Νέα προκήρυξη για ΕΠΟΠ το 2022;
Παιδιά καλησπέρα. Πλέον eod θεωρείται η ειδικότητα πυροτεχνουργος υλικού πολέμου ή πρέπει να πάω μηχανικό στο τενξ;
- GreekGod
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 7
Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω ποιό από τα 3 σώματα (στρατός ξηράς, αεροπορία και ναυτικό) θεωρείτε πως είναι καλύτερο για έναν ΕΠΟΠ και γιατί;
The only easy day was yesterday.
- svetlana
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Πολλοί θα πουν για την αεροπορία, λόγω "ξυσιματος". 😂 Αλλά γενικά, όντως έτσι έχω ακούσει για την αεροπορία, είναι λίγο φλου η κατάσταση. Βέβαια, είναι ανάλογα και τη μονάδα, το διοικητή, κτλ.
Pt2021 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα. Πλέον eod θεωρείται η ειδικότητα πυροτεχνουργος υλικού πολέμου ή πρέπει να πάω μηχανικό στο τενξ;
Η πλήρης ονομασία της ειδικότητας είναι: "Αποθηκάριος Πυρκών Εκρηκτικών - Πυροτεχνουργός - Εξουδετέρωσης βομβών" και υφίσταται σαν ειδικότητα και στο Υλικού Πολέμου και στο Μηχανικό με την ίδια ονομασία.
Τα υποψήφια στελέχη της εκπαιδεύονται στο σχολείο ΕΕΜ/Μ - Ε/ΑΑΕΜ (EOD - IEDD) διάρκειας 32 εβδομάδων στη σχολή μηχανικού στο Λουτράκι το οποίο υπάγεται στη διεύθυνση μηχανικού.
D.Y.K Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έχω ακόμα μια ερώτηση. Απτό Μηχανικό με ειδικότητα Σκαπανεα-Ναρκαλιευτη;
Εάν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Η ερώτηση ποια είναι;
Είπες εκτός από Υλικού Πολέμου πάνε και απτό Μηχανικό για το συγκεκριμένο σχολείο. Αυτοί έχουν την ειδικότητα Σκαπανεα-Ναρκαλιευτη;
Είναι δύο διαφορετικές ειδικότητες με παρόμοια αποστολή ωστόσο. Παρακολουθούν και αυτοί το συγκεκριμένο σχολείο και εφόσον το ολοκληρώσουν επιτυχώς τοποθετούνται στο ΤΕΝΞ. Αναφέρομαι στους πυροτεχνουργούς και στους ναρκαλιευτές του μηχανικού. Οι πυροτεχνουργοί του ΥΠ εννοείται ότι τοποθετούνται σε μονάδες ή σχηματισμούς της διεύθυνσης τους.
Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
- kostaslaparidis
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα στην ομάδα Θέλω να κάνω μια ερώτηση
Άδεια σεκιούριτι (όχι από ΙΕΚ)
Λέτε να μετρήσει στην προκήρυξη.
Και αν ναι σε ποια ειδικότητα...
Άδεια σεκιούριτι (όχι από ΙΕΚ)
Λέτε να μετρήσει στην προκήρυξη.
Και αν ναι σε ποια ειδικότητα...
Η άδεια εργασίας φύλακα (δηλαδή το σεμινάριο των 105 ωρών) δε μετράει πουθενά στις προκηρύξεις για ΕΠΟΠ.
Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικά στην προηγούμενη προκήρυξη οι σπουδαστές που είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον τις μισές διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου πήραν 350 μόρια σε ειδικότητες Που ζητάει Απολυτήριο Λυκείου;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Giannisze έγραψε:Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικά στην προηγούμενη προκήρυξη οι σπουδαστές που είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον τις μισές διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου πήραν 350 μόρια σε ειδικότητες Που ζητάει Απολυτήριο Λυκείου;
Φίλε μου δυστυχώς καλός η κακός μπήκαν άτομα που έμαθα εγώ οδηγοί με 150 μόρια και δεν είχαν ούτε δίπλωμα για παπί αν έχεις λίγα προσόντα παραπάνω και ένα καλό δόντι προχωρά
- anonymous19970
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 49
το πτυχιο μοριοδοτειται μονο σε ειδικοτητες που το ζητανε οχι σε ειδικοτητες με απολυτηριο λυκειου δηλαδη. Επισης οι φοιτητες επαιρναν μορια μονο ειδικοτητες που εγραφε οτι ζητανε σπουδαστες οπως εγραφε στη στρατολογια, στο στρατο ξηρας και στο ναυτικο δεν μοριοδοτηθηκε κανενας φοιτητηςGiannisze έγραψε:Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικά στην προηγούμενη προκήρυξη οι σπουδαστές που είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον τις μισές διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου πήραν 350 μόρια σε ειδικότητες Που ζητάει Απολυτήριο Λυκείου;
δεν νομιζω οτι ζητουσαν καπου πτυχιο τουλαχιστον στην αεροπορια... Μπορει να πιανουν παντως καποια μορια σε ειδικοτητες που ζητανε μονο απολυτηριου λυκειου τωρα δεν ξερω με σιγουρια απλα ετσι πιστευω... Το λεω γιατι και εγω εχω μισες μοναδες διδακτικες μοναδεςanonymous19970 έγραψε:το πτυχιο μοριοδοτειται μονο σε ειδικοτητες που το ζητανε οχι σε ειδικοτητες με απολυτηριο λυκειου δηλαδη. Επισης οι φοιτητες επαιρναν μορια μονο ειδικοτητες που εγραφε οτι ζητανε σπουδαστες οπως εγραφε στη στρατολογια, στο στρατο ξηρας και στο ναυτικο δεν μοριοδοτηθηκε κανενας φοιτητηςGiannisze έγραψε:Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικά στην προηγούμενη προκήρυξη οι σπουδαστές που είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον τις μισές διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου πήραν 350 μόρια σε ειδικότητες Που ζητάει Απολυτήριο Λυκείου;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eirini k την Τετ Ιαν 26, 2022 7:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες