Προμήθεια τορπιλών Sea Hake Mod 4 ER

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Προμήθεια τορπιλών Sea Hake Mod 4 ER

Δημοσίευση από Nassos »

Έκλεισε το θέμα των τορπιλών υποβρυχίων:44 νέες τορπίλες για τα ελληνικά Type 214HN

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα ισχύος που είχε να κάνει με το Πολεμικό μας Ναυτικό, είναι αυτό της έλλειψης σύγχρονων τορπιλών για τα προηγμένα μας υποβρύχια Type 214HN και Type 209/1200 AIP. Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, μετά από ατελείωτες καθυστερήσεις, το ΠΝ επέλεξε, για μια σειρά -πολύ σοβαρών- λόγων, τις γερμανικές τορπίλες Sea Hake Mod 4.

Όπως έχουμε γράψει, το μοντέλο αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις DM2A4 του τουρκικού ναυτικού, καθώς τα δυο μοντέλα χωρίζουν δυο δεκαετίες εξέλιξης. Το ΠΝ μάλιστα αγοράζει το μοντέλο Extended Range, που σημαίνει πως τα ελληνικά υποβρύχια θα μπορούν να πλήττουν τους στόχους τους σε αποστάσεις τέτοιες που τα τουρκικά πλοία απλά δεν θα μπορούν να εντοπίσουν και να στείλουν «εκδικητικό πυρ».

Είχαμε γράψει πριν περίπου ένα μήνα πως το ΠΝ δίδαξε την τέχνη της διαπραγμάτευσης με το θέμα των τορπιλών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, με κόστος μόλις 110 εκ. Ευρώ, αγοράζει 44 νέες τορπίλες, οι οποίες μάλιστα θα κατασκευαστούν στον καλύτερο δυνατό χρόνο και θα παραδοθούν στα υποβρύχιά μας στη Σαλαμίνα.

Πτήση &Διάστημα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης