Αμερικανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Αμερικανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Γύρω γύρω το φέρνω πάλι εκεί το πάω. Επειδή κατέβηκε πριν από λίγη ώρα ένα παρόμοιο θέμα χωρίς να προλάβω να γράψω το ανοίγω και απαντάω στον συνομιλητή που έθιξε συμβατικές με πυρηνικές συνάμεις. Πράγματι σε συμβατικό επίπεδο οι Ρώσοι έχουν κρατήσει μεγάλο μέρος των Σοβιετικών δυνάμεων. Μπορεί ο φίλος (νομίζω ο Mirage) να ανέφερε ότι σε συμβατικές υστερεί το ΝΑΤΟ αλλά σε πυρηνικές όχι γιατί η ευρώπη και κυρίως η Γαλλία και η Αγγλία έχου Πυρηνικούς πυραύλους και θα πλήξουν τη Ρωσία.

Λοιπόν στο πυρηνικό σκέλος απ ότι φαίνεται το ΝΑΤΟ διατηρεί έναν μεγαλύτερο αριθμό κεφαλών (περίπου 20-30%) αλλά κυρίως κεφαλές μικρής ισχύος σε αντίθεση με την Ρωσία που το π. Οπλοστάσιό της διαθέτει κυρίως κεφαλές μεγάλης ισχύος.

TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Αμερικανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Και συνεχίζω γιατί δεν ολοκλήρωσα... Στα πυρηνικά χτυπήματα θεωρώ ότι πλέον η ευρώπη δεν μπορεί να αντισταθεί στην Ρωσία. Και αυτό για 2 πολύ σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι τα τελευταία 8 χρόνια η βρετανία (επί μπλέρ) σταμάτησε την χρηματοδότηση του πυρηνικού της οπλοστασίου και ακύρωσε εξοπλιστικά όπως τα νέα υποβρυχια και οι πύραυλοι trident 2. Μαλιστα με την απόσυρση κάποιων παλαιών μονάδω μειώθηκε η αποτρεπτική της δύναμη ρίχνοντας το βάρος σε αντιμετώπιση νέων απειλών (πόλεμος τρομοκρατίας κτλ) όπως και οι ΗΠΑ άλλωστε, και ξοδεύοντας πολλά για τον πόλεμο στο Ιρακ και τις δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Ο δεύτερος λόγος είναι η Γαλλία. Οι Γάλλοι λοιπόν έκαναν την μεγαλύτερη μαλ... Στην ιστορία τους εγκαταλείποντας το δόγμα Ντε Γκώλ (για μια ισχυρή και ανεξάρτητη πυρηνική υπερδύναμη) συμμετέχοντας ξανά στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μετά από δεκαετίες κατόπιν απόφασης του Σαρκοζί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κρυβόμαστε πίσω από το ΝΑΤΟ και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την αποτρεπτική μας δυνατότητα.

Απ την άλλη η Ρωσία χρόνο με τον χρόνο ισχυροποιείται όλο και περισσότερο ενώ αυξάνει με αριθμητική πρόοδο τις στρατιωτικές της δαπάνες και τα εξοπλιστικά της προγράμματα ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσης (που πλήττει πλεόν τις ΝΑΤΟικές χώρες και τα εξοπλιστικά τους.)

Α και κάτι ακόμα. Οι ρώσοι μην ξεχνάτε ότι την δεκαετία του 90 χρηματοδοτήθηκαν από τον Κλίντον για να μαζέψουν και να ελένξουν τα πυρηνικά που ήταν διασκορπισμένα σε όλες τις σοβιετικές χώρες. Αυτά τα όπλα ουδέποτε εξακριβώθηκε αν καταστράφηκαν ή όχι.

Τέλος η γνώμη μου είναι ότι η συγκριτικά Αμερικανικά με Ρωσικά όπλα η πλάστιγγα γέρνει ανατολικά και προς την Ρωσία. Θεωρώ ότι τα όπλικα της συστήματα συνδυάζουν ουσία και αποτέλεσμα. Και επειδή μπορεί ο yandr να πει ότι "ναι σιγά αυτά είναι μπούρδες του Λιακόπουλου" θα πω το εξής. Μέχρι το 2000 πίστευα και εγώ αυτά που πιστεύει ο yandr. Ομως πριν από 8-9 χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο ενός ανώτατου Ρώσου Στρατηγού της KGB ο οποιος είχε αυτομολήσει. Μέσα έγραφε απίστευτα πράγματα. Για το τί είχαν οι Ρώσοι από όπλα και στρατιωτική τεχνολογία. Το καλύτερο όμως ήταν ότι ενώ αυτός προειδοποιούσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους της cia, αυτοί βλέποντας την εξαθλίωση του Ρωσικού λαού και τον μεθύστακα πρόεδρο δεν του έδιναν σημασία και δεν τον πολυπίστευαν. Η αλαζονεία τους θόλωσε το μυαλό. Αυτός ο στρατηγός το 96 τους προειδοποιούσε ότι τα δις δολάρια που έδιναν στην ρωσία για ενίσχυση και καταστροφή των πυρηνικών της, αυτά Πήγαιναν σε κατασκευές υπερσύγχρονων υπόγειων πυρηνικών εγκαταστάσεων στα Ουράλια και την σιβηρία. Οταν οι Αμερικανοί ζήτησαν να επισκεφτούν τις εν λόγω περιοχές οι Ρώσοι πάντα έβρισκαν προφάσεις και δεν τους απαντούσαν. Απ τότε και μετά ξεκίνησα να ψάχνομαι και να βρίσκω πληροφόρηση (δύσκολα γιατί οι Ρώσοι είναι μυστικοπαθείς) για τα όπλα και την τεχνολογία που διαθέτουν πραγματικά άρχισα να αλλάζω γνώμη. Υπάρχουν άλλωστε και Ελληνες πανεπιστημιακοί διεθνολόγοι ή στρατιωτικοί αναλυτές (όπως ο Γρίβας) που έχουν γράψει βιβλία που αξίζει να τα διαβάσετε και να μάθετε πράγματα που δεν μας παρουσιάζουν...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Αμερικανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα

Δημοσίευση από yandr »

TOPOL-M έγραψε:Μπορεί ο φίλος (νομίζω ο Mirage) να ανέφερε ότι...


Μην απαντάς σε μηνύματα του Mirage γιατί διαγράφονται αυτόματα και αδιακρίτως μέσω script που έφτιαξα.

Αυτό σημαίνει ότι αφού διαγραφούν, θα φαίνεται σαν να απαντάς στον εαυτό σου.
Anonymous

Αμερικανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα

Δημοσίευση από Anonymous »

Κατάλαβα...
Κ. Λος γίναμε εδώ μέσα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Re: Αμερικανικά ή Ρωσικά οπλικά συστήματα

Δημοσίευση από yandr »

Απαντάς σε συζήτηση 8 ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση πλέον δεν τίθεται θέμα ρωσικών όπλων σε Ελλάδα και Κύπρος γιατί δεν θα μπορούμε να τα συντηρήσουμε.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες