Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Alfas91
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Alfas91 »

Καλησπέρα παιδιά, όπως υποσχέθηκα θα ενημέρωνα και εσάς τους υπόλοιπους αφού ξεμπλέξω για να μην έχετε άγχος.Μετά από δυο έτη αναβολών σήμερα ήταν η ημέρα κατάταξης μου στην Θήβα.

Φροντίστε να είστε μισή ώρα τουλάχιστον πριν την ώρα κατάταξης με σύνοδο για να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσετε η να περιμένετε μέχρι τις 18:00 που βγαίνουν οι αποφάσεις.

Βασικό πλεονέκτημα οποίος έχει κάνει από πριν pcr test για τον COVID γιατί γλιτώνετε το Rapid στην πύλη που σας τρώει αρκετή ώρα.

Προχωράει η διαδικασία κανονικά της κατάταξης και σε κάθε βήμα όπου σας ρωτάνε λέτε πως δεν θέλετε να υπηρετήσετε. Καταλήγετε στον ψυχίατρο ο οποίος τουλάχιστον ο σημερινός ήταν ένας νεαρός που προσπαθούσε να ψαρώσει - ζορίσει τον οποιοδήποτε με πιεστικές ερωτήσεις και επαναλαμβανόμενες προτάσεις να υπηρετήσετε και να σας παρακολουθεί.

Μην ψαρώσετε και θα αναγκαστεί να γράψει παραπεμπτικό για Ι5.

Στη συνέχεια η επιτροπή απαλλαγών προσωπικά εμένα δεν με ρώτησε τίποτα απολύτως. Άλλους που άκουσα τους πίεζε παραπάνω καθώς ζητούσε ΑΜΚΑ για να δουν αν έχουν εκτελεστεί οι συνταγές που σας έχουν γράψει. Σε άλλους τους έλεγε ότι θα πάρει επιτόπου τηλ τον ψυχίατρο τους και σε άλλους ότι τους κοροιδευουν. Γενικά θέλει ψυχραιμία και το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει. Στο τέλος της ημέρες άλλοι ζορίστηκαν πολλοί άλλοι λίγο άλλοι καθόλου αλλά δεν άκουσα κανέναν που να μην πήρε απαλλαγή / αναβολή.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Καλή τύχη σε όλους.

NickGR93
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από NickGR93 »

Ευχαριστώ φίλε για το μύνημα - σε ποιο νοσοκομείο ήταν η επιτροπή απαλλαγών που πέρασες?
Alfas91
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Alfas91 »

Στρατόπεδο Θήβας, είχε μέσα επιτροπή !
guest1391

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από guest1391 »

Εμπειρία από 424 και Άσσηρο Θεσσαλονίκης:

Έχουν σφίξει πάρα πολύ, ακόμα και αν έχεις προβλήματα ακόμα και σοβαρά σε πιέζουν να κάτσεις έστω κάποιες μέρες. Μπαίνουν με το ΑΜΚΑ σου και βλέπουν αν παίρνεις φάρμακα, επιμένουν να μείνεις συνεχώς και οι ψυχίατροι και η επιτροπή. Θέλει επιμονή και αν. Προφανώς πρόκειται για πολιτική εντολή. Οι ψυχίατροι σκληροί, ειρωνικοί, ψυχροί και ανάποδοι. Δε σε ρωτάνε τίποτα ουσιαστικό, δε τους ενδιαφέρει αν έχεις πρόβλημα σοβαρό. Σε πιέζουν να μπεις. Η επιτροπή επίσης σκληρή επιμένει να κάτσεις έστω κάποιες μέρες. Γενικά τα πράγματα αλλάξανε. Αν έχεις όντως θέματα, αλλά δεν μπορείς να τα εξωτερικεύσεις θα σε κρατήσουν - πράγμα εγκληματικό.
Guest93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest93 »

Για αναβολή ήσουν φίλε η για απαλλαγή; Επίσης γνωρίζετε αν τελικά για αναβολές περνάμε επιτροπή 424 η συνεδριάζουν απλά και βγαίνει η απόφαση;
savvas

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από savvas »

Καλησπερα μαγκες τεταρτη παω για επιτροπη και απαλλαγη. Εχω χαρτι απο γιατρο του Π. Ε. Δ. Υ δημοσιο δλδ,4ετης παρακολουθηση και συνταγογραφηση την οποια εκτελω. Λετε να υπαρξει κανενα θεμα με την επιτροπη; Για 424 μιλαμε
Σωτηρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Παιδιά καλησπέρα, επειδή θα έρθει και για εμένα η ώρα της τελικής απόφασης στο τέλος του χρόνου, αναφορικά με τον Αμκα που τον ζητάνε που και που, έχει να κάνει καθαρά για το αν εκτελείται η συνταγογράφηση του ψυχιάτρου ή ψάχνουν και αν έχεις δουλέψει; Επίσης επειδή μέχρι πέρσι ο ψυχίατρος μου έγραφε την κλασική χειρόγραφη αγωγή την οποία είχα μαζι μου στην διαδικασία αναβολης αλλά δε μου τη ζήτησαν, έχει διαφορά η αγωγή από τη συνταγογράφηση ή δε δίνουν τόσο σημασία αρκεί να παίρνεις φάρμακα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
e91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από e91 »

Εμπειρία από Φρουραρχείο στις αρχές Του Ιούλη
Έφτασα στις 07:30 και υπήρχε μια σχετικά μικρή ουρά 30 ατόμων.

Μπήκαμε μέσα και αφού μας κοίταξαν τα Σημειώματα κατάταξης Μας έδωσαν Χαρτάκια με αριθμούς.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Να πάτε Τουλάχιστον 7 μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης σας αλλιώς θα σας διώξουν.)

Μαζευτήκαμε σε ένα σημείο Όπου μας Εξήγησε ένας ένστολος την διαδικασία και μας Χωρίσανε σε όσους ήρθαν να κάνουν αίτηση για "Σωματικούς λόγους" και "ψυχολογικούς λόγους".

Πρώτα μπήκαν αυτοί με τους Σωματικούς λόγους που ήταν αρκετά λίγοι και ύστερα ανα 10δες έμπεναν με τα νούμερα Που Μας είχαν δοθεί όσοι είμασταν για ψυχολογικούς λόγους.

Η όλη διαδικασία Ήταν τυπική, πήγα με τα χαρτιά μου σε διάφορα σημεία για καταγραφή και έπειτα σε έναν στρατιωτικό ψυχίατρο που αντιπροσώπευε το νοσοκομείο 421. Εκείνος πολύ τυπικά δεν ρώτησε κάτι είδε τα χαρτιά έγραψε γνωμάτευση πως Είμαι ι5 και δεν μπορώ να υπηρετήσω και μου το έδωσε.

Το τελευταίο κομμάτι ήταν να Πάρω όλα αυτά τα χαρτιά και να τα Πάω στην Στρατολογία που είναι στην Πετρου Ράλλη και Θηβών, το Ρουφ δηλαδή ΑΛΛΑ Λόγω covid Υπήρχε ήδη αντιπρόσωπος της στρατολογίας εκεί οπότε δεν χρειάστηκε να πάω.

Έτσι πήγα σε αυτόν Συμπλήρωσα μια αίτηση έδωσα Και όλα τα χαρτιά και τελείωσα.

Μου είπε πως σε 10 ημέρες θα μου έρθει στο email μου να Περάσω Επιτροπή απαλλαγών στο 401.

Μου ήρθε πριν κάμποσες μέρες και είμαι στην φάση που προσπαθώ να πάρω τηλ να ενημερωθώ για το πότε μπορώ να πάω.

Όταν πάω στην επιτροπή θα Ξαναγράψω εδώ.

e91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από e91 »

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πάμε στο 401 στην επιτροπή απαλλαγών Δευτέρα Με Παρασκευή Από 9-12.30 Χωρίς Ραντεβού; Υπάρχει μια δημοσίευση Που το λέει Άλλα είναι Από Τα τέλη Μαιού.
George_88

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από George_88 »

Και εγώ δεν έχω γράψει ηλεκτρονική συνταγογραφιση και τα επαιρνα με την κλασσική συνταγή τα φάρμακα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα καθώς μπορώ να τα έχω μαζί μου και να τα δείξω. Τωρα για την δουλειά επισης μου φαινεται λιγο υπερβολικό αλλά τι να πω, με έχουν τρομάξει λίγο τα γεγονότα που αναφέρονται εδώ αλλα δείχνω αισιοδοξία όσο μπορώ. Επισης γνωρίζει κανείς αν φέτος επιτρέπονται οι συνοδοί στο 401;
Sotiris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris »

guest1391 έγραψε:Εμπειρία από 424 και Άσσηρο Θεσσαλονίκης:

Έχουν σφίξει πάρα πολύ, ακόμα και αν έχεις προβλήματα ακόμα και σοβαρά σε πιέζουν να κάτσεις έστω κάποιες μέρες. Μπαίνουν με το ΑΜΚΑ σου και βλέπουν αν παίρνεις φάρμακα, επιμένουν να μείνεις συνεχώς και οι ψυχίατροι και η επιτροπή. Θέλει επιμονή και αν. Προφανώς πρόκειται για πολιτική εντολή. Οι ψυχίατροι σκληροί, ειρωνικοί, ψυχροί και ανάποδοι. Δε σε ρωτάνε τίποτα ουσιαστικό, δε τους ενδιαφέρει αν έχεις πρόβλημα σοβαρό. Σε πιέζουν να μπεις. Η επιτροπή επίσης σκληρή επιμένει να κάτσεις έστω κάποιες μέρες. Γενικά τα πράγματα αλλάξανε. Αν έχεις όντως θέματα, αλλά δεν μπορείς να τα εξωτερικεύσεις θα σε κρατήσουν - πράγμα εγκληματικό.

Αυτό έγινε μόνο σε εσένα ή σε όσους πήγαν εκείνη την ημέρα;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristos1925 »

George_88 έγραψε:Και εγώ δεν έχω γράψει ηλεκτρονική συνταγογραφιση και τα επαιρνα με την κλασσική συνταγή τα φάρμακα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα καθώς μπορώ να τα έχω μαζί μου και να τα δείξω. Τωρα για την δουλειά επισης μου φαινεται λιγο υπερβολικό αλλά τι να πω, με έχουν τρομάξει λίγο τα γεγονότα που αναφέρονται εδώ αλλα δείχνω αισιοδοξία όσο μπορώ. Επισης γνωρίζει κανείς αν φέτος επιτρέπονται οι συνοδοί στο 401;

Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα αν ειναι ηλεκτρονικη συνταγογραφηση ή οχι. Τον Δεκεμβριο γνωστος μου πηγε μεσω στρατοπεδου στην Θηβα για αναβολη και ειχε συνταγη χειρογραφη οχι ηλεκτρονικη και την δεχτηκαν κανονικα... Δεν τους νοιαζει ηλεκτρονικη η οχι απλα το αν υπαρχει συνταγη θελουν να δουν γενικα...

St

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από St »

Σε κράτησαν; Αποκλείεται. Πάντα προσπαθούν να σε ψαρώσουν. Επίσης δεν έχει πάντα ψυχίατρους στην επιτροπή.
ΚΆΚΑΛΟΣ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ΚΆΚΑΛΟΣ »

Ρε μάγκες έχει μίλησει κάνεις με την επιτροπή απαλλαγων; παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντανε ποτε μονο σε τηλεφωνητή και μετα τέρμα...

αν γνωρίζει κανείς τι παίζει καλο θα είναι να ενημερώσει...

Εγω

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Εγω »

Ρε παιδιά κλείνεις ραντεβού με την επιτροπή συγκεκριμένη μέρα ή μπορείς να πας οποτεδήποτε απ' τη στιγμή που θα σου έρθει το παραπεμπτικό στο μέιλ; Διότι παίρνω τηλέφωνο εδώ και μισή ώρα και τα έχουν κατεβασμένα, αν είναι δυνατόν.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες