ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Velerefontis »

Ο αδερφος μου ειναι τριτοετης στην ευελπιδων. Μεσα σε αυτα τα τρια χρονια εχει γινει αλλος ανθρωπος. Απο παιδακι, εγινε ενας σοβαρος αντρας, πειθαρχημενος και σοβαρος. Θυμαμαι ειδικα τις πρωτες μερες που ειχε μπει και μιλαγαμε στο τλεφωνο δεν τον αναγνωριζα, αλλος ανθρωπος
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από billaras »

Μπορει κανεις να μου πει μερικα πραγματα για την διαμονη στα Οπλα;
πχ με ποσους αλλους μενεις τι ωρα ειναι το εγερτηριο Ποσες ωρες ειναι τα ακαδημα'ι΄κα ποσες τα αθληματα και τετοια
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Οι θαλαμοι ειναι τεσσαρων ατομων. Ενας απο καθε ετος. Το εγερτηριο ειναι στις 06.15 το χειμωνα και 06.30 το καλοκαιρι. Για περισσοτερες πληροφοριες ο φιλος kallitexnis μπορει να σε βοηθησει ή να μπεις στο www.sse.gr
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Θελω 2 πραγματα να μου πειτε αν γινεται

1 το προγραμμα της ΣΣΕ (εγερτηρια ασκησεις και τα λοιπα)
2 Αν διαβασεις καθημερινα τα μαθηματα της σχολης γινεται να κοπεις; Και αν κοπεις σε μαθημα παιρνεις ποδι;
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Το εγερτηριο ποικιλει αναλογα τηνν εποχη. Αν θυμαμαι καλα 6.15 το καλοκαιρι και 6.00 το χειμωνα. Το προγραμμα που ακολυθειται περιεχει μαθηματα στρατιωτικου και ακαδημαικου περιεχομενου. Αν διαβαζεις και διαβαζεις σωστα, τοτε δυσκολα κοβεσαι. Αν αποτυχεις σε ενα μαθημα, τοτε το ςξαναδινεις εντος χρονικου περιθωριου μιας εβδομαδας και αν αποτυχεις ξανα τοτε τιμωρεισαι με καποιες στερησεις εξοδου και μειωνεται η καλοκαιρινη σου αδεια. Τωρα εαν αποτυχεις ξανα στις επαναληπτικες εξετασεις τοτε χανεις ενα ετος απο τη σχολη
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Velerefontis έγραψε:Το εγερτηριο ποικιλει αναλογα τηνν εποχη. Αν θυμαμαι καλα 6.15 το καλοκαιρι και 6.00 το χειμωνα. Το προγραμμα που ακολυθειται περιεχει μαθηματα στρατιωτικου και ακαδημαικου περιεχομενου. Αν διαβαζεις και διαβαζεις σωστα, τοτε δυσκολα κοβεσαι. Αν αποτυχεις σε ενα μαθημα, τοτε το ςξαναδινεις εντος χρονικου περιθωριου μιας εβδομαδας και αν αποτυχεις ξανα τοτε τιμωρεισαι με καποιες στερησεις εξοδου και μειωνεται η καλοκαιρινη σου αδεια. Τωρα εαν αποτυχεις ξανα στις επαναληπτικες εξετασεις τοτε χανεις ενα ετος απο τη σχολη

α! Δηλαδη με τακτικο διαβασμα δεν φοβασαι τιποτα;
χωρις να ειμαι αγενης εγω ζητησα κατι πιο αναλυτικο (πχ 6 εγερτηριο 6.15 ετοιμασια θαλαμου 6.30 επιθεωρηση... )

και ναι οντος εχουν μαθηματικα και φυσικες και χημειες
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δεν εχω το εβδομαδιαιο προγραμμα της σχολης φιλε μου, λυπαμαι
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ευχαριστώ. Για το ξαδερφάκι μου ήταν η ερώτηση. Δίνει και εκείνος εφέτος. Από Κρήτη βέβαια.
peny
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από peny »

Γνωριζει κανεις τι κατασταση επικρατει γενικα με τις γυναικες στην ευελπιδων;
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από kallitexnis »

peny έγραψε:Γνωριζει κανεις τι κατασταση επικρατει γενικα με τις γυναικες στην ευελπιδων;
Κανονικά. Σου φέρονται ως δόκιμο και όχι ως γυναίκα αλλά σίγουρα θα έχεις κάποιον 4ετή να σου κολλάει και μπορεί να κάνεις και σχέση... Αν και δεν στο προτείνω...
peny
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από peny »

Γιατι να σου κολλαει καποιος 4ετης; Και οταν λες σου φερονται ως δοκιμο τι εννοεις ακριβως; Καψονια δεν υπαρχουν;
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

peny έγραψε:Γιατι να σου κολλαει καποιος 4ετης; Και οταν λες σου φερονται ως δοκιμο τι εννοεις ακριβως; Καψονια δεν υπαρχουν;
Γιατί η IVη τάξη στα ΑΣΕΙ και η ΙΙα τάξη στις ΑΣΣΥ είναι διοικούσα δηλαδή κάνουν κουμάντο. Μέσα σε 300 άτομα σίγουρα θα υπάρχει ένας που το παίζει ωραίος και επειδή μπορεί κάνει ότι θέλει στους άσσους. Το θέμα είναι να έχεις καλή διπλανή (4ετή). Σου φέρονται ως δόκιμο. Δεν ξεχωρίζουν φύλο. Είσαι Δόκιμος και όχι Αγόρι ή κορίτσι. Καψώνια (νίλες) υπάρχουν αλλά εξαρτάται απ'τον διπλανό που θα έχεις και την συμπεριφορά σου στη σχολή.
peny
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από peny »

Γιατι αν εχω καλη διπλανη τι θα μπορει να κανει; Επισης εχω ακουσει οτι οι γυναικες δεν εχουν καμια σχεση με τους αντρες εκει μεσα. Εννοω οτι τους εχουν σε διαφορετικα μερη και δεν τους επιτρεπουν τα πολλα πολλα με το αλλο φυλλο.
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

peny έγραψε:Γιατι αν εχω καλη διπλανη τι θα μπορει να κανει; Επισης εχω ακουσει οτι οι γυναικες δεν εχουν καμια σχεση με τους αντρες εκει μεσα. Εννοω οτι τους εχουν σε διαφορετικα μερη και δεν τους επιτρεπουν τα πολλα πολλα με το αλλο φυλλο.
Αν έχεις καλή διπλανή δεν θα σε τρέχει και δεν θα σε πεθαίνει στις νίλες. Αντιθέτως θα σε προστατεύει και θα περάσεις ήρεμα την πρώτη τάξη. Όσο για τους άντρες όντως είναι σε διαφορετικούς κοιτώνες απ'τις γυναίκες αλλά η εκπαίδευση, η αναφορά και ότι άλλο κάνει η Ιη τάξη είναι κοινό. Επειδή έχω ακούσει και πολλά (από Ευέλπιδες) γνωρίζω 2-3 πράγματα παραπάνω...
peny
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από peny »

Οκ ευχαριστω καλλιτεχνη.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης