Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)
- lancecorporal
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 239
Πρεπει να εχεις μια λιγακι φυσικη κατασταση για να τα περασεις δεν πας οπως να ναι να τα περασεις γιατι θα επρεπε να αλλαξουν και τα αθληματα των σχολων και να μπαινουν αθληταραδες.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Τα αθλήματα στην τελευταία προκήρυξη ήταν αρκετά πάνω από το μέσο όρο σε επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με παλαιότερες προκηρύξεις για ΕΠΟΠ.
Καιρος δεν ειναι να γινει κατι τετοιο; Εδω στις Ειδ. Δυναμεις το χαλι που ειδα ηταν απο αλλο πλανητη. Δεν μπορω να φανταστω τι γινεται στο πεζικο η αλλου.
- lancecorporal
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 239
Κοιτα. Και των ΕΔ τα αθληματα που βλεπω τα περναει ενας νορμαλ ανθρωπος, δεν λες οτι αυτα τα αθληματα θα βγαλουν κομαντα. Καποια δυσκολια θα επρεπε να εχουν για να υπαρχει μια ισορροπια οσο αφορα τα μορια και φυσικη κατασταση. Μη γελιομαστε θα επρεπε να εχει μια Χ φυσικη κατασταση ενας νεος ΕΠΟΠ, στα γεραματα αμα θελει ας κανει κοιλουμπα.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Μα αυτο λεω θα επρεπε να ηταν κατα πολυ δυσκολοτερα ετσι ωστε να αποφυγουν την ανεξελεγκτη εισαγωγη ''επιστημονων'' και ανθρωπων που νομιζουν οτι θα πιασουν δουλεια στο ΙΚΑ η δεν ξερω που... Στρατος ειναι υποτιθεται
Στρατο ξηρας η αεροπορια... Αν και αεροπορια ξερω πως ειναι ακατόρθωτο...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 6
Παλικαρια μια ερωτηση.εχω στρατιωτικο πτυχιο μαγειρα απο την θυτεια μου ως φανταρος πριν 10 χρονια που μου χαν δωσει ειδικοτητα μαγειρα... Πιστευεται οτι δινει μορια κατι τετοιο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kombatant89 την Τρί Σεπ 15, 2020 4:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
DYK καλημέρα. Εχω Βεβαίωση ΙΕΚ, δεν προλαβα να δώσω εξετάσεις για πιστοποιηση Τεχνικό μηχανοτρονικου αυτοκινήτων, ανήκει στο τομέα μηχανολογιας. Σημειωτέον εχω απολυτηριο ΕΠΑΛ τομέα μηχανολογιας. Στο ναυτικό η ειδικότητα μου ήταν Τ/ΜΗΧ, περασα σαν ΟΒΑ στην ίδια ειδικότητα και ειμαι σε Κ/Φ. Ενδιαφέρομαι για Τ/ΜΗΧ Στο ΠΝ.1) Αναγνωρίζεται ως πτυχιο;2) Πέραν των 100 μορίων ως ΟΒΑ, δικαιουμαι και μόρια προυπηρεσίας;3) Θυμάσαι τα μόρια για τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο περιπου ποσο ήταν; Σ'ευχαριστώ εκ των προτερων!
Navy έγραψε:
DYK καλημέρα. Εχω Βεβαίωση ΙΕΚ, δεν προλαβα να δώσω εξετάσεις για πιστοποιηση Τεχνικό μηχανοτρονικου αυτοκινήτων, ανήκει στο τομέα μηχανολογιας. Σημειωτέον εχω απολυτηριο ΕΠΑΛ τομέα μηχανολογιας. Στο ναυτικό η ειδικότητα μου ήταν Τ/ΜΗΧ, περασα σαν ΟΒΑ στην ίδια ειδικότητα και ειμαι σε Κ/Φ. Ενδιαφέρομαι για Τ/ΜΗΧ Στο ΠΝ.1) Αναγνωρίζεται ως πτυχιο;2) Πέραν των 100 μορίων ως ΟΒΑ, δικαιουμαι και μόρια προυπηρεσίας;3) Θυμάσαι τα μόρια για τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο περιπου ποσο ήταν; Σ'ευχαριστώ εκ των προτερων!
1) Το πτυχίο δίνει μόρια για την ειδικότητα. Συγκεκριμένα το 2009 εάν ήσουν απόφοιτος ΙΕΚ έπαιρνες 300 μόρια, ενώ αν ήσουν σπουδαστής ΙΕΚ και είχες περατώσει τουλάχιστον το πρώτο έτος, έπαιρνες 250 μόρια. Μιλάμε είτε για δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ αναγνωρισμένα από το κράτος φυσικά.
2) Χρόνος προϋπηρεσίας στην ειδικότητα αποδεικνυόμενος με επικυρωμένο αντίγραφο ασφαλιστικού φορέα και βεβαίωση του εργοδότη (υπολογίζεται ως προϋπηρεσία και η θητεία στις ένοπλες δυνάμεις μόνο στην ίδια ή αντίστοιχη ειδικότητα άλλου κλάδου των ενόπλων δυνάμεων).
3) Τα μόρια ανά ειδικότητα ΕΠΟΠ του πολεμικού ναυτικού (πρώτος - τελευταίος) δεν αναρτήθηκαν ποτέ στο διαδίκτυο, οπότε δεν έχω εικόνα για τα μόρια. Συγκεκριμένα ο κάθε υποψήφιος έβαζε τα στοιχεία του στην ιστοσελίδα του πολεμικού ναυτικού και του έβγαζε το αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι ωστόσο ήταν επιτυχόντες και μετά στις επιτροπές υπήρξε ελαστικότητα λόγω της μικρής συμμετοχής στο διαγωνισμό και σε συνδυασμό πολύ δε περισσότερο με το γεγονός ότι σχεδόν οι κοινοί επιτυχόντες επέλεξαν μεταξύ στρατού ξηράς - πολεμικής αεροπορίας και στρατολογίας, έναντι του ναυτικού.
- Giannis Hellas
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 8
Η θητεία στην παραμεθόριο μετράει στα μόρια?
Το μόνο που μετράει από μαραμεθώριο, είναι το να είσαι μόνιμος κάτοικος αυτής.
Το παραπάνω ισχύει μόνο για τον Στρατό Ξηράς.
Το παραπάνω ισχύει μόνο για τον Στρατό Ξηράς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Τρί Σεπ 15, 2020 12:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλημέρα, λέτε να ξεκινήσω να κάνω προετοιμασία για αθλήματα ή ειναι νωρίς ακόμα;
Εξαρτάται σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεσαι.
Το να αθλείσαι όπως και να χει μόνο κακό δεν είναι.
Ξεκίνα χαλαρά μια προετοιμασία και όταν με το καλό βγει η προκήρυξη και αφού διαβάσεις τα εξεταζόμενα αθλήματα, ανεβάζεις σιγά σιγά ρυθμούς.
Το να αθλείσαι όπως και να χει μόνο κακό δεν είναι.
Ξεκίνα χαλαρά μια προετοιμασία και όταν με το καλό βγει η προκήρυξη και αφού διαβάσεις τα εξεταζόμενα αθλήματα, ανεβάζεις σιγά σιγά ρυθμούς.
Καλώς, ευχαριστω πολύ!
DYK. Σ'ευχαριστώ για τα "φώτα" σου και την πολυτιμη καθοδήγηση. Το πτυχιο μου ανήκει στον τομέα Μηχανολογιας-Μηχανοτρονικου, έχει σχέση μ αυτοκίνητα. Ευχομαι να μετρήσει. Δεν γνωρίζω με σαφήνεια αν χρειάζεται να ειναι ακριβώς του ίδιου αντικειμενου. Λόγω του υψηλού ανταγωνισμού, δεν είμαι βέβαιος αν τα καταφέρω στους ΕΠΟΠ γι'αυτό ευχομαι κάποια στιγμή να επέλθει κάποια τροποποίηση του θεσμού των ΟΒΑ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης