Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΚΆΚΑΛΟΣ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ΚΆΚΑΛΟΣ »

Πέρασα σήμερα από την επιτροπή απαλλαγών (401).9 παρά ήμουν εκεί και μπήκα αμέσως έδωσα τα χαρτιά μου σ έναν φαντάρο και στην συνέχεια αυτός μου έφερε τον φάκελο μου. Μετά από 10 λεπτά με φώναξαν μέσα. Ο γιατρός έριξε μια ματιά στον φάκελο έγραψε την σύσταση που είχε δώσει ο γιατρός του Φρουραρχείου για απαλλαγή και μου είπε μπες ς' έναν μήνα να δεις την απόφαση.

Ξεμπερδεψα γρήγορα χωρίς ταλαιπωρία

Εφόσον έχετε τα χάρτια σας δεν υπάρχει λόγος άγχους για τίποτα...

Καλό καλοκαίρι σε όλους...

Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

ΚΆΚΑΛΟΣ έγραψε:Πέρασα σήμερα από την επιτροπή απαλλαγών (401).9 παρά ήμουν εκεί και μπήκα αμέσως έδωσα τα χαρτιά μου σ έναν φαντάρο και στην συνέχεια αυτός μου έφερε τον φάκελο μου. Μετά από 10 λεπτά με φώναξαν μέσα.Ο γιατρός έριξε μια ματιά στον φάκελο έγραψε την σύσταση που είχε δώσει ο γιατρός του Φρουραρχείου για απαλλαγή και μου είπε μπες ς' έναν μήνα να δεις την απόφαση.

Ξεμπερδεψα γρήγορα χωρίς ταλαιπωρία

Εφόσον έχετε τα χάρτια σας δεν υπάρχει λόγος άγχους για τίποτα...

Καλό καλοκαίρι σε όλους...

100% Ιδια εμπειρεια σημερα στο 401. Καλο καλοκαιρι.

Πλατων

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Πλατων »

Η εμπειρία μου.Έχω παρουσιαστεί πριν δυο χρόνια στο φρουραρχείο όπου πήρα δυο χρόνια αναβολή εύκολα "χωρίς κόπο" από τι στιγμή που είχα χαρτί ψυχιάτρου (πέραν του ότι γινόταν χαμός κ η οργάνωση ήταν για κλάματα αναμονή φωνές ορθοστασία στον ήλιο τσαμπουκάδες κτλ), πέρασα και φέτος όπου η αλήθεια είναι εξαιτίας κοβιντ το φρουραρχείο επιτέλους εγινε μια τίμια υπηρεσία με αποστάσεις σειρα προτεραιότητας με σκιές για να καθίσει ο κόσμος σ αυτόν τον όμορφο χώρο κ γενικώς άρτια αντιμετώπιση απο το προσωπικό όπου κ δήλωσα για λόγους ψυχικής υγείας απαλλαγη.

Μετά απο κάποιες μέρες μου ήρθε μειλ και αργότερα χαρτί στο σπίτι για να περάσω επιτροπή, μάταια έπαιρνα μια βδομάδα τηλ για ραντεβού κ έτσι απλά πήγα στο 401 (όσο το αργότερο μπορούσα ώστε να είμαι σίγουρος πως ο φάκελος μου έχει φτάσει, μια βδομάδα δηλαδή πριν τη λήξη της προθεσμίας μου).

Στην επιτροπή απαλλαγών λοιπόν η αναμονή κ η εξυπηρέτηση ήταν ανώδυνη δεν μου πήρε πάνω απο ώρα αναμονής και πάνω απο 5 λεπτά εξέτασης απο έναν κύριο ο οποίος απλά έγραφε την γνωμάτευση του ψυχιάτρου μου δίχως ερωτήσεις οπου μου είπε σε ενάμιση μήνα να μπω στρατολογία να τυπώσω την απαλλαγη μου.

Εν ολίγοις με χαρτί ψυχιάτρου κ δίχως φάρμακα απαραίτητα η διαδικασία δεν μπορεί να σε ταλαιπωρήσει πέραν της αναμονής και σε όποιον κάνουν τσαλίμια και τον παιδεύουν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίων τους απο τη στιγμή ειδικά που πάσχει απο ψυχικές διαταραχές και οι γιατροί (όχι πάντα ψυχίατροι) δεν το παίρνουν αυτό ελαφρά.

Τσάμπα το άγχος ειλικρινά δεν ειναι τίποτα απλή ταλαιπωρία μόνο αφού από τι κατάλαβα είναι προγραμματισμένη διαδικασία όλο αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 04, 2021 12:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σωτήρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Ρε παιδιά προσπαθώ μια εβδομάδα πλεον να καλέσω την επιτροπη για ραντεβου και μεχρι τωρα δεν εχω καταφέρει να τους μιλήσω Το τηλέφωνο ειναι συνεχώς κατειλημμένο

Μια φορα το σήκωσαν και το έκλεισαν αμεσως

Η διορία μου λήγει την αλλη εβδομαδα

kostas1127
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kostas1127 »

Συνάδελφε δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα. Τυπικά τα έχουν δώσει. Πας στο 401 αν είσαι Αθήνα και πας στην επιτροπή χωρίς ραντεβού. Να πας κατα προτίμηση μετά απο 10-14 μέρες απο τότε που σου ήρθε το email.
kostas1127
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kostas1127 »

Καλησπέρα παιδιά, θα σας πω και την δική μου περιπέτεια με την επιτροπή απαλλαγών. Ολοκλήρωσα την διαδικασία με το φρουραρχείο στις 14 ιουλίου. Στις 23 Ιουλίου μου ήρθε email για να πάω στην επιτροπή απαλλαγών στο 401. Περίμενα μέχρι τις 6 αυγούστου τουλάχιστον ώστε να λάβουν τον φάκελο μου. Εκεί έφτασα στις 8 ακριβώς έδωσα το χαρτί εκτυπωμένο του email Που μου στείλανε και το πήρανε και αρχίζανε στις 9 και φωνάζανε τα άτομα με σειρά προτεραιότητας. Εκεί μέσα υπάρχει ένα άτομο το οποίο κυριολεκτικά κοιτάει τα χαρτιά του φακέλου 1 λεπτό, υπογράφει και σου λέει να μπεις σε 1μιση μήνα στο site της στρατολογιας για να δεις την αναβολή.(Πηρα 2 έτη αναβολή για λόγους υγείας). Μην αγχώνεστε με τα τηλέφωνα δεν τα σηκώνουν απλά πηγαίντε 10-14 μέρες μετά την παραλαβή του email χωρις ραντεβού.
Sotiris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris »

Καλησπέρα σας σε λίγο καιρό θα έρθει και η δική μου στιγμή της απαλλαγής βλέπω τελευταία στο 401 η διαδικασία είναι πιο απλή (χωρίς να είναι κάτι στάνταρ) μήπως τελικά αν πας φρουραρχείο ξεμπερδευεις καλύτερα από το αν πας στρατόπεδο για απαλλαγή?
Ηλίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ηλίας »

Όσον αφορά την αναμονή δεν γνωρίζω αλλά όσον αφορά τη ψυχική κούραση καλύτερα να αποφύγεις το στρατόπεδο, επίσης στο φρουραρχείο σίγουρα θα βρεις περισσότερους ανθρώπους που δεν θέλουν να σε παιδέψουν, απλά κάνουν τη δουλειά τους με τυπικό τρόπο.
Sotiris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris »

Καταλαβαίνω, απλά υπάρχει και το ενδεχόμενο το φρουραρχείο να σε βγάλει ι4 οπότε αναγκαστικά πας στρατόπεδο ενώ στρατόπεδο έχω ακούσει είναι πιο εύκολη η απαλλαγή γενικά, μιας και πάνε με τη λογική εφόσον ο άλλος έκανε ολόκληρο ταξίδι δε θέλει να υπηρετήσει
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από panos7 »

Καλησπέρα σε όλους, θα σας πω την δική μου εμπειρία από το 401 για απαλλαγή σήμερα το πρωί.

Στις 10:00 ήμουν εκεί (αν και συνιστώ να πάτε πιο πρωί γιατί έγω ήμουν με 40 άτομα ουρά και μπήκα στις 13:00 μέσα) η διαδικασία απλή, δίνεις το παραπεμπτικό (το ημέιλ δηλαδή που εκτυπώσατε) στον Στρατονόμο που βρίσκεται στην είσοδο της επιτροπής και περιμένετε να σας φωνάξει (έχει παγκάκια έξω). Εννοείται ότι δεν χρειάζεται ραντεβού (και εγώ έτσι νόμιζα και είχα άγχος αλλά όλα καλά τελικά μιας και ήταν η τελευταία μέρα προθεσμίας σήμερα) απλά στην είσοδο του Νοσοκομείου, λέτε ότι θέλετε να πάτε στην επιτροπή και σας καθοδηγούν.

Μόλις σας φωνάξει, μπαίνετε μέσα και κάθεστε στις καρέκλες. Όταν έρθει η ώρα να μπείτε, να έχετε έτοιμη ταυτότητα, τον φάκελο σας από το Φρουραρχείο που θα σας έχουν δώσει από πριν και μια βεβαίωση του γιατρού (ένα αντίγραφο από αυτό που δώσατε στο Φρουραρχείο δηλαδή). Είχε μέσα 2 Κυρίους, ένας με πολιτικά και ένας ένστολος (είχε και άλλους αλλά έφυγαν επειδή πέρασε η ώρα λογικά (1 γυναίκα και έναν άντρα) ) τέλος πάντων, έρχεται η σειρά μου, μπαίνω μέσα και "τυχαίνω" στον ένστολο (σχεδόν καραφλός με ελάχιστα μαλλιά γύρω στα 50-55).

Φαινόταν πολύ περίεργος, σοβαρός και αυστηρός, από το πρόσωπο το κατάλαβα. Μου λέει να κάτσω και να του δώσω τα απαραίτητα χαρτιά (ταυτότητα, φάκελο και το αντίγραφο) αλλά δεν χρειάζεται η φωτοτυπία, διαβάζουν τον φάκελο σας που είναι μέσα το γνήσιο. Με ρώτησε τι πρόβλημα έχω, αν παίρνω φάρμακα (δεν μου έγραφε φάρμακα εμένα ο γιατρός και είπα όχι γιατί φοβάμαι τις παρενέργειες και τα σχετικά) αν δουλεύω (επειδή λόγο του θέματος δεν μπορώ να δουλέψω σε μαγαζιά με πολύ κόσμο και αναγράφεται στο χαρτί του γιατρού) του απάντησα σε όλα σχετικά.

Στο τέλος, έκλεισε με τις εξής φράσεις "μπες σε 1-1μιση μήνα να δεις την απόφαση" και "έλα σε 1 χρόνο να μου ξαναπείς τα ίδια. " και εκείνη την ώρα κάτι έγραφε καθώς μου μιλούσε. Τώρα τι να σας πω, εσείς τι λέτε;

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, καλό κουράγιο και μην ψαρώνετε. Μην αγχώνεστε εφόσον έχετε χαρτί γιατρού είναι όλα καλά και ας λένε τα δικά τους, δεν ρισκάρουν με τίποτα.

Πιστεύω ήθελε να με ψαρώσει και εγώ δεν μάσησα φυσικά, επειδή διαβάζω συνέχεια στο φόρουμ τα παιδιά που λένε την εμπειρία τους και ξέρω οτι υπάρχουν και αυτοί οι τύποι και φέρθηκα κατάλληλα.

Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον xristos1925 για την βοήθεια του και που πάντα είναι δίπλα σε όλους μας, για ότι χρειαστούμε.

Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού σε όλους!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 11, 2021 7:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
papasgiorgos41
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από papasgiorgos41 »

Καλησπέρα ! Ήσουν για απαλλαγή σωστά; Αφού έχεις συμπληρώσει δυο χρόνια αναβολών η θ πρεπει να σου δώσει απαλλαγή η να μπεις φαντάρος, κατι που θα γινόταν άμεσα, προσωπικά το ένα χρόνος που σου είπε πιστεύω ηταν για να σε ψαρώσει, γιατί δεν βγάζει νόημα καθόλου (ο συγκεκριμένος εμένα μου είχε πει που ήμουν για απαλλαγή οτι θα τα πούμε στο μέλλον. Σε άλλους έλεγε σε 3-5 χρόνια κλπ.

Το χαρτί του γιατρού σου τι γράφει; Απο την άλλη μεριά, δεν ειναι και πολυ καλό που δεν γράφει φάρμακα, ειναι πολυ σημαντικό να έχεις φαρμακευτική αγωγή για την απόφαση τους.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από panos7 »

Καλησπέρα φίλε, ναι για απαλλαγή. Πιστεύω και εγώ για ψάρωμα ήταν, θέλω να ελπίζω.Κατάλαβες ποιον λέω έτσι; Γράφει γενικά για αγοραφοβία, κρίσεις πανικού, αγχώδεις διαταραχές. Ότι γράφει και το ιστορικό μου από τις 2 προηγούμενες αναβολές για αυτούς τους λόγους. Είναι και κάποιες άλλες περιπτώσεις μέσα στο φόρουμ άμα έχεις δει που χωρίς φάρμακα τους έδωσαν απαλλαγή, δεν πιστεύω ότι μετράει τόσο (σίγουρα υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα αλλά οκ). Είναι και που θα πέσεις. Εγώ διάβαζα ότι απλά έμπαιναν μέσα, δεν ρώταγαν τίποτα και τελείωνε η υπόθεση. Εμένα έτυχε στραβή. Θα δείξει τώρα φίλε μου... Άμα θέλουν να στην δώσουν, θα την δώσουν πάντως.

Ιάσων
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ιάσων »

Καλημέρα παιδιά. Μήπως ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος εδώ αν επιτρέπεται να μπεις με συνοδό;
xristoforos9119

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλημέρα σας, έχει περάσει κανείς από επιτροπή Τρίπολης να μας πει πώς ήταν τις τελευταίες μέρες; Ευχαριστώ πολύ.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από panos7 »

Καλησπέρα φίλε, μπορείς να πας με συνοδό αλλά μέσα δεν σε αφήνουν να μπεις μαζί στην επιτροπή.Τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ εκεί, είπαν να διώξουν τους συνοδούς έξω.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες