 παιζει ρολο αν θα γινουν λιγες σε μια ειδηκοτητα.
ναι υπηρχαν καποιοι που περασαν με 200 μορια αλλα ηταν εξειδικευμενες ειδικοτητες με συγκεκριμενους τιτλους. Εγω περυσι ειχα 740 μορια δεν περασα φετος τα αυξησα στα 940 αλλα παλι απεξω με βλεπω

Άβαταρ μέλους
espapadaki

Δημοσίευση από espapadaki »

Οταν έστειλα τα χαρτια μου το απολυτήριο φαινόταν λευκη σελιδα. Βγηκα ξανα μπηκα και παλι το ιδιο. Προσπαθησα την επομενη να στειλω με email στη διεύθυνση που ελεγε αλλα μου εγραφε οτι ειναι προσωρινα μη διαθεσιμη. Επαιρνα στο υπουργείο τη μ εβδομαδα αλλα δεν απαντουσε κανενας. Στάλθηκε κανονικα αλλα επειδή ειχα τον φόβο πηρα σημερα και μου ειπαν να το στειλω σε αλλο email. Πιστεύετε θα εχω θεμα; Δεν ειχα δεχτει καποιο τηλ. Αν χρειαζόταν κατι δε θα καλουσαν οπως και αλλους;
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Αν το αρχειο στελνεται κανονικα δεν γνωριζω. Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα, εκανα το αρχειο πιο μικρο (και ας ηταν κατω απο 5mb) και μετα μου το εμφανιζε κανονικα
Άβαταρ μέλους
espapadaki

Δημοσίευση από espapadaki »

Πριν βαλω το πτυχιο μου μου το εμφάνιζε. Οταν εβαλα και τα δυο κολλησε
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες