Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

Zahos3 έγραψε:Καλησπέρα! Έχω διαβάσει ότι για να ζητήσεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μπορείς να πας στο φρουραρχειο το νωρίτερο 5 μέρες πριν την ημέρα κατάταξης, δεν μπορώ όμως να βρω πληροφορίες για το αργότερο που μπορεί να πάει κάποιος. Γνωριζει μήπως κανείς και μπορεί να βοηθήσει;

Δεν σου πέρασε από το μυαλό πως αργότερα δεν γίνεται;

Zahos3
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Zahos3 »

Αργότερα από πότε ρε μεγάλε, που δε γράφεται πουθενά; Είχα δει κόσμο να λέει για την ημέρα κατάταξης, απλά δε το βρήκα κάπου επίσημα. @dijkstra ευχαριστώ.
fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

Zahos3 έγραψε:Αργότερα από πότε ρε μεγάλε, που δε γράφεται πουθενά; Είχα δει κόσμο να λέει για την ημέρα κατάταξης, απλά δε το βρήκα κάπου επίσημα.@dijkstra ευχαριστώ.

Την ημέρα της κατάταξης δεν μπορείς να μεταβείς στο Φρουραρχείο για αναβολή.

Αναβολή την ημέρα της κατάταξης γίνεται μόνο μέσω στρατοπέδου.

terrylocker

Δημοσίευση από terrylocker »

Κάνεις λάθος.
Μπορείς και την ημέρα της κατάταξης να παρουσιαστείς στο Φρουραρχείο.
Dijkstra

Δημοσίευση από Dijkstra »

Από το site της Στρατολογίας για παραπομπή στρατεύσιμου σε Επιτροπή Απαλλαγών:

"Η εξέταση γίνεται κατά την ημερομηνία που ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται για κατάταξη και μέχρι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από αυτή. "

http://www.stratologia.gr/sites/default/s/plhr_ent/50.pdf - https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/50.pdf

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Liapunov13 »

terrylocker έγραψε:Κάνεις λάθος.
Μπορείς και την ημέρα της κατάταξης να παρουσιαστείς στο Φρουραρχείο.

Την ημερα καταταξης μπορεις να πας στο Φρουραρχειο, επιβεβαιωμενο αυτο.

Τωρα αν δεν παρουσιαστεις την ημερα καταταξης, αλλα πας την επομενη ή την μεθεπομενη στο στρατοπεδο, νομιζω σε δεχονται χωρις να βγεις ανυποτακτος. Δλδ για ανυποταξια πρεπει να περασουν ενας αριθμος ημερων.

Giankof1993
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giankof1993 »

Καλησπέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος αναλυτικά τα βήματα για να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μέσω φρουραρχειου;
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Παιδιά καλήσπερα σας θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για τη περίπτωση μου, τέλος του χρόνου θα έρθει η ώρα της οριστικής απαλλαγής μου, παρακολουθουμαι από ιδιωτικό ψυχίατρο με συνταγογράφηση κλπ έχοντας ήδη δύο ετήσιες αναβολές, έχω ακούσει ότι με χαρτί δημοσίου ψυχιάτρου ξεμπερδευεις αρκετά πιο εύκολα αυτό ισχύει ή είναι απλά μύθος; Σας ρωτάω διότι η πρώτη αναβολή μου προήλθε από διακοπή θητείας όπου πέρασα αρκετά άσχημα και αναγκαστηκα να ζητήσω αναβολή για διαταραχή προσαρμογής δε γίνεται να ξαναμπώ μέσα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους

James

Δημοσίευση από James »

Καλησπέρα,

Πήρα τον Δεκεμβριο αναβολη για 1 χρονo μέσω Φρουραρχειου, ημουν με την ΕΣΣΟ Δ Ναυτικο 2020

και στο site γραφει "Έχετε αναβολή κατάταξης μέχρι 13-11-2021. "

Σε ποια ΕΣΣΟ θα με ξανακαλεσουν

ΕΣΣΟ Δ Ναυτικο 2021

ή

ΕΣΣΟ Α Ναυτικο 2022

e91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από e91 »

Σήμερα μου ήρθε το χαρτί Κατάταξης. Θέλω να κάνω την διαδικασία του φρουραρχείου για απαλλαγή. Ξέρετε εάν μπορώ να το κάνω Άμεσα Ή πρέπει να περιμένω 5 ημέρες πριν την κατάταξη μου για να πάω στο φρουραρχείο.Ευχαριστώ

NickGR93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από NickGR93 »

Καλημέρα σε όλους,

Γνωρίζουμε εάν οι αιτήσεις αναβολών (τουλάχιστον για Αθήνα) εξακολουθούν να μην περνάνε επιτροπή λόγο COVID, η εάν λειτουργούν και πάλι κανονικά με ραντεβού;

Ευχαριστώ πολύ.

randomas

Δημοσίευση από randomas »

e91 έγραψε:Σήμερα μου ήρθε το χαρτί Κατάταξης. Θέλω να κάνω την διαδικασία του φρουραρχείου για απαλλαγή. Ξέρετε εάν μπορώ να το κάνω Άμεσα Ή πρέπει να περιμένω 5 ημέρες πριν την κατάταξη μου για να πάω στο φρουραρχείο.Ευχαριστώ

+1

Επίσης, το περιθώριο είναι 5 εργάσιμες σωστά;

Fluffy128
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Fluffy128 »

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Μου έχει έρθει σημείωμα κατάταξης για 21 Ιουλίου για το Λαγός στον Έβρο...

Έχω πάρει ήδη 2 αναβολές, η πρώτη ήταν λόγο σπουδών και η δεύτερη ήταν κοινωνικοί λόγοι μέχρι να τελειώσω την σχολή.

Έχω 2 παθολογικά προβλήματα υγείας. Το πρώτο είναι δίπτυχη αορτική βαλβίδα στην καρδία (αντι για τρίπτυχη που είναι το φυσιολογικό) και το δεύτερο είναι στραβός σπόνδυλος εκ γενετής.

Στο θέμα με την καρδία μου έχουν απαγορέυσει να σηκώνω πολλά βάρη και πολύ έντονη σωματική άσκηση καθώς με πιάνει τσίμπιμα και μερικός πόνος κατα την εισπνοή και στο θέμα με την μέση (μεταβατικός σπόνδυλος και οσφυαλγία) αν με πίασει κρίση κοκαλώνω απο τον πόνο και δεν μπορώ να κάνω ούτε βήμα.

Έχω βεβαίωση απο ορθοπαιδικό για την μέση αλλά έχω κλείσει και ραντεβού στο ΚΑΤ για μαγνητική στις 19 Ιουλίου και δεν ξέρω αν θα προλάβω να την πάρω.

Διάγνωσή έχω επίσης και για την καρδία απο υπέρηχο.

Οι ερωτήσεις μου, αν γνωρίζετε, είναι αρχικά με αυτά τα νοσήματα είναι πιθανον να μου δώσουν απαλλαγή αν το κυνηγήσω στο Φρουραρχείο; Ή είναι καλύτερα να το πάω για αναβολή όση μου δώσουν και στο επόμενο κάλεσμα πάλι το ίδιο;

Για το συγκεκριμένο στρατόπεδο γνωρίζετε κάτι; Να το φοβάμαι ή να το πάρω πιο χαλαρά;

Σας ευχαριστώ προεραιτικά!

Zourlos

Δημοσίευση από Zourlos »

Αν έχεις παθολογικό πρόβλημα που όμως σύμφωνα με το ΦΕΚ δεν βγάζει Ι5, καλύτερα να πας μέσω ψυχιατρου. Ένα παιδί έγραφε σε άλλο ποστάρισμα ότι είχε θέμα με την όρασή του και τον έστειλαν στον ψυχίατρο. Είναι θέμα διαδικαστικό.
Fluffy128
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Fluffy128 »

Zourlos έγραψε:Αν έχεις παθολογικό πρόβλημα που όμως σύμφωνα με το ΦΕΚ δεν βγάζει Ι5, καλύτερα να πας μέσω ψυχιατρου. Ένα παιδί έγραφε σε άλλο ποστάρισμα ότι είχε θέμα με την όρασή του και τον έστειλαν στον ψυχίατρο. Είναι θέμα διαδικαστικό.

Το θέμα ειναι οτι επειδή είμαι σε κλάδο υγείας (λογοθεραπεία) ανησυχώ να χρησιμοποιήσω ψυχιατρικό λόγο μην τυχών και στο μέλλον μου κλείσει πόρτες ή έχω θέμα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Συν οτι όντως έχω 2 σοβαρά παθολογικά νοσήματα εκ γεννετής οπότε θεωρώ πιο "ασφαλές" να πάω απο αυτήν την οδό. Αν στο Φρουραρχείο με βγάλουν ι3-ι4 τότε σίγουρα θα το ξαναπροσπαθήσω στο στρατόπεδο την ημέρα της κατάταξης.

Επίσης ξέρετε αν κάποιος είναι παραμεθόριο αν δικαιούται μέτα απο ένα διάστημα να μεταφερθεί κοντά στον τόπο κατοικίας του; Καθώς και αν κάνει 9μήνηη θητεία αντί για 12 μήνες που είναι τώρα;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: joujoux και 3 επισκέπτες