Θητεία με δίπλωμα Αξιωματικού Εμπ. Ναυτικού

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από IASON »

Καλημερα σε ολους, εχω προσπαθησει να διαβασω σε ολο το φορουμ εδω, περι στρατιωτικης θητειας στο ΠΝ αλλα σε καποια ειτε δεν μου λυνονται οι αποριες, ειτε μπερδευομαι περισσοτερο, ειτε ειναι θεματα πριν το 2010 οποτε φοβαμαι οτι εχουν αλλαξει καποια πραγματα!

Συγχωρήστε με κιολας αν το θεμα που ανοιγω δεν ειναι στην σωστη κατηγορια, αλλα εχω ρωτησει και πριν καποιους μηνες σε ενα αλλο ήδη ανοιχτο θεμα και δεν εχει απαντησει κανεις! Οποτε ειπα να ρωτησω εδω που το βλεπω πιο ενεργο!

Καταρχας να πω οτι εχω τελειωσει Μηχανικος στο Εμπορικο Ναυτικο και τον Δεκεμβρη ληγει η αναβολη που ειχα παρει λογω σπουδων!

Θελω να ρωτησω λοιπον 1) οσον αφορα καθαρα το ΠΝ και το στρατο ξηρας, ποιες επιλογες εχω για να με στειλουν; Πχ σε πλοιο, σε ρανταρ σε καποιο νησι, που αλλου;

Αν πχ με στειλουν σε πλοιο, αυτο κανει ταξιδια συνεχεια; Αραζει σε καποιο λιμανι πχ στην Σαλαμινα;

Ξερω οτι μετραει η υπηρεσια που κανεις, αλλα φανταζομαι μονο οσοι μπουν σε πλοιο και οχι πχ στα ρανταρ, ετσι δεν ειναι;

Επισης υπαρχει καποια θεση που πληρωνεσαι; Ή μονο οι βυσματικες θεσεις πληρωνονται (αληθεια και ποιες ειναι αυτες;)

Επισης επειδη υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να φυγω για ενα ταξιδακι να μαζεψω χρηματα πριν μπω για την θητεια, ισχυει οτι οσο ειμαι ναυτολογημενος παιρνω και αναβολη μέχρι να ξεμπαρκαρω;

Σορυ αν σας κουρασα με τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω εκ των προτέρων!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Οκτ 12, 2021 9:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

Καποιος που να ξέρει τελικα?
Blue 7
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Blue 7 »

Λοιπόν : Πρώτον μόνο αν πας ΣΕΑ παίρνεις υπηρεσία. Αν πας ΣΕΑ σε ββ βοηθητικά πλοία είναι 14 μήνες και παίρνεις υπηρεσία 7 μήνες. Αν πας ΣΕΑ σε στεριά είναι 17 μήνες. Στις τελευταίες σειρές φάγανε πολλοί φρεγάτες. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να σ τύχει και ουσιαστικά είσαι ναύτης κανείς φουλ αγγαρίες. Τώρα αν πας παραμεθόριο παίζει πολύ τ ραντάρ αλλά μπορεί να σε κρατήσουν και στο ναυτικό σταθμό ανάλογα.
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

Η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει για τις φρεγατες πολυ κακα λογια, δηλαδη οτι ειναι και σε πολυ ασχημη κατασταση κατω το μηχανοστασιο και δεν ψηνομαι καθολου να παω εκει!

Απο ολες αυτες τις θέσεις που μου ειπες, ειναι καποια που πληρωνεσαι;

Blue 7
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Blue 7 »

Μόνο σαν ΣΕΑ πληρώνεσαι. Στις άλλες τπτ απλά κανείς θητεία και παίρνεις 9,81 ευρώ το μήνα.
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

ΣΕΑ στην στερια που σε στέλνουν; Και απο τους 17 μηνες σου μετρανε υπηρεσια οπως πχ αν σε στείλουν σε βοηθητικα?
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

Καλησπερα, επαναφερω το θεμα λιγους μηνες μετα αφου επιβεβαιωθηκα οτι τελικα θα παω ναυτικο οταν ερθει η σειρα μου! Ξερει κανενας να μου πει περισσοτερες πληροφοριες απο αυτα που ρωτησα; Πχ αν τελικα πληρωνεσαι μονο ως ΣΕΑ, που σε στελνουν στην στερια κλπ?
PRODEATOR
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Δημοσίευση από PRODEATOR »

Καλησπέρα, ξέρει κανείς αν πάρεις νόμιμη απαλλαγή από το στρατό άμα έχεις κάποιο πρόβλημα στο επάγγελμα μας ; Είμαι μηχανικός Γ και έχω υπηρετήσει 5 μήνες ειδικές δυνάμεις το 12 αλλά πήρα αναβολή για λόγους υγείας και πλέον είμαι 27 το πάω για απαλλαγή γιατί έχω ανάγκη να ταξιδέψω για χρηματα.
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

Καλησπερα σε ολους!

Ειμαι μηχανικος στο εμπορικο ναυτικο και πριν λιγες ημερες μου ηρθε email για την καταταξη μου στον στρατο! Αλλα νομιζω εχει γινει καποιο μπερδεμα! Καταρχας να πω οτι μεχρι τις 31 Ιανουαριου μου ειχαν ζητησει να μπω στο stratologia.gr και στο paroysiasi.army.gr και να συμπληρωσω τα στοιχεια επικοινωνιας μου! Εκει ειδα οτι με ειχαν στον στρατο ξηρας για να κανω την θητεια μου κατι που με παρεξενευσε διοτι εχω τελειωσει την ακαδημια του εμπορικου ναυτικου! Επικοινωνησα με την στατολογικη μου υπηρεσια και μου ειπαν να συμπληρωσω κανονικα τα στοιχεια μου και οτι η "μεταφορα" μου στο πολεμικο ναυτικο θα γινει αυτεπαγγελτα! Ρωτησα βεβαια αν χρειαζεται να καταθεσω ηλεκτρονικα το πτυχιο μου, αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωτικο αφου θα γινει αυτεπαγγελτα αλλα αν θελω μπορω να το καταθεσω για να μην γινει μπερδεμα αρκει να μην το κανω τελευταια στιγμη πριν την ημερομηνια καταταξης μου!

Επειδη λοιπον δεν το ειχα σε ηλεκτρονικη μορφη με πηρε λιγο καιρο μεχρι να το κανω (καθως εμπλεξα και με αλλες δουλειες) και την προηγουμενη εβδομαδα (16/2) εστειλα μεσω της stratologia.gr τα πτυχια μου και την αιτηση (η οποια βρισκεται υπο επεξεργασια οπως γραφει χωρις καποια απαντηση) !2 μερες μετα ομως στις 18/02 μου εστειλαν email για ημερα καταταξης στον στρατο ξηρας με την ΕΣΣΟ Μαρτιου... Τι ακριβως εχει γινει; Δεν εχουν δει ακομα την αιτηση μου με την καταθεση του πτυχιου μου; Εγω τι πρεπει να κανω απο εδω και περα αφου δεν θελω να καταταγω στον στρατο ξηρας, αλλα στο ναυτικο;

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΟΝΥΜΟΣ »

IASON έγραψε:Καλησπερα σε ολους!

Ειμαι μηχανικος στο εμπορικο ναυτικο και πριν λιγες ημερες μου ηρθε email για την καταταξη μου στον στρατο! Αλλα νομιζω εχει γινει καποιο μπερδεμα! Καταρχας να πω οτι μεχρι τις 31 Ιανουαριου μου ειχαν ζητησει να μπω στο stratologia.gr και στο paroysiasi.army.gr και να συμπληρωσω τα στοιχεια επικοινωνιας μου! Εκει ειδα οτι με ειχαν στον στρατο ξηρας για να κανω την θητεια μου κατι που με παρεξενευσε διοτι εχω τελειωσει την ακαδημια του εμπορικου ναυτικου! Επικοινωνησα με την στατολογικη μου υπηρεσια και μου ειπαν να συμπληρωσω κανονικα τα στοιχεια μου και οτι η "μεταφορα" μου στο πολεμικο ναυτικο θα γινει αυτεπαγγελτα! Ρωτησα βεβαια αν χρειαζεται να καταθεσω ηλεκτρονικα το πτυχιο μου, αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωτικο αφου θα γινει αυτεπαγγελτα αλλα αν θελω μπορω να το καταθεσω για να μην γινει μπερδεμα αρκει να μην το κανω τελευταια στιγμη πριν την ημερομηνια καταταξης μου!

Επειδη λοιπον δεν το ειχα σε ηλεκτρονικη μορφη με πηρε λιγο καιρο μεχρι να το κανω (καθως εμπλεξα και με αλλες δουλειες) και την προηγουμενη εβδομαδα (16/2) εστειλα μεσω της stratologia.gr τα πτυχια μου και την αιτηση (η οποια βρισκεται υπο επεξεργασια οπως γραφει χωρις καποια απαντηση) !2 μερες μετα ομως στις 18/02 μου εστειλαν email για ημερα καταταξης στον στρατο ξηρας με την ΕΣΣΟ Μαρτιου... Τι ακριβως εχει γινει; Δεν εχουν δει ακομα την αιτηση μου με την καταθεση του πτυχιου μου; Εγω τι πρεπει να κανω απο εδω και περα αφου δεν θελω να καταταγω στον στρατο ξηρας, αλλα στο ναυτικο;

Η μεταφορά στο ΠΝ γίνεται όντως αυτεπαγγέλτως αφού όμως προηγηθεί η κατάθεση του πτυχίου. Δεν ξέρω γιατί εσένα σου είπαν ότι δεν χρειάζονται.

Βασικά μην ανησυχείς... Η επεξεργασία της αίτησης παίρνει λίγες μέρες... Αλλά θα γίνει σίγουρα η μεταφορά πριν την ημερομηνία κατάταξης στο ΣΞ. Μπορεί να ενημερωθείς και τηλεφωνικά έστω και μία ημέρα πριν... Αλλά στο ξαναλέω... Θα εγκριθεί σίγουρα

IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

Το ελπιζω! Αν δω ομως οτι μεχρι 2-3 ημερες πριν δεν εχουν απαντησει στην αιτηση τι να κανω; Να ξαναπαρω το γραφειο?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες