Σύσταση για γιατρό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
plumbus
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 1:09 am
Επικοινωνία:

Σύσταση για γιατρό

Δημοσίευση από plumbus »

Γεια σε όλους,

Είμαι καινούριος στο forum και μάλιστα πρόσφατα πήρα το θάρρος να κάνω έναν λογαριασμό εδώ.

Είμαι 28 χρονών και τον προηγούμενο μήνα πέρασα από επιτροπή απαλλαγών για αναβολή για λόγους υγείας. Έχω διαγνωστεί με μικτή αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή που εμφανίστηκε πολύ έντονα μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα μου.

Για αυτό το θέμα, είχα αρχίσει να επισκέπτομαι έναν γιατρό μερικούς μήνες πριν λάβω το σημείωμα κατάταξης, που μου είχε χορηγήσει αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά. Όταν μου ήρθε το σημείωμα κατάταξης, πήγα στο φρουραρχείο με διάγνωση που μου έδωσε ο γιατρός και στη συνέχεια πέρασα από την επιτροπή, όπου μου έδωσαν διετή αναβολή.

Όλα καλά (sic) θα πει κάποιος, τι θέλεις τώρα εδώ λοιπόν;

Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι ο γιατρός με ταλαιπώρησε για το θέμα της γνωμάτευσης.

Η γνωμάτευση που μου έδωσε, αρχικά, αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ επιφανειακή, πχ δεν ανέφερε ξεκάθαρα από τι διαταραχή πάσχω, παρά μόνο κάποια συμπτώματα. Βέβαια, χωρίς να έχω ιδέα, εμένα στην αρχή μου είχε φανεί εντάξει.

Φυσικά, ως αγχώδης άνθρωπος, όταν μου ανακοίνωσε ο οπλίτης γιατρός στο φρουραρχείο ότι η γνωμάτευση που είχα "δεν έκανε" για να περάσω από την επιτροπή για να με δουν, με έλουσε κρύος ιδρώτας, είχα ταχυπαλμίες, κλπ.

Μου εξήγησε ότι χρειαζόταν να αναγράφει ξεκάθαρα το πρόβλημα μου, το πότε ξεκίνησε, πόσο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει και αν ο γιατρός θεωρεί ότι είμαι σε θέση να μεταβώ σε στρατόπεδο. Αφού έφυγα από το φρουραρχείο, μίλησα με τον γιατρό και του είπα τι μου είπαν στο φρουραρχείο και τι πράγματα θα πρέπει να αναφέρονται πάνω στη γνωμάτευση.

Εδώ, ο γιατρός με αντιμετώπισε με αρκετή δυσπιστία. Του φάνηκε πολύ παράξενο ότι μου ζήτησαν αυτά τα πράγματα, με ρώτησε μήπως δεν έγινε αυτό που του περιγράφω ποτέ και μήπως είναι δικές μου αυτές οι απαιτήσεις, κλπ. Όταν του είπα ότι πραγματικά έγιναν όλα αυτά, και ότι μπορεί και ο ίδιος να μιλήσει με το φρουραρχείο και να επιβεβαιώσει το ποια πράγματα πρέπει να αναφέρονται σε μια γνωμάτευση, αρνήθηκε με ύφος "και τι δουλειά έχω εγώ να πάρω το φρουραρχείο; ".

Εν τέλει, δέχτηκε να γράψει στη γνωμάτευση όλα αυτά που μου ζητήθηκαν να αναφέρονται από το φρουραρχείο, αλλά και πάλι ήταν σαν να μου κάνει χάρη και ότι γράφει σαν να του βγαίνει με το τσιγκέλι.

Όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό μου προκάλεσε τεράστιο άγχος και ακόμα μου προκαλεί, καθώς φοβάμαι ότι μπορεί να αντιμετωπίσω πάλι παρόμοια προβλήματα με αυτόν τον γιατρό στο μέλλον. Επίσης, τώρα δεν έχω πάει πάλι για επίσκεψη, μιας και έχω αρκετά φάρμακα για την ώρα, αλλά σύντομα θα χρειαστεί να πάρω πάλι νέα συνταγή.

Θα ήθελα λοιπόν, αν κάποιος γνωρίζει έναν φιλικό και συνεργάσιμο γιατρό που να μπορώ να επισκεφτώ, εντός Αθηνών, ώστε να με παρακολουθεί ανά διαστήματα και να ρυθμίζει τις συνταγές μου, και όταν έρθει πάλι η στιγμή που θα χρειαστεί, να μου δώσει την γνωμάτευση του για το ζήτημα μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο μου.

p.s. Εννοείται ότι για λόγους ιδιωτικότατες δεν περιμένω να γράψει κάποιος τα στοιχεία κάποιου γιατρού εδώ, στην δημόσια συζήτηση. Θα το εκτιμούσα πολύ να μου έστελνε κάποιος τέτοιες πληροφορίες σε ένα προσωπικό μήνυμα.

Enas

Σύσταση για γιατρό

Δημοσίευση από Enas »

Ολόκληρη έκθεση έγραψες και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, όλα αυτά για αναβολές απαλλαγές μέσω της διαδικασίας του Φρουραρχείου έχουν αναλυθεί αρκετές φορές σε ξεχωριστό νήμα, διάβασε το και εκεί θα δεις εμπειρίες και άλλων παιδιών με ποιον τρόπο πήραν απαλλαγή, το να αλλάζεις γιατρούς δεν είναι ή λύση, επίσης διάβασε το ΦΕΚ με τις παθήσεις που δίνουν Ι5 και αν όντως το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις σου δίνει απαλλαγή πήγαινε σε έναν γιατρό με την συγκεκριμένη πάθηση και αν όντως κρίνει ότι πάσχεις σου δίνει την γνωμάτευση, το αν θα πάρεις αναβολή/απαλλαγή από το φρουραρχείο είναι άλλο κομμάτι. ΥΓ Ακόμα και ο τρόπος γραφής σου δείχνει ότι ο στρατός δεν είναι το μοναδικό σου πρόβλημα αυτή την εποχή οπότε πρέπει να βρεις γιατρό που να σε παρακολουθεί πιο συχνά και όχι μόνο για να πάρεις μια απαλλαγή.
plumbus
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 1:09 am
Επικοινωνία:

Σύσταση για γιατρό

Δημοσίευση από plumbus »

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν ζητάω να μάθω κάτι για τις επιτροπές απαλλαγών, ποιες παθήσεις είναι Ι5 ή το αν θα μου δώσει απαλλαγή η επιτροπή.

Το post μου νομίζω ότι αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ακριβώς επειδή το να αλλάζω γιατρούς δεν είναι λύση, για αυτόν ακριβώς το λόγο ζήτησα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει έναν φιλικό και συνεργάσιμο γιατρό για να επισκέπτομαι και να μην πάω στην τύχη πάλι σε κάποιον τυχαίο.

Επίσης, πιστεύω ότι έκανα αρκετά ξεκάθαρο και από μόνος μου ότι ο στρατός δεν είναι το μόνο μου πρόβλημα και στο αρχικό μου κείμενο. Δεν περιμένω να πάω σε έναν γιατρό για να μου δώσει απλά ένα χαρτί με την γνωμάτευση και τέλος. Θέλω και εγώ ο ίδιος να συνεχίσω την αγωγή μου κανονικά. Απλά δεν θέλω να πάω πάλι σε κάποιον στην τύχη που θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη και θα χειροτερέψει το άγχος μου.

Αν δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει ουσιαστικά στην ερώτηση μου, δεν βλέπω το λόγο να γράφονται άλλα και άλλα.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 07, 2020 4:08 pm
Επικοινωνία:

Σύσταση για γιατρό

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Τον ψυχιατρο θα χρειαστει να τον παρακολουθεις τακτικα, να κανεις ψυχοθεραπειες και να σου γραψει καποιου ειδους φαρμακετικη αγωγη που θα σε καλμαρει και θα σου μειωνει τα συμπτωματα που αναφερεις. Αυτα γραμμενα σε ενα χαρτι αναλυτικα:

- την παθηση σου ακριβως

- ποσο καιρο την εχεις

- ποσο καιρο κανεις ψυχοθεραπειες

- τι φαρμακευτικη αγωγη λαμβανεις

- να γραφει ρητα οτι οποιαδηποτε αναμειξη σου με στρατο θα επειδεινωση την κατασταση υγειας σου

ειναι οτι ακριβως χρειαζεται να δει ο γιατρος του στρατοπεδου και η επιτροπη για να παρεις την αναβολη, μιας και απ οτι ξερω, δεν δειναται να παρουσιαστεις με ψυχοφαρμακα στο χερι (κανεις δεν το θελει αυτο). Απεφυγε το Φρουραρχειο αν γινεται, θεωρω οτι ταλαιπωρουν ασκοπα κοσμο στην διαδικασια αυτη, να πας κατευθειας στο στρατοπεδο, απο εμπειρια ειναι πολυ πιο κατανοητοι εκει σε θεματα υγειας, χωρις να τραμπουκιζουν κοσμο.

Αφου λοιπον εχεις ηδη γνωματευση απο τον υπαρχοντα γιατρο, δεν χρειαζεται να απευθυνθεις σε αλλον, θα πας κανονικα με το νεο χαρτι που εχεις (βεβαιωσε οτι γραφει ολα οσα ανεφερω πιο πανω, αν οχι πηγαινε ξανα να το ξαναγραψει, τον πληρωνεις για αυτο) και τα φαρμακα που λαμβανεις (εχετα μαζι σου), θα τα δειξεις στο γιατρο και στην επιτροπη τους τρατοπεδου, και θα παρεις την απαλλαγη σιγουρα (οσες φορες εκανα την διαδικασια απο το στρατοπεδο δεν αρνηθηκαν σε κανεναν που ειχε χαρτι και φαρμακα). Καλη τυχη.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Τρί Μάιος 25, 2021 2:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες