Maria έγραψε:Καλησπέρα D.Y.K.
Χωρίς το πτυχίο τα μόρια -με απολυτήριο λυκείου πλέον- βγαίνουν 400. Χωρίς να έχω προσμετρήσει 100 μόρια ως τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, διότι δεν έχω επιβεβαιώσει αν ισχύει. Δώσε μου τα φώτα σου αν γνωρίζεις κάτι και γι' αυτό.
Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στην ειδικότητα Αμύνης Αεροδρομίου και Αστυνομικός. Γνωρίζεις κάποιες πληροφορίες περί αυτών;
Επίσης, αν γνωρίζεις κάποια ειδικότητα με δουλειά γραφείου θα μου ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία. Είτε στην ΠΑ είτε στον ΣΞ.
Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων, αλλά τώρα ψάχνομαι για όλα κι δεν γνωρίζω!
Σχετικά με τη μοριοδότηση για τους πολύτεκνους, πράγματι είναι
100 μόρια, ενώ για τους τρίτεκνους
50.
Για το εάν δικαιούσαι αυτά τα μόρια, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Α. Σ. Π. Ε για να σε ενημερώσουν σχετικώς.
Οι ειδικότητες της ΠΑ που σε ενδιαφέρουν, δεν ενδείκνυνται για κοπέλες, καθώς έχεις να ανταγωνιστείς θητεία, ΟΒΑ και προϋπηρεσία συν τοις άλλοις. Μειώνονται αισθητά λοιπόν οι πιθανότητες επιτυχίας. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Η τελική επιλογή / απόφαση είναι δική σου υπόθεση.
Σχετικά με τον στρατό ξηράς, μπορείς να δηλώσεις την ειδικότητα με τον κωδικό 9304, καθώς δέχεται όλων των τύπων τα πτυχία πανεπιστημίων, ανεξαρτήτως τίτλου σπουδών και έχει και ως
προαπαιτούμενο την γνώση της αγγλικής σε επίπεδο "πολύ καλή γνώση".
Μετά πάμε στην ειδικότητα με τον κωδικό 9457 με απολυτήριο λυκείου. Δουλειά γραφείου, ξεκούραστη. Κάτι άλλο δεν υπάρχει.
Καλή επιτυχία!