Άκρως Απόρρητο: επιχείρηση Rosario

Συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Άκρως Απόρρητο: επιχείρηση Rosario

Δημοσίευση από Togo »

* Η επιχείρηση είναι φανταστική και ουδεμίαν σχέση έχει με προγραμματισμένες ενέργειες σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικές επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συμπτωματική και τυχαία. Το όνομα προέρχεται απο την ομώνυμη επιχείρηση των Πεζοναυτών της Αργεντινής στο πόλεμο των Φώκλαντς με σκοπό την κατάληψη των νησιών.**

Ο Αντικειμενικός Σκοπός της επιχείρησης Rosario είναι η κατάληψη των νησιών της Ίμβρου και Τενέδου απο τις δυνάμεις των Ελλήνων Πεζοναυτών. Τα νησιά θα χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά ώς βάσεις-ορμητήρια για την κατάληψη της Χερσονήσου Καλλίπολης και των Στενών του Ελλησπόντου.

Η Ίμβρος απέχει 27 χιλιόμετρα απο τη Σαμοθράκη και 26 χιλιόμετρα απο τη Λήμνο. Απο το λιμάνι Kabatepe στη χερσόνησο της Καλλίπολης απέχει μόλις 27 χιλιόμετρα. Κατοικείται απο 10.000 περίπου κατοίκους ελληνικής, τουρκικής και κουρδικής καταγωγής.

Η Τένεδος απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα απο τη Λήμνο και 10 χιλιόμετρα απο το σύμπλεγμα των ακατοίκητων Λαγουσών νησίδων. Κατοικείται απο 2.330 κατοίκους τουρκικής καταγωγής.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την Ίμβρο και Τένεδο για την ευρύτερη προστασία των Στενών του Ελλησπόντου. Έχει εγκαταστήσει στη Τένεδο παράκτιο radar επιτήρησης συνόρων και σταθμό συλλογής πληροφοριών.

Στην Ίμβρο ερδεύει το 5ο Σύνταγμα Καταδρομών του Τουρκιικού Στρατου με αποστολή τη διενέργεια ανορθόδοξων καταδρομικών επιχειρήσεων στα νησιά της Λήμνου και Σαμοθράκης. Μάλιστα στην Ίμβρο έχουν εγκατασταθεί και βαρέα συστήματα πυραυλικού Πυροβολικού (WS-1 ή J-600T) για αιφνιδιαστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Λήμνου που είναι βασικός κόμβος της αεράμυνας στο βόρειο Αιγαίο.

Κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης Rosario θα μεταφερθούν στην Ίμβρο και Τένεδο ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων με ταχέα σκάφη διείσδυσης και υποβρύχια μέσα μεταφοράς SVD. Η απόβαση δυτών στη Τένεδο θα γίνει κυρίως απο υποβρύχιο U209. Αποστολή τους θα είναι η αναγνώριση και η προετοιμασία ακτών για απόβαση των Πεζοναυτών. Όταν είναι όλα έτοιμα και ξεκινήσει η αναχώρηση των ελληνικών αμφίβιων δυνάμεων, οι Ειδικες Δυνάμεις θα προετοιμάσουν δολιοφθορές και θα καταλάβουν σημαντικες θέσεις για να προκαλέσουν αιφνιδιασμό.

Συγκεκριμένα για την κατάληψη της Ίμβρου οι Έλληνες Πεζοναύτες:

1) θα αναχωρήσουν από την παραλία του Μούδρου στη Λήμνο και θα αποβιβαστούν με LCVP/LCU στα Λιβούνια Ίμβρου (Ugurlu) για να καταλάβουν τουρκική βάση σε απόσταση 3 χιλιομέτρων στα βορειοδυτικά της ακτής. Μετά θα κινηθούν με οχήματα πρός Σχοινούδι και τέλος στη Παναγιά.

2) θα αναχωρήσουν απο το λιμάνι της Σαμοθράκης με ταχύπλοα περιπολικά σκάφη και θα αποβιβαστούν στην ακτή Κάστρου Ίμβρου για να καταλάβουν το αεροδρόμιο του νησιού

3) θα αναχωρήσουν απο τη Σαμοθράκη με ταχύπλοα σκάφη και θα αποβιβαστούν στην ακτή δίπλα απο το λιμάνι του Αγίου Κήρυκου για να κατευθυνθούν μετά προς τη Παναγιά

Για την κατάληψη της Τενέδου οι Έλληνες Πεζοναύτες θα αναχωρήσουν με LCVP/LCU απο την παραλία του Μούδρου στη Λήμνο και θα αποβιβαστούν στη παραλία Sulubahce. Μετά θα κατευθυνθούν προς τη πόλη της Τενέδου για να καταλάβουν τον σταθμό ELINT στο λόφο Γκιόζτεπε και το λιμάνι της πόλης.

Οι αμφίβιες επιχειρήσεις θα υποστηρίζονται απο μιά φρεγάτα Kortenaer,2 πυραυλάκατους Combattante ΙΙΙ,2 κανονιοφόρους Osprey και ένα υποβρύχιο U209 του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Έλληνες Πεζοναύτες θα αποβιβαστούν στις ακτές με TOMΠ AAVP-7 και με εξολισμένα ταχύπλοα σκάφη παράκτιου αγώνα. Στη τελική φάση της επιχείρησης θα μεταφερθούν στα νησιά άρματα μάχης M-48A5 και M-113A2, ρουκετοβόλα RΜ-70, ελικόπτερα AB-212 και βαρύς οπλισμός.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Togo την Δευ Μαρ 07, 2022 2:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Άκρως Απόρρητο: επιχείρηση Rosario

Δημοσίευση από Togo »

Μετά την επιτυχημένη απόβαση των Ελλήνων Πεζοναυτών σε Ίμβρο και Τένεδο οι POW Τούρκοι καταδρομείς θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο τοπικός πληθυσμός θα απομακρυνθεί απο τα ανατολικά παράλια των νησιών και θα δημιουργηθεί μιά βασική γραμμή παράκτιας άμυνας για να αποκρουστεί τυχόν τουρκική αντεπίθεση. Το μικρό αεροδρόμιο της Ίμβρου θα χρησιμοποιηθεί ώς βάση UAV και ελικοπτέρων. Τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού θα κινηθούν μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου για να υποστηρίξουν αποβατική ενέργεια στη χερσόνησο της Καλλίπολης.

Συγκεκριμένα η κύρια απόβαση θα γίνει στο λιμάνι Kabatepe με απόβαση αρμάτων μάχης Leopard-1A5,TOMΠ M-113A2 και AAVP-7 των Πεζοναυτών με σκοπό να κινηθούν νοτιοανατολικά 12 χιλιόμετρα για την κατάληψη της πόλης των Δαρδανελλίων.

Δευτερεύσα αποβατική ενέργεια θα γίνει σε ακτές στο ύψος της μικρής πόλης Κριθία (Alcitepe) με ελαφρά οχήματα με αποστολή να κινηθούν στο χωρίο Behramli 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά, Μετά θα κινηθούν 8 χιλιόμετρα με ελιγμό προς την πόλη των Δαρδενελλίων.

Στοιχεία Πυροβολικού με μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων στο λιμάνι της Ίμβρου μπορούν να παρέχουν πυρ υποστήριξης μέχρι και την πόλη των Δαρδανελλίων.

Προφανώς η απόβαση στη χερσόνησο της Καλλίπολης θα γίνει συγχρονισμένα με επίθεση των χερσαίων ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο με σκοπό την κατάληψη ολόκληρης της ανατολικής Θράκης! Η επιχείρηση Rosario θεωρείται επιτυχημένη όταν οι Ελληνες Πεζοναύτες "κλείσουν" τα Στενά της Ελλησπόντου και το Πολεμικό Ναυτικό εξουδετερώσει οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο καταφέρει να περάσει προς το Αιγαίο. Το έδαφος στη χερσόνησο της Καλλιπολης είναι αρκετά πεδινό και επιτρέπει τακτικούς ελιγμούς. Αποβατική ενέργεια στα παράλια της Μικράς Ασίας με βάση ανεφοδιασμού τη Τένεδο δέν έχει νόημα.

Εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Togo την Τετ Μαρ 16, 2022 6:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης