Τι ειδικότητα θα δηλώσετε για ΕΠΟΠ; (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από D.Y.K »

Maria έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους!Αμφιταλαντεύομαι σχετικά με την ειδικότητα. Έχω πτυχίο Φιλολογίας και 650 μόρια. Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά την καταλληλότερη ειδικότητα λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαι και κοπέλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γεια σου.

Αφαίρεσε το πτυχίο σου το οποίο δεν έχει καμία ισχύ, σε καμία ειδικότητα, και πες μας πόσα μόρια συγκεντρώνεις τώρα.

Επίσης, πες μας ανάμεσα σε ποιες ειδικότητες αμφιταλαντεύεσαι για να σε βοηθήσουμε.

Φιλικά!

tethoras355
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tethoras355 »

Πλήρωμα ΤΘ - 577 μόρια
HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από HLEKTROLOGOS »

guest έγραψε:
HLEKTROLOGOS έγραψε:Και Ναυτικο να δηλωσετε παιδιά, παιρνουν εποπ και κεί!ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

για να μας σταζεις;

να σας σταζω; Και να μεινω χωρις νεο στραβογιαννο; Δε νομιζω...10 χρονια σας περιμενουμε με ανοιχτες... Αγκαλες.ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Maria

Δημοσίευση από Maria »

Καλησπέρα D.Y.K. Χωρίς το πτυχίο τα μόρια -με απολυτήριο λυκείου πλέον- βγαίνουν 400. Χωρίς να έχω προσμετρήσει 100 μόρια ως τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, διότι δεν έχω επιβεβαιώσει αν ισχύει. Δώσε μου τα φώτα σου αν γνωρίζεις κάτι και γι' αυτό.

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στην ειδικότητα Αμύνης Αεροδρομίου και Αστυνομικός. Γνωρίζεις κάποιες πληροφορίες περί αυτών;

Επίσης, αν γνωρίζεις κάποια ειδικότητα με δουλειά γραφείου θα μου ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία. Είτε στην ΠΑ είτε στον ΣΞ.

Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων, αλλά τώρα ψάχνομαι για όλα κι δεν γνωρίζω!

Άβαταρ μέλους
35MK.A
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από 35MK.A »

Εγώ που είχε ειδικότητα ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ και δεν έχει; Δηλώνω κάτι άλλο μάλλον ε;
xaderfos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από xaderfos »

Εγώ 500 με ειδικότητα τφ και τριτεκνια αν μετραει 500 Αλλά δεν ξέρω αν θα βάλω την ίδια

Πάντος αν θέλετε ρίξτε μια ματια στον υπολογισμό που εκανα

Πτυχίο 14,9 κατάλαβα ότι το κάνουν 15

Ειδικές δυνάμεις Κύπρο 8 μήνες

Ειδικότητα τφ

Δίπλωμα αυτοκινήτου

Τριτεκνια αν πιάνετε κάτι έγραφε στην προκήρυξη

Αν δεν κάνω λάθος 500

Αν διαλεξω άλλη 450 νομίζω

Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από greenalexyo »

JonasGR έγραψε:Πλήρωμα Σκάφους ΕΔ 440

Τυγχανει να εισαι ΧΕΛ τωρα?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Maria έγραψε:Καλησπέρα D.Y.K.

Χωρίς το πτυχίο τα μόρια -με απολυτήριο λυκείου πλέον- βγαίνουν 400. Χωρίς να έχω προσμετρήσει 100 μόρια ως τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, διότι δεν έχω επιβεβαιώσει αν ισχύει. Δώσε μου τα φώτα σου αν γνωρίζεις κάτι και γι' αυτό.

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στην ειδικότητα Αμύνης Αεροδρομίου και Αστυνομικός. Γνωρίζεις κάποιες πληροφορίες περί αυτών;

Επίσης, αν γνωρίζεις κάποια ειδικότητα με δουλειά γραφείου θα μου ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία. Είτε στην ΠΑ είτε στον ΣΞ.

Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων, αλλά τώρα ψάχνομαι για όλα κι δεν γνωρίζω!

Σχετικά με τη μοριοδότηση για τους πολύτεκνους, πράγματι είναι 100 μόρια, ενώ για τους τρίτεκνους 50.

Για το εάν δικαιούσαι αυτά τα μόρια, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Α. Σ. Π. Ε για να σε ενημερώσουν σχετικώς.

Οι ειδικότητες της ΠΑ που σε ενδιαφέρουν, δεν ενδείκνυνται για κοπέλες, καθώς έχεις να ανταγωνιστείς θητεία, ΟΒΑ και προϋπηρεσία συν τοις άλλοις. Μειώνονται αισθητά λοιπόν οι πιθανότητες επιτυχίας. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Η τελική επιλογή / απόφαση είναι δική σου υπόθεση.

Σχετικά με τον στρατό ξηράς, μπορείς να δηλώσεις την ειδικότητα με τον κωδικό 9304, καθώς δέχεται όλων των τύπων τα πτυχία πανεπιστημίων, ανεξαρτήτως τίτλου σπουδών και έχει και ως προαπαιτούμενο την γνώση της αγγλικής σε επίπεδο "πολύ καλή γνώση".

Μετά πάμε στην ειδικότητα με τον κωδικό 9457 με απολυτήριο λυκείου. Δουλειά γραφείου, ξεκούραστη. Κάτι άλλο δεν υπάρχει.

Καλή επιτυχία!

George3243
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από George3243 »

D.Y.K έγραψε:
Maria έγραψε:Καλησπέρα D.Y.K.

Χωρίς το πτυχίο τα μόρια -με απολυτήριο λυκείου πλέον- βγαίνουν 400. Χωρίς να έχω προσμετρήσει 100 μόρια ως τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, διότι δεν έχω επιβεβαιώσει αν ισχύει. Δώσε μου τα φώτα σου αν γνωρίζεις κάτι και γι' αυτό.

Σχετικά με τη μοριοδότηση για τους πολύτεκνους, πράγματι είναι 100 μόρια, ενώ για τους τρίτεκνους 50.

Για το εάν δικαιούσαι αυτά τα μόρια, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Α. Σ. Π. Ε για να σε ενημερώσουν σχετικώς.

Οι ειδικότητες της ΠΑ που σε ενδιαφέρουν, δεν ενδείκνυνται για κοπέλες, καθώς έχεις να ανταγωνιστείς θητεία, ΟΒΑ και προϋπηρεσία συν τοις άλλοις. Μειώνονται αισθητά λοιπόν οι πιθανότητες επιτυχίας. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Η τελική επιλογή / απόφαση είναι δική σου υπόθεση.

Σχετικά με τον στρατό ξηράς, μπορείς να δηλώσεις την ειδικότητα με τον κωδικό 9304, καθώς δέχεται όλων των τύπων τα πτυχία πανεπιστημίων, ανεξαρτήτως τίτλου σπουδών και έχει και ως προαπαιτούμενο την γνώση της αγγλικής σε επίπεδο "πολύ καλή γνώση".

Μετά πάμε στην ειδικότητα με τον κωδικό 9457 με απολυτήριο λυκείου. Δουλειά γραφείου, ξεκούραστη. Κάτι άλλο δεν υπάρχει.

Καλή επιτυχία!

Κύριε ΔΥΚ κάτι που με προβληματίζει γιατί δεν είναι ξεκάθαρο στην προκήρυξη! Έχω ειδικότητα τεχνικός όπλων στο ΠΝ για μόρια προϋπηρεσίας αλλά ζητάει στην συγκεκριμένη θέση τεχνικά πτυχία που δεν έχω... Έχω μόνο απολυτήριο ΓΕΛ... Δικαιούμαι να κάνω αίτηση εκεί με τα μόρια της προϋπηρεσία επειδή ήταν η ειδικότητα μου;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

George3243 έγραψε:

Κύριε ΔΥΚ κάτι που με προβληματίζει γιατί δεν είναι ξεκάθαρο στην προκήρυξη! Έχω ειδικότητα τεχνικός όπλων στο ΠΝ για μόρια προϋπηρεσίας αλλά ζητάει στην συγκεκριμένη θέση τεχνικά πτυχία που δεν έχω... Έχω μόνο απολυτήριο ΓΕΛ... Δικαιούμαι να κάνω αίτηση εκεί με τα μόρια της προϋπηρεσία επειδή ήταν η ειδικότητα μου;

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ζητάει συγκεκριμένους τίτλους σπουδών (ΤΕΙ, ή ΙΕΚ, ή συγκεκριμένη ειδικότητα ΕΠΑΛ).

Προσανατολίσου σε άλλες ειδικότητες.

Καλή επιτυχία!

Maria

Δημοσίευση από Maria »

Κύριε D.Y.K

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες.

Μια τελευταία ερώτηση, αν εξαιρέσουμε τις ειδικότητες που σας είπα από την ΠΑ, υπάρχει κάποια άλλη ειδικότητα στην ΠΑ που να έχει να κάνει με δουλειά γραφείου και προφανώς να θέλει απολυτήριο λυκείου και όχι πτυχίο τεχνικής σχολής;

Η στρατολογία στην ΠΑ γνωρίζετε αν είναι μια από αυτές;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Με απολυτήριο ΓΕΛ στην ΠΑ μπορείς να συμμετάσχεις στις εξής ειδικότητες:

- Μεταφορέας ασθενών - Τραυματιοφορέας (ΟΜΑΤ)

- Αμύνης Αεροδρομίων (ΟΑΑΔ)

- Χειριστής RADAR (OXPN)

- Αμύνης Φρουρός Μετά Σκύλου (ΟΑΦΜΣ)

- Μετεωρολόγος (ΟΜΕΤ)

- Βοηθός Ελεγκτή Πτήσεων (ΟΒΕΛΠ)

- Αμύνης Αεροδρομίων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΑΑΕΕ) (Δεν έχεις καμία ελπίδα εδώ, όπως και καμία υποψήφια κοπέλα φυσικά).

Διαλέγεις και παίρνεις.

Αυτά από εμένα. Τα υπόλοιπα αναγράφονται πλήρως και λεπτομερώς στην προκήρυξη.

Καλή επιτυχία!

Maria

Δημοσίευση από Maria »

Έχετε δίκιο. Ευχαριστώ και πάλι. Καλή συνέχεια!

Elena

Δημοσίευση από Elena »

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Στην ειδικότητα της Πολεμικής αεροπορίας Αρμενιστής (ΟΑΡΜ) αναγράφει ως απαραίτητες γραμματικές γνώσεις Πιστοποιητικό Σπουδών Σχολής Ναυαγοσωστικής και απολυτήριος τίτλος Λυκείου τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει ότι μοριοδοτείται ο τίτλος Πανεπιστημίου; Ευχαριστώ
Ελεανα7
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Ελεανα7 »

Ναι Ελενα οτι εχεις ανώτερο (ΙΕΚ, ΤΕΙ/ΑΕΙ)
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες