Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Καλησπέρα σας παιδια,πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή χωρις να παιρνω φαρμακευτικη αγωγη. Είμαι σε υφεση δλδ εχω μετριο αγχος. Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν θελω να παρω απαλλαγη απο το στρατό αν θα με βγαλουν εκει οι ιατροι Ι5. Και αν δν με βγαλουν Ι5 όπλο θα μ δωσουνε; Μηπως συμφερει να μην το πω καν; Απλα σκεφτομαι οτι αν εκει μεσα εχω πολυ αγχος και δεν κοιμαμαι κτλπ κ παω μετα να τους πω τι παιζει με βγαλουν ψευτη. Σας ευχαριστω πολύ.

Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Καλησπέρα και από μένα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν πάω για απαλλαγή χωρίς συνοδό πρωί πρωί στο στρατοεπδο είναι σίγουρο ότι θα διανυκτερευσω ή μέχρι το απόγευμα θα έχω τελειώσει; Ευχαριστώ

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

Σωτήρης έγραψε:Καλησπέρα και από μένα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν πάω για απαλλαγή χωρίς συνοδό πρωί πρωί στο στρατοεπδο είναι σίγουρο ότι θα διανυκτερευσω ή μέχρι το απόγευμα θα έχω τελειώσει;Ευχαριστώ

Καλησπέρα φίλε, πρέπει να πας με συνοδό για να φύγεις αλλιώς δεν σε αφήνουν από όσο ξέρω.

Nautis95
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Nautis95 »

Καλημέρα παιδιά τον Νοέμβριο θα ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους το χαρτί από τον ψυχίατρο πειράζει να είναι πριν 20 μέρες 25;

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Nautis95 έγραψε:Καλημέρα παιδιά τον Νοέμβριο θα ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους το χαρτί από τον ψυχίατρο πειράζει να είναι πριν 20 μέρες 25;

Καλησπέρα φίλε μου, όχι αρκεί να ειναι 2 μήνες πριν.

Nick96

Δημοσίευση από Nick96 »

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω. Εγώ μπαίνω όπως και πολλοί άλλοι 15 του μηνός Θήβα.5 μέρες πριν πρέπει να πάω να πάρω την αναβολή μου αναγκαστικά, εφόσον έχω τα χαρτιά μου, η και νωρίτερα; Το φρουραρχείο είναι ανοιχτό το Σάββατο; Γιατί φοβάμαι να πάω Δευτέρα που είναι 13 του μηνός για την διαδικασία, που είναι τόσο αργά. Η είναι καλύτερο να κάνω την αναβολή μου την ίδια μέρα που θα πάω στο στρατόπεδο?
Πολίτης του Κόσμου

Δημοσίευση από Πολίτης του Κόσμου »

Καλησπέρα και απο εμένα,

Έχω χαρτί για κατάταξη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Έχω την εξής ερώτηση:

Πέρισυ που έκανα την ίδια διαδικασία, λόγο της κατάστασης με τον Κορονοιο πέρασα απο ψυχίατρο την ίδια μέρα στο φρουραρχείο. Ισχύει ακόμη αυτό ή υπάρχουν επιπλέον βήματα;

Ευχαριστώ πολύ!
Πολίτης του Κόσμου

Για να συμπληρώσω και στο προηγούμενο μήνυμά μου έγινε το εξής περίεργο με τη στρατολογία.

Είχα πάρει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μέσω φρουραρχείου για 18 μήνες (όπου θα συμπλήρωνα τη 2ετία) και μου ήρθε χαρτί κατάταξης πάνω στους 13.

Τους καλώ στη στρατολογία και μου λέει ο αξιωματικός οτι έχεις μόνο 12 μήνες και αυτό είναι. Μετά απο πίεση απο μέρους μου οτι είμαι σίγουρος οτι ήταν 18 μου λέει "Α τώρα το βλέπω" και λέει το εξής:

Γράφει στο σύστημα ότι πήρες αναβολή για 12 + 6 μήνες, για διαφορετικές παθήσεις το καθένα. Αυτές δεν προστίθενται οπότε σου δίνουμε τη μεγαλύτερη που είναι 12.

Γνωρίζει κανείς αν ισχύει το παραπάνω ή αν θα είχα κάποιο δικαίωμα ένσταση;

Δυστυχώς στη σελίδα της στρατολογίας έχουν έρθει μόνο τα σημειώματα κατάταξης και ποτέ οι αναβολές. Οπότε δεν έχω κάποιο σημείο αναφοράς.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Πολίτης του Κόσμου έγραψε:Καλησπέρα και απο εμένα,

Έχω χαρτί για κατάταξη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Έχω την εξής ερώτηση:

Πέρισυ που έκανα την ίδια διαδικασία, λόγο της κατάστασης με τον Κορονοιο πέρασα απο ψυχίατρο την ίδια μέρα στο φρουραρχείο. Ισχύει ακόμη αυτό ή υπάρχουν επιπλέον βήματα;

Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα φίλε, κανονικά θα περάσεις από Ψυχίατρο στο Φρουραρχείο, όλα εκεί θα τα κάνεις και μετά περιμένεις email για να περάσεις επιτροπή 401.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Nick96 έγραψε:Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω. Εγώ μπαίνω όπως και πολλοί άλλοι 15 του μηνός Θήβα.5 μέρες πριν πρέπει να πάω να πάρω την αναβολή μου αναγκαστικά, εφόσον έχω τα χαρτιά μου, η και νωρίτερα; Το φρουραρχείο είναι ανοιχτό το Σάββατο; Γιατί φοβάμαι να πάω Δευτέρα που είναι 13 του μηνός για την διαδικασία, που είναι τόσο αργά. Η είναι καλύτερο να κάνω την αναβολή μου την ίδια μέρα που θα πάω στο στρατόπεδο;

Καλησπέρα φίλε,5 μέρες πριν την κατάταξη πρέπει να πας Φρουραρχείο αλλιώς δεν σε δέχονται.

Καλό θα ήταν να πας 13 του μηνός, Δευτέρα δηλαδή. Να μην φοβάσαι, εγώ πήγα μια μέρα πριν και όλα καλά, από την στιγμή που έχεις τα χαρτιά σου μην αγχώνεσαι για τίποτα. Είσαι νόμιμα στο περιθώριο των 5 ημερών οπότε δεν υπάρχει λόγος άγχους. Μετά θα περιμένεις email για να περάσεις επιτροπή. Δες και τα προηγούμενα μηνύματα έχουν δωθεί απαντήσεις για όλα αυτά. Για μένα και στο Στρατόπεδο είναι καλή επιλογή να το κάνεις, εσύ ότι θες. Εκεί θα τελειώνεις και την ίδια μέρα κιόλας και θα φύγεις το απόγευμα (αρκεί να είσαι με συνοδό).

Nick96

Δημοσίευση από Nick96 »

Φίλε πανό thanks πολύ για την βοήθεια. Είχα άγχος και δεν διάβασα πιο πάνω. Μια τελευταία ερώτηση. Αν πάω 13 για την αναβολή και μου πούνε 401 Έλα σε 2 εβδομάδες; Εγώ 15 μπαίνω... Άμα κάνω την διαδικασία θα μπω μέσα καθώς περιμένω για το 401; Μα δεν μπορώ με τις 3 αναβολές που έχω πάρει έως τώρα, με πιάνει πανικός...
Πολίτης του Κόσμου

panos7 έγραψε:Καλησπέρα φίλε, κανονικά θα περάσεις από Ψυχίατρο στο Φρουραρχείο, όλα εκεί θα τα κάνεις και μετά περιμένεις email για να περάσεις επιτροπή 401.

Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση.

Είναι δυστυχώς μεγάλο πρόβλημα που μου δημιουργήσανε τώρα με το ξαφνικό σημείωμα μόλις 10 μέρες πρίν την ημερομηνία κατάταξης. Έρχομαι απο το εξωτερικό, και για τους λόγους που εξήγησα στο παραπάνω μήνυμά μου είμαι σχεδόν σίγουρος οτι κάπου έκαναν το λάθος εκείνοι απο τη στρατολογία και άδικα με τρέχουν.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και πάλι.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Σεπ 05, 2021 8:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
George_88

Δημοσίευση από George_88 »

Απο την στιγμή που πας Φρουραρχειο και παιρνεις το παραπεμπτικο για επιτροπη 401 ηδη δεν υπεχεις υποχρεωσης να παρουσιαστεις στι 15, οποτε να μην σε αγχωνει ουτε αυτο.
Nick96

Δημοσίευση από Nick96 »

Να σαι καλά αδερφέ Γιώργο, και Πανό θα ενημερώσω όπως τα παιδιά από πάνω για την διαδικασία να βοηθήσω κανέναν όταν έρθει η ώρα.
nesapouliata
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από nesapouliata »

Καλημέρα και πάλι σε όλους!

Πήρα τηλέφωνο σήμερα ΑΝΥΕ ξανά (μου είχαν πει την Παρασκευή να καλέσω σήμερα) και μου είπαν ότι δεν έχει πάει ακόμα ο φάκελος.

Σε ερώτησή τους, για το μέχρι πότε πρέπει να παρουσιαστώ απάντησα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου όπως και έγραφε το παραπεμπτικό της Στρατολογίας και μου είπαν να τους καλώ 1 φορά την εβδομάδα.

Θα πρέπει να αρχίσω να αγχώνομαι ή θα γίνει η μεταφορά του φακέλου σε εύλογο χρόνο;

Έχει κάποιος πρότερη εμπειρία σε αυτό;

Ευχαριστώ!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nesapouliata την Τρί Σεπ 07, 2021 1:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης