Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ypodiopos19

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Βασίλης έγραψε:Γεια σας παιδιά Παρακαλώ βοήθεια !

Είμαι στην Αυστρία εδώ και 4 χρόνια και δουλεύω πέρσι έκανα τα χαρτιά για ανυπότακτος εξωτερικού με επιβλήθηκε το πρόστιμο των 6000 ευρώ και τα κλασικά. Δικαιούμαι να κατεβαίνω Ελλάδα 30 μέρες όλα οκ. Πριν μια εβδομάδα με κάλεσαν πάλι όμως ότι πρέπει να παρουσιαστώ σε 4 εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη.

Πρέπει να κάνω κάτι τώρα Η φτάνουν τα χαρτιά που έκανα πέρσι ως ανυπότακτος εξωτερικού (η βεβαίωση) ;

Ευχαριστώ πολυ

Καλησπέρα,

Κατα τη διαρκεια της ανυποταξιας ειναι στανταρ πρακτική να σε καλούν με ατομικό σημείωμα μια φορά κάθε 12-18 μήνες κατά μεσο όρο, δεν αλλαζει κατι αυτό.

Για τα χαρτιά αρκούν τα περσινα, εφ'οσον δεν εχεις διακοψει με καποιο τροπο την ανυποταξία σου (αιτηση, στρατοδικείο κλπ.).

Αν θες να εισαι ησυχος - αλλά δεν ειναι υποχρεωτικό - πάρε απλως ενα τηλεφωνο στη στρατολογικη σου υπηρεσια τη μερα καταταξης να τους πεις οτι εισαι ακομα εξωτερικο και δε θα παρουσιαστείς. Θα σου επιβεβαιώσουν οτι εισαι ακομα ανυποτακτος εξωτερικού και όλα ΟΚ.

Φωκιωνας

Δημοσίευση από Φωκιωνας »

Καλησπέρα στην παρέα. Πριν 4 μέρες έλαβα αναβολή από τον στρατό ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Έχω όμως ήδη κλήση για Στρατοδικείο για τις 2/6 για ανυποταξια. Ο δικηγόρος μου είπε ότι πρέπει να πάμε στην δική για να δικαιοθουμε αλλά από το ρουφ επιμένουν ότι δεν χρειάζεται γιατί έχει ακυρωθεί η ανυποταξια μου και δεν είμαι πλέον κατηγορουμενος. Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Evan1989
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Evan1989 »

Καλησπερα σε ολους.

Ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου, και θελω να ανανεωσω το διαβατηριο μου.
Μπορω να το ανανεωσω οταν θα ειμαι στην Ελλαδα τον Ιουλιο (εχοντας μαζι μου προσφατη βεβαιωση ανυποταξιας), ή πρεπει να γινει ολη η διαδικασια απο την πρεσβεια στο Λονδινο, οπου διαμενω μονιμα?
stepavlou

Δημοσίευση από stepavlou »

Φωκιωνας έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα. Πριν 4 μέρες έλαβα αναβολή από τον στρατό ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Έχω όμως ήδη κλήση για Στρατοδικείο για τις 2/6 για ανυποταξια. Ο δικηγόρος μου είπε ότι πρέπει να πάμε στην δική για να δικαιοθουμε αλλά από το ρουφ επιμένουν ότι δεν χρειάζεται γιατί έχει ακυρωθεί η ανυποταξια μου και δεν είμαι πλέον κατηγορουμενος. Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μάλλον ο δικηγόρος θέλει να στα αρπάξει. Πότε βγήκες πρώτη φορά ανυπότακτος;

Φωκιωνας

Αν δεν κάνω λάθος το 2018. Μου ήρθε το στρατοδικείο για τον Φεβρουάριο του 22 και πήραμε αναβολή για τον Ιούνιο ξέροντας ότι θα έχω πάρει την αναβολή ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Το θέμα είναι ότι μίλησα με το στρατοδικείο και μου είπε η γραμματεία ότι εφόσον η κλήση ήρθε πριν την αναβολή το δικαστήριο θα γίνει. Και από την άλλη η στατολογια Αθηνών μου λέει να μην ασχοληθώ καθόλου και ότι έχουν στείλει ακυρωτικο
stepavlou

Δημοσίευση από stepavlou »

Φωκιωνας έγραψε: Αν δεν κάνω λάθος το 2018. Μου ήρθε το στρατοδικείο για τον Φεβρουάριο του 22 και πήραμε αναβολή για τον Ιούνιο ξέροντας ότι θα έχω πάρει την αναβολή ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Το θέμα είναι ότι μίλησα με το στρατοδικείο και μου είπε η γραμματεία ότι εφόσον η κλήση ήρθε πριν την αναβολή το δικαστήριο θα γίνει. Και από την άλλη η στατολογια Αθηνών μου λέει να μην ασχοληθώ καθόλου και ότι έχουν στείλει ακυρωτικο

Θα έλεγα να πας στη δική γιατί θα ήταν κρίμα να ρισκάρεις κάποια καταδικαστική απόφαση που θα σε κυνηγάει για μια αμοιβή δικηγόρου.

Παρεπιπτόντως, αφού μένεις εξωτερικό πως σε ειδοποίησαν ότι έχεις δικαστήριο; Ίσως μπορείς να πάρεις επιπλέον αναβολή αν δείξεις κάποιο κώλημα λόγω διαμονής και ξεκαθαρίσεις την υπόθεση.

Φωκιωνας

Όλα εντάξει. Μίλησα με το στρατοδικειο. Η δική θα γίνει κανονικά αλλά θα μπει στο αρχείο καθώς έχω αναβολή. Δεν χρειάζεται να κάνω καμιά ενέργεια. Σας ευχαριστώ.
expecthumor
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από expecthumor »

Καλησπέρα, ήρθε η ώρα κι εγώ να ζητήσω φώτα μιας και οι πληροφορίες που έχω λάβει είναι λίγο ελλιπείς,

Είμαι κάτοικος εξωτερικού (Ε. Ε.) 5 χρόνια (επίσης βιοποριστικό 5 χρόνια). Η αναβολή μου έληξε φέτος και το Μάρτιο κλήθηκα για κατάταξη. Έκανα αίτηση για την αναβολή κοινωνικών λόγων, η οποία εγκρίθηκε και προχθές έλαβα email για την επόμενη κατάταξη στην επόμενη ΕΣΣΟ,11-15 Ιουλίου. Θέλω να ρωτήσω τι θα συμβουλεύατε να κάνω. Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ελλάδα για μερικές μέρες τον Ιούλιο και το Σεπτέμβρη. Αν είναι όμως μετά την κατάταξη, δε θα κηρυχθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μια μέρα μετά την ημ/νία κατάταξης, εφόσον δε παρουσιαστώ;

nenos111
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από nenos111 »

expecthumor έγραψε:Καλησπέρα, ήρθε η ώρα κι εγώ να ζητήσω φώτα μιας και οι πληροφορίες που έχω λάβει είναι λίγο ελλιπείς,

Είμαι κάτοικος εξωτερικού (Ε. Ε.) 5 χρόνια (επίσης βιοποριστικό 5 χρόνια). Η αναβολή μου έληξε φέτος και το Μάρτιο κλήθηκα για κατάταξη. Έκανα αίτηση για την αναβολή κοινωνικών λόγων, η οποία εγκρίθηκε και προχθές έλαβα email για την επόμενη κατάταξη στην επόμενη ΕΣΣΟ,11-15 Ιουλίου. Θέλω να ρωτήσω τι θα συμβουλεύατε να κάνω. Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ελλάδα για μερικές μέρες τον Ιούλιο και το Σεπτέμβρη. Αν είναι όμως μετά την κατάταξη, δε θα κηρυχθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μια μέρα μετά την ημ/νία κατάταξης, εφόσον δε παρουσιαστώ;

Η κήρυξη σε ανυποταξία γίνεται πάντα με καθυστέρηση... Από 1 έως και 3-4 μήνες μετά την ημερομηνία κατάταξης. Δεν μπορεί να γίνει αμέσως για πρακτικούς λόγους

expecthumor
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από expecthumor »

nenos111 έγραψε:Η κήρυξη σε ανυποταξία γίνεται πάντα με καθυστέρηση... Από 1 έως και 3-4 μήνες μετά την ημερομηνία κατάταξης. Δεν μπορεί να γίνει αμέσως για πρακτικούς λόγους

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω λάβει διάφορες απαντήσεις για αυτή την καθυστέρηση - 1 μέρα μετά,3-4 μήνες,6 μήνες. Από ό, τι καταλαβαίνω ισχύει μόνο αν δεν ενημερώσω τη στρατολογία ότι δε δύναμαι να παρουσιαστώ; Και από τη στιγμή που κηρύσσεται, μπορώ να το δω με κάποιο τρόπο;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος expecthumor την Κυρ Μάιος 22, 2022 5:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nenos111
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

expecthumor έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω λάβει διάφορες απαντήσεις για αυτή την καθυστέρηση - 1 μέρα μετά,3-4 μήνες,6 μήνες. Από ό, τι καταλαβαίνω ισχύει μόνο αν δεν ενημερώσω τη στρατολογία ότι δε δύναμαι να παρουσιαστώ; Και από τη στιγμή που κηρύσσεται, μπορώ να το δω με κάποιο τρόπο;
Όπως σου είπα και στο πρώτο μήνυμα... Από 1 έως 4 μήνες... Πιο νωρίς αποκλείεται.

Η πράξη της ανυποταξίας σου γνωστοποιείται εγγράφως μαζί με το πρόστιμο των 6000 ευρώ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Μάιος 22, 2022 8:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
UKCitizen

Δημοσίευση από UKCitizen »

Μπορείς να επικοινωνήσεις με το προξενείο που είναι κοντά στον τόπο κατοικίας σου και να ζητήσεις να σου βγάλεις χαρτί για ανυποταξία εξωτερικού (όχι το πιστοποιητικό μόνιμης διαμονής). Θα έχεις 30 ημέρες περιθώριο να μπεις/βγεις στην Ελλάδα ανά ημερολογιακό έτος.

Βέβαια εντός Ε. Ε. Κανείς δεν ασχολείται εκτός αν υπάρξει τυχαίος (ή ατυχής) έλεγχος

Lila Lila 2
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Lila Lila 2 »

Γεια σας εχθές έκανα μια ερώτηση αλλά ξέχασα τον κωδικό εισόδου και μπήκα τώρα με νέο προφίλ. Το ερώτημα ήταν αν ο αδερφός μου που είναι ανυπότακτος 2 χρόνια περίπου και πληρώνει το πρόστιμο στην εφορία κάθε μήνα με δόσεις αν ταξιδεύει σε χώρα κοντινή μας στα Βαλκάνια για να συνοδεύσει την μητέρα μας για κάποιο χειρουργείο θα τον συλλάβουν στο αεροδρόμιο ή στο πούλμαν; Μας είπαν ότι αν πάνε δια μέσω Ιταλίας με το καράβι δεν γίνεται έλεγχος. Ειναι γύρω στα 33 τώρα. Μπορούσε να πάει στρατό ένα μηνα η δύο δεν ξέρω και να εξσργυρωσει το υπόλοιπο της θητείας του αλλά δεν μπορεί στον στρατό ούτε μισή ώρα να μεινει. Τα χρήματα δεν φτάνουν για το ταξίδι με το καράβι δια μέσω Ιταλίας. Παρακαλώ επείγει. Απαντήστε μου. Εγώ δεν μπορώ να πάω διότι έχω μωρο. Ευχαριστω πολύ.
DimitrisPap
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από DimitrisPap »

Ειμαι ανυποτακτος απο το 2019.31 χρονων και τα τελευταια 6 χρονια μενω Γερμανια. Η αστυνομια ειχε παρει τους γονεις μου πριν καμια 3 χρονια για να ρωτησουν για μενα. Ο πατερας μου τους ειπε οτι ζω στο εξωτερικο απο το 2016 και απο τοτε δεν με ξαναπηραν, τους εξηγησαν για τις 30μερες που μπορω να ερχομαι Ελλαδα κτλ. Δεν τους ξαναπηραν απο τοτε.

Επειδη μενω Γερμανια και θελω αυτη τη βδομαδα για 5 μερες να πεταξω Θεσσαλονικη να δω τους γονεις μου, πιστευετε θα εχω προβλημα στο αεροδρομιο; Χρειαζεται να κανω καποια συγκεκριμενη διαδικασια πριν πεταξω ή μπορει απλα να με ρωτησουν επι τοπου στο αεροδρομιο πριν τη πτηση για ποσες μερες θα κατσω; Εχω να ταξιδεψω Ελλαδα εδω και 5 χρονια και δεν ξερω την διαδικασια.

Αμα γινει κατι κατα την εξοδο μου απο Ελλαδα για να ξαναγυρισω Γερμανια, ποιος ειναι ο τροπος να τους αποδιξω οτι εχω μεινει στην Ελλαδα λιγοτερο απο 30 μερες που δικαιουμε;

(Ταξιδευω με την παλια ελληνικη ταυτοτητα που δεν εχει τσιπακι, δε ξερω αμα παιζει ρολο)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DimitrisPap την Τετ Μάιος 25, 2022 3:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nenos111
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

DimitrisPap έγραψε:Ειμαι ανυποτακτος απο το 2019.31 χρονων και τα τελευταια 6 χρονια μενω Γερμανια. Η αστυνομια ειχε παρει τους γονεις μου πριν καμια 3 χρονια για να ρωτησουν για μενα. Ο πατερας μου τους ειπε οτι ζω στο εξωτερικο απο το 2016 και απο τοτε δεν με ξαναπηραν, τους εξηγησαν για τις 30μερες που μπορω να ερχομαι Ελλαδα κτλ. Δεν τους ξαναπηραν απο τοτε.

Επειδη μενω Γερμανια και θελω αυτη τη βδομαδα για 5 μερες να πεταξω Θεσσαλονικη να δω τους γονεις μου, πιστευετε θα εχω προβλημα στο αεροδρομιο; Χρειαζεται να κανω καποια συγκεκριμενη διαδικασια πριν πεταξω ή μπορει απλα να με ρωτησουν επι τοπου στο αεροδρομιο πριν τη πτηση για ποσες μερες θα κατσω; Εχω να ταξιδεψω Ελλαδα εδω και 5 χρονια και δεν ξερω την διαδικασια.

Αμα γινει κατι κατα την εξοδο μου απο Ελλαδα για να ξαναγυρισω Γερμανια, ποιος ειναι ο τροπος να τους αποδιξω οτι εχω μεινει στην Ελλαδα λιγοτερο απο 30 μερες που δικαιουμε;

Εφ όσον έχεις χαρακτηριστεί ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ... Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... Πιθανών στην έξοδο σού να σε ελέγξουν.

Θα έχεις μαζί σου τα εισιτήρια με τα οποία ταξιδεψες προς Ελλάδα για να αποδείξεις πόσες μέρες έχεις μείνει εντός της χώρας.

Το πρόβλημα θα το έχεις μόνο εάν είσαι χαρακτηρισμένος ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης