Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Fernando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Fernando »

denomizw έγραψε:Παιδιά αυτό το email Που λέτε τι είναι; Για το πότε να πας στο νοσοκομείο; Ή για το αν πήρες αναβολή;

Για το νοσοκομείο, νομίζω. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, επειδή κι εγώ πρώτη φορά θα πάω, υποθέτω ότι για τα διαδικαστικά θα μας καθοδηγήσουν από το Φρουραρχείο.

antoniofa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από antoniofa »

Κανενας

Anastasis45
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Anastasis45 »

Πρεπει ο τοπος κατοικιας που γραφει να λεει αθηνα εμενα δεν μου ελεγε και επρεπε να το αλλαξω. εμενα με εδιωξαν και ξαναπηγα με αλλαγμενο το σημειωμα καταταξησ
antoniofa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από antoniofa »

Εμενα λεει λαρισα... Αρα παω λαρισα η μπορω και θεσσαλονικη !
Ατυχος

Δημοσίευση από Ατυχος »

Καλησπέρα,

Εχω χαρτί από γιατρό με διαγνωση και αγωγή και θα ήθελα να κάνω τη διαδικασία για να πάρω τη πρώτη αναβολή από το φρουραρχείο της περιοχής μου Θεσσαλονίκης.

Απ' όσο κατάλαβα η διαδικασία είναι οτι πάω με ταυτότητα + χαρτί διάγνωσης + σημείωμα κατάταξης στο φρουραχείο και απο εκεί με παραπέμπουν σε ΣΝ.

Το θέμα είναι ότι η μόνιμη κατοικία μου (που φαινεται και στο χαρτί κατάταξης) είναι σε νησί στο οποίο μου είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθώ.

Ερώτηση: Μπορώ να κάνω τη διαδικασία στο φρουραρχείο της Θεσσαλονίκης κι αν ναι πώς; Πρέπει να αλλάξει κάπως η μόνιμη κατοικία μου που φαίνεται στη στρατολογία; Επίσης αυτή η διαδικασία (τουλάχιστον της αλλαγής μόνιμης κατοικίας) μπορεί να γίνει κάπως ηλεκτρονικά μιας και από χθες είμαι θετικός σε κοβιντ και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη θα είμαι καραντίνα.

Σας ευχαριστώ

Fernando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ατυχος έγραψε:Καλησπέρα,

Εχω χαρτί από γιατρό με διαγνωση και αγωγή και θα ήθελα να κάνω τη διαδικασία για να πάρω τη πρώτη αναβολή από το φρουραρχείο της περιοχής μου Θεσσαλονίκης.

Απ' όσο κατάλαβα η διαδικασία είναι οτι πάω με ταυτότητα + χαρτί διάγνωσης + σημείωμα κατάταξης στο φρουραχείο και απο εκεί με παραπέμπουν σε ΣΝ.

Το θέμα είναι ότι η μόνιμη κατοικία μου (που φαινεται και στο χαρτί κατάταξης) είναι σε νησί στο οποίο μου είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθώ.

Ερώτηση: Μπορώ να κάνω τη διαδικασία στο φρουραρχείο της Θεσσαλονίκης κι αν ναι πώς; Πρέπει να αλλάξει κάπως η μόνιμη κατοικία μου που φαίνεται στη στρατολογία; Επίσης αυτή η διαδικασία (τουλάχιστον της αλλαγής μόνιμης κατοικίας) μπορεί να γίνει κάπως ηλεκτρονικά μιας και από χθες είμαι θετικός σε κοβιντ και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη θα είμαι καραντίνα.

Σας ευχαριστώ

Ηλεκτρονικά δεν γνωρίζω αν γίνεται, αλλά λογικά πριν πας στο Φρουραρχείο μπορείς να πας από τη Στρατολογία να αλλάξεις τη διεύθυνση κατοικίας σου και μετά να πας απέναντι στο Φρουραρχείο, για να κάνεις τη διαδικασία.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fernando την Κυρ Φεβ 27, 2022 8:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Fernando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

antoniofa έγραψε:Εμενα λεει λαρισα... Αρα παω λαρισα η μπορω και θεσσαλονικη !

Έχω την εντύπωση πως είτε πρέπει να πας στο Φρουραρχείο της Λάρισας και να κάνεις τη διαδικασία από εκεί είτε να αλλάξεις τη διεύθυνση κατοικίας σου στη Στρατολογία της Θεσσαλονίκης και να αλλάξεις τη διεύθυνση κατοικίας σου (βάζοντας μία της Θεσσαλονίκης) και μετά να πας απέναντι στο Φρουραρχείο για τη διαδικασία.

Anastasis45
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παιδια για mail τωρα που περιμενω. Σε ποσες μερες συνήθως έρχεται;
altisi
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από altisi »

Άμα πάρω αναβολή κατα την διάρκεια της θητείας θα πρέπει μετά να υπηρετήσω το υπόλοιπο ή μπορώ να πάρω απαλλαγή μέσω της διαδικασίας;
Anastasis45
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παιδια, εγω περιμενω το mail απο 401 εχω παει στο φρουραρχειο κανονικα. Τωρα αυριο που ειναι να παρουσιαστω δε βγαινω ανυποτακτος η κατι τετοιο ετσι;
psari

Δημοσίευση από psari »

Καλημέρα,ξέρει κανείς τι ώρα πρέπει να είμαι στο φρουραρχείο το πρωί;

Και πόση ώρα κρατάει περίπου η όλη διαδικασία;

Ευχαριστώ

Aimilios

Δημοσίευση από Aimilios »

Καλημέρα σε όλους, προκειμένου να απαντήσω μαζικά σε πολλές αρκετές απορίες που βλέπω αναφέρω την διαδικασία που ακολούθησα χθες στο φρουραρχείο Αθηνών για αναβολή ψυχιατρικών λόγων.

-Έφτασα 6 ακριβώς και υπήρχε ήδη ουρά 15 ατόμων.

-Στις 7:20 μας είπαν σημείωμα κατάταξης (έντυπο) και ταυτότητα στο χέρι (εκείνη την ώρα πλέον η ουρά ήταν 100+ άτομα)

-Στην είσοδο σε ρωτάνε για ποιο λόγο είσαι εδώ. Ανέφερα ότι είμαι για αναβολή ψυχιατρικού μου έδωσαν νουμεράκι και με έστειλαν προς το κτήριο του φρουραρχείου Αθηνών στα δεξιά όπως μπαίνεις.

Εκεί γενικά έστελναν όποιον ήθελε αναβολή/απαλλαγή είτε για ψυχιατρικό είτε για παθολογικό, είτε για δωρεάν εισιτήρια.

-Στην αναμονή ήρθε ένας λοχίας και μας ενημέρωσε ότι ήρθε γιατρός από το 414 οπότε η εξέταση θα γινόταν εκεί επί τόπου αντί να τρέχεις στην Πεντέλη. Όσο για το παθολογικό, αν και μπήκε πιο γρήγορα από το ψυχιατρικό, η εξέταση θα γινόταν στο 401.

Επιπλέον οσον αφορά το ψυχιατρικό είπε πως όποιος δεν έχει χαρτί από γιατρό ή νοσοκομείο και ο ψυχίατρος δεν μπορεί να κρίνει επιτόπου την κατάσταση, δίνουν ένα περιθώριο 1-2 μέρες να πας να βρεις χαρτί.

-Μετά από αρκετή αναμονή μας καλούσαν ανά 10αδες να στήσουμε ουρά έξω από ένα κοντέινερ που μέσα θα γινόταν η διαδικασία. Μας έβαζαν ανά 2.

-Μπαίνω μέσα, δίνω σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα σε έναν φαντάρο που συμπλήρωσε τα στοιχεία μου και μετά πήγα στον ψυχίατρο που ήταν απλά στο διπλανό τραπέζι.

-Ψυχίατρος: Ευγενέστατος και με φιλική διάθεση με ρώτησε αν έχω χαρτί γιατρού (εγώ είχα) το κοίταξε πολύ βιαστικά, με ρώτησε αν παίρνω φάρμακα (το γράφει και το χαρτί αλλά δεν το παρατήρησε) είπα ναι και με ρώτησε αν θέλω 6μηνο η 12μηνο αναβολής. Είπα οτι προτιμώ 12μήνο για να δω πως θα πάει η αγωγή μου.

(Πράγματι είμαι υπό αγωγή δεν ήταν δικαιολογίες)

-Ύστερα, σε οδηγούν σε κάνα 2 σκηνές ακόμα απλά για κάποια διαδικαστικά με τα χαρτιά που δεν έχουν κάποια σημασία.

-Στο τέλος πριν την έξοδο, υπογράφεις ένα χαρτί με τα στοιχεία σου οτι θα λάβεις mail εντός 10 ημερών που θα λέει οτι πρέπει να περάσεις απο επιτροπή απαλλαγών ακόμα και για την αναβολή.(Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως νόμιζα απο αυτα που είχα διαβάσει εδώ οτι το μείλ σε ενημερώνει απλά πως πήρες την αναβολή. Επιπλέον ο λοχίας που μας ενημέρωσε μας είπε οτι μπορεί να είναι και 10-15 αντε και 20 μέρες και να ανησυχήσουμε μετά τις 20).

-Όταν έρθει το μειλ έχεις 1 μήνα να πας στην επιτροπή απαλλαγών.

Εγώ βρίσκομαι στην αναμονή για αυτό.

Έφτασα 6 έφυγα 10. Την ώρα που έφευγα η ουρά απέξω ήταν η διπλάσια.

episkeptis

Δημοσίευση από episkeptis »

Αναλυτικότατο ποστ, σε ευχαριστούμε πολύ!

Μια ερώτηση μόνο που δεν κατάλαβα, αν δεν "κατέβει" ψυχίατρος στο φρουραρχείο την εν λόγω μέρα πρέπει να κουβαληθούμε στο 414 στη Πεντέλη; Πρέπει να το κάνουμε και μετά να ξαναπεράσουμε απτο φρουραρχείο την ίδια μέρα;

Ρωτάω γιατί δεν έχω αυτοκίνητο, και απότι βλέπω με μέσα θέλω 1+ ώρα (και 3 μέσα) για να φτάσω και να γυρίσω από το 414.

denomizw
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από denomizw »

Παιδια κανείς που να πήγε σήμερα Φρουραρχείο Θεσσαλονίκης να μας πει;
Aimilios

Δημοσίευση από Aimilios »

Απο όσο έχω διαβάσει σε πόστ προηγουμένων εδώ και από οσο κατάλαβα απο τις οδηγίες του σημειώματος κατάταξης, αν δεν "κατέβει" ο γιατρός κουβαλιέσαι εσύ στην Πεντέλη και αν προλάβεις να γυρίσεις μέχρι τη 13:00 ξαναπάς φρουραρχείο, αν όχι πας την επόμενη μέρα απλά ξανά ουρές κλπ...
Δε ξέρω αν θα φέρνουν κάθε μέρα γιατρό τώρα λόγω ΕΣΣΟ η αν έτυχε. Σου προτείνω να κάνεις μια επένδυση σε ένα ταξί για να προλάβεις αυθημερόν.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες