Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Fanis K. »

ufc έγραψε:ο οδηγος μηπως θα εχει κυρωσεις και θα φαει προστιμο;θελουν φωτοτυπια τον πινακα για να αποδεκτει;

Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις στον οδηγό.

Εφόσον δικαιολογεί ο οδηγός ότι με συνοδεύει όλα καλά.

Τώρα εγώ έγραψα κανονικά την βεβαίωση τα στοιχεία μου και κάτω που έχει κενό έγραψα αιτιολογία ότι πάω για ιατρικές εξετάσεις στο στρ. Νοσοκομείο.

Και ο οδηγός στο δικό του χαρτί γράφει ότι με συνοδεύει.

Αν τώρα οι αστυνομικοί θέλουν απόδειξη ότι όντως έχεις περάσει ΟΒΑ για ιατρικές εξετάσεις δείχνεις τον πίνακα που αναφέρει τις ημερομηνίες για το πότε είναι οι εξετάσεις και το όνομα σου που έχει στον πίνακα.

Καλύτερα πιστεύω δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Αν τα κάνεις αυτά πρόστιμο δεν τρως ούτε εσύ ούτε ο οδηγός.

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Fanis K. »

ΟΒΑ17 έγραψε:Στρατιωτικός απ τα lidl μάλλον ο φίλος σου

Καλά εδώ σε μια φάση λέγανε ότι παίρνουν 450.

Τι να λέμε τώρα.

Sepultura
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 18

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Sepultura »

Δεν θα τα γράψουμε 100 φορές τα ίδια. Μισθός 836 ευρώ.

ΔΕΝ είσαι στρατιώτης, σε αντιμετωπίζουν ως στέλεχος με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΕΝ είναι απαραίτητο να πας Έβρο. Υπάρχουν και νησια.

Κατα πάσα πιθανότητα ΝΑΙ θα πάτε παραμεθόριο και είναι λογικό με όσα γίνονται.

Οι υπόλοιποι που ΔΕΝ θέλετε παραμεθόριο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραιτηθείτε μόλις έρθει το πρώτο σοκ από την τοποθέτηση.

Απλά πράγματα.

Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 96

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mpell13 »

Τα ί36 είναι μαζί με τα παραμεθορίου η όχι;
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mpell13 »

Mpell13 έγραψε: Τα 836 είναι μαζί με τα παραμεθορίου η όχι;
Cozmos99
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Cozmos99 »

Καλησπέρα παιδιά ξέρει κανείς τι εξετάσεις κάνουν στους ο. β. α/εποπ ; κάνουν σίγουρα εξέταση για μυωπία; και αν είσαι ακόμα στον στρατό με την θητεία σου και δηλώσεις παραμένεις το Ι που βγήκες σαν στρατιώτης η σου ξανά κάνουν εξετάσεις;
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ils »

Καλησπερα βλέπω ενδιαφέρον για ΟΒΑ. Επειδη εγώ είναι 19 χρονια ΕΠΟΠ στο ναυτικο θα σας πω ότι ξέρω. Οσοι σκέφτονται για ΟΒΑ , μόνο στη πολεμική αεροπορία να κάνουν τα χαρτιά τους. Στρατο ξηράς και ναυτικο θα παραιτηθούν. Ο μισθός τώρα είναι λιγότερος από ότι παίρνει καποιος στον ιδιωτικό τομέα. Μιλαω για κάπου στα 800e όμως είναι μικρότερος από το μισθο που δίνουν έξω γιατί ο ΟΒΑ κάνει στο ναυτικο 7-8 24 ώρες βαρδυες. Στο στρατό ξηράς και στην αεροπορία λιγότερες αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από 5-6. Οι βαρδυες δεν πληρώνονται αλλά μόνο οι βαρδυες Πως αντιμετωπίζονται οι ΟΒΑ ; θα σας πω πως αντιμετωπίζονται οι ΕΠΟΠ σαν ναύτες. Οι ΟΒΑ χειρότερα. Μονιμοποιηση δεν υπάρχει ούτε 1/10000000. Η σύμβαση είναι 3 χρονια και αντε άλλη μια ανανέωση αλλά 3 . Μορια για ΕΠΟΠ ; Εγώ που είναι 19 χρονια μέσα ξέρω πολύ καλα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβγάλει. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει αποτύχει και εμείς που είμαστε μέσα οι περισσότεροι φεύγουν κάθε μήνα μόνοι τους , οι υπόλοιποι θα τους σουτάρουν στα 50 με 600e σύνταξη. Αυτο που θέλουν να κάνουν είναι να παίρνουν ΟΒΑ με λίγα χρήματα και νέους. Αν πάρουν ΟΒΑ κάποιον στα 20 θα το κρατήσουν αντε με ανανέωση σύμβαση μέχρι τα 26 , θέλουν νέο κόσμο. Συμβουλη ; ψαχτείτε άλλου μακρυά από θεσμούς ΟΒΑ ΕΠΟΠ. θα χάσετε χρόνο από τη ζωή σας Ο μόνος θεσμός που άξιζε ήταν οι ΕΜΘ τίποτα άλλο. Επισης μη συγκρίνεται ιδιωτικό τομέα με ΟΒΑ και ΕΠΟΠ οπως και το δημόσιο. απλά καμία σχέση μεταξύ τους. Οποιος μπει μέσα θα καταλάβει τι λέω.
ΕΜΚ/Δ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 20

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΕΜΚ/Δ »

ils έγραψε:Καλησπερα βλέπω ενδιαφέρον για ΟΒΑ. Επειδη εγώ είναι 19 χρονια ΕΠΟΠ στο ναυτικο θα σας πω ότι ξέρω. Οσοι σκέφτονται για ΟΒΑ, μόνο στη πολεμική αεροπορία να κάνουν τα χαρτιά τους. Στρατο ξηράς και ναυτικο θα παραιτηθούν. Ο μισθός τώρα είναι λιγότερος από ότι παίρνει καποιος στον ιδιωτικό τομέα. Μιλαω για κάπου στα 800e όμως είναι μικρότερος από το μισθο που δίνουν έξω γιατί ο ΟΒΑ κάνει στο ναυτικο 7-8 24 ώρες βαρδυες. Στο στρατό ξηράς και στην αεροπορία λιγότερες αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από 5-6. Οι βαρδυες δεν πληρώνονται αλλά μόνο οι βαρδυες Πως αντιμετωπίζονται οι ΟΒΑ ; Θα σας πω πως αντιμετωπίζονται οι ΕΠΟΠ σαν ναύτες. Οι ΟΒΑ χειρότερα. Μονιμοποιηση δεν υπάρχει ούτε 1/10000000. Η σύμβαση είναι 3 χρονια και αντε άλλη μια ανανέωση αλλά 3. Μορια για ΕΠΟΠ ; Εγώ που είναι 19 χρονια μέσα ξέρω πολύ καλα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβγάλει. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει αποτύχει και εμείς που είμαστε μέσα οι περισσότεροι φεύγουν κάθε μήνα μόνοι τους, οι υπόλοιποι θα τους σουτάρουν στα 50 με 600e σύνταξη. Αυτο που θέλουν να κάνουν είναι να παίρνουν ΟΒΑ με λίγα χρήματα και νέους. Αν πάρουν ΟΒΑ κάποιον στα 20 θα το κρατήσουν αντε με ανανέωση σύμβαση μέχρι τα 26, θέλουν νέο κόσμο. Συμβουλη ; Ψαχτείτε άλλου μακρυά από θεσμούς ΟΒΑ ΕΠΟΠ. Θα χάσετε χρόνο από τη ζωή σας Ο μόνος θεσμός που άξιζε ήταν οι ΕΜΘ τίποτα άλλο. Επισης μη συγκρίνεται ιδιωτικό τομέα με ΟΒΑ και ΕΠΟΠ οπως και το δημόσιο. Απλά καμία σχέση μεταξύ τους. Οποιος μπει μέσα θα καταλάβει τι λέω.

επειδη ολοι μας καναμε φανταροι και πολλοι οχι οπου να ναι ασε μας να εχουμε και εμεις μια αποψη στο θεμα... Σε πολλα εχεις δικιο αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα δειχνεις. Γνωμη μου παντα...

ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 23

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ARN »

Κοίτα ο φίλος παρουσιάζει μια αληθινή κατάσταση, τα πράγματα όπως είναι. Πραγματικά ο μισθός που παίρνεις δεν αμοιβεται με τις ώρες που δουλεύεις, υπηρεσίες κάτω από 5 δεν πέφτεις. Απαλλαγές αν κάνεις υπηρεσία Παρασκευή ή Σάββατο δεν παίρνεις, απλά φεύγεις την επόμενη ημέρα. Όλα αυτά γινόντουσαν στην μονάδα μου(αεροπορία), κάθε μέρα επίσης βγαίναμε με εξοδοχαρτο.

Αναφορές μαζί με τους φαντάρους, όπως και αγγαρείες μαζί με φαντάρους.

Στα συν τώρα, αεροπορία δεν σε ζαλίζουν και πολύ, ούτε έχεις κάποιο ιδιαίτερο "τρέξιμο"

Βρέξει χιονίσει ο μισθός θα μπει.

Μαζεύεις μόρια για ενδεχόμενη προκήρυξη εποπ, επίσης άμα είσαι στο τόπο σου και σε νεαρή ηλικία βγάζεις κάποια ιεκ για ενδεχόμενη προκήρυξη για το μέλλον.

Συν ότι έχεις μια ελπίδα μην τυχόν τροποποιηθεί ο θεσμός και μοηινοποιηθεις.

ΥΓ οβα ήμουν παραιτήθηκα γιατί πέρασα σε άλλη προκήρυξη

ΕΜΚ/Δ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 20

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΕΜΚ/Δ »

Ναι ρε φιλε τα καταλαβαινω ολα και συμφωνω ομως εν μερη παιζει ρολο το που εισαι αυτο λεω. Απο οσα ειδα με τα ματια μου και οσα εχω ζησει στη θητεια μου οι οβα εκαναν ενταξει πραγματα μερικες φορες μπορει να εκαναν και κατι σαν φανταροι αλλα με τον θεσμο αυτον ειναι απολυτως λογικο να υπαρχει αυτο. Απλα ο καθενας τα παρουσιαζει οπως τα βλεπει. Δεν λεω οτι γεννηθηκα για να γινω οβα πχ αλλα ειναι κατι το οποιο δεν ειναι για πεταμα με την τωρινη κατασταση μιλαω παντα.
Sepultura
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Για το φίλο που ρώτησε, επίδομα παραμεθοριου δεν παίρνουμε οι ΟΒΑ. Διαβάζοντας τα παραπάνω θα σας πω αυτα.

Εννοείται δεν υπάρχει καμία σύγκριση δημοσίου με ιδιωτικό τομέα. Το καλό με εμάς τους ΟΒΑ είναι ότι υπάρχει καλή ασφάλιση και μισθός σίγουρος.

Σε όλα τα άλλα να είστε σίγουροι ότι στις περισσότερες μονάδες θα έχει πολύ περισσότερο τρέξιμο από ότι στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει αρκετή δουλειά, αρκετες υπηρεσίες και πόσα άλλα.

Για αυτό αν πάτε σε προηγούμενα ποστ που είναι από ΟΒΑ θα δείτε πως όλοι έγραφαν κάτι βασικό.

Αυτή τη δουλειά την κάνεις ΜΌΝΟ αν σ αρέσει.

Αν την κοιτάς μόνο για το χρήμα, είναι 1000% σίγουρο ότι τον πρώτο χρόνο θα παραιτηθείς.

Το πως θα σας φέρονται στη μονάδα είναι αποκλειστικά δικό σας θέμα. Αν είστε τυπικοί, καλοί στην ειδικότητα και υπεύθυνοι θα σας φέρονται άψογα. Αν πάτε γεμάτοι μαγκιά και στυλακι, θα σας κόψουν τον αέρα. Αν δεν είστε πρόθυμοι, θα σας φέρονται ως φαντάρους και μην περιμένετε να σας έχουν με καλό μάτι.

Σας τα λέω υπηρετώντας ήδη 3 χρόνια σε μονάδα του βορείου Έβρου και έχω δει αρκετές παραιτήσεις μέχρι στιγμής.

Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Mpell13 »

Sepultura έγραψε: Για το φίλο που ρώτησε, επίδομα παραμεθοριου δεν παίρνουμε οι ΟΒΑ. Διαβάζοντας τα παραπάνω θα σας πω αυτα.

Εννοείται δεν υπάρχει καμία σύγκριση δημοσίου με ιδιωτικό τομέα. Το καλό με εμάς τους ΟΒΑ είναι ότι υπάρχει καλή ασφάλιση και μισθός σίγουρος.

Σε όλα τα άλλα να είστε σίγουροι ότι στις περισσότερες μονάδες θα έχει πολύ περισσότερο τρέξιμο από ότι στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει αρκετή δουλειά, αρκετες υπηρεσίες και πόσα άλλα.

Για αυτό αν πάτε σε προηγούμενα ποστ που είναι από ΟΒΑ θα δείτε πως όλοι έγραφαν κάτι βασικό.

Αυτή τη δουλειά την κάνεις ΜΌΝΟ αν σ αρέσει.

Αν την κοιτάς μόνο για το χρήμα, είναι 1000% σίγουρο ότι τον πρώτο χρόνο θα παραιτηθείς.

Το πως θα σας φέρονται στη μονάδα είναι αποκλειστικά δικό σας θέμα. Αν είστε τυπικοί, καλοί στην ειδικότητα και υπεύθυνοι θα σας φέρονται άψογα. Αν πάτε γεμάτοι μαγκιά και στυλακι, θα σας κόψουν τον αέρα. Αν δεν είστε πρόθυμοι, θα σας φέρονται ως φαντάρους και μην περιμένετε να σας έχουν με καλό μάτι.

Σας τα λέω υπηρετώντας ήδη 3 χρόνια σε μονάδα του βορείου Έβρου και έχω δει αρκετές παραιτήσεις μέχρι στιγμής.

Φίλε μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι εξετάσεις περάσατε στην επιτροπή απαλλαγών;
Sepultura
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Θα σας ενημερώσουν εκεί. Δεν χρειάζεται να ρωτάτε γιατί σίγουρα κάτι μπορεί να άλλαξε
th_nos
Πολίτης
Πολίτης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από th_nos »

Καλησπερα, εχω στειλει τα χαρτια για ΟΒΑ και αυριο ειναι παω για υγειονομικες εξετασεις, αν δεν παω στο Υπαρχει καποια κυρωση; αλλαξα γνωμη και δεν θελω να μπω στον στρατο.

ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 23

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ARN »

th_nos έγραψε:Καλησπερα, εχω στειλει τα χαρτια για ΟΒΑ και αυριο ειναι παω για υγειονομικες εξετασεις, αν δεν παω στο Υπαρχει καποια κυρωση; αλλαξα γνωμη και δεν θελω να μπω στον στρατο.

Όχι φίλε.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες