Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Καλησπέρα,
Παρουσιάζομαι στις 13/5 και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να πάω στο Φρουραρχεία για αναβολή την επόμενη μέρα 14/5.
Παρουσιάζομαι στις 13/5 και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να πάω στο Φρουραρχεία για αναβολή την επόμενη μέρα 14/5.
Καλημέρα σε όλους,Γνωρίζει κανείς αν για την ημέρα που θα παρουσιαστώ για να πάρω τη 2η αναβολή μου, πρέπει να πάρω άδεια από την εργασία μου; Μου φαίνεται παράλογο από τη στιγμή που υπάρχουν π. Χ. Άδειες σπουδών.
Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο/νόμος που μπορώ να δείξω ώστε να μη χρεωθώ μία ημέρα άδειας;
Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο/νόμος που μπορώ να δείξω ώστε να μη χρεωθώ μία ημέρα άδειας;
Παρουσιαζομαι 12 του μηνός. Πρέπει να πάω λογικα μέχρι 5 μέρες πριν φρουαρχείο για αναβολή.12-5 μας κανει 7. Δηλαδή 7 Παρασκευή. Αν πάω αύριο που έχει 6 (6 μέρες πριν την παρουσίαση μου) υπάρχει περίπτωση να μου πουν έλα αύριο;
Καλησπερα. Εγω πηγα προχτες φρουραρχειο για να παρω την 2η αναβολη μου για ψυχολογικους λογους. Οταν ειχα παει να παρω την 1η ο ιατρος του φρουραρχειου ειχε γραψει κατω κατω στο χαρτι που κατεθεσα για την επιτροπη, Α' Ετησιως 441, ενω τωρα που πηγα για την 2η αναβολη εγραψε, Β' ΕΑ 441. Μπορει να μου πει καποιος αν γνωριζει τι σημαινουν αυτα που εγραψε και τι διαφορα εχουν ; Σας ευχαριστω.
Κωστας έγραψε:Καλησπερα. Εγω πηγα προχτες φρουραρχειο για να παρω την 2η αναβολη μου για ψυχολογικους λογους. Οταν ειχα παει να παρω την 1η ο ιατρος του φρουραρχειου ειχε γραψει κατω κατω στο χαρτι που κατεθεσα για την επιτροπη, Α' Ετησιως 441, ενω τωρα που πηγα για την 2η αναβολη εγραψε, Β' ΕΑ 441. Μπορει να μου πει καποιος αν γνωριζει τι σημαινουν αυτα που εγραψε και τι διαφορα εχουν ; Σας ευχαριστω.
Καλημέρα,
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Προεδρικού Διατάγματος 11 ( http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/swmatiki_ikanotita.htm - ΦΕΚ Α´17 / 27.01.2014) :
Α´ Β´ = πρώτη, δεύτερη, αντίστοιχα
ΕΑ = ετήσια αναβολή
441 = Παλαιός και ανίατος βλεφαρόσπασμος ενός οφθαλμού κατάλληλα εξακριβωμένος, όταν παρεμποδίζεται η όραση
Επειδή ωστόσο αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε ψυχολογικά αίτια, υποθέτω πως εννοούσες (ή ο γιατρός μπερδεύτηκε, εννοώντας) αντ' αυτού την πάθηση/κριτήριο με αύξοντα αριθμό 341, που περιλαμβάνει όλες τις νευρώσεις (κατάθλιψη, άγχος) "σε ύφεση, καλή συμμόρφωση στην ενδεχόμενη θεραπεία και καλή λειτουργικότητα".
Και για να προλάβω τυχόν συναφές επόμενο ερώτημά σου, σε περίπτωση που μπήκες στον κόπο να ανατρέξεις στο ΦΕΚ και σκοπεύεις να "κυνηγήσεις" την απαλλαγή: Μη σε πολυαπασχολεί το γεγονός ότι δεν προβλέπεται Ι/5 λόγω §341 -- ο πίνακας είναι συμβουλευτικού / μη-δεσμευτικού χαρακτήρα, και κατά την τελική σου κρίση το §341 κατά πάσα πιθανότητα απλά θα τροποποιηθεί σε §340 (ή κάτι παρεμφερές) για το οποίο προβλέπεται Ι/5.
Αν κάποιος έχει πληροφόρηση Για το κατά πόσο η Επιτροπή στο 401 θα εξετάσει τα αιτήματα αναβολών στρατευόμενων με Γ ΕΣΟ ή για Το αν θα καλέσει μόνο Όσους αιτούνται απαλλαγή,(κατά την πρακτική που ακολουθήθηκε για τη β ΕΣΟ) ας μας ενημερωσει
Καλησπέρα! Είδα ότι για την παρουσίαση στο στρατόπεδο ζητάνε αρνητικό τεστ Covid. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για εμάς που θα πάμε στο φρουραρχείο για αναβολή, έτσι;
Καλησπέρα παιδιά,Στο site της στρατολογίας αναφέρεται ότι
"τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, λόγω μεταφοράς της ημέρας εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, οι Στρατολογικές Υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. "
Αυτό μάλλον θα ισχύει και για το Φρουραρχείο ε;
"τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, λόγω μεταφοράς της ημέρας εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, οι Στρατολογικές Υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. "
Αυτό μάλλον θα ισχύει και για το Φρουραρχείο ε;
Καλησπέρα σας,
Γνωρίζει κάποιος αν στο Φρουραρχείο αυτή τη περίοδο συμπληρώνουν όλα τα χαρτιά για αναβολή ψυχολογικών λόγων και δεν χρειάζεται να πας μετά στο ρουφ για να καταθέσεις τα χαρτιά λόγω COVID ; Είχα διαβάσει πως κατά τη Β ΕΣΣΟ 21 δεν πήγαινες ρουφ, τα κάνανε όλα στο φρουραρχείο !
Όποιος γνωρίζει θα βοηθήσει πολύ καθώς θα χρειαστεί να πάω Τρίτη ή Τετάρτη.
Σας ευχαριστώ
Γνωρίζει κάποιος αν στο Φρουραρχείο αυτή τη περίοδο συμπληρώνουν όλα τα χαρτιά για αναβολή ψυχολογικών λόγων και δεν χρειάζεται να πας μετά στο ρουφ για να καταθέσεις τα χαρτιά λόγω COVID ; Είχα διαβάσει πως κατά τη Β ΕΣΣΟ 21 δεν πήγαινες ρουφ, τα κάνανε όλα στο φρουραρχείο !
Όποιος γνωρίζει θα βοηθήσει πολύ καθώς θα χρειαστεί να πάω Τρίτη ή Τετάρτη.
Σας ευχαριστώ
Παιδια εκανα αιτηση για την δευτερη αναβολη μεσω φρουαρχειου κλπ και πειρμενω να ερθει το χαρτι για την επιτροπη. Δεν μου έδωσαν άλλο χαρτι. Ειναι νορμαλ αυτο; Δεν θα πρεπε να μου δωσουν ενα αποδεικτικο που λεει ότι δεν θα παρουσιαστω στο στρατοπεδο γιατι ειμαι για αναβολη;
Στο φρουραρχείο Που έκανα την πρώτη αίτηση για αναβολή ειχαν έναν ειδικό για τα στρατολογικά, τον ρώτησα αν πρέπει να μιλήσω εγώ με την στρατολογία για το θέμα της παρουσίασης και μου είπε όχι, θα το έκανε εκείνος για τον κάθε στρατέυσιμο ξεχωριστά, εμείς συμπληρώσαμε μια αίτηση που μας έδωσε και μαζί με το σημειωμα κατατάξης και την γνωμάτευση του στρατ. Ιατρού σχηματισε απότι κατάλαβα ένα φάκελο για το καθένα τον οποίο θα έστελνε στην στρατολογία μας.
Καλησπέρα. Περασα απο το φρουραρχειο στις 7/5/2021 αιτουμενος την 2η αναβολή για ψυχολογικούς λογους. Μου ηρθε ενα mail απο την στρατολογία με παραπεμπτικό για την επιτροπη απαλλγων του ΣΝ 401. Περιλαμβάνει δυο τηλέφωνα για νακλεισω ραντεβου για την διευκολυνση της διαδικασιας αλλα καλώ καθημερινα κα ειναι μονιμα κατειλημμένα. Εχει λαβει καποιος αντιστοιχο παραπεμπτικο ή αν εχει ολοκληρωσει τημδιακριτικότητα διαδικασία με τημ επιτροπη για να μας ενημερωσει; Θελω να αποφυγω τις ασκοπες επισκεψεις σε νοσοκομεια συν το οτι θα πρπει να χρεωθω κανονικα μερες αδειας για καθε μερα που θα πρπει ναπαω στο 401 και να φαω τη ζωη μου στις αναμονες. Οποιαδηποτε πληροφορια σχετικη, ευπροσδεκτη. Ευχαριστω.
Καλησπέρα! Έχω διαβάσει ότι για να ζητήσεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μπορείς να πας στο φρουραρχειο το νωρίτερο 5 μέρες πριν την ημέρα κατάταξης, δεν μπορώ όμως να βρω πληροφορίες για το αργότερο που μπορεί να πάει κάποιος. Γνωριζει μήπως κανείς και μπορεί να βοηθήσει;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: joujoux και 3 επισκέπτες