Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Επαμεινωνδας

Δημοσίευση από Επαμεινωνδας »

Ευχαριστούμε πολυ για την εμπειρία. Θα παω και εγω την Παρασκευη οπου θα γραψω την εμπειρια μου και ελπιζω ολα να πανε καλα.
1

Δημοσίευση από 1 »

Φιλε no army ευχαριστούμε για την εμπειρία σου που την μοιράστηκες γιατί νομίζω ενδιαφέρει πολλούς αυτό, αύριο μάλλον θα πάω και εγώ να κάνω την ίδια διαδικασία μιας και στις 17 του μήνα είναι να παρουσιαστώ βεβαια εγώ ανήκω στο φρουραρχείο Δυτικης αττικής όποτε θα ενημερώσω και εγώ αύριο την εμπειρία και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα σας, εμένα αναγράφει ότι ανήκω στην στρατολογική υπηρεσία δυτικής Αττικής αλλά διαμονή έχει στην Αττική. Σε ποιο φρουραρχειο θα πρέπει να πάω; Σας ευχαριστώ.
elfas

Δημοσίευση από elfas »

Καλημέρα σας, θέλω να κάνω μια ερώτηση, παρουσιάζομαι 17 Μαρτίου στην Σάμο και τα τελευταία χρόνια ζω Αθήνα, έχω πάρει ήδη μια αναβολή λόγω σπουδών, το θέμα μου είναι πως πάσχω από υπερκυλιακες ταχυκαρδιες που προκαλούνται από κεκρυμένο αριστερό παραπληρωματικο δεματιο, έχω κάνει μια επέμβαση ανεπιτυχής και συνεχίζω να έχω 4 με 5 κρίσεις τον Μήνα που φτάνουν 220 παλμούς, έχω γνωματεύσεις από δημόσιο νοσοκομείο, αλλά και πρόσφατη από τον ιδιωτη καρδιολόγο που με παρακολουθεί, ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στο Φρουραρχειο για αναβολή ή απαλλαγή όταν οι λόγοι είναι παθολογικοί; Να σας ενημερώσω πως το πρόβλημα μου είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί από απλές εξετάσεις πάρα μόνο από ηλεκτροφυσιολογικη μελέτη που είναι αρκετά επώδυνη διαδικασία και δεν θέλω να την περάσω για κανένα λόγο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

1

Δημοσίευση από 1 »

Καλησπέρα πήγα και εγώ σήμερα φρουραρχείο για πρώτη αναβολή όπως είπα και χθες ανήκω στην δυτική Αττική, έφτασα 8 παρα 10 στην πύλη του στρατοπέδου ζήτησα να πάω φρουραρχείο εκεί με πήρε ένας φαντάρος και με πήγε πρώτα στο ιατρείο όπου είδαν τα χαρτιά μου και μου έδωσαν παραπεμπτικό για το 414 στη Πεντέλη για εξέταση στον ψυχίατρο έφυγα σφαίρα για το 414 εκεί ήταν 4 άτομα στην ουρά μετά από μιάμιση ώρα ήρθα η ώρα μου ήταν γυναίκα με ρώτησε 2 πράγματα για το πως νιώθω τελείως τυπικά πράγματα αντέγραψε το χαρτί του γιατρού μου και με ρώτησε ποσό αναβολή θέλω 6 μήνες η 1 χρόνο της είπα 1 χρόνο και το έγραψε έφυγα γύρισα πίσω στο Μεγάλο Πεύκο στο φρουραρχείο μου έδωσαν ένα άλλο χαρτί και μου είπαν να πάω αύριο 401 να περάσω επιτροπή. Έτυχε σε κάποιον να περάσει τόσο γρήγορα επιτροπή;
Επαμεινωνδας

Δεν πήγες στο φρουραρχειο στην Μεσογειων δηλαδη, πήγες σε άλλο φρουραρχειο ;
1

Δημοσίευση από 1 »

Όχι πήγα στο Κεεδ στο Μεγάλο Πεύκο μέσα εκεί έχει φρουραρχείο εκεί ανήκω εγώ. Στο μεταξύ αφού έγραψα το προηγούμενο ποστ διαβάζω λίγο καλύτερα το χαρτί που πήρα από φρουραρχείο και έλεγε ότι πρέπει να το καταθέσω στην στρατολογική υπηρεσία και όχι να πάω αύριο να περάσω επιτροπή απαλλαγών όπως μου είπαν στο φρουραρχείο και έφυγα γρήγορα για ρουφ και πρόλαβα να το καταθέσω στο παρα πέντε, εκεί μου είπαν πως θα λάβω email σε μερικές μέρες ώστε να κλείσω ραντεβού και να πάω να περάσω την επιτροπή απαλλαγών. Όποτε όσοι περνάνε φρουραρχείο εκτός Αθηνών να έχουν το νου τους ποια διαδικασία πρέπει να κάνουν μην πάθουν το ίδιο με μένα.
Giorgos52

Δημοσίευση από Giorgos52 »

Παιδια τι ώρα συμβουλευετε να παμε φρουραρχειο Αθηνων; Παω αυριο. Δε θελει ραντεβου ετσι;
Επαμεινωνδας

Δεν θελει οχι, ανοιγουν 7:30 λεει, αλλα θα ειναι κοσμος λογικα. Εγω προσωπικα θα παω απο τις 5:30-6 να περιμενω.
1

Δημοσίευση από 1 »

Καλησπέρα στην παρέα ερώτηση αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, χτες έκανα την διαδικασία αναβολής μέσω φρουραρχείου έπειτα πήγα τα χαρτιά στην στρατολογία και μου είπαν να περιμένω σε μερικές ημέρες θα λάβω email για να περάσω επιτροπή, μου έδωσαν μια αίτηση να υπογράψω με όλα μου τα στοιχεία και μου πήραν και την γνωμάτευση του φρουραρχείου μόνο την γνωμάτευση του γιατρού μου έδωσαν πίσω είναι περίεργο που δεν μου έδωσαν άλλο χαρτί; Μην βρεθώ προ εκπλήξεως ευχαριστω
Ψάρακας

Δημοσίευση από Ψάρακας »

Καλησπέρα και από μένα. Θα πάω τις επέμενες μέρες στο Φρουραρχείο Αθηνών για αναβολή.Ωστόσο, θα ήθελα να ρωτήσω τι κωδικό SMS χρειάζεται να στείλω στο 13033 για την μετακίνηση (λόγω COVID) ;

1

Δημοσίευση από 1 »

Εγώ που πήγα τις προάλλες στου φρουραρχείο δεν έστειλα τίποτα είχα το χαρτί κατάταξης μαζί μου και την γνωμάτευση του γιατρού μου σε περίπτωση που με σταμάταγαν
Giorgos52

Δημοσίευση από Giorgos52 »

Φιλε στειλε κωδικο 3! Αυτο εκανα σημερα εγω.

Κανεις να μας πει αν ειχε θεμα επιτροπη αναβολων στην τωρινη / προηγουμενη ΕΣΟ;(κυριως Αττικη)
foiththz
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από foiththz »

Καλησπερα, γνωριζετε Οσοι μενουμε στο κεντρο της Αθηνας σε ποιο Φρουραρχειο υπαγομαστε;

Ευχαριστω

Επαμεινωνδας

Λοιπόν εμπειρία από την σημερινή επίσκεψη (12/01/2021) στο Φρουραρχειο Αθηνών πίσω απο το γήπεδο Μπατμιντον.

Έφτασα εκεί πέρα στις 6:00 το πρωί. Υπήρχαν ήδη άτομα εκεί πέρα που περίμεναν και συγκεκριμένα άλλα 12. Μέχρι τις 7:30 που άνοιξαν οι πύλες για να ξεκινήσουμε να μπαίνουμε μαζεύτικαν καμιά 80ρια άτομα και μετά συνέχιζαν να έρχονται και άλλα.

Βγήκε ένας υπεύθυνος με ντουντουκα και είπε πως θα κινηθούμε.

3 κατηγορίες: Α) Οσοι ήταν για δωρεάν εισητήρια μετακίνησης, β) όσοι ήταν για σωματικά προβλήματα, γ) όσοι ήταν για ψυχιατρικά προβλήματα.

α) Αυτοί θα έχουν τελευταίοι εξυπηρέτηση.

β) Ξεκίνησαν να τους δέχονται πρώτοι και να περνάνε από ιατρό μέσα στο Φρουραρχείο.

γ) Για τα ψυχιατρικά ήταν οι περισσότεροι και ήμασταν με νούμερα που μας έβαζαν μέσα σιγά σιγά και η διαδικασία ήταν η εξής:

Έχουμ 3 σκηνές που έπρεπε να περάσουμε και η διαδικασία κράτησε 15 λεπτά περίπου. ΔΕΝ χρειάζεται να πάτε στο ΡΟΥΦ (σας το λένε εκεί) γιατί λόγο κόβιντι έχουν φέρει στην τελευταία σκηνή την στρατολογία, και ΔΕΝ χρειάζεται να πάτε 401 γιατί έχουν τον ψυχίατρο μέσα στο φρουραρχείο.

1) Παιρνάμε από την πρώτη σκηνή που μας γίνεται καταγραφή. Δίνεις το χαρτί κατάταξης, ταυτότητα. Σου δίνουν ένα μικρό χαρτί Και συνεχίζεις.

2) Περιμένεις να σε δει ο ψυχίατρος του στρατοπέδου που αντιγράφει την γνωμάτευση του ιατρού και άντε να σου κάνει μία ερώτηση. Λιγότερο από 1 λεπτό αυτό.

3) Περνάς πάλι από την ίδια σκηνή που καταγράφεται η γνωμάτευση και σου δίνουν ένα ακόμη χαρτί.

4) Περνάς από επόμενη σκηνή ώστε να επιβεβαιόσουν ότι είναι σωστά τα στοιχεία.

5) Πάς τελευταία σκηνή που γράφεις μία αίτηση για να περάσεις από επιτροπή και ουσιαστικά είναι αίτηση αναβολής/ απαλλαγής.

Τέλος.

Τι χρειάζεται να έχεις μαζί:

α) Χαρτί κατάταξης ΜΟΝΟ εκτυπωμένο και ΟΧΙ ηλεκτρονικά. Στο χαρτί να γράφει ότι έισαι στην περιφέρεια Αττικής.

β) Ταυτότητα.

γ) Χαρτί ιατρού το πρωτότυπο και μία φωτοτυπία που την δίνεις στην τελευταία σκηνή για την στρατολογία και την επιτροπή.

Σου δίνουν στο τέλος ένα μισό χαρτί που σου λένε ότι σε 10 ήμερες θα σε ειδοποιήσουν στο mail για να κλείσεις ραντεβού να περάσεις από επιτροπή απο το 401.

Στην όλη διαδικασία κάνεις δεν ασχολείται μαζί σου παρά μόνο αν ρωτήσεις πληροφορίες. Η διαδικασία εύκολη αυτήν την στιγμή και καλό ότι δεν πρέπει να τρέχουμε στο 401 και στην στρατολογία.

Ήμουν εκεί 6 το πρωί και 9:30 είχα γυρίσει σπίτι μου.

Αναμονή για την επιτροπή τώρα.

Υ. Γ. Αν πάτε νωρίς όπως εγώ θα βρείτε parking παντού εκεί γύρω. Μετά γεμίζει φουλ.

chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες