Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 254

Δημοσίευση από Lk94 »

Που το διάβασες αυτό για τα πτυχία; Εγώ έχω δει που λέγαν ότι όταν ζητάει τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου μετράνε τα μόρια από αει/ΤΕΙ. Ειδικά μετά από τόσα χρόνια δεν γίνεται να μην υπολογίζουν αναγνωρισμενες σπουδές. Διότι στους κοινωνικούς επιστήμονες είναι κ οι ανθρωπολογοι, κοινωνιολογοι, πολιτικές επιστήμες κλπ

Εννοείται ότι όταν ζητάνε συγκεκριμένα πτυχία πχ πληροφορικής θα πάνε Όσοι έχουν το αντίστοιχο πτυχίο.

Navy
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 125

Δημοσίευση από Navy »

Τ'αθληματα για ΠΝ διέφεραν απ'το Στρατό Ξηράς;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

Είναι προφανές ότι όσα γράφω, τα έζησα επί προσωπικού.

Ούτε είδα, ούτε μου είπαν, ούτε χρειάστηκε να το διαβάσω στα νέα του ψαροντούφεκου.

Είστε πιτσιρικάδες οι περισσότεροι και δεν έχετε ζήσει καταστάσεις ζούγκλας στις προκηρύξεις.

Το θέμα όμως όπως έγραψα και πιο πριν δεν είναι το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλον.

Θέλω να πιστεύω ότι σε περίπτωση προκήρυξης όλα τα κακώς κείμενα θα ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τα όποια μελανά σημεία θα εξαληφθούν με πιο δίκαια και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής.

Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Lk94 »

Επίσης ρε συ DYK χωρίς παρεξήγηση κ το λέω πολύ ήρεμα κ ανθρώπινα,

Είναι ιδέα μου ή από όλη την συζήτηση τα έχεις βάλει με μένα κ τις γυναίκες. Αυτό με τις ανθρωπιστικες επιστήμες πρώτη φορά το ακούω.

Αλλά προσωπικά εδώ μέσα το έχω ψάξει πολύ περισσότερο από κάποιους που δεν έχουν καν διαβάσει προηγούμενα φόρουμ γ αθλήματα δοκιμασίες κλπ

Κ ούτε θα πάω απροετοιμαστη. Κ διατροφή κάμω κ ξεκίνησα προπόνηση κ θ πάω κ σε γυμναστή γ όλα τα άθλημα όταν βγει η προκήρυξη. Οπότε θα είμαι πλ κλ προετοιμασμενη. Το ότι πόσες γυναίκες πάνε απροετοιμαστος δν σημαίνει ότι όλες είμαστε στην κοσμαρα μας.

Κ μακαρόνι παιδιά να περάσουμε όσοι το θέλουμε πραγματικα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Navy έγραψε:

Τ'αθληματα για ΠΝ διέφεραν απ'το Στρατό Ξηράς;

Ναι.

Επίσης θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήταν η μόνη επιτροπή που ήταν ελαστική με όλους.

Δεν είχαν συμπληρωθεί καν οι θέσεις καθώς τράβηξαν αρκετούς επιτυχόντες και τα υπόλοιπα όπλα / σώματα.

Υπήρχαν παιδιά που είχαν το δικαίωμα επιλογής (και σίγουρα επέλεξαν αεροπορία ή στρατολογία έναντι του ναυτικού)

Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Lk94 »

Παιδιά σορρυ το τ9 γράφει χαζά. Κάπου έγραψε μακαρόνι αντί μακάρι κ αντί κάνω καμω😆
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Lk94 έγραψε:Επίσης ρε συ DYK χωρίς παρεξήγηση κ το λέω πολύ ήρεμα κ ανθρώπινα,

Είναι ιδέα μου ή από όλη την συζήτηση τα έχεις βάλει με μένα κ τις γυναίκες.

Κάθε άλλο.

Προσπαθώ να βοηθήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου ως μεγαλύτερος και ως κάποιος που τα έζησε όλα αυτά από πολύ κοντά μιλώντας ρεαλιστικά και χωρίς να χαϊδεύω αυτιά.

Προσωπικά δεν έχω με κανέναν και καμία.

Nikos as
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nikos as »

Παιδιά την Καλησπέρα και από μένα Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρετε Με ποια κριτήρια θα είναι αυτή η προκήρυξη το ακούσεις και σήμερα το απόγευμα
Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Lk94 »

Απλά αυτό π λες γ ανθρωπιστικες επιστήμες πρώτη φορά το ακούω, εγώ ξέρω ότι όλα τα πτυχία μετρούσαν γ μόρια σ θέσεις π ζήταγαν απλά απολυτήριο λυκείου. Πλέον με τόσες σχολές πάντως σ τέτοιους κλάδους δν παίζει να μην τα αναγνώριζαν. Σίγουρα πιστεύω θα αλλάξει μοριοδοτηση κ λγκ θ αυξήσει μόρια γ ειδικές δυνάμεις κ οβα.

Απλά μιας κ ξέρεις όπως λες, οι γυναίκες πως έμπαιναν τότε; Πέρα από μέσο π σίγουρα θ έβαλαν κάποιες. Θέλω να πω, όταν ενας άνδρα έχει πτυχίο, τριτεκνια, ειδ δυνάμεις κλπ. Ε γυναίκα πως να τον συναγωνιστεί στα μορις

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Lk94 έγραψε:

Απλά μιας κ ξέρεις όπως λες, οι γυναίκες πως έμπαιναν τότε; Πέρα από μέσο π σίγουρα θ έβαλαν κάποιες. Θέλω να πω, όταν ενας άνδρα έχει πτυχίο, τριτεκνια, ειδ δυνάμεις κλπ. Ε γυναίκα πως να τον συναγωνιστεί στα μορις

Είναι γεγονός ότι πλέον είναι ακόμη πιο δύσκολο για μια γυναίκα να συναγωνιστεί έναν άνδρα σε όλα τα επίπεδα.

Για να σου απαντήσω ωστόσο, το 2009 οι περισσότερες γυναίκες (δεν ήταν πολλές στον στρατό ξηράς), που πέρασαν, είχαν εντοπιότητα και τις πέρασε το μέσον τους, παρότι καμία δεν έβγαλε τα αθλήματα, έστω και οριακά. Επίσης κάποιες τυχερές είχαν βγάλει αντίστοιχο ΙΕΚ σε συναφείς ειδικότητες.

Θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά μια περίπτωση κοπέλας που είχε βγάλει κάποιο ΙΕΚ και πέρασε σε ειδικότητα του υγειονομικού που ζήταγε 10 άτομα. Οι υπόλοιποι 9 ήταν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ.

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Μήπως να αφαιρούσαν τα μόρια απτά πτυχία; Το '10 δεν είχαμε τόσους σπουδαγμενους. Τώρα έχει γεμίσει ο τόπος.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Lk94 »

Δλδ μόνο εντοπιότητα η ιεκ; Δλδ με μόρια λόγω αει/ΤΕΙ καμία; Δεν νομίζω τι στο καλό πια. Πάντως να κόψει μόρια αποκλείεται. Επειδή θέλουν πιο μορφωμένος κ νέους, δν πιστεύω ούτε μόρια να κόψει από αει/ΤΕΙ ούτε να μ αυξήσει το όριο ηλικίας δλδ λγκ θα παραμείνει 28
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Εντοπιότητα μοριοδοτειται για ΕΠΟΠ; Γιατί;
You couldn't beat me even if you wanted to.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν έγραψα κάπου ότι πέρασαν όλες με αυτά τα κριτήρια.

Γράφω ότι έτσι πέρασαν οι περισσότερες από το σύνολο των επιτυχόντων γυνακείου φύλου.

Προφανώς και πέρασαν ελάχιστες και με κάποιο συναφές πτυχίο.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

lancecorporal έγραψε:

Εντοπιότητα μοριοδοτειται για ΕΠΟΠ; Γιατί;

Να ξεκαθαρίσω ότι αναφέρομαι μόνο στους μόνιμους κατοίκους ακριτικών περιοχών.

Όλοι οι ακρίτες τοποθετήθηκαν στον τόπο συμφερόντων τους.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης