Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Gr.girl
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Gr.girl »

Θα σας στειλω προσωπικο μηνυμα, να σας εξηγησω!
Panos 1995
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Panos 1995 »

Να σας πω ρε παιδιά, εγώ τον αδερφό μου με 400 μόρια σύνολο, είναι 20 χρόνων, απολυτήριο λυκείου 17, αγγλικά c2, δίπλωμα οδήγησης Β. Σύμφωνα με τις παλιές προκήρυξεις περνούσε στις 9/10 περίπου των ειδικοτήτων, αυτός θέλει αεροπορία στρατού υπηρέτης Stinger. Γνωριζουμε τίποτα για εκεί, από ότι ξέρω δεν έχει ΟΒΑ, και αεροπορία στρατού πάνε οι βυσματιες
Thyreyths
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Thyreyths »

Ειπώθηκε, ότι στις γενεές 91-92-93 δώθηκε ευκαιρία μέσω πανελληνίων. Κατανοώ το σκεπτικό αλλά:

Η (ΣΣΕ) για ανώτερους/ ανώτατους αξιωματικούς, είναι ένα μέρος του στρατεύματος, για προσωπικό, με ''Λογιστικές'' ικανότητες. Η φύση του επαγγέλματος είναι σε ανώτερο επίπεδο και μάλιστα ''Επιστημονικό''

Η δε (ΣΜΥ), είναι μια κατώτερη βαθμίδα, απ όπου, ξεκινάς ως Υπαξιωματικός με σκοπό να καταλήξεις, κατώτερος Αξιωματικός.

Οι δε προκηρύξεις ΕΠ. ΟΠ, έχουν σαν στόχο την στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να λειτουργεί το ''Λογιστικό σχέδιο/ πρόγραμμα'' του στρατεύματος.

Καταλήγω: Με την ίδια λογική, ας υπάρχει μόνο σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Αστυνομίας και όχι Συνοριοφύλακες/ Ειδικοί Φρουροί κλπ. Ή μόνο Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί και όχι Εργάτες/ Τεχνίτες.

Συνεπώς, οι στρατιωτικές σχολές, δεν είναι για όλους. Είναι ένα ανώτερο επίπεδο, από επιστημονικής απόψεως. Δεν μπορούν όλοι να ναι όλοι π. Χ. Επιχειρηματίες, κάποιοι θα ναι εργάτες/ υπάλληλοι. Δεν μπορούν όλοι να ναι Ιατροί με τίτλο (Professor) κάποιοι θα ναι νοσηλευτές. Κλπ. Κλπ.

Θα χε πλάκα πάντως να μαστε όλοι Ανθυπολοχαγοί και Ταξίαρχοι και Αντιστράτηγοι ε. Α. Στο τέλοςΕικόνα Αν και από άποψη καταστρατήγησης του εχθρού, θα ήταν εξαιρετική ιδέα, καθώς θα νομίζει ότι αντιστοιχεί μια στρατιά στον καθέναν μας, οπότε θα λειτουργούσε ως ''Αποτροπή'' Εξάλλου το Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ορίζεται ως ''Αποτρεπτικό'' στο επίσημο έγγραφο, άρα νομίζω πως υπάρχει το απαραίτητο πλαίσιο ''Παρουσίασης της ιδέας στο ΓΕΕΘΑ''

Και ποιος καλύτερος φυσικά να το παρουσιάσει από τον εμπνευστή τον ίδιον. Εμπρός λοιπόν!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Thyreyths την Σάβ Δεκ 19, 2020 3:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Panos 1995
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Panos 1995 »

Επίσης παιδιά κάτι για μένα, με ειδικότητες πιάνονται ως προϋπηρεσία για ειδικών αποστολών ΕΔ και ελεύθερων σκοπευτών ΕΔ; Εγώ ήμουν ΕΔ με ειδικότητα τουγεκιοφορος, γνωρίζει κάποιος κάτι?
Gr.girl
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Gr.girl »

DEItzis έγραψε:Έχει ήδη τελειώσει ένα ιεκ η κυρία υποδεκανεύς. Όχι κυρία υποδεκανεύ για τον ηλεκτρολόγο ΚΣΤΗ ΗΛ/ΗΤ πήγαινε η ερώτηση για το πλοίο.

Ευχαριστω πολυ κυριε!

XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 508

Δημοσίευση από XristosMP »

Καλημερα κυριοι
http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/moria-ypologismos.asp?proclamation=8

Περαστε να αφησετε την ψηφο σας
HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 304

Δημοσίευση από HLEKTROLOGOS »

Gr.girl έγραψε:Λοιπον... Θα κανω μια ερωτηση, χωρις να πεσετε να με φατε 😂😂 Επειδη πρωτη φορα θα κανω τα χαρτια μου σε προκήρυξη... Και οτι διαβάζω με μπερδεύει... Λοιπον... Εχω τελειωσει ενα ΔΙΕΚ... Δεν εχω την πιστοποίηση... (λογω covid δεν μπορω να κανω την πρακτική μου ασκηση) ... Και εχω ξεκινησει δευτερο... Ειμαι στο πρωτο ετος... Τι μορια θα παρω;Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Στο φεκ της μοριοδοτησης αναφέρεται η μοριοδοτηση του 1ου ετους ιεκ νομιζω 250 μορια.

HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

DEItzis έγραψε:Σε ποιο καράβι είσαι κελευστάρα μου;
Οι διαχειριστες του φορουμ ξερουν τα στοιχεια μου με καποιους ειμαστε κ φιλοι στο facebook για να μην νομιζουν οτι ειμαι κανα τρολλακι που γραφει οτι να ναι.

Εσυ, απο την αλλη δεν εχεις καμια δουλεια να ξερεις.

Πρωτα λοιπον μου λες να παω με τον αγαπη μονο τον ποτσεπη και μετα με ρωτας που υπηρετω; Για να τσεκαρουν λιγο τα παιδια την IP σου γιατι εισαι και πολυ προσφατο προφιλ για να σε πιασει τετοια καψα.

Άβαταρ μέλους
BilD
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από BilD »

Παιδιά Τελικά με τις ηλικίες τι γίνεται... Οι του 93' θα μπορούμε να κάνουμε χαρτιά;
HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

BilD έγραψε:Παιδιά Τελικά με τις ηλικίες τι γίνεται... Οι του 93' θα μπορούμε να κάνουμε χαρτιά;
Αν εβγαινε φετος ναι αν βγει το 2021 οχι

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HLEKTROLOGOS την Σάβ Δεκ 19, 2020 11:30 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Scott1926
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 110

Δημοσίευση από Scott1926 »

Καλημέρα σε όλους... Ηλεκτρολογε σοβαρά τώρα ακόμα ασχολείσαι μαζί τους ρε φίλε; Ο καθένας λέει ότι θέλει εδώ τζάμπα σπας το κεφάλι σου πέρα από Λευτέρη Χρήστο εσένα και τον Μαρκ προσωπικά δεν διαβάζω κανένα άλλο σχόλιο... Τζάμπα μαλώνετε κύριοι κάποιοι θα είστε συνάδελφοι σε λίγο καιρό χαλαρώστε και κάντε μια ήρεμη συζήτηση ακούστε και μια διαφορετική άποψη... Αφήστε να βγει επίσημα η προκήρυξη και χαρείτε το αυτούς τους δύσκολους καιρούς που θα έχετε μια δουλειά που θα σας εξασφαλίζει...
Άβαταρ μέλους
Scott1926
Posts in topic: 110

Δημοσίευση από Scott1926 »

BilD έγραψε:Παιδιά Τελικά με τις ηλικίες τι γίνεται... Οι του 93' θα μπορούμε να κάνουμε χαρτιά;
Όχι φίλε δυστυχώς δεν μπορούμε κάποιοι αποφάσισαν της γενιές 91,92,93 να της ξεγραψουν Απο τον χαρτη και δεν μιλάω μόνο για αυτήν την προκήρυξη γενικά το λέω

HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Η επιστολή μου πρός την ΠΟΕΣ είχε άξονες τους οποίους θα μπορούσε να προσβάλλει νομικά κάθε ενδιαφερόμενος.

Σας τους αναφέρω παρακάτω:

1) H καθιερούμενη με το άρθρο 4 παρ.1 του Συντάγματος αρχή της ισότητας αποτελεί νομικό κανόνα, ο οποίος επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό τις αυτές ή παρόμοιες συνθήκες και αποκλείει τόσο την έκδηλα άνιση μεταχείριση, είτε με τη μορφή της εισαγωγής καθαρά χαριστικού μέτρου ή προνομίου μη συνδεομένου προς αξιολογικά κριτήρια είτε με την μορφή της επιβολής αδικαιολόγητης επιβάρυνσης, όσο και την αυθαίρετη εξομοίωση διαφορετικών καταστάσεων ή την ενιαία μεταχείριση προσώπων που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες με βάση όλως τυπικά ή συμπτωματικά ή άσχετα μεταξύ τους κριτήρια (3396/2014 ΣΤΕ)

2) Η νομοθεσία κατά των διακρίσεων προβλέ­πει ότι τα πρόσωπα που βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής με­ταχείρισης στον βαθμό που αυτό απαιτείται προκει­μένου να τους επιτρέπεται η αξιοποίηση συγκεκριμέ­νων ευκαιριών σε ισότιμη βάση με άλλα πρόσωπα. Η προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου προβλέπονται στο νόμο 4443/2016

Συνεπώς απο τα παραπάνω μπορεί να προσφύγουν νομικά άτομα τα οποία θίγονται απο την συγκεκριμένη διάταξη περί ηλικιακού ορίου.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HLEKTROLOGOS την Σάβ Δεκ 19, 2020 11:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
BilD
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από BilD »

Scott1926 έγραψε:
Όχι φίλε δυστυχώς δεν μπορούμε κάποιοι αποφάσισαν της γενιές 91,92,93 να της ξεγραψουν Απο τον χαρτη και δεν μιλάω μόνο για αυτήν την προκήρυξη γενικά το λέω

Έχει ανακοινωθεί κάπου επίσημα;

HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

BilD έγραψε:Έχει ανακοινωθεί κάπου επίσημα;
Ναι φιλε γυρνα πισω στις σελιδες να βρεις εχουν ανεβει ολα τα φεκ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Δεκ 19, 2020 12:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης