Μετεκπαίδευση στρατιωτικών

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Θελω να περασω σσας στρατολογικο η ψυχολογικο. Αν περασω και τελειωσω (λεμε τωρα) τη σχολη απο εκει και περα εχω δυνατοτητα να μεταπηδησω σε αλλη στρατιωτικη σχολη και πως; Και τι αλλες δυνατοτητες μετεκπαιδευσης εχω εφοσον βγω, αν μπω, απο τη σχολη
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

BabisOsougias έγραψε:Θελω να περασω σσας στρατολογικο η ψυχολογικο. Αν περασω και τελειωσω (λεμε τωρα) τη σχολη απο εκει και περα εχω δυνατοτητα να μεταπηδησω σε αλλη στρατιωτικη σχολη και πως; Και τι αλλες δυνατοτητες μετεκπαιδευσης εχω εφοσον βγω, αν μπω, απο τη σχολη

Δεν καταλαβαινω γιατι θες να το κανεις αυτο. Απο ΣΜΥ να πας ΣΣΕ μπορεις κ το κανει καποιος για πιο ανωτερα. Θα μπορουσες να κατσεις 8 χρονια εσωκλειστος; Οχι δεν μπορεις, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι μεταπτυχιακο
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Γιατι θελω να το κανω. Μου αρεσει περισσοτερο η δραση. Τελοσπαντων τι μεταπτυχιακα μπορω να εχω απο εκει και περα;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

BabisOsougias έγραψε:Γιατι θελω να το κανω. Μου αρεσει περισσοτερο η δραση. Τελοσπαντων τι μεταπτυχιακα μπορω να εχω απο εκει και περα;

Αναλογα τι θα τελειωσεις αλλα κ σε πιο σωμα θα εισαι δηλ. Αεροπορια, ναυτικο. Ξηρα. Στην αεροπορια εχεις μεγαλυτερες προοπτικες για μεταπτυχιακο ακομη κ στο εξωτερικο. Τωρα αν θα πας στο στρατολογικο πιστεψεμε μεταπτυχιακο δεν θα κανεις Εκτος αν το θες τοσο πολυ κ το κυνηγησεις κ αυτο στο λεω γιατι οι μεταθεσεις σου θα ειναι σε ολη την ελλαδα κ εκει που δν υπαρχουν πανεπιστημια για να παρακολουθησεις καποιο μεταπτυχιακο προγραμμα ενω αντιθετα στο τμημα ψυχολογιας αν κ καινουργιο το τμημα κ δεν ξερουμε ακριβως τις μεταθεσεις οι περισσοτεροι προβλεπονται μαλλον να πανε στο 414 ΣΝΕΝ πεντελη,401 κ. Α Δηλ στα στρατιωτικα νοσοκομεια της χωρας κ εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να κατσεις Για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα σε μεγαλη πολη. Το Μεταπτυχιακο να ξερεις στον στρατο δεν σου δινει κανενα extra απλα το κανεις για σ'ενα.
Αγγελική
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Αγγελική »

Στο ψυχολογικό πάντως που μας μιλούσαν οι τμηματάρχες και μάλιστα στο ψυχολογικό του ναυτικού, ήδη κάνουν κινήσεις οι ανώτεροι για να μας δεχτούν ως μεταπτυχιακούς φοιτητές σε εξωτερικό και κυρίως Αμερική, το ναυτικό προωθεί πολύ τις σπουδές. Και εννοείται δίχως εξετάσεις, με άδεια με αποδοχές, πληρωμένα τα πάντα και διπλός μισθός μιας και βρίσκεσαι εξωτερικό. Αυτά στο ψυχολογικό και πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα σώματα θα ακολουθήσουν. Τώρα από κει πέρα εγώ έχω τη δυνατότητα και γνώσεις να μιλήσω μόνο για το ψυχολογικό.
Για στρατολογικό ξέρω ότι εάν καταφέρεις να γίνεις δεκτός, αφότου κινήσεις δικές σου διαδικασίες, σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, και πάλι δικαιούσαι άδεια με αποδοχές 2ετή, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σου το πληρώσουν ολόκληρο, τμήμα του ή και καθόλου. Αυτά εσύ θα τα μάθεις στην πορεία. Πάντως κανείς από τη ΣΣΑΣ δεν πάει σε άλλη στρατιωτική σχολή, όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί είναι τέτοια η ακαδημαϊκή του επιμόρφωση που το κάτι παραπάνω πλέον μόνο εκτός στρατού μπορει να το βρει.
r

Δημοσίευση από r »

Απο το στρατολογικο μπορεις να κανεις οτι μεταπτυχιακο θελεις, γιατι το πτυχιο που παιρνεις ειναι πτυχιο νομικης, στα υγειονομικα σωματα ιατρικη κτλ παλι μπορεις να κανεις μαστερ και διδακτορικο αλλα πολλες ειδικοτητες που ζηταει η αεροπορια πχ δεν υπαρχουν στην Ελλαδα, πχ αεροπορικη ιατρικη η καταδυτικη ιατρικη οποτε πας εξω 4 χρονια, απο τη ΣΣΑΣ πολυ ευκολα μπορεις να παρεις μεταπτυχιακο απο ολα τα τμηματα γιατι η εκπαιδευση γινεται σε πανεπιστημιο και παιρνεις πτυχιο πανεπιστημιου, η ΣΣΑΣ απλα σου δινει απλα πιστοποιητικο οτι φοιτησες

r

Δημοσίευση από r »

Το μεταπτυχιακο δινει προσοντα, η ηγεσια του στρατου αν δειτε βιογραφικα, εχουν η πτυχια νομικης ΝΟΠΕ η πολυτεχνειου η οικονομικων η μεταπτυχιακα η προερχονται απο καταδρομες, ειναι χρησιμα προσοντα αυτα, απο κει και περα τα μαστερ χρειαζονται πιο πολυ σε συγκεκριμενες ειδικοτητες.

billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από billaras »

Επειδη αν καποιος θελει να βρει μετεκπαιδευσεις (2α πτυχια) πρεπει να ψαχνει σε 10 θεματα αποφασισα να κανουμε εδω ενα πινακα και να συμπληρωνει ο καθενας τι ξερει
που πας περιπου ποσες θεσεις το χρονο κτλ

σι ικαρων μηχανικων -αεροναυπηγων και μηχανολογων εμπ
σι ικαρων ιπταμενων - (δξ/δα)

σσε
πεζικο - (δξ/δα)
τεθωρακισμενα - (δξ/δα)
πυροβολικο - (δξ/δα)
διαβιβασεισ- ηλεκτρολογων μηχανολογων/μηχανικων η/υ εμπ
μηχανικο -μηχανολογων μηχανικων εμπ
τεχνικο- πολιτικων μηχανικων εμπ
εφοδιασμου οικονομικο πανεπιστημιο
υλικου πολεμου- χημικων μηχανικων εμπ

σνδ
μαχιμοι - (δξ/δα)
μηχανικοι - ναυπηγικης και μηχανολογων μηχανικων εμπ

- (δξ/δα) =δεν ξερω δεν απαντω
ισως οταν το συμπληρωσουμε καποιος mod να το κολλησει για να μην ψαχνει ο καθενας σε 15 θεματα να βρει τι ειναι που

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 7
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Απο ικαρων μηχανικοι υπαρχουν 3 επιλογες, οι μηχανικοι αεροσκαφων μπορουν να μπουν κατοπιν εξετασεων σε 3 μαθηματα σε οποιαδηποτε σχολη μηχανολογων μηχανικων θελουν στην Ελλαδα στο 6ο εξαμηνο σπουδων, το ιδιο ισχυει για τους μηχανικους τηλεπικοινωνιων που μπορουν να μπουν στο 6ο εξαμηνο ηλεκτρολογων η ηλεκτρονικων μηχανικων και Η/Υ, τελος για τους μηχανικους αεροπορικων εγκαταστασεων παλι μπορουν να μπουν 6ο εξαμηνο σε οποιο τμημα πολιτικων μηχανικων θελουν, συνηθως αυτη η κατηγορια αξιωματικων ειναι ανθρωποι πολυ υψηλου επιπεδου και διαλεγουν και αλλες σχολες πχ οικονομικα, φυσικη, μαθηματικο, τελος να πω οτι υπαρχει και η επιλογη μεταπτυχιακων σπουδων στην Ελλαδα γιατι στο εξωτερικο που πηγαινανε μαλλον θα σταματησει λογω κρισης
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Εν συνεχεια οι Ικαροι μπορουν να πανε οπου θελουν συνηθως πανε νομικη, πολιτικες επιστημες, ιστορια η αεροναυπηγικη στο εξωτερικο, το ιδιο και οι ελεγκτες αεραμυνας. Απο ΣΣΕ οπλα συνηθως πανε στη νομικη, στην ΑΣΟΕΕ η πολιτικες επιστημες, απο διαβιβασεις παει 1 μονο καθε χρονο πολυτεχνειο και οι υπολοιποι πανε εξωτερικο για σπουδες μετα τη ΣΤΗΑΔ αν εχουν τα προσοντα. Απο μηχανικο μετα τη ΣΤΕΑΜΧ μπαινουν 7ο εξαμηνο πολιτικοι μηχανικοι (και οχι μηχανολογοι οπως γραφτηκε).

Στα σωματα σχεδον ολοι απο το τεχνικο πανε για ηλεκτρολογοι η μηχανολογοι μηχανικοι στο μετσοβειο πολυτεχνειο στο 6ο εξαμηνο μετα απο αποφοιτηση της ΣΤΕΑΤΧ και με 2 χρονια αδεια, στο υλικου πολεμου + εφοδιασμου μεταφορων πανε χημικοι μηχανικοι η οικονομολογοι.

Απο ΣΝΔ μαχιμοι πανε συνηθως Αγγλια η Αμερικη για ηλεκτρολογοι, μηχανολογοι, ναυπηγοι, ωκεανογραφοι, μηχανικοι ηχου, μηχ. Υπολογιστων, οι μαχιμοι καμια φορα πανε και νομικη η πολιτικες επιστημες η ΑΣΟΕΕ εδω στην Ελλαδα

Τελος απο ολες τις ΑΣΕΙ μπορουν να γινουν μεταπτυχιακες σπουδες σε ολα τα γνωστα πανεπιστημια της Αθηνας και επαρχιας Ειδικα αν ο αποφοιτος εχει καλο βαθμο πτυχιου, επισης για πολλους που υπηρετουν σε νησια και απομακρυσμενες περιοχες ολα τα παραπανω ειναι ονειρα θερινης νυκτος και απλα σπουδαζουν στο πανεπιστημιο Αιγαιου η στο Δημοκριτειο, οπως ειναι γνωστο ο κυριος ογκος του ΕΣ ειναι σε Εβρο και νησια γι αυτο ανεφερα τα 2 παραπανω ΑΕΙ.

Θα πρεπει επισης ν αναφερω οτι παρα πολλοι Απο ΣΣΑΣ ΣΜΑ και ΣΝΔ καθως και αξιωματικοι απο προκηρυξη εχουν διδακτορικες σπουδες, πρεπει να ξερετε ομως οτι δε θα παρετε παραπανω λεφτα, δε θα παρετε παραπανω βαθμους και στις κρισεις της ανωτατης βαθμιδας μετραει το γλυψιμο και οχι τοσο τα προσοντα.

billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Ξερει κανεις απο πυροβολικο πεζικο και τεθωρακισμενα τι κανεις;
εννοω απο οτι ξερω οι πιο ελιτ ειναι απο πυροβολικο... Αλλα εκει σε τι να διαβασεις... ;
πχ ο παππους μου που αποστρατευτηκε υποστρατηγος πεζικου τον εστειλαν μετεκπαιδευση στην αμερικη σε κατι σχετικο με τις διαβιβασεις... '
γενικα αυτα τα 3 ειναι φλου... Τι μπορεις να κανεις για να βοηθησεις την καριερα σου;
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Επειδη απο ΠΖ ΤΘ ΠΒ γινονται αρχηγοι ΕΔ και ΓΕΣ συνηθως αναζητουν σπουδες νομικης και πολιτικων επιστημων...
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Θα μου πεις... Στους επιτελικους βαθμους δεν παιζει ρολο απο ποιο οπλο εισαι...
αφου ουσιαστικα η μεραρχια τα εχει ολα μεσα... Απο πεζικο μεχρι αεροπορια στρατου
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Αλέξης »

Τι προοπτικές υπάρχουν για στρατιωτικές μετεκπαιδεύσεις στρατιωτικών της ΣΣΕ, αποφοιτώντας και κατευθυνόμενοι για ειδικές δυνάμεις (ΜΑΚ) ;
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Αλέξης έγραψε:Τι προοπτικές υπάρχουν για στρατιωτικές μετεκπαιδεύσεις στρατιωτικών της ΣΣΕ, αποφοιτώντας και κατευθυνόμενοι για ειδικές δυνάμεις (ΜΑΚ) ;

Ξενες σχολές ειδικων δυναμεων, στρατηγεια ΝΑΤΟ, ειρηνευτικες αποστολές...
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες