Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Mere1995
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mere1995 »

Καλημέρα σε όλους.. Υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση σχετικά με το θέμα;
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 96

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mpell13 »

Aν υπάρξει κάτι νεότερο φίλε μου θα ενημερώσει το ΓΕΣ
Dimi2019
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 15

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Dimi2019 »

Αυτό τελικά ισχύει αν περάσεις ιατρικά θα σε ενημερώσουν ποτέ θα παρουσιαστείς;
Lok347
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 13

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Lok347 »

Για τι σώμα αναφέρεσαι;
Άβαταρ μέλους
Mere1995
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Για ΔΒ είναι εύκολο να μπω;
Άβαταρ μέλους
Mere1995
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Σε ενημερώνουν όταν πας οι γιατροί για το που θα παρουσιαστείς;
Dimi2019
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Έτσι αφού γράφει ο από πάνω. Για εμένα δεν στεκει
papanikos123
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από papanikos123 »

Καλησπέρα σας,θα ήθελα να ρωτήσω αυτά τα 206 άτομα μήπως γνωρίζετε πως επιλέχθηκαν για

να εξεταστούν; Επίσης αν γνωρίζετε πως τους επέλεξαν πριν από την λήξη της προκήρυξης.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι και μπορεί να με ενημερώσει...

Ευχαριστώ.

Sepultura
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 18

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Sepultura »

Προφανώς και ΌΧΙ δεν σου ανακοινώνουν οι γιατροί που πας. Αφού περάσετε με επιτυχία τις εξετάσεις θα κληθειτε για εκπαίδευση όπου σας ενημερώσουν. Λογικά όλοι μαζί σαν κέντρο.

Τις τελευταίες μέρες της εκπαίδευσης θα μάθετε που πηγαίνετε.

Άβαταρ μέλους
Artllery
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Artllery »

Καλησπέρα στην ομάδα είμαι νέο μέλος πρώτη δημοσίευση.
Υπηρέτησα ως Δ. Ε. Α ΠΒ και ενδιαφερόμουν και γω για την προκύρηξη των Ο. Β. Α

Αφού έφτιαξα και γω τα χαρτιά μου και τα απέστειλα ηλεκτρονικά μετά από λίγες μέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από την στρατολογία. Αυτό που μου είπε το παλικάρι ήταν οτι δεν μπορώ να συμμετέχω στη προκύρηξη επειδή στο ΓΕΣ με έχουν δηλωμένο σαν αξιωματικό. Πραγματικά είναι κρίμα για τους πρόσφατα απολυόμενους έφεδρους αξιωματικούς να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Πιστεύω πως έχουμε περισσότερες γνώσεις γενικές περί στρατιωτικών θεμάτων περί πειθαρχίας και εννοείται όσον αφορά τις ειδικότητες. Ενδεικτικό είναι το ότι στη λίστα των ειδικοτήτων του πυροβολικού που έχει δημοσιευθεί στην προκήρυξη γνωρίζω 6 ειδικότητες. Η δική μου δουλειά στη μονάδα ήταν να εκπαιδεύω τους νέους πυροβολητές στην στρατιωτική πειθαρχία, στη χρήση του ατομικού οπλισμού, στην υπηρέτηση του πυροβόλου και να κάνουμε στνεχώς συναγερμούς με ταχεία ανάπτυξη καθώς ήμασταν μονάδα άμεσης επέμβασης.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί που θα μπουν ως Ο. Β. Α δεν θα το αξίζουν και δεν θα γνωρίζουν καλά καλά την ειδικότητα τους. Πιστεύουν πως ως Ο. Β. Α θα ζουν βασιλικά δεν γνωρίζουν όμως οτι στα μέσα του μήνα θα έχουν ξεμείνει και θα τη βγάζουν με μακαρόνια σκέτα τον υπόλοιπο μήνα. Η συμβουλή μου για όσουν θέλουν να μπούν είναι να το σκεφτούν σοβαρά, δείτε τα θετικά και τα αρνητικά. Αν θέλετε να μπείτε για τα λεφτά μην το κάνετε θα το μετανειώσετε. Μπείτε επειδή γουστάρετε είστε πραγματικοί πατριωτές επειδή ανατριχιάζετε καθε φορά που λέτε τον εθνικό ύμνο.

Dimi2019
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Καλά τρελέ Υεα έχεις βγάλει δεν έχεις βγάλει ουκ ηρεμισε... Ναι ειναι άδικο για εσάς αλλά μην υποτιμάς τους υπόλοιπους...
Άβαταρ μέλους
Artllery
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Φίλε μου δεν νομίζω ότι υποτίμησα κανέναν αν το έκανα ζητώ συγνώμη. Έχω δεί και στρατιώτες χωρίς μέρα κράτησης ή φυλακης που έκαναν σωστά τη δουλειά τους ήταν τυπικοί και σωστοί είχαν αληθινή αγάπη για τη πατρίδα και έκαναν ότι μπορούσαν για να προσφέρουν στην μονάδα και στο κοινωνικό σύνολο. Π. Χ μαθήματα ξένων γλωσσών και μαθηματικών σε ακριτικές περιοχές χωρίς να επιδιώκουν τις τιμητικες. Αυτοί ναι αξίζουν περισσότερο και απο κάποιους μονιμους. Οι περισσότεροι όμως... Αν έχεις υπηρετήσει γνωρίζεις τη κατάσταση και είναι κρίμα. Οπως και να χει δεν θέλω να τσακωνόμαστε είμαστε εδω για να ενημερώνουμε και να λύνουμε αποριες στα παιδια που θέλουν να μπουν οβα. Καλη τυχη σε ολους
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 10

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Pyr »

Artllery έγραψε:Φίλε μου δεν νομίζω ότι υποτίμησα κανέναν αν το έκανα ζητώ συγνώμη. Έχω δεί και στρατιώτες χωρίς μέρα κράτησης ή φυλακης που έκαναν σωστά τη δουλειά τους ήταν τυπικοί και σωστοί είχαν αληθινή αγάπη για τη πατρίδα και έκαναν ότι μπορούσαν για να προσφέρουν στην μονάδα και στο κοινωνικό σύνολο. Π. Χ μαθήματα ξένων γλωσσών και μαθηματικών σε ακριτικές περιοχές χωρίς να επιδιώκουν τις τιμητικες. Αυτοί ναι αξίζουν περισσότερο και απο κάποιους μονιμους. Οι περισσότεροι όμως... Αν έχεις υπηρετήσει γνωρίζεις τη κατάσταση και είναι κρίμα. Οπως και να χει δεν θέλω να τσακωνόμαστε είμαστε εδω για να ενημερώνουμε και να λύνουμε αποριες στα παιδια που θέλουν να μπουν οβα. Καλη τυχη σε ολους

Μία ερώτηση, γιατί αυτό το πράγμα ``πατριώτης`` και ``λεφτά`` έχει παρεξηγηθεί.

η ερώτηση ειναι η εξής :

Χωρίς χρήματα μόνο με σίτιση απο το στρατό όσο πατριώτης κ να είσαι πάς (εγώ δεν ειδα κανέναν);

Έλα μη τρελαθούμε τώρα που αν κόψουν έστω ενα ευρώ στους μισθούς του στρατού θα γίνει πανικός (ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ) γιατί γνωρίζω πώς ειναι στα όρια τους λόγο μεταθέσεων από τη φύση της δουλειάς.

Άρα τι θα πεί πρέπει να το βλέπει ο άλλος πατριωτικά;

αν πάει κάποιος για δωρεάν υπηρεσίες; Αυτό θα πεί να το βλέπει πατριωτικά; , δεν είδα ποτέ κανέναν ΟΒΑ να το κάνει αυτό, ακόμα και οι ``πατριώτες ΟΒΑ`` που σαφώς υπάρχουν και θά υπάρχουν στη πορεία, το κίνητρό τους ειναι το οικονομικό κ η επαγγελματική καριέρα ώς στρατιωτικοί στο μέλλον.

η παρέμβαση μου έχει καθαρά σκοπό να ξεχωρίσουμε λίγο τον πατριώτη με το ``ΛΑΜΟΓΙΟ; `` που θέλει να φέρει χρήματα στο σπίτι του, στο παιδί του, στη γυναίκα του κ να έχει μία καργιέρα...

μιά χαρα πατριώτες ειναι ο μέσος όρος των στρατιωτικών μας στις ένοπλες δυνάμεις μας, τώρα πόσο ``πατριώτης`` νιώθει ο καθένας μέσα του ειναι ατομικό του πρόβλημα, σημασία εχει για το κάθε ΣΩΜΑ να ειναι σωστός στα καθήκοντά του, και στη περίπτωση που κάποιος δεν αντέχει για τον ΧΨ λόγο να που ειναι η αίτηση ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ.

Φιλικά, πρώην ΟΒΑ.

Άβαταρ μέλους
Artllery
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου δεν προκειται κανείς να βγάλει λεφτά σαν οβα και δεν δίνουν κίνητρα ώστε να μπει καποιος οβα. Μιας που ησουν οβα από περιέργεια πόσα πάνω κάτω έπαιρνες και για πόσο καιρό σου έφταναν;Νομίζω πως μονο οβα ειδικων δυναμεων αξιζει που περνανε ανα 6μηνο συντηρηση και κανουν καποια αλματα αλλα και παλι δεν υπαρχει σωτηρια.

Παντως αν βαλεις ενοικιο, ρευμα, νερο, διατροφη τα βασικα δηλαδη για παραμεθωριο βγαινουν κοντα στα 700 και διορθωστε με μαγκες αν κανω λαθος. Δεν θα βαλεις ιντερνετ; Δεν θα βγεις για καφε; Δεν θα παρεις τσιγαρα;(οσοι καπνιζουν). Αυτο που προσπαθω να πω λοιπον ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα οικονομικο κινητρο για να μπει καποιος οβα.

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 108

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από lancecorporal »

Artllery έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου δεν προκειται κανείς να βγάλει λεφτά σαν οβα και δεν δίνουν κίνητρα ώστε να μπει καποιος οβα. Μιας που ησουν οβα από περιέργεια πόσα πάνω κάτω έπαιρνες και για πόσο καιρό σου έφταναν;Νομίζω πως μονο οβα ειδικων δυναμεων αξιζει που περνανε ανα 6μηνο συντηρηση και κανουν καποια αλματα αλλα και παλι δεν υπαρχει σωτηρια.

Παντως αν βαλεις ενοικιο, ρευμα, νερο, διατροφη τα βασικα δηλαδη για παραμεθωριο βγαινουν κοντα στα 700 και διορθωστε με μαγκες αν κανω λαθος. Δεν θα βαλεις ιντερνετ; Δεν θα βγεις για καφε; Δεν θα παρεις τσιγαρα;(οσοι καπνιζουν). Αυτο που προσπαθω να πω λοιπον ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα οικονομικο κινητρο για να μπει καποιος οβα.

Κοίταξε, άμα είσαι λίγο συμμαζεμενος και τα κανεις λίγο οικονομια τα φερνεις βολτα (μιλαω για τον εβρο). Προικα και λεφτα δε θα κανεις, ομως θα μπορεσεις αμα τα κανεις καποια Χ οικονομια να ζησεις αξιοπρεπως. Στο τελος του μηνα αντε να σου μεινουν στην ακρη 100ε με ολα οσα θα κανεις. Αναφερομαι στη δικια μου περίπτωση, ποτε 100 ποτε λίγο λιγοτερο ποτε ποτε περισσοτερα, αναλογα το μηνα και τους λογαριασμους και τα ψωνια και τις βολτες. Σας καλυψα ελπιζω.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες