Προ των πυλών η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας;

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
nick the greek2
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 172

Δημοσίευση από nick the greek2 »

Στην τράπεζα πτυχία μοριοδοτουσε; Ποιο υπουργείο έκανε την προκήρυξη;

Xxxxx
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 346

Δημοσίευση από Diasostis31 »

nick the greek2 έγραψε:Στην τράπεζα πτυχία μοριοδοτουσε;Ποιο υπουργείο έκανε την προκήρυξη;

Πτυχία οχι

Μόνο το ιεκ, και προϋπηρεσία σωμάτων ασφαλείας.

Το προπο

nick the greek2
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ίσως τι γλιτώσουμε τότε και δεν την πατήσουμε όπως με την οππι
Xxxxx
nick the greek2
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε για το ένστολο το 18 να Μοριοδοτουσε όλα τα πτυχία ΑΕΙ ΤΕΙ Και όλοι θα ξεκίναγαν από τον κατοτατο βαθμό.Επιπλέον μοριοδοτουσε δίπλωμα αυτοκινήτου κ λεοφορειου.

Ειδικές δυνάμεις, δόκιμοι κτλπ.

Και νομίζω όχι τα ΙΕΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια θα έπαιρνε πολύ λίγους γιατι τις θέσεις θα τις κάλυπτε με μετάταξη εξωτερικών φρουρών κτλπ

Xxxxx
nick the greek2
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Επιτέλους.Το πράγμα προχωράειΕικόνα

Xxxxx
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από re pate kala re »

Player7 έγραψε:Εξωτερικοί φρουροί είναι με προκήρυξη εξ ολοκλήρου ΑΣΕΠ και έχει κύριο προσόν το ιεκ στέλεχος ασφαλείας, α επικουρια ιεκ αρχαιοφυλακες και β επικουρια με απολυτήρια λυκειου.Έξτρα μόρια δίνουν οι γλώσσες και η προϋπηρεσία ως προσωπικό ασφαλείας!

Δε μετράει κάτι άλλο.

Οι σωφρονιστική υπηρεσία και η ΥΕΦΚΚ δεν είναι σώμα ασφαλείας, και οι υπάλληλοι του είναι ειδικό ένστολο προσωπικό ακριβός σαν την δημοτική αστυνομία εξού και οι πρόσληψη γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, στην Δικαστική αστυνομία αν τελικά γίνει σώμα ασφαλείας όλες οι προσλήψεις ένστολου προσωπικού θα γίνει μέσω ΥΠ. ΔΙΚ και όλες οι προσλήψεις πολιτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Εγώ θα πω σε Αυτόν που είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν απλοί πολίτες ΑΞΚΟΙ της Δικαστικής

1. Ότι μια χαρά μπορούν να κάνουν ΑΞΚΟΥΣ πολίτες με πτυχίο νομικής, στην αρχή σίγουρα θα πάρουν τεχνογνωσία και, μερικούς αξκους απο την ΕΛ. ΑΣ

2. Απο την στιγμή που θα βγει ΦΕΚ ίδρυσης της δικαστικής αστυνομία θα Αναφαίρονται Το οργανόγραμμα της, ο τρόπος σύστασης δηλαδή προσωπικό και μέσα, από που θα το αντλήσει το προσωπικό, αλλά και θα αναφαίνονται ρητά και οι αρμοδιότητες και εξουσίες ώστε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων όπως είπες, επίσης σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ ΕΛΑΣ και δικαστικής Ο εισαγγελέας δεν είναι παράγοντας τοπικού ποδοσφαίρου κοιτάξει τα δικά του παιδιά αλλά θα ανοίξει τον Π. Κ, την νομοθεσία και θα αποφασίσει

3. Τα καθήκοντα της δικαστικής θα είναι φύλαξη δικαστηρίων, δικαστών, των οικογενειών τους, τον σπιτιών τους, μαρτύρων, επίδοση εγγράφων και σε βάθος χρόνου η δικαστική θα απορροφήσει και άλλα καθήκοντα απο την ΕΛ. ΑΣ μέχρι να φτάσει στο σημείο η δουλεία της ΕΛ. ΑΣ να τελειώνει με την παράδοση του ατόμου στην δικαστική αυτός είναι και ο σκοπός ίδρυσης της.

Player7
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 80

Δημοσίευση από Player7 »

Το ξέρω ότι δεν είναι Σώμα ασφαλειας οι υεφκκ, απλά λέω οτι στη Δικαστική Αστυνομία θα πρεπει το ιεκ να δίνει αρκετά μόρια στη κατηγορία των Φρουρών.Είναι το μόνο πτυχίο με συνάφεια όσον αφορά την Ασφάλεια. Μιλαω μόνο για το ενστολο προσωπικό, όχι το επιστημονικό!

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Player7 έγραψε:Το ξέρω ότι δεν είναι Σώμα ασφαλειας οι υεφκκ, απλά λέω οτι στη Δικαστική Αστυνομία θα πρεπει το ιεκ να δίνει αρκετά μόρια στη κατηγορία των Φρουρών.Είναι το μόνο πτυχίο με συνάφεια όσον αφορά την Ασφάλεια. Μιλαω μόνο για το ενστολο προσωπικό, όχι το επιστημονικό!

Δεν νομίζω ενας πολιτης με ιεκ να ειναι καταλληλότερος απο εναν Πολίτη με πτυχίο νομικής η πρόσληψη θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια σαν ΟΠΠΙ με ;συγκεκριμένα πτυχία για ΑΞΚΟΥΣ και ΥΠΑΞ (αν υπάρχουν ΥΠΑΞ) και για φρουρούς σαν ΕΦ και όχι σαν ΑΣΕΠ σωφρο και υεφκκ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος re pate kala re την Τρί Μάιος 10, 2022 12:09 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Player7
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Player7 »

Για τους φρουρούς λέω μόνο όχι για τα άτομα που θα πάρουν με πτυχίο.Δε νομίζω να γίνει όπως στην οππι και να μετράνε τα πτυχία για όλους.

Λογικά τα πτυχία Νομικής θα είναι για συγκεκριμένα άτομα πχ Αξιωματικούς.

NLOK10
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 155

Δημοσίευση από NLOK10 »

re pate kala re έγραψε:
Player7 έγραψε:Το ξέρω ότι δεν είναι Σώμα ασφαλειας οι υεφκκ, απλά λέω οτι στη Δικαστική Αστυνομία θα πρεπει το ιεκ να δίνει αρκετά μόρια στη κατηγορία των Φρουρών.Είναι το μόνο πτυχίο με συνάφεια όσον αφορά την Ασφάλεια. Μιλαω μόνο για το ενστολο προσωπικό, όχι το επιστημονικό!

Δεν νομίζω ενας πολιτης με ιεκ να ειναι καταλληλότερος απο εναν Πολίτη με πτυχίο νομικής

Ξανά διάβασε τι έγραψε ο πλειερ

nick the greek2
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δεν νομίζω ότι διαφέρουν πολύ αυτά που λέω εγώ με αυτά που λες εσύ.1... Για τους αξιωματικούς η γνώμη μου είναι ότι δεν θα προσληφθούν απευθείας αξιωματικοί αλλά ενοειτε ότι κάποιοι από το σώμα κάποια στιγμή θα γίνουν αξιωματικοί για να φύγουν οι αξιωματικοί της Ελλάς εντελώς.

2... Δεν ήθελα να υποτιμήσω τον εισαγγελέα απλά είπα πως λειτουργεί συνήθως η κατάσταση στο εξωτερικό. Στο εξωτερικο σε περίπτωση σύγχυσης αρμοδιοτήτων δικαστικής κ αστυνομίας αποφασίζει ο εισαγγελέας. Ενοουσα λοιπόν αυτό που λένε και οι αστυνομικοί στο εξωτερικο ότι δεν μπορούν να κάνουν τιποτα στη δικαστική γιατί αυτή εκτελεί εντολές εισαγγελέα και αυτός κρίνει μόνο αν η δικαστική ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της.

3. Όσο αφορά τις αρμοδιότητες είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που λέει ότι η δικαστική θα έχει πολλές εξουσιες κ αρμοδιότητες και όχι μόνο Σκόπια κ προσαγωγές.

Όλα αυτά σε βάθος χρόνου βέβαια. Στην αρχή όντως από Σκόπια θα ξεκινήσουν.

Κατά τα άλλα νομίζω συμφωνούμε.

Xxxxx
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

nick the greek2 έγραψε:Δεν νομίζω ότι διαφέρουν πολύ αυτά που λέω εγώ με αυτά που λες εσύ.1... Για τους αξιωματικούς η γνώμη μου είναι ότι δεν θα προσληφθούν απευθείας αξιωματικοί αλλά ενοειτε ότι κάποιοι από το σώμα κάποια στιγμή θα γίνουν αξιωματικοί για να φύγουν οι αξιωματικοί της Ελλάς εντελώς.

2... Δεν ήθελα να υποτιμήσω τον εισαγγελέα απλά είπα πως λειτουργεί συνήθως η κατάσταση στο εξωτερικό. Στο εξωτερικο σε περίπτωση σύγχυσης αρμοδιοτήτων δικαστικής κ αστυνομίας αποφασίζει ο εισαγγελέας. Ενοουσα λοιπόν αυτό που λένε και οι αστυνομικοί στο εξωτερικο ότι δεν μπορούν να κάνουν τιποτα στη δικαστική γιατί αυτή εκτελεί εντολές εισαγγελέα και αυτός κρίνει μόνο αν η δικαστική ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της.

3. Όσο αφορά τις αρμοδιότητες είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που λέει ότι η δικαστική θα έχει πολλές εξουσιες κ αρμοδιότητες και όχι μόνο Σκόπια κ προσαγωγές.

Όλα αυτά σε βάθος χρόνου βέβαια. Στην αρχή όντως από Σκόπια θα ξεκινήσουν.

Κατά τα άλλα νομίζω συμφωνούμε.

στο εξωτερικό δεν υπάρχει συνχηση όπος στην ΕΛΛΑΔΑ δες πχ κλήσεις δημοτική και ΕΛΑΣ στο εξωτερικό πχ ΗΠΑ υπάρχουν ομοσπονδιακά σώματα με αρμοδιότητα σε όλοι την χώρα και υπάγονται στον ανώτερο εισαγγελέα της χώρας Όταν μιλάμε Για FBI και marshal, πολιτιακά σώματα που υπάγονται στον κυβερνήτη και και τα δημοτικά σώματα που υπάγονται στους κατά τόπους δημάρχους, σύγχυση δεν υπάρχει, εκει πάει ομοσπονδιακος -πολιτιακός -δημοτικός

Player7
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Player7 »

RE pate Kala reΣε όλες τις προκηρύξεις που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, το ΙΕΚ μετρούσε παντού.

ΕΦ, ΣΦ, Τραπεζά Ελλαδος, Σωφρονιστικόι, υεφκκ.

Και εδώ θα πρέπει να μετράει εφόσον μιλάμε για Σώμα Ασφαλείας.

Μέχρι και στην Αεροπορία μετρούσε το ιεκ στην ειδικότητα αμύνης αεροδρομίων!

nick the greek2
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Κι όμως είχα βρει κάποια άρθρα που αστυνομικοί κατηγορούσαν την δικαστική ότι ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της και παραπονιοντουσταν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί ο εισαγγελέας είναι αυτός που αποφασίζει. Και η δικαστική εκτελει εντολές εισαγγελέα άρα σαν να λέμε Αν η δικαστική μπαίνει σε αρμοδιότητες της αστυνομίας αυτό το έχει κάνει επειδή το είπε ο εισαγγελέας και δεν την πειράζει κάνεις.Ήταν σε χώρα της Ευρώπης.

Δεν θυμάμαι σε ποια.

Xxxxx
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες