Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Καλησπέρα, πέρασα την Δευτέρα από φρουραρχείο μετά ψυχίατρο στο 424 και πάλι φρουραρχείο. Έστειλα τα χαρτιά μου μέσω ΚΕΠ και σήμερα μου ήρθε παραπεμπτικό για επιτροπή απαλλαγών. Είμαι για την πρώτη αναβολή για ψυχιατρικους λόγους. Γνωρίζετε αν περνάμε επιτροπή όταν πρόκειται για αναβολη; Γιατί είχα διαβάσει σε άλλα μηνύματα οτι μόνο για απαλλαγές δέχεται η επιτροπή τον τελευταίο χρόνο.
Σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις πως έκανες την αίτηση αλλαγής διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας μέσωTAXIS NET Στο stratologia.gr διότι στις επιλογές του θέματος της αίτησης δεν έχουν για την αλλαγή διεύθυνσης
Οσοι περνάνε από επιτροπή απαλλαγών για απαλλαγή αυτές τις μέρες ας κάνουν έναν κόπο να γράφουν εδώ τι αντιμετωπίζουν για να ξέρουμε κι εμείς που αναμένουμε.
Εμπειρία από Φρουραρχείο στις αρχές Του Ιούλη
Έφτασα στις 07:30 και υπήρχε μια σχετικά μικρή ουρά 30 ατόμων.
Μπήκαμε μέσα και αφού μας κοίταξαν τα Σημειώματα κατάταξης Μας έδωσαν Χαρτάκια με αριθμούς.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Να πάτε Τουλάχιστον 7 μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης σας αλλιώς θα σας διώξουν.)
Μαζευτήκαμε σε ένα σημείο Όπου μας Εξήγησε ένας ένστολος την διαδικασία και μας Χωρίσανε σε όσους ήρθαν να κάνουν αίτηση για "Σωματικούς λόγους" και "ψυχολογικούς λόγους".
Πρώτα μπήκαν αυτοί με τους Σωματικούς λόγους που ήταν αρκετά λίγοι και ύστερα ανα 10δες έμπεναν με τα νούμερα Που Μας είχαν δοθεί όσοι είμασταν για ψυχολογικούς λόγους.
Η όλη διαδικασία Ήταν τυπική, πήγα με τα χαρτιά μου σε διάφορα σημεία για καταγραφή και έπειτα σε έναν στρατιωτικό ψυχίατρο που αντιπροσώπευε το νοσοκομείο 421. Εκείνος πολύ τυπικά δεν ρώτησε κάτι είδε τα χαρτιά έγραψε γνωμάτευση πως Είμαι ι5 και δεν μπορώ να υπηρετήσω και μου το έδωσε.
Το τελευταίο κομμάτι ήταν να Πάρω όλα αυτά τα χαρτιά και να τα Πάω στην Στρατολογία που είναι στην Πετρου Ράλλη και Θηβών, το Ρουφ δηλαδή ΑΛΛΑ Λόγω covid Υπήρχε ήδη αντιπρόσωπος της στρατολογίας εκεί οπότε δεν χρειάστηκε να πάω.
Έτσι πήγα σε αυτόν Συμπλήρωσα μια αίτηση έδωσα Και όλα τα χαρτιά και τελείωσα.
Μου είπε πως σε 10 ημέρες θα μου έρθει στο email μου να Περάσω Επιτροπή απαλλαγών στο 401.
Μου ήρθε πριν κάμποσες μέρες και είμαι στην φάση που προσπαθώ να πάρω τηλ να ενημερωθώ για το πότε μπορώ να πάω.
Όταν πάω στην επιτροπή θα Ξαναγράψω εδώ.
Έφτασα στις 07:30 και υπήρχε μια σχετικά μικρή ουρά 30 ατόμων.
Μπήκαμε μέσα και αφού μας κοίταξαν τα Σημειώματα κατάταξης Μας έδωσαν Χαρτάκια με αριθμούς.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Να πάτε Τουλάχιστον 7 μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης σας αλλιώς θα σας διώξουν.)
Μαζευτήκαμε σε ένα σημείο Όπου μας Εξήγησε ένας ένστολος την διαδικασία και μας Χωρίσανε σε όσους ήρθαν να κάνουν αίτηση για "Σωματικούς λόγους" και "ψυχολογικούς λόγους".
Πρώτα μπήκαν αυτοί με τους Σωματικούς λόγους που ήταν αρκετά λίγοι και ύστερα ανα 10δες έμπεναν με τα νούμερα Που Μας είχαν δοθεί όσοι είμασταν για ψυχολογικούς λόγους.
Η όλη διαδικασία Ήταν τυπική, πήγα με τα χαρτιά μου σε διάφορα σημεία για καταγραφή και έπειτα σε έναν στρατιωτικό ψυχίατρο που αντιπροσώπευε το νοσοκομείο 421. Εκείνος πολύ τυπικά δεν ρώτησε κάτι είδε τα χαρτιά έγραψε γνωμάτευση πως Είμαι ι5 και δεν μπορώ να υπηρετήσω και μου το έδωσε.
Το τελευταίο κομμάτι ήταν να Πάρω όλα αυτά τα χαρτιά και να τα Πάω στην Στρατολογία που είναι στην Πετρου Ράλλη και Θηβών, το Ρουφ δηλαδή ΑΛΛΑ Λόγω covid Υπήρχε ήδη αντιπρόσωπος της στρατολογίας εκεί οπότε δεν χρειάστηκε να πάω.
Έτσι πήγα σε αυτόν Συμπλήρωσα μια αίτηση έδωσα Και όλα τα χαρτιά και τελείωσα.
Μου είπε πως σε 10 ημέρες θα μου έρθει στο email μου να Περάσω Επιτροπή απαλλαγών στο 401.
Μου ήρθε πριν κάμποσες μέρες και είμαι στην φάση που προσπαθώ να πάρω τηλ να ενημερωθώ για το πότε μπορώ να πάω.
Όταν πάω στην επιτροπή θα Ξαναγράψω εδώ.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Η δική μου εμπειρία - αναβολή για λόγους υγείας - ήταν πολύ θετική με αφορμή την χθεσινή μου επίσκεψη στο Φρουραρχείο. Χωρίς μεγάλη αναμονή, ουρά 10 ατόμων, που περιμέναμε σε τέντες και με αξιοπρεπή συμπεριφορά στους υποψήφιους στρατιώτες εκ μέρους των μονίμων. Καλά οργανωμένο και το σπουδαιότερο υπήρχε άνθρωπος της στρατολογικής υπηρεσίας για να παραλάβει τις αίτήσεις μας για να μη τρέχουμε στο Ρούφ. Μπράβο τους. Τελείωσα σε μία ώρα (συμπεριλαμβανομένης της αναμονής) και η όλη διαδικασία είχε τυπικό χαρακτήρα
Καλησπέρα, τελείωσα στις 14 Ιουλίου με το φρουραρχείο Αθηνών και έχω μια απορία, μου κράτησαν και την γνωμάτευση του ψυχίατρού μου μαζί με την γνωμάτευση που μου έκανε η ψυχίατρος στο φρουραρχείο όπου πρότεινε 2 χρόνια αναβολή, έχω διαβάσει εδώ όμως ότι το ζητάνε και στη επιτροπή απαλλαγών και εγώ δεν έχω βγάλει φωτοτυπία όποτε έδωσα το γνήσιο, ξέρει κανείς τι παίζει τώρα; Έχω αγχωθεί παρα πολύ, στο φρουραρχείο δεν μου είπαν τίποτα, κανονικά η γνωμάτευση δεν έπρεπε να είναι στο φάκελο μου αφού μου το πήρανε; Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε άλλον να μου πει τι έγινε?
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 18
Sixela έγραψε:Καλησπέρα, τελείωσα στις 14 Ιουλίου με το φρουραρχείο Αθηνών και έχω μια απορία, μου κράτησαν και την γνωμάτευση του ψυχίατρού μου μαζί με την γνωμάτευση που μου έκανε η ψυχίατρος στο φρουραρχείο όπου πρότεινε 2 χρόνια αναβολή, έχω διαβάσει εδώ όμως ότι το ζητάνε και στη επιτροπή απαλλαγών και εγώ δεν έχω βγάλει φωτοτυπία όποτε έδωσα το γνήσιο, ξέρει κανείς τι παίζει τώρα; Έχω αγχωθεί παρα πολύ, στο φρουραρχείο δεν μου είπαν τίποτα, κανονικά η γνωμάτευση δεν έπρεπε να είναι στο φάκελο μου αφού μου το πήρανε; Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε άλλον να μου πει τι έγινε;
Για αυτο βγαζεις φωτοτυπια. Παντως εφοσον την εδωσες θα ειναι μαζι με ολα τα χαρτια που θα σταλουν στην επιτροπη απαλλαγων. Μην ανησυχεις... Θα ειναι με ολα τα υπολοιπα χαρτια που εδωσες.
Εμπειρία από επιτροπή απαλλαγών στο 401 πριν λίγες μέρες.
Είχε προηγηθεί η διαδικασία του φρουραρχείου (πολύ τυπική διαδικασία και εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί) πριν αρκετές μέρες και μου είχε στέλλει στο μειλ μου το παραπεμπτικό για να πάω στην επιτροπή απαλλαγών του 401.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
πριν πάτε να έχουν περάσει στο περίπου 10-11 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης που αναγράφεται στο Παραπεμπτικό γιατί Υπάρχει περίπτωση να μην έχει προλάβει να σταλεί από την στρατολογία προς την επιτροπή απαλλαγών με αποτέλεσμα να Σας πουν οτι πρέπει να έρθετε άλλη μέρα που θα τους έχει έρθει ο φάκελος σας.
Μπορείτε να πάτε στο 401 Δευτέρα-Παρασκευή 9-12:30 ΧΩΡΙΣ ραντεβού τώρα πια.
Στην είσοδο λες ότι θες να πας στην επιτροπή και σε κατευθύνουν ανάλογα.
Δεν βρίσκεται μέσα στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου αλλά τέρμα αριστερά προς τα κάτω μέσα σε κάποια χαμηλά κτίρια με μια ταμπέλα που αναγράφει "Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών".
Στην είσοδο του βρίσκεται ένας στρατονόμος που λέει πόσα άτομα μπαίνουν για να μην υπάρχει συνωστισμός λόγω κοβιντ.
Του δείχνεις το παραπεμπτικό και την ταυτότητα σου και Κάθεσαι έξω σε κάποια καθίσματα και σε φωνάζει να μπεις μέσα όταν βγει κάποιος.
Μόλις μπεις κάθεσαι και ένας Στρατιώτης αφού σου ζητήσει το όνομα σου, σου φέρνει τον "φάκελο σου" που αποτελείται από όλα τα χαρτιά που είχες παραδώσει στο φρουραρχείο.
Περιμένεις την σειρά σου και με αυτά τα χαρτιά μπαίνεις σε ένα Δωμάτιο που θυμίζει γκισέ εφορίας, τράπεζας, ικα κτλ (λογικό γιατί μοιάζει πολύ με δημοσιά υπηρεσία).
Κάθεσαι σε μια καρεκλά με απέναντι σου έχει έναν άνθρωπο που θα σε εξυπηρετήσει και που θα σου ζητήσει να του δώσεις Τα παρακάτω
1) Όλο τον φάκελο σου
2) Ταυτότητα
3) Το Χαρτί από τον ψυχίατρο σου με γνωμάτευση της πάθησης σου (το ίδιο χαρτί λογικά Έδωσες και όταν πήγες φρουραρχείο)
Παρόλο που πριν πάω διάβασα πολλά ως προς την αντιμετώπιση από την επιτροπή, στην δική μου περίπτωση ήταν μόνο ένα άτομο που με εξυπηρέτησε και όχι 2-3 όπως περίμενα.
Ήταν ένας άνθρωπος Ευγενικός που δεν με ρώτησε πολλά και ούτε με Έφερε σε δύσκολη θέση ή με ζόρισε/πίεσε για κάτι.
Άπλα μου ζήτησε Τα παραπάνω έγγραφα και μετά από λίγο μου είπε να μπω σε έναν μηνά στο σαιτ της στρατολογίας για να δω την απαλλαγή μου.
Αυτό ήταν όλο και θέλω να πω σε όσους έχετε άγχος γιατί σας καταλαβαίνω, να μην αγχώνεστε.
Αν κατάλαβα κάτι από όλη την διαδικασία αυτί είναι πως Πιο πολύ αγχωτική και χρονοβόρα ήταν Η αναμονή Πάρα η εξυπηρέτηση και η αντιμετώπιση.
Σίγουρα θα βρεις "κακούς" στρατιωτικούς που θα θελήσουν να σε Πιέσουν και δεν τους νοιάζει το πρόβλημα σου αλλά Θα βρεις και εξίσου αξιόλογους, ευγενικούς και εξυπηρετικούς ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν.
Ελπίζω αυτό που έγραψα να βοηθήσει αρκετούς από εσάς.
Όλο αυτό είναι Κάτι που ευτυχώς ή δυστυχώς θα πρέπει να περάσετε γιαυτό Να έχετε υπομονή και θα Ξεμπερδέψετε γρήγορα Για να Συνεχίζεται την ζωή σας όπως εσείς πιστεύετε καλύτερα.
Είχε προηγηθεί η διαδικασία του φρουραρχείου (πολύ τυπική διαδικασία και εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί) πριν αρκετές μέρες και μου είχε στέλλει στο μειλ μου το παραπεμπτικό για να πάω στην επιτροπή απαλλαγών του 401.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
πριν πάτε να έχουν περάσει στο περίπου 10-11 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης που αναγράφεται στο Παραπεμπτικό γιατί Υπάρχει περίπτωση να μην έχει προλάβει να σταλεί από την στρατολογία προς την επιτροπή απαλλαγών με αποτέλεσμα να Σας πουν οτι πρέπει να έρθετε άλλη μέρα που θα τους έχει έρθει ο φάκελος σας.
Μπορείτε να πάτε στο 401 Δευτέρα-Παρασκευή 9-12:30 ΧΩΡΙΣ ραντεβού τώρα πια.
Στην είσοδο λες ότι θες να πας στην επιτροπή και σε κατευθύνουν ανάλογα.
Δεν βρίσκεται μέσα στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου αλλά τέρμα αριστερά προς τα κάτω μέσα σε κάποια χαμηλά κτίρια με μια ταμπέλα που αναγράφει "Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών".
Στην είσοδο του βρίσκεται ένας στρατονόμος που λέει πόσα άτομα μπαίνουν για να μην υπάρχει συνωστισμός λόγω κοβιντ.
Του δείχνεις το παραπεμπτικό και την ταυτότητα σου και Κάθεσαι έξω σε κάποια καθίσματα και σε φωνάζει να μπεις μέσα όταν βγει κάποιος.
Μόλις μπεις κάθεσαι και ένας Στρατιώτης αφού σου ζητήσει το όνομα σου, σου φέρνει τον "φάκελο σου" που αποτελείται από όλα τα χαρτιά που είχες παραδώσει στο φρουραρχείο.
Περιμένεις την σειρά σου και με αυτά τα χαρτιά μπαίνεις σε ένα Δωμάτιο που θυμίζει γκισέ εφορίας, τράπεζας, ικα κτλ (λογικό γιατί μοιάζει πολύ με δημοσιά υπηρεσία).
Κάθεσαι σε μια καρεκλά με απέναντι σου έχει έναν άνθρωπο που θα σε εξυπηρετήσει και που θα σου ζητήσει να του δώσεις Τα παρακάτω
1) Όλο τον φάκελο σου
2) Ταυτότητα
3) Το Χαρτί από τον ψυχίατρο σου με γνωμάτευση της πάθησης σου (το ίδιο χαρτί λογικά Έδωσες και όταν πήγες φρουραρχείο)
Παρόλο που πριν πάω διάβασα πολλά ως προς την αντιμετώπιση από την επιτροπή, στην δική μου περίπτωση ήταν μόνο ένα άτομο που με εξυπηρέτησε και όχι 2-3 όπως περίμενα.
Ήταν ένας άνθρωπος Ευγενικός που δεν με ρώτησε πολλά και ούτε με Έφερε σε δύσκολη θέση ή με ζόρισε/πίεσε για κάτι.
Άπλα μου ζήτησε Τα παραπάνω έγγραφα και μετά από λίγο μου είπε να μπω σε έναν μηνά στο σαιτ της στρατολογίας για να δω την απαλλαγή μου.
Αυτό ήταν όλο και θέλω να πω σε όσους έχετε άγχος γιατί σας καταλαβαίνω, να μην αγχώνεστε.
Αν κατάλαβα κάτι από όλη την διαδικασία αυτί είναι πως Πιο πολύ αγχωτική και χρονοβόρα ήταν Η αναμονή Πάρα η εξυπηρέτηση και η αντιμετώπιση.
Σίγουρα θα βρεις "κακούς" στρατιωτικούς που θα θελήσουν να σε Πιέσουν και δεν τους νοιάζει το πρόβλημα σου αλλά Θα βρεις και εξίσου αξιόλογους, ευγενικούς και εξυπηρετικούς ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν.
Ελπίζω αυτό που έγραψα να βοηθήσει αρκετούς από εσάς.
Όλο αυτό είναι Κάτι που ευτυχώς ή δυστυχώς θα πρέπει να περάσετε γιαυτό Να έχετε υπομονή και θα Ξεμπερδέψετε γρήγορα Για να Συνεχίζεται την ζωή σας όπως εσείς πιστεύετε καλύτερα.
Καλησπέρα φίλε και ευχαριστούμε για την καταγραφή της εμπειρίας σου, μας δίνεις θάρρος και φυσικά ελπίδες. Θα ήθελες εν τάχει αν θέλεις βέβαια να μας πεις τη πάθηση σου και αν σου ζήτησαν κάποια αγωγή συνταγογράφηση; Είχες διάγνωση από ιδιωτικό ή δημόσιο; Γνωρίζω ότι ίσως και να μη παίζει τόσο ρόλο αλλά για κάθε ενδεχόμενο
Διάγνωση από ιδιωτικό ψυχίατροΑγοραφοβία και Κρίσεις πανικού
Αν και αναγραφόταν τι φάρμακα παίρνω στο χαρτί δεν μου ζητήθηκε κάτι παραπάνω.
Σίγουρα κάνει πιο εύκολη την διαδικασία να υπάρχει η γνωμάτευση του γιατρού με την πάθηση και τα φάρμακα. Τώρα εάν στο ζητήσουν ή μπουν να δουν το αμκα σου κτλ έχει να κάνει με τον άνθρωπο που θα έχεις απέναντι σου.
Αν και αναγραφόταν τι φάρμακα παίρνω στο χαρτί δεν μου ζητήθηκε κάτι παραπάνω.
Σίγουρα κάνει πιο εύκολη την διαδικασία να υπάρχει η γνωμάτευση του γιατρού με την πάθηση και τα φάρμακα. Τώρα εάν στο ζητήσουν ή μπουν να δουν το αμκα σου κτλ έχει να κάνει με τον άνθρωπο που θα έχεις απέναντι σου.
Εδω και αρκετά χρόνια υπαρχει νομος που δεν διαχωρίζει γνωματευσεις μεταξύ ιδιωτικών γιατρών και γιατρών δημοσίου. Θεωρητικά λοιπόν δεν υπάρχει θέμα και δεν έχω ακουσει καποια περιπτωση οσο καιρό βλέπω το φορουμ και μιλάω με γνωστούς που να είχαν κάποιο πρόβλημα.
Καλησπέρα,
Πέρασα σήμερα απο επιτροπή για απαλλαγή για ψυχιατρικους λόγους. Η διαδικασία Όπως την Γνωρίζεις και τις υπόλοιπες φορες. Μπήκα μέσα με ρώτησαν πως με λένε πόσο χρονών ειμαι και πόσες αναβολές εχω πάρει. Και μου είπαν οτι αυτην την φορα παίρνω απαλλαγή. Διαδικασία που κράτησε 1 λεπτό.
Γενικα πολυ ευγενικοί άνθρωποι με κατανόηση.
Καλή συνεχεία σε όλους
* Να έχετε μαζι σας σε φωτοτυπία την γνωμάτευση από Τον Γιατρό και το παραπεμπτικό απο την επιτροπή.
Πέρασα σήμερα απο επιτροπή για απαλλαγή για ψυχιατρικους λόγους. Η διαδικασία Όπως την Γνωρίζεις και τις υπόλοιπες φορες. Μπήκα μέσα με ρώτησαν πως με λένε πόσο χρονών ειμαι και πόσες αναβολές εχω πάρει. Και μου είπαν οτι αυτην την φορα παίρνω απαλλαγή. Διαδικασία που κράτησε 1 λεπτό.
Γενικα πολυ ευγενικοί άνθρωποι με κατανόηση.
Καλή συνεχεία σε όλους
* Να έχετε μαζι σας σε φωτοτυπία την γνωμάτευση από Τον Γιατρό και το παραπεμπτικό απο την επιτροπή.
Καλησπέρα σε όλους. Ειναι κάνεις που πέρασε από επιτροπή 424 τις τελευταίες μέρες για αναβολή να μας πει περίπου πως ήταν;
Φιλε ε91 να σε ρωτησω κατι,
πηρες αναβολη ή απαλλαγη;
Αν πήρες απαλλαγη είχες παρει 2 χρονια πριν αναβολη σωστά;(1+1) σωστά;
Τις ειχες παρει ευκολα αυτες τις αναβολες;
πηρες αναβολη ή απαλλαγη;
Αν πήρες απαλλαγη είχες παρει 2 χρονια πριν αναβολη σωστά;(1+1) σωστά;
Τις ειχες παρει ευκολα αυτες τις αναβολες;
Παιδιά καλημέρα Έχω αναβολή την πρώτη μου για ψυχολογικούς λόγους μέχρι Νοεμβρη τέλη με χαρτί ψυχιάτρου ... Είχα πάει στο φρουραρχείο και με στείλανε ναυτικό Νοσοκομείο και πάλι φρουραρχείο τυπική διαδικασία... Συνεχίζω κανονικά και με παρακολουθεί ψυχίατρος και περνώ κανονικά και φάρμακα
Μπορώ να ζητήσω και δεύτερη αναβολή τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
Ευχαριστώ
Μπορώ να ζητήσω και δεύτερη αναβολή τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
Ευχαριστώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες