Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest »

Δύο ώρες σερί έχουν κατεβασμένα τα τηλέφωνα απ' την επιτροπή απαλλαγών. Μπορούμε να πάμε και χωρίς ραντεβού; Εχει ιδέα κανείς;
Nara

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Nara »

Καλησπέρα σε όλους! Μου ήρθε το χαρτί για να περάσω επιτροπή για απαλλαγή, παίρνω τηλέφωνο στα δύο νούμερα που γράφει το χαρτί αλλά ή θα μιλάνε ή θα βγαίνει μύνημα οτι η επιτροπή λειτουργεί 9 με 1 και αν θέλεις να κλείσεις ραντεβού πάτα 0. Αλλά ότι και να κάνεις σε πετάει εκτός μετα απο 5 δευτερόλεπτα... Έχει βγάλει κανείς άκρη; Ευχαριστώ
Anonymous

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Anonymous »

ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΎ! Στο χαρτί η στο email που σας έχει έρθει θα πάτε λίγο πιο κάτω η πίσω στο χαρτί και θα δείτε μέχρι πότε είναι η προθεσμία σας. Για το καλύτερο δυνατόν είναι να περάσετε προς το τέλος τής προθεσμίας. Διότι έρχονται ταχυδρομικός μετά από μια εβδομάδα. Από την έκδοση σας!

Εγω

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Εγω »

Μετά από προσπάθειες δύο ωρών εντέλει το σήκωσαν. Του είπα ότι το παραπεμπτικό μου αναφέρει μέχρι 14 Αυγούστου, μου είπε ότι δεν έχουν στείλει απ' τη στρατολογία τον φάκελο μου ακόμη, ότι συνήθως τον στέλνουν εντός μια εβδομάδας και λογικά θα τον έχουν την επόμενη. Τον ρώτησα αν χρειάζεται να κλείσω κάποιο ραντεβού ή απλά έρχομαι από βδομάδα -αφού λογικά θα έχουν τον φάκελο- τις ώρες που προβλέπεται χωρίς κάποια συνεννόηση προηγουμένως και μου είπε ναι, απλά έρχεσαι χωρίς ραντεβού. Οπότε εφόσον σας έρθει το παραπεμπτικό στο μέιλ, ξυπνήστε μια μέρα πρωί, οπλιστείτε με υπομονή και πάρτε συνεχόμενα τηλέφωνα μέχρι να το σηκώσει κάποιος.
St

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από St »

Λοιπόν, στο 424 από 11:00 - 13:00 πιθανόν να είναι κλειστά τα τηλέφωνα γιατί εξυπηρετούν τον κόσμο που είναι για να περάσει από την επιτροπή (από την οποία πέρασα σήμερα για απαλλαγή και το κλίμα ήταν πιο χαλαρό από ότι πριν 2 χρόνια που πήγα για απλή αναβολή Αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες δημόσια Εικόνα). Δοκιμάστε νωρίτερα ή αργότερα.
xristoforos9119

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλησπέρα σε όλους.

Έχει κανείς κάποια εμπειρία από την επιτροπή στην Τρίπολη; Με άγχωσαν λίγο αυτά που γράφτηκαν περί ΑΜΚΑ και τηλεφωνήματα στους ψυχιάτρους.

Ευχαριστώ πολύ.

e91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από e91 »

Εμπειρία από επιτροπή απαλλαγών στο 401 πριν λίγες μέρες.
Είχε προηγηθεί η διαδικασία του φρουραρχείου (πολύ τυπική διαδικασία και εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί) πριν αρκετές μέρες και μου είχε στέλλει στο μειλ μου το παραπεμπτικό για να πάω στην επιτροπή απαλλαγών του 401.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

πριν πάτε να έχουν περάσει στο περίπου 10-11 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης που αναγράφεται στο Παραπεμπτικό γιατί Υπάρχει περίπτωση να μην έχει προλάβει να σταλεί από την στρατολογία προς την επιτροπή απαλλαγών με αποτέλεσμα να Σας πουν οτι πρέπει να έρθετε άλλη μέρα που θα τους έχει έρθει ο φάκελος σας.

Μπορείτε να πάτε στο 401 Δευτέρα-Παρασκευή 9-12:30 ΧΩΡΙΣ ραντεβού τώρα πια.

Στην είσοδο λες ότι θες να πας στην επιτροπή και σε κατευθύνουν ανάλογα.

Δεν βρίσκεται μέσα στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου αλλά τέρμα αριστερά προς τα κάτω μέσα σε κάποια χαμηλά κτίρια με μια ταμπέλα που αναγράφει "Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών".

Στην είσοδο του βρίσκεται ένας στρατονόμος που λέει πόσα άτομα μπαίνουν για να μην υπάρχει συνωστισμός λόγω κοβιντ.

Του δείχνεις το παραπεμπτικό και την ταυτότητα σου και Κάθεσαι έξω σε κάποια καθίσματα και σε φωνάζει να μπεις μέσα όταν βγει κάποιος.

Μόλις μπεις κάθεσαι και ένας Στρατιώτης αφού σου ζητήσει το όνομα σου, σου φέρνει τον "φάκελο σου" που αποτελείται από όλα τα χαρτιά που είχες παραδώσει στο φρουραρχείο.

Περιμένεις την σειρά σου και με αυτά τα χαρτιά μπαίνεις σε ένα Δωμάτιο που θυμίζει γκισέ εφορίας, τράπεζας, ικα κτλ (λογικό γιατί μοιάζει πολύ με δημοσιά υπηρεσία).

Κάθεσαι σε μια καρεκλά με απέναντι σου έχει έναν άνθρωπο που θα σε εξυπηρετήσει και που θα σου ζητήσει να του δώσεις Τα παρακάτω

1) Όλο τον φάκελο σου

2) Ταυτότητα

3) Το Χαρτί από τον ψυχίατρο σου με γνωμάτευση της πάθησης σου (το ίδιο χαρτί λογικά Έδωσες και όταν πήγες φρουραρχείο)

Παρόλο που πριν πάω διάβασα πολλά ως προς την αντιμετώπιση από την επιτροπή, στην δική μου περίπτωση ήταν μόνο ένα άτομο που με εξυπηρέτησε και όχι 2-3 όπως περίμενα.

Ήταν ένας άνθρωπος Ευγενικός που δεν με ρώτησε πολλά και ούτε με Έφερε σε δύσκολη θέση ή με ζόρισε/πίεσε για κάτι.

Άπλα μου ζήτησε Τα παραπάνω έγγραφα και μετά από λίγο μου είπε να μπω σε έναν μηνά στο σαιτ της στρατολογίας για να δω την απαλλαγή μου.

Αυτό ήταν όλο και θέλω να πω σε όσους έχετε άγχος γιατί σας καταλαβαίνω, να μην αγχώνεστε.

Αν κατάλαβα κάτι από όλη την διαδικασία αυτί είναι πως Πιο πολύ αγχωτική και χρονοβόρα ήταν Η αναμονή Πάρα η εξυπηρέτηση και η αντιμετώπιση.

Σίγουρα θα βρεις "κακούς" στρατιωτικούς που θα θελήσουν να σε Πιέσουν και δεν τους νοιάζει το πρόβλημα σου αλλά Θα βρεις και εξίσου αξιόλογους, ευγενικούς και εξυπηρετικούς ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν.

Ελπίζω αυτό που έγραψα να βοηθήσει αρκετούς από εσάς.

Όλο αυτό είναι Κάτι που ευτυχώς ή δυστυχώς θα πρέπει να περάσετε γιαυτό Να έχετε υπομονή και θα Ξεμπερδέψετε γρήγορα Για να Συνεχίζεται την ζωή σας όπως εσείς πιστεύετε καλύτερα.

NickGR93
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από NickGR93 »

Ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας! Θα γράψω και εγώ όταν περάσω από 401. Αν επιτρέπεται, τι μέρα είχες πάει;
xristoforos9119

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Ευχαριστούμε για την εμπειρία. Βοηθάει πραγματικά. Βέβαια, άλλα άτομα είναι στο 401, άλλα στην Θεσσαλονίκη, άλλα στην Τρίπολη, και πάει λέγοντας.

Πριν 2 χρόνια είχα πετύχει τρομερό στρατιωτικό στην Τρίπολη, που δε με έφερε σε καθόλου δύσκολη θέση. Ναι, υπάρχουν όντως και τέτοια άτομα.

Εύχομαι να μας τύχουν τέτοια.

Zahos3
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Zahos3 »

Καλημέρα! Επειδή δεν κατάφερα να μου απαντήσουν στο τηλέφωνο, και επειδή στο e-mail δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο, η επιτροπή απαλλαγών του Γ' Σώματος Στρατού (Θεσσαλονίκη) που αναφέρεται, είναι στο 424;
kostas1127
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kostas1127 »

Καλησπέρα παιδιά, πήρα τηλέφωνο για επιτροπή απαλλαγών στις 7μιση το πρωι και μιλησα με το ρομποτ και μου είπε οτι η επιτροπή λειτουργεί απο τις 9 μέχρι τις 1. Παίρνω στις 9 τηλέφωνο και δεν μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο δεν ακούω τίποτα και μετά απο λίγο έχω σιωπή. Έχω προθεσμία μέχρι 23 του μηνώς και δεν ξέρω αν έχουν λάβει τον φακελό μου. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ!
Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

kostas1127 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, πήρα τηλέφωνο για επιτροπή απαλλαγών στις 7μιση το πρωι και μιλησα με το ρομποτ και μου είπε οτι η επιτροπή λειτουργεί απο τις 9 μέχρι τις 1. Παίρνω στις 9 τηλέφωνο και δεν μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο δεν ακούω τίποτα και μετά απο λίγο έχω σιωπή. Έχω προθεσμία μέχρι 23 του μηνώς και δεν ξέρω αν έχουν λάβει τον φακελό μου. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ!

Μπορεις να μην αγχωθεις, να πας την ημερα της προθεσμιας σου (23 οπως ειπες) και αν δεν τον εχουν τον φακελο σου δικο τους προβλημα.

Εσυ παρουσιαστηκες κανονικα.

Δον

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Δον »

Καλημέρα. 'Εχω μια σημαντική απορία. Καλούμουν στις 13 αυτού του μήνα και παρουσιάστηκα στο φρουραρχείο στις 8 - 5 μέρες πριν -, για να ζητήσω απαλλαγή πλέον.'Ολα πήγανε καλά και ήταν να μου αποσταλεί το παραπεμπτικό στο email που δήλωσα και έλεγξε ο υπεύθυνος εκεί εάν είναι σωστό εντός 10 ημερών.'Εχουν όμως περάσει σχεδόν 20 μέρες και δεν έχω λάβει τίποτα, ούτε email ούτε κάτι από ταχυδρομείο. Καλώ στη στρατολογία να το αναφέρω ή είναι να μου το στείλουν εντός μηνός αφού το χαρτί λέει ότι εάν μέσα σε ένα μήνα δεν παραλάβω με κανέναν τρόπο το παραπεμπτικό έγγραφο να επικοινωνήσω άμεσα τηλεφωνικά ή με email με την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία; Δηλαδή περιμένω να περάσει ο μήνας από τις 8 και αρχίζω και παίρνω ή να αρχίσω να παίρνω από τώρα;

Guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest »

Καλησπέρα παιδιά η δικιά μου εμπειρία από το 401 για να βοηθήσω και μερικά παιδιά μίας και τέλος για εμένα δεν θα ξανά μπω λόγο ότι ήταν για απαλλαγη.

Πήγα 9 πάρα πέρασα την πύλη. Έφτασα στην επιτροπή απαλλαγών ήταν ένας στρατιώτης από έξω, του έδωσα το χαρτί τής επιτροπής, που μου είχε έρθει με email και είχα βγάλει μια φωτοτυπία.

Περιμέναμε μαζί με περίπου αλλά 20 άτομα και σιγα σιγά άρχισαν να μας φωνάζουν μέσα με το όνομά μας ανά 4 άτομα.

Μπήκα μέσα ήμουν πρώτος μου έδωσε τον φάκελο μου (από φρουραρχειο που είχα δώσει) πέρασα μέσα ήταν ένας γιατρός, του δίνω τον φάκελο μου και την ταυτότητά, διαβάζει πολύ λίγο το χαρτί του ψυχιάτρου με ρωτάει άμα παίρνω φάρμακα και πια είναι αυτά του απάντησα και αυτό ήταν.

Διαδικασία 1 λεπτό. Μου είπε σε έναν μήνα να δω στην ιστοσελίδα την απαλλαγη μου.

Άμα έχετε τα χαρτιά σας εντάξει δεν υπάρχει λόγος Άγχους και στρες πραγματικά όλα θα πάνε καλά.

papasgiorgos41
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από papasgiorgos41 »

Καλησπέρα παιδιά, ν μεταφέρω κι την δίκη μου εμπειρία απο την επιτροπή απαλλαγών του 401 την περασμένη εβδομάδα, για να ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε.

Καθως και εγώ εια πολυ άγχος πριν πάω. Ήμουν για απαλλαγή. Έφτασα σχετικά πρωί 8.00 και είχα στο μυαλό μου ότι θα ε-έπρεπε να περιμένω μέχρι 9.00 να ανοίξουν πράγμα που δεν ίσχυσε στην περίπτωση μου.

Έφτασα και δεν υπήρχε κανένας απ έξω, τόσο που νόμιζα ότι ηταν κλείστα ακόμα, άνοιξα την πόρτα προχώρησα πήγα στον φαντάρο του έδωσα το χαρτί μου βρήκε τον φάκελο μου, και ενώ νόμιζα ότι θα μου έλεγε να περιμένω μου είπε να πάω κατευθείαν μέσα στην επιτροπή, υπήρχε μόνο ένας γιατρός.

Στον συγκεκριμένο γιατρό έχω πέσει και τις τρεις φορές που έχω περάσει απο επιτροπή. Την προηγούμενη φορά ηταν αρκετά απότομος και μου είχε πει κάποια πράγματα που πραγματικά με άγχωσαν και λόγο του βεβαρημένου ψυχιατρικού ιστορικού μου είχα όντως υποτροπιάσει αρκετά.

Αυτή την φορά ηταν αρκετά πιο ήρεμος και ευγενικός, ίσως επειδή ηταν πρωί και ήμουν ο πρώτος; Δεν ξέρω. Έδωσα ταυτότητα και χαρτιά, τα κοίταξε, με ρώτησε αν παίρνω φάρμακα και απάντησα ναι. Μου είπε να μπω σε ένα μήνα στην στρατολογία στο σάιτ να δω την απόφαση και έκλεισε με την φράση οτι θα τα πούμε στο μέλλον.

Δεν με άγχωσε ιδιαίτερα αυτο που είπε, ίσως επειδή έχω ακούσει και άλλες σχετικά ατάκες εδώ μέσα και απο γνωστους μου οτι θα σε καλούμε κάθε 5 χρόνια, θα σου πάρουμε το δίπλωμα οδήγηση κλπ, είτε επειδή ήμουν υπό την επήρεια των αντικαταθλιπτικών/ αγχωλτικικων χαπιών.

Αυτά απο εμένα, καλη δύναμη σε όλους !

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Ιούλ 28, 2021 4:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες