Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και η αμυντική βιομηχανία
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Ξεκινά η υλοποίηση της μεγαλύτερης εξαγωγικής παραγγελίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Σε μία νέα εποχή εισέρχονται τα ΕΑΣ και γενικότερα η ελληνική αμυντική βιομηχανία αφού μετά από εξαντλητική επιθεώρηση της γραμμής παραγωγής των πυρομαχικών 40L60 διαμετρήματος 40 χλστ. Για τα ιπτάμενα πυροβολεία της Αεροπορίας των ΗΠΑ που δημιούργησαν τα ΕΑΣ στο εργοστάσιο του Υμηττού και του Αιγίου από μικτή επιτροπή αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών δόθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη πιστοποίηση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα defencepoint.gr η χρονοβόρα διαδικασία έληξε θετικά για την ελληνική εταιρεία, η οποία θα αποτελέσει έναν από τους δύο κατασκευαστές του συγκεκριμένου πυρομαχικού για την αμερικανική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2014 το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στις εταιρείες ATK (Alliant Techsystems) και General Dynamics την παραγωγή περίπου 2.000.000 βλημάτων 40L60 διαμετρήματος 40 χλστ. Τα οποία θα εξοπλίσουν τα "ιπτάμενα πυροβολεία" AC-130H/Ε Spectre και AC-130U Spooky της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Από αυτή την παραγγελία η εταιρεία ΑΤΚ η οποία συνεργάζεται με τα ΕΑΣ θα κατασκευάσει 900.000 πυρομαχικά συνολικής αξίας 182,3 εκατ. Ευρώ σε μία περίοδο 5-7 ετών με την ελληνική εταιρεία να συμμετέχει στην παραγωγή του πυρομαχικού κατά 85%. Η ελληνική εταιρεία έχει ήδη λάβει αρχική παραγγελία για την κατασκευή 74.000 πυρομαχικών συνολικού κόστους 13 εκατ. Δολαρίων (10,4 εκατ. Ευρώ), ενώ εντός του έτους αναμένεται η νέα παραγγελία για το συγκεκριμένο πυρομαχικό από την αμερικανική Αεροπορία.

Η αμερικανική επιτροπή που πραγματοποίησε τις επιθεωρήσεις στα εργοστάσια των ΕΑΣ εξέφρασε την ικανοποίηση της και τη βεβαιότητα της για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποφέρει διαχρονικά στα ταμεία της ελληνικής εταιρείας 155 εκατ. Ευρώ διασφαλίζοντας για τα επόμενα 5-7 χρόνια πάνω από το ήμισυ του ετήσιου κύκλου εργασιών που απαιτείται για την ορθή λειτουργία της εταιρείας.

Viadiplomacy.gr
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο επισκέφτηκαν στελέχη της εταιρείας KalashnikovΤο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή 24 Απριλίου Ρώσοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Rosoboronexport και της εταιρείας Kalashnikov.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι μετέβησαν στο εργοστάσιο με δύο ελικόπτερα τα οποία προσγειώθηκαν στο χώρο του εργοστασίου και συνοδεία του Έλληνα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ.

Οι Ρώσοι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου στον τομέα της κατασκευής φορητού οπλισμού καθώς και των πυροβόλων που κατασκευάζονται στο Αίγιο.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν με στελέχη του εργοστασίου για την υποδομή, την τεχνογνωσία, τα ποιοτικά επίπεδα που ακολουθεί το εργοστάσιο και εντυπωσιάστηκαν από την υποδομή και την τεχνογνωσία που κατέχει το λιγοστό πλέον προσωπικό του εργοστασίου αφού με τις εθελούσιες αποχωρήσεις έχει συνταξιοδοτηθεί σημαντικό μέρος του προσωπικού.

Η επίσκεψη των Ρώσων αξιωματούχων εντάσσεται στο πλαίσιο της πιθανής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας για την κατασκευή στην χώρας επιθετικών τυφεκίων της εταιρείας Kalashnikov.

Viadiplomacy.gr

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Συγκεκριμένη πρόταση για την συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στην Ελλάδα έχουν στείλει οι Ρώσοι στην Αθήνα. Και αναμένουν απάντηση μέχρι τον Αύγουστο! Η πρόταση δεν είναι "στα λόγια" άλλα έχει φθάσει εγγράφως στην Αθήνα. Και αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης Ρώσων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αιγίο , που ακολούθησε την επίσκεψη Καμμένου στην Μόσχα.[... ]

[... ]Η αλήθεια είναι ότι πολλοί δεν πίστεψαν ότι αυτή η συζήτηση για Καλάσνικοφ θα μπορούσε κάπου να οδηγήσει. Ένα έγγραφο που έφθασε από τη Μόσχα όμως πριν από μερικές ημέρες στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών προκάλεσε συναγερμό. Οι Ρώσοι έχουν στείλει λεπτομερέστατη πρόταση για την συμπαραγωγή, η οποία προβλέπει τα πάντα. Και βέβαια αναμένει την ελληνική απάντηση! Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Ποια είναι αυτά;

.Η συμπαραγωγή ενός τυφεκίου από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα έπρεπε να μας ενθουσιάζει όλους. Δεν πρόκειται όμως να ενθουσιαστούν ούτε οι αμερικανοί, ούτε το NATO, επειδή το όπλο λέγεται.. Καλάσνικοφ! Οι εμμονές είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να τις αναλυσουμε ιδιαίτερα.

.Η συμπαραγωγή αν τελικά μας προκύψει θα αφορά σε πωλήσεις σε τρίτες χώρες. Είναι κοινό μυστικό όμως ότι ο Ελληνικός Στρατός θέλει να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τα .υπεραιονόβια -και γερμανικής σχεδίασης- G 3. Να κατασκευάζει το Αίγιο Καλάσνικοφ και να μην πάρει ο ελληνικός στρατός λίγο απίθανο θα είναι. Κι αυτό είναι δύσκολο να .χωνευτεί από τους δυτικούς συμμάχους!

.Υπάρχει βέβαια μεγάλο και σοβαρό πρακτικό πρόβλημα. Η απαγόρευση προσλήψεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και στην αμυντική βιομηχανία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην παραγωγή τους. Δεν είναι ψέμμα ότι έχουν χαθεί μεγάλες παραγγελίες λόγω της έλλειψης προσωπικού! Οι πιο καχύποπτοι λένε ότι μ΄ αυτό τον τρόπο θα βάλουν λουκέτο στα ΕΑΣ αλλά και στην υπόλοιπη κρατική βιομηχανία της άμυνας. Παρόλα αυτά σε συνάντηση που έγινε στο ΥΕΘΑ την Πέμπτη μεταξύ στελεχών των ΕΑΣ και της πολιτικής ηγεσίας δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία μπορεί παρά τις ελλείψεις να τα βγάλει πέρα με την παραγγελία των Ρώσων. "Αξίζει τον κόπο και το ρίσκο" ήταν η φράση που ακούστηκε στην σύσκεψη.

Η λεπτομερής πρόταση των Ρώσων για τα Καλάσνικοφ πάντως έχει αρχίσει να εξετάζεται σοβαρά. Οι Ρώσοι έχουν δώσει μια σχετικά άνεση χρόνου στην Αθήνα για να απαντήσει. Η διορία για να απαντήσουμε είναι μέχρι τον Αύγουστο. Με δεδομένο ότι τα ΕΑΣ έχουν δηλώσει ήδη ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα, το μόνο που απομένει ειναι να δούμε αν θα υπάρξει η πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν η γκρίνια και η δυσαρέσκεια των "συμμάχων".

Μια ένδειξη αποφασιστικότητας είναι το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στους βατραχανθρώπους του ΠΝ, την πιο επίλεκτη μονάδα των ΕΔ, τυφέκια Καλάσνικοφ και σφαίρες "για να τα δοκιμάσουν". Τα αποτελεσματα των δοκιμών είναι εξαιρετικά. Το τελευταίο "μοντέλο" Καλάσινκοφ θεωρείται ένα από τα καλύτερα τυφέκια παγκοσμίως.

Onalert.gr
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Σημαντικές εξελίξεις για την ευοίωνη πορεία των Ελληνικών Αμυντικών ΣυστημάτωνΣημαντικές εξελίξεις για την ευοίωνη πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) ανακοίνωσε στην Βουλή ο Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό ένα σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο εμπλέκονται άμεσα τα ΕΑΣ πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει μετά από καθυστέρηση μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Πρόκειται για την κατασκευή από τα ΕΑΣ για το Πολεμικό Ναυτικό αρκετών χιλιάδων πυρομαχικών των 76χλστ/62 για τα πυροβόλα OTO MELARA των φρεγατών, πυραυλακάτων και κανονιοφόρων του Ελληνικού Στόλου.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Δούρειος Ίππος Almanac 2014-2015» η εν λόγω παραγγελία περιλαμβάνει την κατασκευή 20.000 οβίδων και του αντίστοιχου αριθμού πυροσωλήνων για τα πυρομαχικά αυτά, αξίας, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 25 εκατ. Ευρώ.

Η παραγγελία είχε συναντήσει εμπόδια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για αρκετό χρονικό διάστημα κάτι που φαίνεται ότι θα διευθετηθεί σύντομα ώστε το ερχόμενο Φθινόπωρο να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η παραγωγή.

Το δεύτερο πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει είναι η κατασκευή από τα ΕΑΣ των 2.320 ελαφρών πολυβόλων Minimi των 5,56 χλστ που έχει παραγγείλει ο Ελληνικός Στρατός.

Πρόκειται για την παραγγελία η οποία υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 συνολικού ύψους 52 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τα 2.320 πολυβόλα, την κατασκευή 2.320 διοπτρών νυκτερινής σκόπευσης τύπου NS-685 της εταιρείας Theon Sensors, καθώς και την παραγωγή από τα ΕΑΣ συνολικά 22 εκατ. Ταινιοποιημένων φυσιγγίων των 5,56 χλστ.

Το τρίτο πρόγραμμα που αναμφίβολα θα επηρεάσει θετικά το μέλλον των ΕΑΣ είναι η επικείμενη υπογραφή της σύμβασης με την Ινδίας για την κατασκευή από τα ΕΑΣ συνολικά 1-1,5 εκατ. Φυσιγγίων του πυρομαχικού των 12,7χλστ/99 και την μετέπειτα χορήγησης της άδειας παραγωγής του εν λόγω πυρομαχικού στην Ινδία.

Η σύμβαση αυτή που εκτιμάται ότι θα υπογραφεί εντός του έτους θα είναι ιδιαίτερα επικερδή για την εταιρεία, αφού η ινδική πλευρά θα καταβάλει στα ΕΑΣ για το χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί το σχετικό αντίτιμο για τα δικαιώματα παραγωγής του πυρομαχικού.

Τα πυρομαχικά που θα αγοραστούν προορίζονται για τους νέους τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους πυργίσκους των 12,7 χλστ που πρόκειται να παραγγείλει η Ινδία.

Στην τελική φάση του ινδικού διαγωνισμού έχουν επιλεγεί οι εταιρείες EM Digital από την Βρετανία και η εταιρεία Elbit από το Ισραήλ.

Ανεξάρτητα από το ποια από τις δύο εταιρείες θα επιλεγεί από την Ινδία, τα ΕΑΣ έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες και με τις δύο εταιρείες για την προμήθεια των πυρομαχικών.

Με την υλοποίηση της παραπάνω παραγγελίας τα ΕΑΣ θα έχουν για αρκετά χρόνια μια σταθερή ροή εσόδων από την Ινδία που θα διευκολύνει σε συνδυασμό με τις παραγγελίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αναμενόμενη τελική υπογραφή της σύμβασης με την ΑΤΚ για την παραγωγή του πυρομαχικού 40χλστ/L60, τον σταθερό και πιο ρεαλιστικό σχεδιασμό της μακροχρόνιας στρατηγικής της ελληνικής εταιρείας η οποία έχει επιτακτική ανάγκη να αναπτύξει νέα δικά της προϊόντα με στόχο τις εξαγωγές.

Viadiplomacy.gr

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Μεγάλη εξαγωγική επιτυχία από τα Ελληνικά Αμυντικά ΣυστήματαΜεγάλη εθνική εξαγωγική επιτυχία στην Ινδία επέτυχαν εμμέσως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), αφού η Ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems με την οποία συνεργάζονται κέρδισε στον μακροχρόνιο διεθνή διαγωνισμό της Ινδίας για την αγορά 747 τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους ναυτικούς σταθμούς οπλισμού με πολυβόλο των 12,7 χλστ x 99 (Remote Controlled Weapons Station - RCWS).

Αυτή την περίοδο η Ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ινδική Υπηρεσία Εξοπλισμών για τον καθορισμό του κόστους του προγράμματος και την τελική υπογραφή της σύμβασης.

Στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Ινδική Υπηρεσία Εξοπλισμών, συμμετείχαν οι εταιρείες Elbit Systems και η βρετανική EM Digital, οι οποίες όμως είχαν εκ των προτέρων υπογράψει συμφωνία με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για την κατασκευή των πυρομαχικών των 12,7 χλστ x 99 που θα χρησιμοποιηθούν από τους 742 τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους σταθμούς οπλισμού.

Επομένως ανεξάρτητα από το ποια από τις δύο εταιρείες επρόκειτο να επιλεγεί από την Ινδία, τα ΕΑΣ είχαν διασφαλίσει σημαντικό τμήμα της παραγγελίας.

Σύμφωνα με το Jane's το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογίζεται στα 282 εκατ. Δολάρια (250,4 εκατ. Ευρώ) και από τους 747 τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους σταθμούς, οι 136 μαζί με το ηλεκτροπτικό σύστημα θα κατασκευαστούν στο Ισραήλ και οι υπόλοιποι σε μορφή συλλογών θα συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας OFB στην Καλκούτα.

Οι τηλεχειριζόμενοι σταθεροποιημένοι σταθμοί θα εξοπλίσουν τα πλοία του Ινδικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Η σύμβαση είναι πολυετής και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στα ΕΑΣ στην ινδική αγορά, η οποία μέχρι σήμερα δεν διαθέτει πολυβόλο των 12,7 χλστ x 99.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες τα ΕΑΣ θα κατασκευάσουν μεγάλο αριθμό του πυρομαχικού των 12,7 χλστ για την Ινδική παραγγελία και αργότερα θα αναλάβουν την δημιουργία γραμμής παραγωγής του συγκεκριμένου πυρομαχικού στην Ινδία από την οποία η ελληνική εταιρεία θα εισπράττει σταθερά και αδιάλειπτα ετήσια έσοδα.

Η σύμβαση αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα ΕΑΣ εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ένα ικανοποιητικό ποσό αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων και διαχρονικά μια σταθερή εισροή ενός αξιόλογου ποσού.

Γιώργος Τσιμπούκης

Viadiplomacy.gr

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα:Deal 3 εκατ. Με την Αίγυπτο
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, μετά από διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. Ευρώ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η Συνεργασία των ΕΑΣ με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έχει εξέχουσα σημασία αναλογιζόμενοι τόσο την επιχειρηματική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας ανάμεσα σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές όσο και την βαρύτητα που έχει η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,Νίκος Κωστόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η επιτυχία των ΕΑΣ αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυναμικό και τις προοπτικές που κρύβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναφορικά τόσο με τη συμβολή της στην εθνική οικονομία όσο και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις».

Την ίδια στιγμή η εταιρεία ενεργοποιεί «συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας προϋπολογισμού 2,07 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99mm, αναφέρει η ανακοίνωση».

Παράλληλα, «έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, ώστε να αναδειχθεί το δυναμικό που κρύβει η 145 ετών ελληνική βιομηχανία, με στόχο», όπως υπογραμμίζεται, «νέες στρατηγικές συνεργασίες που θα απελευθερώσουν και εμπλουτίσουν το ταλέντο και την εμπειρία των εργαζομένων των ΕΑΣ ενισχύοντας έτσι την διεκδίκηση νέων συμβολαίων».

Euro2day.gr

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από yandr »

Ένα θρίλερ με επίκεντρο τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Κ», άγνωστοι κατάφεραν να παραβιάσουν το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία.

Η ψηφιακή επίθεση έγινε αντιληπτή προ ημερών και στην έρευνα για το συμβάν έχουν εμπλακεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Αστυνομία, ενώ τις εξελίξεις παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Υπήρξε άλλωστε ανησυχία -αρχικά τουλάχιστον- για το ενδεχόμενο η εταιρεία να έπεσε θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από ξένη χώρα. Η ψηφιακή επίθεση έγινε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Τη διαπίστωσαν τα ίδια τα στελέχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Αμέσως ενημέρωσαν το Πεντάγωνο, ζητώντας τη συνδρομή της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ.

Πηγές με γνώση του θέματος περιγράφουν στην «Κ» ότι οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν υπολογιστές που λειτουργούν στα γραφεία της εταιρείας και όχι το δίκτυο που είναι συνδεδεμένο με το κομμάτι της παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι, έκλεψαν τα σχέδια της τάκτικαλ τσουγκράνας με την οποία ξύνουν τα @@ οι υπάλληλοι των ΕΑΣ. ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ απορώ πως χάκαραν τα Windows 95 κι έκλεψαν την πασιέντζα - χάκερ συνταξιούχοι.

Τα λύτρα θα είναι κανά κιλό ρακί και πολύ τους πέφτει.

Θέλουν και κρυπτονομίσματα ΕικόναΕικόνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τρί Φεβ 16, 2021 7:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Εννέα υπουργεία μεταφέρονται στην ΠΥΡΚΑΛ - Πως θα γίνει πνεύμονας πρασίνου

Υπουργεία και πολλές σημαντικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο χώρο όπου βρίσκεται το συγκρότημα των πρώην εργοστασίων της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό. Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί το Σαββάτου (03.04.2021).
Επισκεπτόμενος το χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων και ανακοίνωσε παρέμβαση που θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων. Παράλληλα θα εξοικονομηθεί 1 δις. Ευρώ σε βάθος 25 ετών βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το δημόσιο σε 7 έως 8 χρόνια.

Newsit.gr

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Διάβασα ότι υπογράφηκε μετά από 18 χρόνια (έλεος!) η προμήθεια αντιβαλλιστικών κράνων με εργολάβο τα ΕΑΣ.

Λένε για κράνος βρετανικής σχεδίασης. Γνωρίζουμε για ποία εταιρεία μεταξύ των NP Aerospace,NEXUS,Vestguard πρόκειται;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από yandr »

Εάν θέλεις να γελάσεις, ρίξε μια ματιά στο χρονικό προμηθειών για τα αντιβαλλιστικά κράνη .

Από το 2003 τα λιβανίζουμε... Μόλις 18 χρονάκια...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τετ Δεκ 22, 2021 12:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι το γνωρίζω, από το 2009 όλο Επιτροπές έστηναν και έργο μηδέν.Εικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11197
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από Nassos »

Συνεργασία ΕΑΣ με την γερμανική Diehl Defence για συστήματα αεράμυνας GBAD

Την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence, στην κατασκευή των συστημάτων αεράμυνας GBAD, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα οι δυο εταιρείες.

Τα συστήματα GBAD, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑς, που «έχουν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στο μέτωπο της Ουκρανίας με απόλυτη επιτυχία», χρησιμοποιούν τον πύραυλο IRIS-T της γερμανικής εταιρείας που ήδη συμπαράγεται από τα ΕΑς, ενώ στην κοινοπραξία συμμετέχουν η INTRACOM DEFENCE και η ΕΑΒ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Diehl Defence, που επί σειρά ετών επενδύει στην κατασκευή απαρτιών πυραυλικών συστημάτων και πυρομαχικών, εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Helmut Rauch και τον αντιπρόεδρο διεθνών πωλήσεων Joerg Sorg που υπέγραψαν το μνημόνιο με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ Νίκο Κωστόπουλο, παρουσία του γγ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ναυάρχου Αριστείδη Αλεξόπουλου, του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών Στρατηγού Μισαήλ Παπαδάκη, του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΣ Αθανάσιου Τσιόλκα καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν, προκειμένου να επεκτείνουν το υφιστάμενο, δοκιμασμένο και επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας, με προφανή οφέλη για την ελληνική εταιρεία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣ για το μνημόνιο συνεργασίας με την γερμανική Diehl Defence.

Sofokleousin.gr
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11231
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Δημοσίευση από yandr »

Η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ή ΕΑΣ είναι ένας όμιλος εταιρειών που ιδρύθηκε το 2004 με τη συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ, που ιδρύθηκε το 1874 και για περισσότερα από 130 χρόνια δραστηριοποιείται στην κατασκευή πυρομαχικών μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων συμβατών με ΝΑΤΟϊκού τύπου οπλικά συστήματα, και της ΕΒΟ, που ιδρύθηκε το 1977 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή όπλων φορητού οπλισμού, όλμων, οπλικών συστημάτων, προωθητικών πυρίτιδων και γεμισμάτων, καθώς επίσης και πυρομαχικών μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων.


Γιατί ο Δήμος Αθηναίων λέει «όχι» στο κυβερνητικό πάρκο της ΠΥΡΚΑΛ – Το σκεπτικό και τα αιτήματα


Κίνδυνο μαζικής ερημοποίησης κτιρίων με 127 τσιμεντένια «κουφάρια» στο κέντρο της Αθήνας, υπέρμετρη επιβάρυνση συγκεκριμένων οδικών αξόνων λόγω της καθημερινής μετακίνησης χιλιάδων εργαζομένων στο δήμο Δάφνης- Υμηττού αλλά και στροφή της πρωτεύουσας σε ένα μοντέλο υπερ-τουριστικοποίησης βλέπει ο Δήμος Αθηναίων ως απόρροια της δημιουργίας του σχεδιαζόμενου κυβερνητικού πάρκου στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης Υμηττού.
pyrkal.PNG
pyrkal.PNG (628.18 KiB) Προβλήθηκε 7218 φορές
Στο δημοτικό συμβούλιο χθες ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε χαρακτηριστικά «να μην προχωρήσει το σχέδιο εάν δεν προηγηθεί διαβούλευση και οι αναγκαίες μελέτες», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η «η κεντρική διοίκηση δεν είναι νοικάρης που φεύγει έτσι και κανείς δεν θέλει μια Αθήνα με 127 τσιμεντένια κουφάρια. Η Αθήνα θα άλλαζε χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη, όπως προκύπτει από την εισήγηση, αντίκειται σε όλο το θεσμικό πλαίσιο, στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο και πάνω απ’ όλα, αντίκειται στη σύγχρονη λογική της χωροταξίας και της πολεοδομίας. Όλοι οι χωροτάκτες προκρίνουν τη λύση των μικτών χρήσεων. Είναι “παλιακή” η άποψη μιας “κυβερνούπολης” με βάση τα δεδομένα της Ευρώπης και για αυτό ερχόμαστε και το συζητάμε. »

...

Το σκεπτικό ξεκινά από το γεγονός ότι καταρχάς, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών που τέθηκε σε διαβούλευση περιορίζεται μονομερώς στην επίδραση που θα έχει το εγχείρημα στην περιοχή υποδοχής, δηλαδή στο δήμο Δάφνης- Υμηττού, χωρίς να εξετάζει την επίδραση του στην περιοχή προέλευσης, ήτοι το Δήμο Αθηναίων. «Η συγκεκριμένη επέμβαση θα έχει ως αποτέλεσμα την μαζική εκκένωση κτιρίων η πλειονότητα των οποίων χωροθετείται στο κέντρο της πρωτεύουσας», αναφέρεται σχετικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διαπιστώσεις «τα προς εκκένωση μισθωμένα κτίρια εκτιμούμε ότι θα προσφέρουν περαιτέρω ευκαιρίες για τουριστική αξιοποίηση, φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξητικές τάσεις εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και ασκεί έντονες πιέσεις κυρίως σε βάρος της κατοικίας και των μικρομεσαίων οικονομικών δραστηριοτήτων. Αντίστοιχα τα προς εκκένωση κτίρια ιδιοκτησίας ελληνικού Δημοσίου αθροιζόμενα με τα ήδη υφιστάμενα σε εγκατάλειψη, διάσπαρτα στο κέντρο της πόλης διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο θα αξιοποιηθούν σε εύλογο χρόνο, τί λειτουργίες θα στεγάσουν ή εάν θα παραμείνουν επί μακρόν μαύρες τρύπες εντός του αστικού ιστού».

Στο εισηγητικό αναφέρεται ακόμη ότι οι μετακινήσεις εργαζομένων και εξυπηρετουμένων πολιτών μεταξύ δήμου Αθηναίων και δήμου Δάφνης- Υμηττού αναμένεται να είναι μαζική «λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η εξαγγελθείσα νέα γραμμή 5 μετρό δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί σύντομα. Ενδεικτικά οι άξονες Συγγρού, Βουλιαγμένης, Εθνικής Αντστάσεως, Κατεχάκη εκτιμάται ότι θα επιβαρυνθούν ιδιαιτέρως τις ώρες αιχμής».

Σύμφωνα με την εισήγηση, η εσπευσμένα σχεδιαζόμενη παρέμβαση και η εξαίρεση του δήμου Αθηναίων από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενέχει κινδύνους ως προς την ομαλή και βιώσιμη ανταπόκριση της Αθήνας στις μεταβολές της πολεοδομικής ταυτότητας που θα επέλθουν λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι προς το παρόν δεν προκύπτει ότι έχουν θεσμοθετηθεί κατάλληλες, πολεοδομικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές μελέτες προς τούτο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες