Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εγω αγορινα δεν ειμαι γραμμενος σε καποιο συλλογο.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Φιλε αυτο που μπορω να σε διαβεβαιωσω ειναι οτι "καποτε" ενω στο Μ. Πευκο για παραδειγμα η εκπαιδευση και το τρεξιμο δεν ηταν τιποτα το τρομερο, ταυτοχρονα στην ΣΧ. ΑΛ υπηρχε στο καθημερινο προγραμμα και προ του προγευματος (μετα το προγευμα αρχιζε η καθεαυτου εκπαιδευση του Αλεξ/τη που αρκετες φορες ηταν ακομα πιο επιπονη) τρεχιμο ανα διμοιριες των 10 μιλιων!

Αυτο καθε μερα ενελειπως οσο και αν ακουγεται απιστευτο η υπερβολικο.

Ναι 10 μιλια η αν θες 16 χιλιομετρα και αυτο μπορει να το διαβεβαιωσει οποιοσδηποτε εζησε εκεινη την εποχη.

Τωρα για οσο αφορα την ΜΥΚ, ναι το πρωινο τρεξιμο εφτανε στα ιδια επιπεδα και καποιες φορες το ξεπερνουσε.

Οσοι ειναι αυτην την περιοδο στην ΣΧ. ΑΛ η στην Μοιρα μπορουν να το επιβεβαιωσουν κανοντας μια ερωτηση στον τωρα Διοικητη της ΣΧ. ΑΛ (και ανθυπολοχαγο τοτε) που ηταν απο αυτους που ξεχνουσαν να σταματησουν.Εικόνα

ΠαρεπιπτοντωςΕικόνα. Ασχετο μεν με το αντικειμενο της κουβεντας αλλα νομιζω ενδιαφερονΕικόναΕικόνα.

Εχετε δει σκυλο να κανει αλμα με αλεξιπτωτο;

Ε ναι... Τοτε γινοταν ΚΑΙ αυτοΕικόνα

Φίλε jrellas αν και η ΣΧΑΛ πιστεύω οτι ακόμα ισως να διατηρείται σε καλα επίπεδα εκπεδευσης για ένα έφεδρο στρατιώτη, τότε τα επίπεδα ηταν παρα πολυ υψηλα γι αυτο και ήταν τοσο μάχιμοι...
Μακάρι να ήταν και τωρα τόσο δύσκολα για να μην πήγαινε ο καθενας να γίνει τόσο καταδρομέας οσο και αλεξιπτωτιστής... Εικόνα
Δεν θα θεωρούσα κανεναν απο τις σειρές μου ουτε τις αμεσα προηγούμενες ουτε τις επόμενες μάχιμες... Ουτε στο χαραχτήρα ουτε στις αθλητικές ικανότητες μπορουμε να φτασουμε ποτε τους καταδρομείς που φορούσαν ''τότε'' το μπερέ...
Εγω προσωπικά ανατρίχιασα και με αυτο με τον ανθυπολοχαγό και με αυτο με το σκύλο...
Τίμη μας να περιγράφεις τις εμπειρίες σου οταν η ΣΧΑΛ ήταν για λίγους...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
PAR!S
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από PAR!S »

Γεια σας

μια απορία ξέρει κανείς
πόσα κιλά ζυγίζει η τσάντα
με το αλεξίπτωτο και τους
ιμάντες (δηλ. Όλος ο εξοπλισμός);
Ευχαριστω!
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ξερει καποιος ποσα λεφτα ειναι η καθε πτωση; Ευχαριστω
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Jrhellas »

γιωργος έγραψε:Ξερει καποιος ποσα λεφτα ειναι η καθε πτωση; Ευχαριστω
Με ολη μου την συμπαθεια και τον σεβασμο πριν κανετε μια ερωτηση καντε τον κοπο να διαβασετε τα οσα εχουν ηδη γραφτει εδω μεσα.

Αν το κανετε θα βρειτε τις απαντησεις σε πραγματα χιλιοειπωμενα...

Να σεβαστουμε τις αποριες σας αλλα σεβαστειτε και εσεις Οσουν εχουν ηδη γραψει εδω διαβαζοντας τα γραφομενα τους!

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ρωτατε πραγματα που εχουν απαντηθει απειρες φορες και υπαρχουν σε προηγουμενες σελίδες.
Και για καποιον που ρωταει για τα λεφτα να του πω οτι κατι ατομα σαν αυτον εχουμε στη ΜΑΛ που ερχονται για τα λεφτα οι γιωταδες και γ@@@νε ολο το ΣΒΕΑ και χωνουν αλλους για υπηρεσιες μετα στη ΜΑΛ μετα τηλεφωνακια που περνουν...
Ρε μονο αν το γουσταρετε ελατε.
Ουτε για τα λεφτα ουτε για το μερος ουτε τπτ...
Δε θελουμε τετοιους στα αλεξίπτωτα...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΒΡΑΧΟΣ και γιωργος καταρχην δεν το εχετε παρει απο την σωστη αποψη το ολο θεμα.

Και εξηγουμαι.

Ποιος σας ειπε οτι η ΣΧΑΛ περιμενει να πληρωσει εσας ή τον καθε γιωτα που νομιζει οτι θα κανει λειτουργημα μονο και μονο για να πληρωθει;

Κατα δευτερον μηπως εχετε την εντυπωση οτι τα αλεξιπτωτα ειναι παιδικη χαρα η μπουζουκια;

Τι παει να πει 'ποσα θα παιρνω; '

Δεν θα παρεις ΜΙΑ!

ΜΟΝΟ ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ το θελετε με την ψυχη σας και ειστε διατεθειμενοι να προσφερετε στο στρατευμα σκεφτειτε μπας και πατε στα αλεξιπτωτα ειδεαλλως καμμια αεροπορια και μια χαρα θα ειστε.

Φιλικα παντα!

Υ. Σ Οι συναδελφοι πιο πανω εχουν απολυτο δικιο. Αυτες οι αποριες εχουν ΧΙΛΙΟΑΠΑΝΤΗΘΕΙ δεν θα παθετε τιποτα εαν ριξετε μια ματια σε παλαιοτερες δημοσιευσεις.

20 σελιδες ειναι αυτες!

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Ρε δεν εχουν καταλάβει οτι εκεί ψηλά δεν θα ειναι ουτε το βύσμα τους, ουτε το ταμείο να τους δώσει την συντηρήση ούτε το σπίτι τους απόστασης 10 λεπτων...
Θα είναι αυτοι το C και ο αρχηγός...
Και θα πρέπει να δώσουν πολυ ιδρώτα για να ανέβουν εκει πάνω και για να βάλουν τη πουλάδα στο στήθος που καποιοι πιο παλια την έπαιρναν με αίμα.
Οπως και τον πράσινο μπερε.
Αλλα ειμαστε παιδική χαρά τωρα γι αυτο ειναι ολοι οι ακατάλληλοι στα αλεξίπτωτα και τις ειδικές δυνάμεις γενικά...
Δεν πανε για την κάβλα τους ουτε γι αυτους.
Πανε για να φορανε μπλουζάκια ΣΧΑΛ και ειδικές δυνάμεις και να λενε στις γκόμενες οτι πεφτουν απο ψηλά...
Δυστυχως ναι, αυτοι πεφτουν απο ψηλα και οι μαγκες ειναι στο πεζικο...
Μην ερθετε ρε αλεξιπτωτα αν ειστε ετσι. Θα φυλαω εγω τις σκοπιές σας δε με νοιαζει.
Αρκει να βλεπω στη ΜΑΛ 10 άτομα αλλα να ειναι ΓΑΜΑΤΟΙ...
Κανεις απο εμας που ειμαστε μεσα δεν αξίζει και τιποτα Δεν ειναι οπως ηταν πιο παλια...
Ειμαστε καλομαθημένοι.
Συγγνωμη που τα χώνω αλλα εχω δει πως ειναι να εισαι εξω και εχω πως ειναι να είσαι μέσα στο χωρό...
Δεν ειμαι τιποτα αλλο παρα ενας φαντάρος που βλέπει τις τιμημένες ελληνικες ειδικες δυναμεις να καταρρέουν...
Λυπάμαι...
και ειμαι μόνο 18...

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια στην παρεα σας! πολυ καλη η δουλεια σας! συνεχιστε ετσι! θα ηθελα μερικες πληροφοριες.1) απο ποσο υψος πεφτουν οι αλεξιπτωτιστεσ; 2) οταν πεφτεις εχεις και το οπλο μαζι; 3) ποσα κιλα ειναι ητσαντα με το αλεξιπτωτο; Ποσες πτωσεις κανει ενας φανταρος σε μια 9μηνη θητεια; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Jrhellas »

Φιλε καλησπερα! Θα προσπαθησω να σου απαντησω σε αυτα που τουλαχιστον θυμαμαιΕικόνα :

1. Το απλα συνηθως (και φυσικα ολα τα εκπαιδευτικα) απο 1200 ποδια.

Τα λεγομενα μαχημα αλματα σε ασκησεις τυπου βελος απο πολυ χαμηλωτερα εως και τα μισα ενω σε πραγματικες συνθηκες οσο πιο χαμηλα επιτρεπει η διελευση των αεροσκαφων.

Στα Φοκλαντς για παραδειγμα εγιναν ριψεις πολυ κατω απο τα 300 ποδια.

2. Εχεις το οπλο μαζι σε ασκησεις και φυσικα σε πραγματικες συνθηκες αλλα οχι στα εκπαιδευτικα.

3. Δεν θυμαμαι. Εικόνα

4. Τα της σχολης ωστε να παρει την "πουλαδα" και μετα εξαρταται απο την ειδικοτητα και αλλους παραγοντες (συγνωμη αλλα περασαν χρονια απο την εποχη μου και προφανως εχουν αλλαξει ΠΟΛΛΑ... Δεν νομιζω ομως πανω απο 2-4)

Ελπιζω να βοηθησα οσο τουλαχιστον μπορουσαΕικόνα

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

GS έγραψε:Γεια στην παρεα σας! Πολυ καλη η δουλεια σας! Συνεχιστε ετσι! Θα ηθελα μερικες πληροφοριες.1) απο ποσο υψος πεφτουν οι αλεξιπτωτιστεσ; 2) οταν πεφτεις εχεις και το οπλο μαζι; 3) ποσα κιλα ειναι ητσαντα με το αλεξιπτωτο; Ποσες πτωσεις κανει ενας φανταρος σε μια 9μηνη θητεια; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Νομίζω οτι σου απάντησε ο jrhellas ίσως ο πιο εμπειρος εδω μέσα στα αλεξίπτωτα.
Απλα θα σου τα πω πιο φρέσκα με ολο το σεβασμό προς τον JR...
1) Aκριβώς 1250 πόδια ειναι το ύψος...
2) Στα αλματα της ΣΧΑΛ επειδή ειναι εκπεδευτικά δεν εχεις φόρτο εκτος ενος αλματος που εχεις bergin... Στη μοίρα κάνεις κανονικά με φόρτο...
3) Μου διαφέυγει αλλα θα το ψάξω...
4) Κανονίκα 9μηνό στα αλεξίπτωτα δεν υπάρχει... Σε κόβουν αν είσαι 9 μηνο... Αλλα τωρα με τα βύσματα υπάρχουν αρκετόι...
Αλλα αυτο που ρωτάς ειναι αναλόγως τη σειρά τις ασκήσεις που την πιάνει κλπ...
Πχ μια σειρά αν κανει 12-13 αλματα (που εκει παίζει τωρα ο αριθμός) αυτος που ειναι 9 μηνο θα κανει 2-3 λιγότερα απ τους αλλους δηλαδη 9-10 καπου εκει.
Αλλα επειδη το ανέφερες να πω κατι... Ξερω παιδι που απολύεται σε 70 μέρες εχει παρει απόσπαση στη ΣΧΑΛ και εχει μονο 5 αλματα, αυτα της ΣΧΑΛ δηλαδή... Οποτε ποτε δεν ξέρεις.Εικόνα
Το σίγουρο ειναι οτι στη 2α ΜΑΛ ο 1ος Λοχος κανει τα πιο πολλα γιατί ειναι ΛΑΕ (Λοχος Αμεσης Επέμβασης) ...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Απορίες προς στους γνώστες

1) Το βάρος ενός μπέργκιν πόσο κυμαίνεται; Είναι στάνταρ 25 κιλά ή παραπάνω; Είναι ίδια η διαμόρφωση με τους υπόλοιπους καταδρομείς (πυρομαχικά, όλμοι κλπ) ;

2) Στα νυχτερινά άλματα γίνεται χρήση NVG (Night Vision Goggle) ; Ή μόνο το ΕΤΑ τα χρησιμοποιεί;

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Εικόνα
Nassos έγραψε:Απορίες προς στους γνώστες

1) Το βάρος ενός μπέργκιν πόσο κυμαίνεται; Είναι στάνταρ 25 κιλά ή παραπάνω; Είναι ίδια η διαμόρφωση με τους υπόλοιπους καταδρομείς (πυρομαχικά, όλμοι κλπ) ;

2) Στα νυχτερινά άλματα γίνεται χρήση NVG (Night Vision Goggle) ; Ή μόνο το ΕΤΑ τα χρησιμοποιεί;

Φίλε Νάσσο το προβλεπόμενο βάρος ειναι 25 κιλά.

Δηλαδή εισαι υποχρεωμένος να ειναι 25+. Αν θες να το έχεις 35 εχε το 35 αλλα λιγοτερο απο 25 όχι... Αυτα λεει ο ΕΣ!

Το δευτερο σκέλος της πρωτης ερώτησης δε το καταλαβα αν θες εξηγησε μου τι εννοεις...

2) Οχι δεν χρησιμοποιείται >NVG Στους έφεδρους αλεξιπτωτιστές.

Το χρησιμοποιούν μόνο τα μόνιμα στελέχη και το ΕΤΑ κυρίως...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όσον αφορά για τη διαμόρφωση, έχετε τον ίδιο αριθμό πυρομαχικών-όλμων-μερίδων διατροφής με τους υπόλοιπους Καταδρομείς ή παίρνεται παραπάνω; Και λογικά έχετε το ίδιο μπέργκιν όπως εδώ (η φωτογραφία είναι με στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας)

Εικόνα

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Nassos έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όσον αφορά για τη διαμόρφωση, έχετε τον ίδιο αριθμό πυρομαχικών-όλμων-μερίδων διατροφής με τους υπόλοιπους Καταδρομείς ή παίρνεται παραπάνω; Και λογικά έχετε το ίδιο μπέργκιν όπως εδώ (η φωτογραφία είναι με στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας)

Εικόνα

\

Φιλε Νάσσο ειναι πανω κάτω τα ίδια σε ολες τις Μοίρες Καταδρομών...
Το μόνο παραπάνω ειναι οτι εχουμε Μ4 ενω οι ορεινοι και αμφίβιοι δε το εχουν.
Μικρη διαφορά.
Τα υπολοιπα ειναι πανω κάτω τα ιδια!
Το bergin μου έχει η φωτογραφία ειναι ακριβως το ιδιο με το δικό μας.
Εξαλλου ενας τύπος υπάρχει για τον ΕΣ απ οτι ξέρω.Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης