Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)
Θεωρώ παγίδα το να προετοιμάσει κάποιος συγκεκριμένες ερωτήσεις από τη στιγμή που έχουν μια δεξαμενή ερωτήσεων στον υπολογιστή από την οποία τυχαίνουν 5 κάθε φορά σε κάθε υποψήφιο. Οπότε πραγματικά μπορεί να τύχει οποιαδήποτε ερώτηση που να μην έχει δουλευτεί από τον υποψήφιο προηγουμένως. Οι ερωτήσεις κυμαίνονται στο ύφος κλασικών ερωτήσεων του ιδιωτικού τομέα σχετικά με την συνεργασία με άλλα άτομα, την επίλυση διαφορών και προβλημάτων, την επίτευξη στόχων, το προσωπικό κίνητρο, την διαχείριση της πίεσης και της αποτυχίας, το ήθος, τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Γενικά αυτά που λέει και στην προκήρυξη. Εννοείται πρέπει να ξέρεις σωστά τις αρμοδιότητες και την αποστολή του ΠΣ. Αυτό είναι λογικό.
Επίσης πολύ σημαντικό οι απαντήσεις να είναι συγκεκριμένες και απόλυτα σχετικές με την ερώτηση. Μην απαντάτε ό, τι να ναι εκτός θέματος απλά για να πείτε κάτι. Ζητούμενο είναι να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε ακριβώς.
Από εκεί και πέρα το κλίμα είναι ουδέτερο προς το καλό στα πλαίσια της προηγούμενης συνέντευξης των ψυχομετρικών. Δεν είναι πιεστικοί ούτε επιθετικοί αλλά μπορεί να σε διορθώσουν ή να ζητήσουν διευκρινίσεις.
Επίσης πολύ σημαντικό οι απαντήσεις να είναι συγκεκριμένες και απόλυτα σχετικές με την ερώτηση. Μην απαντάτε ό, τι να ναι εκτός θέματος απλά για να πείτε κάτι. Ζητούμενο είναι να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε ακριβώς.
Από εκεί και πέρα το κλίμα είναι ουδέτερο προς το καλό στα πλαίσια της προηγούμενης συνέντευξης των ψυχομετρικών. Δεν είναι πιεστικοί ούτε επιθετικοί αλλά μπορεί να σε διορθώσουν ή να ζητήσουν διευκρινίσεις.
Theod. έγραψε:Βασικά έμενα αυτό που με προβληματίζει, που αναφέρεται και στην προκήρυξη είναι πιθανές ερωτήσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της θέσης καθώς και το έργο του πυροσβεστικού σώματος. Έπεσαν καθόλου τέτοιες ερωτήσεις που απαιτούν κάποια "προετοιμασία" η ήταν καθαρά ερωτήσεις μιας τυπικής συνέντευξης όπως του ιδιωτικού τομέα ;
Αυτή ίσως είναι και η πιο εύκολη ερώτηση αν πέσει σε κάποιον. Απλά λες αυτά που λέει το site και το ΦΕΚ για τον ρολο και τις αρμοδιότητες της πυροσβεστικής. Δεν είναι κάτι δύσκολο.
Purosvestis1990 έγραψε:Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες!
Μπορειτε να μας πειτε ετσι καποιο πιο συγκεκριμενο παραδειγμα ερωτησης; Γιατι πχ για το ηθος και την προσωπικοτητα πως ακριβως διατυπωνουν την σχετικη ερωτηση; Επισης οι ερωτησεις ειναι απλές ή τυπου υποθετικό σενάριο; Και οταν λες πιο δυσκολες/περιπλοκες, θα μπορουσες να μας δωσεις καποιο παραδειγμα να παρουμε μια γευση; Σορρυ αν ζηταω πολλα χαχα απλα δεν ξερω πως να προετοιμαστω και εχω αγχωθει...
Σε εμένα δεν έπεσε ερώτηση για το ήθος. Αλλά πχ μια ερώτηση που μπορείς να βρεις ελεύθερα στο Ίντερνετ είναι "τι θα κάνατε αν εντοπίζατε μια παράνομη πράξη στο χώρο εργασίας; " Οι ερωτήσεις γενικά είναι της μιας πρότασης. Δεν θα σου διαβάσουν ολόκληρο κείμενο στα πλαίσιο ενός σεναρίου case. Είναι απλές ερωτήσεις. "Τι θα κάνατε σε αυτήν την περίπτωση; " "Πως θα αντιμετωπίζατε το Χ, Υ, Ζ. " "Ποσό σημαντικό είναι για εσάς το Χ, Υ, Ζ" κλπ κλπ... Νομίζω δεν χρειάζεται να επεκταθούμε καθώς δεν διαβάζουμε μόνο εμείς το σάιτ...
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 48
Ευχαριστούμε fire_89!
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 165
Να ρωτήσω ρε παιδιά και κάτι ακόμα διαδικαστικό. Επειδή την πρώτη φορά που πήγαμε εκεί μας κρατούσαν εκτυπωμένα τα πιστοποιητικά τα θέλουν και τώρα έτσι ;
Εγώ προσωπικά ούτε εκτύπωσα, ούτε έδωσα ποτέ πιστοποιητικό. Κινητό (πιστοποιητικό), ταυτότητα, γεια σας, επόμενος.
Disclaimer: Δεν έχω πάει ακόμα για συνέντευξη, αναφέρομαι στα προηγούμενα στάδια.
Disclaimer: Δεν έχω πάει ακόμα για συνέντευξη, αναφέρομαι στα προηγούμενα στάδια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Barberis την Τετ Απρ 06, 2022 4:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Το ζητάει η επιτροπή μόλις μπεις. Δεν θέλουν απαραίτητα εκτύπωση. Μπορείς να δείξεις και από το κινητό
-
Barberis έγραψε:Εγώ προσωπικά ούτε εκτύπωσα, ούτε έδωσα ποτέ πιστοποιητικό. Κινητό (πιστοποιητικό), ταυτότητα, γεια σας, επόμενος.
Εμένα στα υγειονομικά που ήταν στο ίδιο εξεταστικό κέντρο μου το είχαν ζητήσει εκτυπωμένο και το κράτησαν κιόλας. Γι αυτό είπα μήπως.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 73
LongFire90 έγραψε:Το ζητάει η επιτροπή μόλις μπεις. Δεν θέλουν απαραίτητα εκτύπωση. Μπορείς να δείξεις και από το κινητό
Εσυ πως απαντας σε αυτην την ερωτηση; Αφου δεν σε καλεσαν για συνεντευξη...
Πολυ ευκολες οι ερωτησεις θα ελεγα. αναμενομενεσ
-
Για πες. Τι σε ρώτησαν
Έχει μάθει κάποιος κάτι νεότερο σχετικά με το πότε θα μας πάρουνε; Γιατί εμείς που ρωτήσαμε δεν πήραμε σαφή απάντηση
Απο Σεπτεμβρη λογικα
Νομικός είσαι; Τι σας ρώτησαν;ΟΒΑΟΒΑ έγραψε:Πολυ ευκολες οι ερωτησεις θα ελεγα. Αναμενομενεσ
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Φίλε, για πυροσβεστική πας, όχι για μπάτσος. Μην μπερδεύεσαι. Απαντάω για να βοηθήσω στο φόρουμ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες