ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τίποτα αδερφέ! Να σαί καλά και καλή θητεία να έχεις!Εικόνα Εικόνα
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Υπηρετώ 8 μήνες στην Κύπρο και αυτός ο μήνας θα είναι ο τελευταίος μου.
Είμαι στο 2ο Μ/Κ Τάγμα της ΕΛΔΥΚ (Πεζικό) στον 3ο Λόχο.
Η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο είναι λίγο διαφορετική από αυτή που ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή ο φαντάρος πχ περνάει καλύτερα όταν είναι πρώτη σειρά. Και αυτό το λέω γιατί από άποψη υπηρεσιών σε πάει σχεδόν πάντα 1-1 και σε ορισμένες περιπτώσεις και 1-2. Η εκπαίδευση είναι δεδομένη αφού ο καθένας που θα πάρει ειδικότητα θα πρέπει και να τη μάθει. Το φαγητό είναι σχεδόν ικανοποιητικό και το σχεδόν το λέω διότι εξαρτάται άμεσα από τον μάγειρα για το αν θα φας καλά ή οχι. Δεν έχει επαγγελματίες μάγειρες φανταράκια σαν εμάς είναι. Η αλήθεια είναι ότι δίνουν πολύ βάση σε αυτό. Είναι επίσης πολύ προβλεπόμενα και παρα πολύ αστηρά. Από την άλλη βέβαια όλα είναι θέμα συνήθειας. Πολύ αγγαρεία και πολύ καθαριότητα. Αν έχεις ένδειξη ΥΒ μόλιες τελείωσεις τη βασική εκπαίδευση (μετά από ένα μήνα δηλαδή) παιρνάς και το σχολείο ΛΥΒ για να γίνεις Δνέας. Ο Δνέας παίρνει 100? παραπάνω αλλά μόλις γίνεις μεσαία σειρά θα σου φύγει ο πάτος στις υπηρεσίες που κάνει μόνο ο Δνέας και είναι ΛΥΛ, Αρχιφύλακας Τάγματος, εκπαιδευτής, Δνέας Αλλαγής. Αν εισαι σε γραφείο έχει καβατζωθεί. Ομως μην έχετε την αυταπάτη ότι επειδή θα έχετε τη σαρδέλα δε θα κάνετε υπηρεσίες που κάνει ο απλός φαντάρος. Και σκοπέτα θα κάνετε και περίπολα και στα φυλάκια θα σας στέλνουν. Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι στα μάτια των ανωτέρων. Τώρα μεταξύ των φαντάρων είναι στο χέρι σας μεταξύ παλιού και νέου για το αν θα σας σέβονται ή όχι. Αλλά μέχρι εκεί, μην περιμένετε να σταματήουν οι υπηρεσίες ή να σας πηγαίνει καλύτερα επειδή "παλιώσατε". Όπως επίσης μην περιμένετε να σταματήσετε να πηγαίνετε σε εκπαιδεύσεις, ασκήσεις κλπ.9 μήνες να είστε στο νησί και να θέλετε να 1 μέρα γαι τον επαναπατρισμό σας και στην εκπαίδευση θα πάτε το πρωί, στη γυμναστική το απόγευμα και καμπάνα θα φάτε αν κάνετε μλκία. Για το αν θα καβατζώνεστε και θα λουφάρετε θα έχει να κάνει με το τι σχέση θα αναπτύξετε με το διμοιρήτη σας ή με τον Λοχαγό σας. Στην περίπτωση που δεν τα πάτε καλά με τους ανωτέρους σας σας διαβεβαιώ ότι δεν θα περάσετε καλά. Αυτό δεν ερμηνέυεται με το να γίνεται γλείφτες ή τσιράκια αλλά με το να λέτε ναι Σε ότι σας ζητάνε, να δείχνετε προθημεία και οριμότητα. Μην κάνετε ***** χωρίς λόγο.
Όσο περισότερο καιρο κάθεστε στο νησί και δείχνετε καλή συμπεριφορά θα περάσετε πολύ καλά. Με το καλή συμπεριφορά εννοώ πολύ Απλά να μην σας καμπανιάζουν και να μην έχετε προστριβές με τους παλαιοτέρους.
9 μήνες στην Κύπρο είναι αρκετοί, δεν είναι λίγοι. Μετά απο τρεις μήνες όλα καταντάναι μια ρουτίνα και θα σας την σπάει το γεγονός ότι θα πρέπει να τρέχετε στις εκπαιδεύσεις με τους νέους συνέχεια, να κάνετε αγγαρείες, να πηγαίνετε στις βολές που γίνονται σχεδόν κάθε μήνα, να βαράει ΤΑΕ σχεδόν κάθε μέρα και εκπαιδετικούς συναγερμούς, να ξυπνάς κάθε πρωί για να πας στη φρουρά ενώ έχεις βαρέσει πρν γερμνικό νούμερο. Παίζει σημαντικό ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας και το αν σας άνθρωποι έχει ψυχολογικές αντοχές. Αν δεν τις έχετε δε θα σας συνιστούσα να πάτε στην Κύπρο αλλά σε κάποιο ελληνικό νησί που ναι μεν θα σας φάει η εμπλοκή αλλά θα γλιτώσετε από όλα τα άλλα: Τρέξιμο, τρέξιμο, τρέξιμο.
Έχω τόσα Πολλά μα πω που θα μπορούσα να γράψω το τριπλάσιο. Αν έχει κανείς κάποια απορία θα προσπαθήσω να απαντήσω όποτε βρω ξανά τον χρόνο.

ΥΓ1: Για όσους θέλουν να έρθουν Κύπρο αποφύγετε τον 2ο Τάγμα. Έχει μαυρισει αρκετά με την αλλαγή της Διοίκησης. Το ελάχιστο που ρίχνει ο Δίκας είναι 20 μέρες φυλακή.

ΥΓ2: Ένα Tip για το πώς έχετε τη δυνατότητα αν είστε πεζικό να επιλέξετε σε ποιο τάγμα θα πάτε: Όταν θα είστε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και κατεβείτε από το αεροπλάνο θα σας μαζέψουν όλους μαζί και θα σας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το αν ξέρει κανείς διάφορα τεχνικά επαγγέλματα. Θα σας ρωτήσουν επίσης αν ξέρει κανείς κάποιο μουσικό όργανο και αν ξέρει κανείς να χωρεύει. Όποιος ξέρει μουσικό όργανο θα...
Anonymous

Με στέλνουν ΕΛΔΥΚ με ειδικότητα Τυφεκιοφόρος Πληροφοριών. Ξέρει κανείς τι να περιμένω;
Anonymous

Παιδια, εμενα με στελνουν ΕΛΔΥΚ με ειδικότητα οδηγος οχηματων, ειμαι απο το σωμα των διαβιβασεων, κεντρο εκπαιδευσης καλαματα, την ειδικοτητα οπως μου ειπανε θα την κανω στην κυπρο, γνωριζει κανεις αν ειναι ξεκουραστη ειδικοτητα;

ευχαριστω.
Anonymous

Καλησπερα σε ολους! Την 17-08-2009 περασα την πυλη του ΚΕΕΔ. Την Τεταρτη που μας περασε ηταν να φυγω για Σπαρτη με ειδηκοτητα οδηγος αυτοκινητου! Τελικα δεν πηγα οχι μονο εγω αλλα και αλλοι 8. Την Παρασκευη που βγηκα με αδεια (οι 5 μερες τιμητικη της Κυπρου) με ειχαν στον 3ο Λοχο και μας πηγαν ολους οσοι ημαστε να φυγουμε για Κυπρο στον 1ο Λοχο. Εμενα η ερωτηση μου ειναι η 35ΜΚ τι λεει σαν στρατοπεδο, σαν εκπαιδευση και αν τελικα θα μου δωσουν ειδηκοτητα εκει; Επισης μου ειπαν οτι εχω και ενδειξη για Υπαξιοματικος (δηλαδη δεκανεας; ). Σε αυτη την περιπτωση τα ΛΥΒ που αν περασω ειναι δησκολα και τι διαφορα θα εχω απο τον απλο στρατιωτη;
Anonymous

Γεια σας παιδια Θα ηθελα να σας ρωτισω αν η ΕΛ. ΔΥ. Κ εχει μηχανικο! Συγχωρεστε με αν λεω βλακειες.

Ευχαριστω

Anonymous

307 λελε πυργος! νικος σταματελατος για παντα!

Anonymous

Παιδια τον νοεμβριο κατατασομαι και σκεφτομαι να δηλωσω ελ. Δυ. Κ. Εχω πολλους συγγενεις στην Κυπρο. Εχω δυο ερωτησεις,1) αν υπαρχει περιπτωση να υπηρετησω Λεμεσο και οχι Λευκοσια (ειναι οι συγγενεις μου εκει και θα μπορω να δηλωσω και σπιτι για διανυκτερευση) 2) οταν λετε εχει πολυ τρεξιμο και καθολου υπνο τι εννωειτε; Γιατι 2 χλμ τρεξιμο την ημερα οπως διαβασα πριν δεν ειναι πολλα...

Anonymous

Η 35 μκ ειναι κοματι της ΕΛΔΥΚ γιατι ουσιαστικα αποτελειμια ελληνικη δυναμη στην κυπρο επειδη θεωρειτε μυστικη μοναδα δεν υπαγεται στ ην διοικηση της ΕΛΔΥΚ αλλα σε ξεχωριστη διοικγηση μαζι με την 5 εμα
johnysDNC
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από johnysDNC »

μιχάλη...

αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το άρθρο σχετικά με την ελδυκ μιας κ ήταν αρκετα κατατοπιστικό... Όλα οσα είπες είναι αρκετα βοηθητικά αν κ με τις βαθμίδες κ πως πανε οι κωδικοι δεν έχω ιδέα κ θεωρώ πως πρέπει κάποιος να κάνει τεστ συνέχεια για να τα μάθει... Κ στη σελίδα του στρατου παλι όλα με συντομίες ειναι...

αύτο π ήθελα να σε ρωτήσω ειναι γτ έβαλες τελιτσες (... ) στο τέλος; Αυτοί που ξέρουν κάποιο οργανο η αυτοι π χορευουν θα... Τι θα κάνουν εκείνοι; Ξέρω για την λέσχη για τις πρόβες κ τι γίνεται εν ολίγοις εκει κ κάθε σάββατο στη λέσχη των αξιωματικών. Με ενδιάδέρει όμως το θέμα των χορευτών... Τι γίνεται με την υπόθεση; Επίσης ξέρω οτι το 1ο στρατόπεδο ειναι πολύ καλύτερο απο το 2ο όσο αφορα κτιριακές εγκαταστάσεις, τόσο στα δωμάτια όσο κ σε τουαλέτες κ γυμναστήρια... Μπορείς να επιλέξεις π θα πας; Τους χορευτές κ τους μουσικούς τους πάνε κάπου συγκεκριμένα; Μπορώ με κάποιο τρόπο να επιλέξω το 1ο;

εσένα πως σου φάνηκε γενικα; Τι ειδίκευση είχες; Πόσο χρονών έισαι κ πως σου φάνηκαν γενικα τα πράγματα; Τι κυνηγάς περισσότερο στο στρατό; Παίζουν ρόλο πτυχία μεταπτυχιακα κ επαγγελματικες εμπειρίες; Ποια θεωρείς καλύτερη ειδίκευση;

πολλα τα ; ... Ενιγουει...8ενκς... Για τις πληροφορίες :)

κ καλος πολίτης...

cavalier
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από cavalier »

Γεια σας, παρουσιάζομαι τη δευτέρα 9/11 στη Θήβα κ σκεφτομαι κ εγω για κύπρο κ έχω κάποιες απορίες
Είναι αλήθεια ότι μπορώ να διαλέξω σε ποιό στρατόπεδο στην κύπρο θα πάω; Γιατί σκεφτόμαστε με ένα φιλαράκι να πάμε μαζί.
Ισχύει και τώρα που εγινε 9μηνο ο επαναπατρισμός; Δηλαδή θα γυρίσω τον τελευταίο μήνα στον τόπο διαμονής μου;
takis2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από takis2 »

cavalier έγραψε:Γεια σας, παρουσιάζομαι τη δευτέρα 9/11 στη Θήβα κ σκεφτομαι κ εγω για κύπρο κ έχω κάποιες απορίες
Είναι αλήθεια ότι μπορώ να διαλέξω σε ποιό στρατόπεδο στην κύπρο θα πάω; Γιατί σκεφτόμαστε με ένα φιλαράκι να πάμε μαζί.
Ισχύει και τώρα που εγινε 9μηνο ο επαναπατρισμός; Δηλαδή θα γυρίσω τον τελευταίο μήνα στον τόπο διαμονής μου;

στην κυπρο δεν εχει πυροβολικαριους, τουλαχιστο απο τη δικη μου θητεια. Απο εκει δε παιρνεις μορια σαν απλος φανταρος πεζικου η μαυρου που εχει παρα μονο απο πρασινοσκουφη. Δε διαλεγεις στρατοπεδο και Το 9 μηνο Ισχυει για κυπρο γιατι και εγω εκανα 9 μηνο κα με πηγανς εκει για 5,5 μηνες.
Anonymous

cavalier έγραψε:Γεια σας, παρουσιάζομαι τη δευτέρα 9/11 στη Θήβα κ σκεφτομαι κ εγω για κύπρο κ έχω κάποιες απορίες

αν κρινω απο ενα φιλο που ειναι τωρα ελδυκ, ναι επιστρεφειςΕικόνα
Anonymous

Μιχάλης έγραψε:
ΥΓ2: Ένα Tip για το πώς έχετε τη δυνατότητα αν είστε πεζικό να επιλέξετε σε ποιο τάγμα θα πάτε: Όταν θα είστε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και κατεβείτε από το αεροπλάνο θα σας μαζέψουν όλους μαζί και θα σας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το αν ξέρει κανείς διάφορα τεχνικά επαγγέλματα. Θα σας ρωτήσουν επίσης αν ξέρει κανείς κάποιο μουσικό όργανο και αν ξέρει κανείς να χωρεύει. Όποιος ξέρει μουσικό όργανο θα...
εγώ έχω πτυχίο κιθάρας... Τι εννοείς με την τελευταία πρόταση που έκοψες;

Anonymous

Μαγκες, με καλεσανε ΕΛΔΥΚ.
Διαβιβαστης ειμαι, και μολις εφυγα απο το κεντρο της Καλαματας.
Νταξ, και εκει ειχε λιγο πηξιμο αλλα παλεβοτανε.

Τωρα ειμαι σε αδεια απο εχθες, που μας μαζεψανε Αυλωνα, και θα καθομαι μεχρι τις 9 (!) γιατι πεταω στις 10. Με πολιτικο αεροπλανο παρακαλω!

Η ειδικοτητα μου ειναι Χ. Α. Μ.
Δωστε παρακαλω πληροφοριες για την εκπαιδευση εκει / τροπο διαβιωσης / εγκαταστασεις.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης