Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

Mark26 έγραψε:

Παίδες δεν νομίζω να ανέβει το όριο ηλικιας (αν και θα το ήθελα) διότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις για το χαμηλό όριο ηλικίας είναι περισσότερες. Πίστεψέ με.

Ωστόσο, συμφωνώ ότι δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει προς τα πάνω το όριο έστω και για τους ΟΒΑ. Όσοι θέλουν και μπορούν ας ακολουθήσουν την νομική οδό προς δικαίωση.

XristosMP έγραψε:

Θελω μετα απο 5 χρονια να δω 40αριδες πως θα ψαχνουν ευκαιρια να αποφυγουν ασκησεις και γυμνασια.

Που να δεις 25ρηδες ΕΠΟΠ σαπιοκοιλιάδες να κλαίγονται για υπηρεσίες, νυχτερινές, άδειες, γυναίκες και επιθεωρήσεις με απολυτήριο νηπιαγωγείου που αν δεν ήταν οι καραβανάδες να έχουν ένα πιάτο φαί θα είχαν πεθάνει απ'την πείνα παραπεταμένοι σε κάποιο χωράφι.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Πέμ Νοέμ 12, 2020 1:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 259

Δημοσίευση από XristosMP »

Εννοειτε ΔΥΚ οτι και νεοι ανθρωποι ειναι μπουχεσες, για να μη παρεξηγηθω δεν το ειπα απο θεμα ηλικιας-ικανοτητας αλλα σε μεγαλη ηλικια οι δικαιολογιες για φιδιασμα ειναι περισσοτερες απο ενα 25αρη.
Άβαταρ μέλους
papadopoulos1988
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από papadopoulos1988 »

Διασώστη 31,

Για στρατό συμφωνώ ότι θα υπάρξει δικαίωση, εφόσον δικαιώθηκαν και στο παρελθόν ΕΠ. ΟΠ.

Επειδή διάβασα αυτό το pdf με τις υποθέσεις, πρόσεξα ότι μία υποψήφια που είχε καταθέσει τα χαρτιά της στην προκήρυξη Εξ. Φρούρησης-Σωφρονιστικών Υπαλλήλων 2007 κόπηκε γιατί προφανώς ξεπερνούσε το όριο ηλικίας... Και προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη και τελικά απορρίφθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Για τους ΕΠ. ΟΠ έπρεπε το όριο να είναι έως 32 για ιδιώτες και για ΟΒΑ 35.

Σε περίπτωση που προσφύγουν όλοι για το όριο ηλικίας, νομίζεις ότι θα τους πάρει όλους;

Αν ήταν έτσι όλοι μας με το παραμικρό θα τρέχαμε στο (ΣτΕ) και θα διοριζόμασταν αποφεύγοντας τα όρια ηλικίας και λοιπά προσόντα (αθλήματα).Ελάχιστα άτομα καταφέρνουν να δικαιωθούν.

Ορισμένοι εδώ που παρακολουθούν, μετάνιωσαν που δεν πήγαν δικαστικά στο παρελθόν και έχουν μείνει πεταμένοι. Γιατί βλέπουν ότι τώρα είναι σαν καραμέλα να πας στο ΣτΕ και να διοριστείς.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Mark26 »

Εγώ προσωπικά με όσα διάβασα τις προάλλες, δεν είδα να λέει κάτι για αύξηση ορίου ηλικίας ούτε είδα να αφήνουν υπόνοια για αύξηση. Οπως σας είπα θα προτιμούσα να ανέβει λίγο το όριο, αλλά δυστυχώς μου φαίνεται αδύνατο.

Διάβασα και το άρθρο το τελευταίο που ανέβηκε εδώ, δηλαδή την επιστολή για τους εποπ. Έλεγαν για οικονομικό πρόβλημα, οικογένεια κλπ. Όπως σας είπα παίδες, είναι όπως οι συμβάσεις στο δημόσιο. Ξέρεις ότι δεν είναι κάτι μόνιμο, δεν σε υποχρεώνει κάποιος να μπεις αν δεν σαρεσει ότι δεν είναι μόνιμο.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Και 25αρηδες και 40αρηδες θα υπάρχουν που δεν αντέχουν να κουνηθουν και να κάνουν ασκήσεις κλπ αλλά σίγουρα άλλο να μπει κάποιος ως τα 28 και άλλο στα 35.

Για το δικαστικό κομμάτι δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός, αλλά δεν νομίζω να δικαιωθούν όλοι. Συν ότι δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να τρέχουν στα δικαστήρια για κάτι που μπορεί να πάρει χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 108

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Αν δικαιωθείς δικαστικα, σε καλούν και περνάς κανονικά τις υπόλοιπες διαδικασίες (υγειονομικα, αθλήματα). Δεν πανε όλοι δικαστικα γιατί θέλει χρόνο και χρήμα, μπορεί να βγει απόφαση στα 2 χρόνια μπορεί και στα 7.

Πρόπερσι δικαιώθηκε μια γυναίκα εποπ 10 χρόνια μετά και μπήκε τώρα κατευθείαν σαν λοχίας.

Και το 2017 μπήκαν πυροσβεστες από προκήρυξη του 2003 νομίζω, που δικαιώθηκαν. Έτυχε και είχα μια στο γυμναστήριο μου,40 χρονών και την κάλεσαν 14 χρόνια μετά για αθλήματα.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φαντάζομαι ότι στον υπόλοιπο εξελιγμένο κόσμο δεν τα γνωρίζουν αυτά, ούτε και τα προέβλεψαν πριν καθορίσουν τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τα ηλικιακά όρια για τις ένστολες υπηρεσίες, παρά μόνο η ψωροκώσταινα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Πέμ Νοέμ 12, 2020 2:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Διάσωστη όπως τα λες είναι. Βέβαια ενταξει δεν σημαίνει ότι θα δικαιωθούν όλοι αν πάνε δικαστικως, αλλά το βασικό είναι και το οικονομικό.

Αν σε καλέσουν μετά από τόσα χρόνια, και εσυ τόσα χρόνια τρέχεις από εδώ και από εκεί με δικηγόρους. Πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξει οικονομικώς το όλο θέμα.

Καλυτερα μην λέμε αλλά τέτοια γιατί Ειδικοί δεν είμαστε, απλά ας περιμένουμε πρώτα να δούμε έστω ένα φεκ.

Όπως πάει βέβαια, και βάση των τελευταίων άρθρων. Λογικά το ίδιο θα μείνει από άποψη ηλικίας, μοριων (ίσως με κάποια τροποποι ηση) κλπ. Ελπίζω να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο.

Άβαταρ μέλους
Ikaropoulos1997
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Ikaropoulos1997 »

Ακόμα κι αν έχει κανείς πτυχιο αξίζει να ρισκάρει να δηλώσει για μια ειδικότητα που απαιτεί πτυχιο πχ οικονομικό αν βγάζει θέσεις για 20 άτομα ή καλύτερα πυροβολητης αν έχει 150 θέσεις που δεν απαιτεί πτυχιο
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

20 θέσεις είναι ένας καλός αριθμός για οικονομικό. Τα μόρια όμως θα παίξουν ψηλά όπως και να έχει. Εγώ στη θέση σου αν είχα ΑΕΙ, λίγη προϋπηρεσία, αγγλικά και θητεία, θα τα έκανα για το (Ο).

Τα Όπλα δεν αξίζουν.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Καλημέρα, Διορθώστε με άλλα αν δεν δεν κάνω λάθος, το άρθρο αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα είπε τις προάλλες ο υπουργός.

Τουλάχιστον στο κομμάτι της αύξησης της ηλικίας και για το ότι οι οβα είναι με σύμβαση, άρα δεν σημαίνει ότι αν μπει κάποιος οβα μονιμοποιειται.

Αυτό το άρθρο, με τα λεγόμενα του αρχηγού Γεεθα, λέει για πιθανή αύξηση μοριων των οβα χωρίς να είναι κάτι στάνταρ αλλά για την ηλικία που λέει, έρχεται σε αντίθεση με τον Παναγιωτοπουλο

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Πιστεύω πως προσπαθούν να μαζέψουν οβα και γιαυτό θέλουν να κάνουν πιο "ελκυστικό" τον θεσμό όπως λέει το άρθρο, αλλά πάντα όλα τα λένε έτσι αόριστα, υπόσχονται πράγματα και στο τέλος δεν τα κάνουν. Άλλωστε διορθώστε με (ειδικά εσύ Dyk που τα ξέρεις πιο καλά από εμάς εδώ) γενικότερα νομίζω δεν συμπληρωνονται εύκολα τα άτομα για οβα.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 192

Δημοσίευση από George_Trls »

Μα για την ηλικια δεν λέει κάτι στανταρ. Λέει οτι έχει γίνει εισήγηση προς το υπουργείο για Μικρη αύξηση του ορίου. Δεν νομίζω να γίνει από την στιγμή που έχει ανακοινωθεί οτι δεν θα αυξηθεί. Για τα μόρια πιστεύω θα υπάρξει τροποποίηση για τους οβα, απλα αυτο θα φανεί στο φεκ.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Γενικότερα έχω την εντύπωση ότι οβα δεν πήγαιναν πολλοί, τώρα μπορεί να έχουν δηλώσει παραπάνω γιατί μπορεί να θέλουν να μπουν εποπ, οπότε το κάνουν για τα μόρια.Για τα μόρια πιστεύω θα υπάρξει κάποια τροποποίηση. Ίσως τα πιο πολλά μόρια να τα πάρουν οι καλύτεροι (όπως έχουν αξιολογηθει δηλαδή) από τους οβα.

Αλλά για την ηλικία δεν πιστεύω να υπάρξει αλλαγή από την στιγμή που ο υπουργός αλλα έλεγε.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες