Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 887

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Sof1999 έγραψε:Την μία μέρα βγάζουν χολή για τους ΟΒΑ την επόμενη για τους πολύτεκνους... Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια... Μπείτε ΟΒΑ να δοκιμάσετε τις δυνατότητες σας να κριθείτε και να γίνεται ΕΠΟΠ, αν και δεν υπάρχει άλλος δρόμος όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα με τα μόρια. Οι εύκολοι δρόμοι δεν υπάρχουν πλέον

Πως να μπει ο αλλος ΟΒΑ οταν σου βαζουν την 3ετια, εποχες 13-14 και τωρα την 5ετια, να μην εχουν παρελθει και μπουρδες;
Απο ΟΒΑ δεν μπορεις να γινεις ΕΠΟΠ εκτος αν βγει προκηρυξη για ΕΠΟΠ οποτε, ευχαριστω να λεμε που βγαζει μετα απο 10 χρονια Και ΑΝ ξαναβγαλει στο μελλον. Αν δεν βγαλει τοτε ολοι οι ΟΒΑ θα πανε σπιτι τους μετα τα 6 ετη
. Μη λεμε τα ιδια και τα ιδια, φαινεσαι μικρος (αν κρινω απτο 1999 στο ονομα σου) και δεν γνωριζεις καν πως λειτουργουν οι θεσμοι παρα μονο οτι διαβαζεις απτο ιντερνετ.
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

George_trls Θα σου πρότεινα δύο επιλογές. Η ΔΕΑ είδικων δυνάμεων (1000μορια στους εφ) κι ας ζοριστεις λιγάκι αλλά θα ψηθείς ή Αλέξιπτωτα να γουστάρεις σαν εμπειρία, να βγάλεις ένα καλό σχολείο να πάρεις και το χιλιάρικακι. Το ένα είναι επένδυση και το άλλο εμπειρία. Οτιδήποτε άλλο στη θητεία πάντα δεν αξίζει. Στο πρώτο θα αποκτήσεις και μια καλύτερη εικόνα για τον στρατό αλλά και καλύτερη άποψη για τον θεσμό των ΕΠΟΠ
Ζ'ΜΑΚ
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 313

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Η Ελλαδα εχει υπογεννητικοτητα οποτε δινουν καποια προνομια στις οικογενεις με 4 τεκνα το κακο που υπαρχει δεν μπορω να το καταλαβω... Ειναι ενα μετρο για να αυξηθει ο πληθυσμος που κολανε τα εισοδηματα κτλ.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 347

Δημοσίευση από George_Trls »

ΟΒΑ17 έγραψε:George_trls Θα σου πρότεινα δύο επιλογές. Η ΔΕΑ είδικων δυνάμεων (1000μορια στους εφ) κι ας ζοριστεις λιγάκι αλλά θα ψηθείς ή Αλέξιπτωτα να γουστάρεις σαν εμπειρία, να βγάλεις ένα καλό σχολείο να πάρεις και το χιλιάρικακι. Το ένα είναι επένδυση και το άλλο εμπειρία. Οτιδήποτε άλλο στη θητεία πάντα δεν αξίζει. Στο πρώτο θα αποκτήσεις και μια καλύτερη εικόνα για τον στρατό αλλά και καλύτερη άποψη για τον θεσμό των ΕΠΟΠ
Σε ευχαριστώ οβα για το σχόλιο σου και την βοήθεια. Το εκτιμώ. Για αλεξίπτωτα ειμαι καθως εχω κολλητό μου που τελείωσε εκει και τον αδερφό μου πριν 9 χρόνια. Εχω υψοφοβια αλλα θέλω να το παλεψω. Για εφ δυστυχώς δεν μπορώ λόγω υψους (1.68), οπότε γυρναμε στα. Δικά μας. Δεα δεν με ψήνει για πολλούς λόγους που εχω συζητήσει και με λευτέρη σε πριβε και δεν ειναι της παρούσης

nikollaoos
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από nikollaoos »

Ναι πολυ χολη βγαζουμε... Αχ και βγει η προκυρηξη και δεν ισχυουν οι φημες αχ.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

anonymous19970 έγραψε:Η Ελλαδα εχει υπογεννητικοτητα οποτε δινουν καποια προνομια στις οικογενεις με 4 τεκνα το κακο που υπαρχει δεν μπορω να το καταλαβω... Ειναι ενα μετρο για να αυξηθει ο πληθυσμος που κολανε τα εισοδηματα κτλ.
Αρα εσυ αύριο μεθαύριο θα εχεις το σκεπτικό ας κανω πολλα παιδιά γιατί θα έχουν προνόμια πολυτέκνων; Τι λογική ειναι αυτή; Και ξανα λεω μιλαμε για προνόμια προκηρύξεων, οχι τα λοιπά

Da Vinci
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Da Vinci »

Αύξηση ορίων ηλικίας μέχρι τα 31 ετών φοβούνται μαζικές προσφυγές από τις γεννιες 91,92,93.
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 313

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Πολλες οικογενειες με 3 τεκνα θα εχουν σκεφτει σοβαρα να κανουν αλλο ενα για τα προνομια οσο και αν αυτο σου φαινεται περιεργο... Σκεψου οτι στις πανελληνιες στις στρατιωτικες σχολες οι πολυτεκνοι μπαινουν πολυ πιο ευκολα απο τους κανονικους υποψηφιους εκεινοι τι να πουν δηλαδη που διαβαζουν χρονια για να τους παρει τη θεση ενας πολυτεκνος που εχει γραψει λιγοτερο
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Da Vinci έγραψε:Αύξηση ορίων ηλικίας μέχρι τα 31 ετών φοβούνται μαζικές προσφυγές από τις γεννιες 91,92,93.

Αν το κανει μονο για τους ΟΒΑ, τοτε με το δικιο τους θα αντιδρασουν και οι πολιτες αυτων των ηλικιων.
Και ειναι απολυτα φυσιολογικο, διοτι δεν μπορεις να ανεβαζεις το οριο σε εναν θεσμο αλλα στον αλλον να τον αφηνεις στα 28.
Πεταει 92/93 εξω και στους πολιτες αυτη τη στιγμη.

Ειναι πολυ λεπτο το θεμα της ηλικιας.
Da Vinci
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Σε πιθανή προσφυγή στο ΣΤΕ λόγο μη ίσης μεταχείρισης λόγο αύξησης ορίων ηλικίας στους ΟΒΑ ο διαγωνισμός είναι στον αέρα. Δεν τους συμφέρει να μην μπουν τα δικά τους παιδιά για μερικούς που έχουν να δαπανισουν 2000? με μια προσφυγή.
Da Vinci
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Απλά σκέψου την πολιτική καριέρα κάποιου όπου 3 γενιές μαζί με οικογένειες θα σε μαυρίζουν για μια ζωή οπότε είναι στην κάλπη... Εγώ καλέ μου φίλε δεν θα επερνα το Ρίσκο να το κάνω από την στιγμή που υπάρχει ευρωπαϊκό παράδειγμα (μέχρι 32 ε των σε τουλάχιστον 7 μέλη κράτη Ε. Ε) Ρίσκο να με στιγματίσει για μια Ζωή...
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Νταξει στις πανελλήνιες δεν είναι τόσα τραγικά νομίζω από θέμα μοριων αλλά σίγουρα πιο εύκολα παίρνουν μεταγραφή στον τόπο τους αν υπάρχει η ίδια σχολή που έχουν περάσει.Καλώς τους δίνουν επιπλέον μόρια αλλά δεν ξέρω αν έπρεπε να παίρνουν πχ λιγότερα.

Το θέμα είναι όταν κάνεις οικογένεια, να κάνεις τα παιδιά γιατί θες και μπορείς να τα ζήσεις. Εγώ οι 8 στις 10 οικογένειες που ξέρω που μπορεί να έχουν άνω των 3παιδιων, τα έχουν επειδή δεν πρόσεχαν και δεν έχουν να τα ζήσουν. Δηλαδή αύριο μεθαύριο εγώ και οποιοσδήποτε εδώ, ας κάνει παιδιά απλά για τυχόν παραπάνω μόρια; Αν είναι δυνατόν. Ή πχ οι γονείς μας που δεν έκαναν 3-4παιδια ήταν χαζοί γιατί δεν ήθελαν να τους στερούν πράγματα;

Τώρα ας περιμένουμε προκηρυξη μην δεν ισχύουν ούτε επιπλέον μόρια οβα ούτε 31ηλικια και έρθουν όλα τούμπα. Προς το παρόν όλο εικασίες κάνουμε βάση των αρθρων

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Εγω μαζι σου ειμαι, ανεκαθεν τα μηνυματα μου ηταν παντα υπερ των ΟΒΑ.

Απλα λεω πως αν ανεβασουν το οριο ηλικιας εκει, τοτε ειναι αδικο να παραμεινει για τους πολιτες 28. Ή το κανεις για ολους πολιτες / Οβα στα 31 ή το αφηνεις στα 28.

Στην Ευρωπη για τους πολιτες ο στρατος ειναι πολυ πιο πανω το οριο. Δηλαδη αν το παμε Ευρωπαικα τοτε σιγουρα δικαιωνεσαι.
Θα δουμε πως θα παει το πραγμα, ειμαστε στη τελικη ευθεια.

GiannisAvramidis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από GiannisAvramidis »

Χαχα περιμένω να δείτε το ΦΕΚ... Θα δείτε με τα ματάκια σας 28ο ετών όριο ηλικίας!

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Καλα, αν πανε 26 το όριο στις ειδικές δυνάμεις που ακούγεται, οι οβα θα αποκλείονται απο αυτες που ηδη υπηρετούν;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες