Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Pyr »

ils έγραψε:Εγώ τα ειπα οπως λέει και ο Παπαδόπουλος και νίπτω τας χείρας μου. Φυσικα υπάρχουν και καλες θέσεις ΕΠΟΠ αλλά οπως ειπα θέλει μέσο Το μέσο όμως δεν μπορείς να το έχεις κάθε χρόνο. Αν καποιος έχει μέσο καλύτερα να ψαχτεί στο δημόσιο. Φιλε μου και εγώ με ελπίδες ζούσα έλεγα θα στρώσουν τα πράγματα αλλά κάθε χρόνο χειρότερα. Στα τόσα χρονια που είμαι έχω κάνει 2-3 χρονια σε ενδον 24 ώρες βαρδυες απλήρωτες. Παντα έκανα υπομονή και έλεγα θα πάρω ένα εφάπαξ μια σύνταξη. Οταν όμως είδα ότι σε 5 χρονια θα φυγω με 600e και έχω παιδια και οικογένεια, τι να σου πω βρε φιλε ότι είναι καλα; Με κατέστρεψαν. Και αυτό λέω από εδώ μην καταστραφείτε και εσείς. Η απόφαση δίκη σας

Αποδεκτά ότι αναφέρεις διότι ειναι προσωπική σου άποψη, αλλα θα σου κάνω μία ερώτηση... Τι σε καταστρέφει περισσότερο... Η ΑΝΕΡΓΙΑ ή ο μισθός του στρατού και την μονιμότητα ώς να πάρει σύνταξη κ εφάπαξ; Ας ρωτήσουμε τους 1 000 000 άνεργους που αν βρούν δουλειά θα βρούν περιστασιακά σε έναν απατεώνα συνήθως εργοδότη που θα τους δίνει 500 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα και με φόβο να τον διώξουν την επόμενη ημέρα με αποζημίωση μία μπακέτα; Και με κίνδυνο να πέσει σε κατάθλιψη στο σπίτι του χωρίς εργασία... Μην ισοπεδώνουμε ολα...

GeorgeTheo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από GeorgeTheo »

πέστα ρε φιλε
Άβαταρ μέλους
ufc
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από ufc »

D.Y.K έγραψε:Να ξεκαθαρίσω κάτι, με όλη την καλή διάθεση και εντελώς φιλικά. Το ότι έβγαλε ή δεν έβγαλε προκηρύξεις για ΕΠΟΠ κατά το παρελθόν πριν ή μετά από εγκυκλίους για ΟΒΑ, δε σημαίνει ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα, ούτε και λέει και κάτι. Τα επιτελεία ζητούν κόσμο εδώ και χρόνια και μάλιστα το μεγαλύτερο "πρόβλημα" υποστελέχωσης σε κατώτερο προσωπικό, το αντιμετώπιζει το ΠΝ.

Κατά τα άλλα το "προθάλαμος" το έγραψα για να επισημάνω ότι είναι ταμάμ για έναν πιτσιρικά το να μπει ως ΟΒΑ, μιας και τα μόρια για ΕΠΟΠ, συν κάποια άλλα μπόνους που θα έχει μελλοντικά, είναι υπέρ αρκετά και θεωρώ ότι αξίζει.

εννοειται φιλικα, μια παρεα ειμαστε με τον ιδιο στοχο

το ναυτικο και προκυρηξη να βγει δεν θα εχει ζητησει, και να μολις δουν τα δυσκολα θα φυγουν

κανονικα στο ναυτικο πρεπει να περνει ατομα απο αεν οπως στο λιμενικο

σιγα τα μορια που δινουν, αλλα απο το τιποτα ανεβαινεις

δεν θα ηταν καλο οι οβα να συμμετειχαν σε ξεχωριστη κατηγορια; Ποια η γνωμη σου;

Άβαταρ μέλους
ufc
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ufc »

ils έγραψε:Καλησπερα ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει αποτύχει. Δεν έχουν σκοπό να πάρουν ΕΠΟΠ αλλά μόνο ΟΒΑ με συμβάσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει μονιμότητα και να υπάρχει χαμηλό μισθολογικό κόστος. Επισης υπάρχει νομος του 1974 όπου οι ΕΠΟΠ αποστρατεύονται στα 50 αυτεπάγγελτα πράγμα που δεν το έλεγε ο νομος που μπήκαμε Ο νομος του 1974 άλλαξεαπό την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά μόνο για τους ΕΜΘ. Πριν 2 εβδομάδες ο κος ΥΠΕΘΑ είπε ότι δεν μπορεί να κρατήσει τους ΕΠΟΠ πάνω από τα 50 γιατί στοιχίζουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους σε αυτή την ηλικία, δεν ανέφερε το γεγονός ότι οι ΕΠΟΠ θα έχουν ελάχιστα χρονια συνταξημα από όλους τους δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Τι σημαίνει αυτό ; Ότι ένας ΕΠΟΠ και 20 να μπει στα 50 θα έχει 30 συνταξημα χρονια. Με κάτω από 40 συνταξημα χρονια η σύνταξη είναι χαμηλότατη. Παραδειγμα ένας που θα μπει στα 25 στα 50 θα πάρει σύνταξη 600e. Σε περίπτωση που θέλει να δουλεψει έξω νόμιμα κόβεται η μισή σύνταξη του σχεδόν. Εγω παιδια μπηκα στα 26 στο πολεμικό ναυτικο Το θεσμό των ΕΠΟΠ βγάλτε το από το μυαλό αας δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση. Τα χρήματα είναι λίγα για τις ώρες που σε απασχολούν, δεν έχει καμία Μα καμία σχέση με δημόσιο είναι χειρότερα από το να δουλεύεις για το χειρότερο εργοδότη έξω. Εχω δουλεψει 6 χρονια έξω καμία σχέση παιδια Μα καμία. Το χειρότερο από ολα είναι ότι δεν σε βλέπουν σαν στέλεχος αλλά σαν τίποτα. Εγω έκανα τη βλακεία και μπηκα παντρεύτηκα έκανα παιδί και εγκλωβίστηκα. Κάθομαι μόνο για το παιδί για κανένα άλλο λόγο Για να επιβιώσει καποιος πρέπει να έχει μόνιμα βύσμα και πολύ καλη ειδικότητα. Νομιζω ότι ίσως είναι καλύτερα στην πολεμική αεροπορία αλλά και εκεί παλυ ΕΠΟΠ είσαι. Επισης καμία σχέση οι ΕΜΘ με τους ΕΠΟΠ η μερα με τη νύχτα.

εδω λενε για τον ΟΒΑ εχει αποτυχει εσυ λες για τους εποπ που εκει εχει και μονιμοποιησει κλπ

δεν ειπε κανεις οτι ο στρατος ειναι δημοσιο, να εχεις τις αργιες, τις γιορτες, εκει αν σου τηλεφωνησουν πρεπει να εισαι μεσα

τι ειδικοτητα εχεις εσυ;

περα απ το ναυτικο δεν εκανες για αλλου αιτηση;

η πολεμικη αεροπορια παντα ηταν βυσματικη και ειδικα τα σωματα του στρατου

Άβαταρ μέλους
ufc
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ufc »

Pyr έγραψε:
ils έγραψε:Εγώ τα ειπα οπως λέει και ο Παπαδόπουλος και νίπτω τας χείρας μου. Φυσικα υπάρχουν και καλες θέσεις ΕΠΟΠ αλλά οπως ειπα θέλει μέσο Το μέσο όμως δεν μπορείς να το έχεις κάθε χρόνο. Αν καποιος έχει μέσο καλύτερα να ψαχτεί στο δημόσιο. Φιλε μου και εγώ με ελπίδες ζούσα έλεγα θα στρώσουν τα πράγματα αλλά κάθε χρόνο χειρότερα. Στα τόσα χρονια που είμαι έχω κάνει 2-3 χρονια σε ενδον 24 ώρες βαρδυες απλήρωτες. Παντα έκανα υπομονή και έλεγα θα πάρω ένα εφάπαξ μια σύνταξη. Οταν όμως είδα ότι σε 5 χρονια θα φυγω με 600e και έχω παιδια και οικογένεια, τι να σου πω βρε φιλε ότι είναι καλα; Με κατέστρεψαν. Και αυτό λέω από εδώ μην καταστραφείτε και εσείς. Η απόφαση δίκη σας

Αποδεκτά ότι αναφέρεις διότι ειναι προσωπική σου άποψη, αλλα θα σου κάνω μία ερώτηση... Τι σε καταστρέφει περισσότερο... Η ΑΝΕΡΓΙΑ ή ο μισθός του στρατού και την μονιμότητα ώς να πάρει σύνταξη κ εφάπαξ; Ας ρωτήσουμε τους 1 000 000 άνεργους που αν βρούν δουλειά θα βρούν περιστασιακά σε έναν απατεώνα συνήθως εργοδότη που θα τους δίνει 500 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα και με φόβο να τον διώξουν την επόμενη ημέρα με αποζημίωση μία μπακέτα; Και με κίνδυνο να πέσει σε κατάθλιψη στο σπίτι του χωρίς εργασία... Μην ισοπεδώνουμε ολα...

μην συγκρινεις τον στρατιωτικο με καποιον αλλον υπαλληλο δημοσιου ή ιδωτικου τομεα

ο στρατος θελει ατομα που να το αγαπανε αυτο που κανουν και οχι να μετρανε τις μερες ποτε θα μπει ο μισθος και την ωρα για να σχολασουν

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

ufc έγραψε:εννοειται φιλικα, μια παρεα ειμαστε με τον ιδιο στοχοτο ναυτικο και προκυρηξη να βγει δεν θα εχει ζητησει, και να μολις δουν τα δυσκολα θα φυγουν

κανονικα στο ναυτικο πρεπει να περνει ατομα απο αεν οπως στο λιμενικο

δεν θα ηταν καλο οι οβα να συμμετειχαν σε ξεχωριστη κατηγορια; Ποια η γνωμη σου;

Σιγα τι μόρια παίρνουν οι ΟΒΑ; Για να μπούν ΕΠΟΠ;

όταν εσύ και εγώ έχουμε τελειώσει ώς φαντάροι ίδια ειδικότητα Χ και πάρουμε το μέγιστο στο κριτήριο της εμπειρίας και εσύ έχεις 20 λύκειο και εγώ 11 και ΟΒΑ... Περνάω εγώ ώς ΟΒΑ, δε θα πώ τι κάνω ώς ΟΒΑ όταν στην ειδικότητα μου εσύ δεν έχεις την εμπειρία (δηλαδή δεν είχες την ειδικότητα ώς φαντάρος) ...

Άβαταρ μέλους
ufc
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ufc »

Pyr έγραψε:Σιγα τι μόρια παίρνουν οι ΟΒΑ; Για να μπούν ΕΠΟΠ;

όταν εσύ και εγώ έχουμε τελειώσει ώς φαντάροι ίδια ειδικότητα Χ και πάρουμε το μέγιστο στο κριτήριο της εμπειρίας και εσύ έχεις 20 λύκειο και εγώ 11 και ΟΒΑ... Περνάω εγώ ώς ΟΒΑ, δε θα πώ τι κάνω ώς ΟΒΑ όταν στην ειδικότητα μου εσύ δεν έχεις την εμπειρία (δηλαδή δεν είχες την ειδικότητα ώς φαντάρος) ...

μετρανε και αλλα ομως οχι μονο αυτα, αγγλικα, διπλωματα, ΕΔ, ΔΕΑ

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

ufc έγραψε:μετρανε και αλλα ομως οχι μονο αυτα, αγγλικα, διπλωματα, ΕΔ, ΔΕΑ
ότι κ να μετράνε τους ΟΒΑ θα τους πάρουν πρώτα απο όλους, κ οταν με το καλό βγεί η προκήρυξη ξέρουν να διαμορφώσουν τα κριτήρια έτσι για να τους πάρουνε πρώτα απο όλους... Δεδομένο και δίκαιο.

Άβαταρ μέλους
ufc
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ufc »

Ειναι μια καλη προυπηρεσια, οπως και με τους εποχικους και εθελοντες μετα απο χρονια αν βγει για μονιμους

λογικο ειναι να τους παρουν πρωτους αλλα ποιος στο λεει οτι δεν θα πεσει πετσοκομα απο βυσματα; Στα μορια δεν πεφτει αλλα για αλλα στις πκε λεω

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

ufc έγραψε:Ειναι μια καλη προυπηρεσια, οπως και με τους εποχικους και εθελοντες μετα απο χρονια αν βγει για μονιμους

λογικο ειναι να τους παρουν πρωτους αλλα ποιος στο λεει οτι δεν θα πεσει πετσοκομα απο βυσματα; Στα μορια δεν πεφτει αλλα για αλλα στις πκε λεω

τι ερώτηση ειναι αυτή; Εγώ συμμετέχω σε μία κουβέντα αυτή τη στιγμή καθαρά όσο αναφορά τις διαδικασίες και τις πιθανότητες ενος ΟΒΑ σε μια ενδεχόμενη προκήρυξη, για τι βύσματα να σου απαντήσω; Δε γνωρίζω τι μου λές και αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή και που ακριβώς... Και ειναι λάθος να μπώ σε μία υποθετική θεωρεία περι βυσμάτων σε μελλοντικό διαγωνισμό.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

ufc έγραψε:

Τα μόρια από ΟΒΑ σε ανεβάζουν πολύ. Τουλάχιστον κατά το παρελθόν και ειδικά το 2009 όσοι ήταν ΟΒΑ, πέρασαν ΌΛΟΙ.

Στην αεροπορία το 80% των επιτυχόντων ήταν πέραν όλων των άλλων και πρώην ή υπηρετούντες ΟΒΑ.

Εννοείται βέβαια, πως εξαρτάται και την ειδικότητα και το τι γραμματικές γνώσεις απαιτεί.

Τώρα, ως προς αυτό που με ρωτάς σχετικά με την ειδική κατηγορία για τους ΟΒΑ, είναι και αυτό μια άποψη. Θα μπορούσε να ισχύσει και κάτι τέτοιο ίσως.

ΥΓ: Το "κλειδί" για τον ΟΒΑ σε μια ενδεχόμενη προκήρυξη για ΕΠΟΠ, είναι το να επιλέξει καλή ειδικότητα και όχι τις "σκαταντζίδικες" που απορροφούν πολύ κόσμο. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι υπέρ του έτσι κι αλλιώς.

Φιλικά,

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 108

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Αυτό ίσχυε παλιά, που δεν πήγαινε κανείς. Τώρα αν βγει θα δηλώσουν όλοι με πτυχίο και θα χουν τα 450 μόρια που δίνουν τα πτυχία, όπως έγινε και στους λιμενοφύλακες.

Οχι μόνο στην αεροπορια και σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως ΑΣ, σε όλον τον στρατό ξηράς. Ίσως ναυτικο να μπουν ολοι οι οβα, οσοι μείνανε δηλαδή...

Θα δείτε σε ειδικότητα που στου 2009 ήθελε γυμνάσιο, να περνάνε άτομα με 19.5, πτυχίο και 4 γλώσσες.

Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mpell13 »

Τώρα ότι και να λέμε εικασίες είναι θα δούμε στην πορεία τι μέλιγενέσθαι
Άβαταρ μέλους
scout1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από scout1 »

Σαν επάγγελμα, ΕΠ. ΟΠ δηλαδή, κάποιος συνηθισμένος, ενδεχομένως ποτέ να μην είναι ικανοποιημένος και ενδεχομένως να χει θέματα, μετάνοιας, που μπήκε. Σίγουρα. Αλλά. Αν είσαι απ αυτούς, που δεν σε νοιάζει να κάνει οικογένεια και να γίνει σπιτονοικοκύρης, πας δίχως δεύτερη σκέψη. Ειδικότερα αν έχεις βαρεθεί να κάνεις τον χαζό, σε οικοδομικά, σε εργοστάσια για λίγους μήνες, σε επισιτιστικά και οι ικανότητές σου πάνε χαμένες.

Ειδικότερα αν το καλύτερό σου, χόμπι και ασχολία, λόγω αίσθησης υποχρέωσης και καθήκοντος, λόγω ότι αυτός είσαι, είναι είτε η Εθνοφυλακή, είτε η ενεργή εφεδρεία γενικότερα. Η μόνη εναλλακτική, με τις πολιτικές που δεν προωθούν επιτέλους τον επαγγελματισμό και εκσυγχρονισμό του στρατεύματος, είναι να γίνεις μισθοφόρος. Ξεκινάς με 1000κάτι ευρώ έξοδα, να βγάλεις τις πιστοποιήσεις και αρχίζεις ως MSO,Maritime Secutiry Operator και τελείωσε η υπόθεση κι έτσι οι ικανότητες, αυτό που είσαι, το οποίο καλλιεργείες, δεν θα πάνε χαμένες. Συνεπώς το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως υπάρχουν Έλληνες - Εθελοντές με το αίσθημα της έννοιας του Πολίτη - Οπλίτη, όπως οφείλει να είναι αλλά...

Όπως πάντα, δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ς' ότι αφορά την αμυντική ικανότητα της χώρας, στην γεωστρατηγική σκακιέρα, είτε για την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας, είτε για συμμετοχή σε διεθνούς εμβέλειας, αντιτρομοκρατικές κλπ. Δραστηριότητες. Αν υπήρχε, οι ανανεώσεις των θέσεων, θα γινόντουσαν έστω ανά 7ετία και θα υπήρχε και σχηματισμός και στελέχωση μονάδων, που θα πρόσφεραν εξαιρετικό έργο, σε διάφορες δραστηριότητες, ς' ότι αφορά την διεθνή ασφάλεια, σε ξηρά και θάλασσα.
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από ils »

Καλησπερα κάνετε ένα μεγάλο λαθος. Υπαρχει η αίσθηση ότι μπαίνεις ΕΠΟΠ και ταυτόχρονα μπαίνεις στο δημόσιο και γλυτώσεις τον '«κακό» ιδιωτικό τομέα. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά μεταξύ τους. Ξεκιναμε από τα βασικά δεν είναι δημόσιο. Οποιος νομίζει ότι αν μπει ΕΠΟΠ θα μπει και στο δημόσιο θα παραιτηθεί. Ο ιδιωτικός τομέας έχει πολλά κακά αλλά και βασικά καλα δεν νοιωθεις σκλάβος και πας σπιτι σου. Νοιωθεις ελεύθερος. Εγω τόσα χρονια σαν ΕΠΟΠ δεν μπορώ ακόμα να το δω σαν δουλειά . Επισης το βασικό κριτήριο που μπήκαμε εμείς τότε ήταν το να έχουμε δουλειά μετά τα 50 . Δυστυχως μας συταρουν μετά τα 50 με χαμηλότατη σύνταξη. Εγω έχω 2 παιδια και στεγαστικό . πως θα μεγαλώσω τα παιδια μου και πως θα πληρώνω το δάνειο σε 5 χρονια. Αρα μου είπαν ψέματα κσι με κατέστρεψαν. Αν ήταν καλα βρε παιδια , θα έφευγαν ; σκέψη θέλει ; Στα καράβια δεν υπάρχει κόσμος ούτε για πλάκα. Τους ΟΒΑ του πίνουν το αίμα και πουλάνε το παραμύθι ότι θα βγει προκυρηξη για ΕΠΟΠ κτλ. Παιδια ΕΠΟΠ δεν θα ξαναπάρει , ξεχάστε το. Εδω δεν έπαιρνε και καλα τότε που βγήκαμε από τα μνημονια θα πάρει τώρα ; Με αυτά που έγιναν στην υγεία η ελληνική οικονομία θα ζήσει χειρότερα από το μνημόνιο. Εδω λένε για μειώσεις ξανά στους μισθούς , με τους ΕΠΟΠ θα ασχοληθούν ; Πασν π , Επισης να ξέρετε ότι ο μισθός δεν είναι πάνω από 800e.Eγω με 19 χρονια με 2 παιδια παντρεμένος παιρνω 1150. Με αυτά τε λεφτά θα ζήσετε στην επαρχία με γυναίκα να μη δουλεύει ; η να δουλεύει περιστασιακά λόγω μεταθέσεων ; Επισης στα 50 θα σας σουτάρουν πολύ βασικό αυτό . Κατι αλλό δεν σημαίνει ότι ένας που μπαίνει τέλος έγινε μόνιμος , κάθε χρόνο μας βαθμολογούν κσι υπάρχουν ποινές. Αν πέσεις σε περίεργο σε έχουν σουτάρει έχουν γίνει αυτά . Επισης υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που είχαν προβληματα υγείας και τους σούταραν με 500e.. Παιδια ο θεσμός αυτος φτιάχτηκε για φτωχά παιδια από φτωχές οικογένειες. Μη ζείτε με αυταπάτες , θα βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο. Τωρα για αυτούς που τους αρέσει ο στρατός να πανε σε σχολές.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες