Μεγάλο αποβατικό για το Π.Ν

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Togo
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Δευ Ιουν 14, 2021 3:43 am
Τοποθεσία: 2ο Γραφείο
Επικοινωνία:

Μεγάλο αποβατικό για το Π.Ν

Δημοσίευση από Togo »

Η δημιουργία του δεύτερου ναυστάθμου στη Σούδα σημαίνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό μετατρέπεται σε μια πραγματική blue water navy δύναμη με στόχο την ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα την υποστήριξη της Κύπρου.

Συνεπώς το Πολεμικό Ναυτικό για να υποστηρίξει μια Task Force αποτελούμενη απο φρεγάτες FDI, κορβέτες, υποβρύχια U214, το Προμηθέας-Etna χρειάζεται πετρελαιοφόρα, πλοία υποστήριξης και ανεφοδιασμού στόλου, υπερπόντια βοηθητικα σκάφη, σκάφη μεταφοράς προσωπικού, πλωτό νοσοκομείο και αρκετά μικρότερα βοηθητικά σκάφη.

Δηλαδή πρέπει να υπάρχει απο πίσω ένας δεύτερος στόλος απο πλοία υποστήριξης STUFT (Ships Taken Up From Trade).

Το πρόβλημα επομένως δέν είναι ένα μεγάλο LPD για να μεταφέρει όλα τα AAV-7 τα οποία έτσι κι αλλιως δέν είναι τα καταλληλοτερα ΤΟΜΠ για τους Πεζοναύτες στη Κύπρο. Γνώμη μου είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν στο βορειο Αιγαίο απο τα αρματαγωγά Ιάσων. Ωστόσο ο στόλος υποστήριξης μπορεί να προκύψει μόνο απο μετασκευή εμπορικών Ro-Ro, δεξαμενοπλοίων, φορτηγών πλοίων και μικροτερων εκτοπίσματος άνω των 1000 τόννων. Με μικρές τροποποιήσεις μπορούν να μεταφέρουν πάνω στο κατάστρωμα ελικόπτερα, ταχύπλοα σκάφη, αντιπλοϊκους πυραύλους, αντιαεροπορικούς πυραύλους,UAV, κτλ

Εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Togo την Σάβ Ιούλ 16, 2022 3:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος μας απειλεί θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, Σαλαμίνα, ύψωμα 731
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες