Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Μήτσος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Μήτσος »

Καλησπέρα Πείτε κάποιος εμπειρία τωρινή από 424 περνάω αυτήν τη βδομάδα από επιτροπή πρώτη φορά κ έχω άγχος τι να έχω μαζί μου βοηθήστε

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Άνθιμος έγραψε:Γεια σας παιδιά!

Έσπασα την αναβολή και μπαίνω με την ερχόμενη ΕΣΣΟ. Έχω, όμως, ένα χρόνιο νόσημα στο οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ για τις σωματικές ικανότητες με βγάζει Ι3/Ι4 αν δεν χρειάζεσαι αγωγή και Ι5 αν παίρνεις αγωγή.

Εγώ δεν παίρνω αγωγή και θέλω να υπηρετήσω να ξεμπερδεύω. Έχω τις εξής απορίες:

1. Παίζει να μου δώσουν διετή αναβολή όπως λέει το ΦΕΚ ότι δικαιούμαι αν εγώ δεν το ζητήσω; Μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, αν εγώ πω ότι θέλω να δηλώσω;

2. Παρουσιάζομαι Κω. Θα υπάρχει επιτροπή εκεί ή θα μας πάνε σε στρατιωτικό νοσοκομείο;

3. Πόσες μέρες παίρνει η όλη διαδικασία. Πότε δηλαδή θα ξέρω το Ι μου;

4. Υπάρχει κάπου που μπορώ να ρωτήσω συγκεκριμένα για αυτά τα θέματα πριν την κατάταξή μου;

Ο λόγος που αγχώνομαι είναι μήπως μου δώσουν διετή αναβολή (που προβλέπεται στο ΦΕΚ) και γυρίσω πίσω ενώ έχω πει στη δουλειά μου ότι πάω να υπηρετήσω.

Ευχαριστώ πολύ!

Φιλε αν θες να υπηρετησεις το ζητας οταν μπαινεις και δε θα εχεις προβλημα πιστευω. Απλα θα κανεις μια χαλαρη Ι4 θητεια.

Σωτήρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Γεια σας παιδιά, την επόμενη εβδομάδα πάω για οριστική απαλλαγή, έχω απλά δύο ερωτήματα

1) Στη τελική γνωμάτευση του ψυχιάτρου μου, αναγράφεται αρκετά αναλυτικά το ότι λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και η πάθηση μου εννοείται, απλά δεν έγραψε ότι η κατάσταση μου σε σχέση με τη πέρσινη γνωμάτευση αναβολής, έχει χειροτερέψει οπότε δε μπορώ να υπηρετήσω, λέτε να έχω πρόβλημα;

2) πέρσι έκανα τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου, φέτος μέσω στρατοπέδου για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, λέτε να τους κάνει εντύπωση ή πρόκειται κυριολεκτικά για λεπτομερεία;

Πάω για τελική απαλλαγή οπότε καταλαβαίνετε έχω αγχώθει και δε μπορώ πραγματικά να υπηρετήσω.

Ευχαριστώ πολυ

Μακης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Μακης »

Υπάρχει θέμα στο μέλλον για δουλειές αμα παρεις αναβολή και μετά απαλλαγή;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Μακης έγραψε:Υπάρχει θέμα στο μέλλον για δουλειές αμα παρεις αναβολή και μετά απαλλαγή;

οχι. Ακομα και απαλλαγη Ι5 να παρεις, στο μελλον μπορεις να επιστρεψεις και να τους πεις νιωθεις καλυτερα και να υπηρετησεις ή να εξαγορασεις τη θητεια αν εχεις φτασει τα 33.

Πάρης ρεζες

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Πάρης ρεζες »

Καλησπέρα στο φόρουμ παιδιά λόγο υψηλής μυωπίας έχω πάρει διετία αναβολή το πρόβλημα με τα μάτια μου χειροτέρεψε την τρίτη φορά ο γιατρός όμως με έβγαλε Ι4 επανεξέταση στο χαρτί του φρουραρχείου γράφει μυωπικες αλλοιώσεις εκ του βυθού τα δύο πρώτα υπάρχει περίπτωση να βγω Ι5 γιατί το τελευταίο χαρτί γράφει ότι έχω πρόβλημα 20 ετιας και ίαση απροσδιόριστο ευχαριστώ εκ των προτέρων
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

E; Έχω Πάρει 2 ετήσιες αναβολές λογω ιδεοψυχαναγκαστικης και μετριας καταθλιψης.

Θα ξεκινήσω συνεδρίες (δεν το χα κανει παλιοτερα) με εναν στρατιωτικο ιδιώτη ιατρό.

Πιστεύετε θα την πάρω την απαλλαγή; Υπαρχει περιπτωση ο ιδιωτης στρατωτικος να πει οτι δεν Ειναι κατι σοβαρο και να μην μου δωσουν;

Sotiris_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris_ »

Kaizoku έγραψε:E; Έχω Πάρει 2 ετήσιες αναβολές λογω ιδεοψυχαναγκαστικης και μετριας καταθλιψης.

Θα ξεκινήσω συνεδρίες (δεν το χα κανει παλιοτερα) με εναν στρατιωτικο ιδιώτη ιατρό.

Πιστεύετε θα την πάρω την απαλλαγή; Υπαρχει περιπτωση ο ιδιωτης στρατωτικος να πει οτι δεν Ειναι κατι σοβαρο και να μην μου δωσουν;

Κατά πάσα πιθανότητα ναι θα την πάρεις απλά στη τελική γνωμάτευση να αναγράφεται ότι παίρνεις φάρμακα (πες στο ψυχίατρο) και να προτιμήσεις τη διαδικασία του στρατοπέδου

Sotiris_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Καλησπέρα σας παιδιά, πήρα απολυτήριο και απαλλαγή μέσω στρατοπέδου, μετά από πόσο καιρό ανεβαίνει η απαλλαγή στο stratologia.gr, ένα μήνα;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Kaizoku έγραψε:E; Έχω Πάρει 2 ετήσιες αναβολές λογω ιδεοψυχαναγκαστικης και μετριας καταθλιψης.

εχει απαντηθει 1 εκατομυριο φορες. Οι ψυχιατροι του στρατοπεδου και του φρουραρχειου ακολουουν πιστα το ΦΕΚ. Η ασθενεια σου, με βαση το ΦΕΚ, οταν συνοδευτεται με Φαρμακευτικη Αγωγη ειναι για Ι5. Αν ο γιατρος σου το γραψει οπως πρεπει

1. Καθαρα την ασθενεια

2. Ποτε ξεκινησε,

3. Χειροτερευει με τον καιρο,

4. Οτι κανεις ψυχοθεραπειες,

5. Οτι ακολουθεις Φαρμακευτικη Αγωγη σε καθημερινη βαση,

6. Οτι πιθανη στρατευση θα επιδεινωση την κατασταση σου,

τοτε θα παρεις απαλλαγη 100%.

Να κανεις τη διαδικασια απο το στρατοπεδο καταταξης που εχει και ψυχιατρο και Επιτροπη Απαλλαγων μεσα, να ξεμπερδεψεις γρηγορα (8 μπαινεις,16.00 φευγεις) σε μια ακριβως μερα και να αποφυγεις το Φρουραρχειο αν γινεται.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Παρ Νοέμ 19, 2021 11:14 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Διαμαντής

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Διαμαντής »

Καλησπέρα και από μένα.Παίρνω τηλέφωνο την επιτροπή στο 401 κυριολεκτικά από την προηγούμενη Παρασκευή κάθε μέρα κάποιες μέρες πάνω από 40 φορές σήμερα είναι Παρασκευή! Την τελευταία φορά που πήγα μου είπαν πως δεν μπορώ να περάσω και θα πρέπει να έχω κλείσει ραντεβού στα τηλέφωνα αφού δε το σηκώνει κανείς τι πρέπει να κάνουμε ρε παιδιά;

Haris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Haris »

Καλημέρα!

Ρε παιδιά αν πιάσει κάποιος γραμμή και μιλήσει μαζί τους με την επιτροπή, γράψτε και πείτε και εδώ τι έγινε. Προσπαθώ και εγώ μια βδομάδα τώρα να τους πιάσω και ότι ώρα και αν έχω πάρει δεν το σηκώνουν ποτέ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαμαντής

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Διαμαντής »

Καλησπέρα, δεν είχα βρει γραμμή πολλές μέρες. Τελικά δεν θέλει ραντεβού πας από εκεί με ταυτότητα κατευθείαν χωρίς τηλέφωνο μην παίρνετε άσκοπα σαν και εμένα για να σας πουν πως δεν θέλει ραντεβού.
kriskris
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kriskris »

Εγώ 1 εβδομάδα παλεύω με το τηλέφωνο. Σήμερα το σήκωσαν για να μου πούνε πως δεν τους έχουν πάει τα χαρτιά μου και να τους ξαναπάρω σε 1 εβδομάδα. Θα ξεκινήσω τατ τηλέφωνα από αύριο μου φαίνεται για να το σηκώσουν την επόμενη εβδομάδα. Δούλεμα κανονικό. Λες κ καλώ στην εφορία για πληροφορίες.

Sotiris_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Καλησπέρα σας παιδιά και πάλι, πριν 3 εβδομάδες παρέλαβα μέσω στρατοπέδου την απαλλαγή μου, μου χορηγήθηκε προσωρινό απολυτήριο ενώ από τη στρατολογία με διαβεβαίωσαν ότι στην ιστοσελίδα στρατολογίας θα ανέβει η απαλλαγή σε 1μιση μήνα. Σήμερα που μπήκα στην ιστοσελίδα, στην επιλογή πληροφορίες για την απαλλαγή μου, βγάζει τα ληξιαρχικά στοιχεία μου και ένα πληροφοριακό έντυπο το οποίο αναφέρει γενικά στοιχεία για απαλλαγές κλπ, δε λέει δηλαδή ότι απαλλάχθηκα νόμιμα κλπ Να φανταστώ σε 1μιση μήνα θα ανέβει η νόμιμη βεβαίωση απαλλαγής;

Ευχαριστώ

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες