2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Xi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τετ Δεκ 04, 2019 1:58 am
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Xi »

Μιας και στάλθηκε η ημερομηνία και βλέποντας τις άλλες ΕΣΣΟ, είπα να δω αν υπάρχει και κανένας άλλος εδώ μέσα
Άβαταρ μέλους
Mike_1992
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 24, 2019 1:29 pm
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Mike_1992 »

Ανακοινώθηκαν ημερομηνίες για αεροπορία;
Xi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τετ Δεκ 04, 2019 1:58 am
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Xi »

Στρατολογία που μπήκα χτες βράδυ μου εμφάνισε ότι 13-1 πρέπει να παρουσιαστώ Τρίπολη
NickTheG

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από NickTheG »

Καλησπέρα, μόλις ορκιστήκαμε οι της ΣΤ ΕΣΣΟ '19.
Επειδή θα υπάρχουν απορίες θέλω να σας βοηθήσω.

Σε εμάς η ΕΣΣΟ ήταν λίγο δύσκολη, ήμασταν γύρω στα 1000 άτομα, χρήματα δεν υπήρχαν και Η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο σαν αθάνατο ελληνικό δημόσιο έκανε μπαμ. Σας εσάς θα είναι σίγουρα καλύτερα.

Σαν εκπαιδευτές θα συναντήσετε καλούς και κακούς. Όσοι πετύχετε τον "Σταύρακα" ή αλλιώς Action Man, να ξέρετε, είναι ο πιο γαμάτος τυπάς εκεί μέσα, ίσως και ο πιο αυστηρός, αλλά είναι σωστός στρατιωτικός σε σχέση με ανώτερους του. Δείξτε του σεβασμό μάγκες, τον αξίζει περισσότερο από πολλούς εκεί μέσα.
Μπορεί να πετύχετε και τον "μουστάκια νέο από την Ικάρων", νεότερος σε ηλικία όλων και σχεδόν ανώτερος τους αλλά τεράστιο παλικάρι.
Το δίδυμο Μπόλεκ και Λόλεκ (θα τους καταλάβετε αμέσως) αν και μεγαλύτεροι σε ηλικία, είναι πολύ καλοί εκπαιδευτές και άνθρωποι.
Προς το γυναικείο προσωπικό δυστυχώς από τους σμηνίτες υπήρχε απαξίωση γιατί δε μπορούσαν να επιβληθούν πέρα από τη φωνή, πράγμα που μου έκανε κακή εντύπωση.
Εμείς πετύχαμε πολύ αυστηρό μοίραρχο που κάποιες φορές ήταν άδικος ακόμα και προς τους αξιωματικούς.
Μην ξεχνάτε να τους χαιρετάτε ΟΛΟΥΣ όποτε περνάνε από μπροστά σας, σε αυτό ήταν ΠΟΛΥ αυστηροί!

Μην ψαρώνετε με τους ΡΟΥΦ των παλιότερων ΕΣΣΟ βοηθούς αξιωματικών! Σε εμάς έκαναν συνέχεια εφόδους ακόμα και τα χαράματα και ψάχνανε με φακούς για κινητά με κάμερες ή αυτούς που κάπνιζαν τουαλέτες ή κάπου έξω από τους θαλάμους. Παιδιά υπάρχει καπνιστήριος χώρος για αυτό...
Μπορεί να σας σηκώσουν με το ζόρι να πετάξετε σκουπίδια κλπ. Γενικά να κάνετε σχεδόν ότι σας λένε και προς θεού μη τους βαράτε προσοχές, απλοί σμηνίτες σαν εσάς είναι.

Είχαμε 2 μοίρες των 500 ατόμων, και η κάθε μοίρα είχε από 8 διμοιρίες των...0 ατόμων. Το πρόγραμμα των 2 μοιρών ήταν διαφορετικό. Τόσο σε αυστηρότητα όσο και σε εκπαίδευση.
Σαν διμοιρία πέτυχα σε πολύ κομπλέ άτομα και τη βγάλαμε καλά σαν θάλαμος. Συνήθως προβλήματα δημιουργούν τα μικρότερα σε ηλικία άτομα.

Κινητά με κάμερα υπάρχουν τρόποι να τα φέρετε αλλά θα σας ψάξουν και με ράβδο και τα πράγματα σας όλα. Σε επισκεπτήριο και σε έξοδο πάλι θα σας ψάξουν όλα τα πράγματα. Δεν αξίζει για 25 μέρες να έχετε το άγχος αυτό. Εγώ πήρα κινητό με κουμπιά και αυτός που με έλεγχε ήταν πεπεισμένος ότι είχα 2ο κρυμμένο κινητό και καθυστερήσαμε πολύ μέχρι να μου βγάλει όλα τα πράγματα έξω και να με ψάξει.. Φυσικά δε βρήκε τίποτα και απλά καθίσαμε πόση ώρα να μας κοιτάνε όλοι και να απορούνε γιατί αργούμε τόσο, με εμένα με έχει πιάσει νευρικό γέλιο. Είναι καλή αποτοξίνωση και πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθείτε τόσο, εξ' άλλου 4G σήμα ξεχάστε το, σε πολύ λίγα σημεία έπιανες.

Φοριαμούς δεν είχαμε.Κλοπές δεν υπήρξαν καθόλου και γενικά δεν ακούστηκε κάτι. Καλό είναι όμως να τα κλειδώνετε τα πράγματα σας.

Υπνόσακο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ! Τα σκεπάσματα και τα σεντόνια ήταν γεμάτα σκουπιδάκια και ψόφια ζωύφια-κοριούς...
Δεν υπήρξε κάποιο θέμα με ζωντανούς κοριούς ευτυχώς.
Φτιάχνετε φάκελο μια φορά το κρεβάτι και πριν κοιμηθείτε απλώνετε ένα σεντόνι και από πάνω τον υπνόσακο.

Καλοριφέρ και ζεστό νερό δεν είχαμε πάντα. Συνήθως μόνο τις ελεύθερες ώρες και λίγο το βράδυ. Γενικά τις ώρες που υποτίθεται ότι πρέπει να είσαι στον θάλαμο.

Φαγητό κακό προς μέτριο.
Πρωινό 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί με 1 κουτάκι απαίσια μαρμελάδα ή μέλι. Εναλλάξ τσάι ή απαίσιο γάλα εβαπορέ με απαίσιο "Κακάο Ολλανδίας".
Προ άριστο Στεργίου κουλούρια, κρουασάν, ντόνατς κλπ. Μας έδιναν (μιαμ).
Μεσημεριανό και βραδινό 1 μικρό φρούτο,2 μπαγιάτικες φέτες ψωμί, λάχανο μόνο σαλάτα που μύριζε και από φαγητά φακές, φασολάδα (καλή), λαχανόρυζο (χμμ), ψαρόσουπα, κοτόσουπα, ομελέτα φούρνου (... ), μακαρόνια αποτυχημένα,1-2 φορές πετύχαμε και κοτόπουλο, φασολάκια και παστίτσιο.
Όπως βλέπετε το φαγητό ήταν πολύ φτωχό με μηδενική πρωτεΐνη και δεν εν (... συνεχίζεται ...)
NickTheG

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από NickTheG »

Όπως βλέπετε το φαγητό ήταν πολύ φτωχό με μηδενική πρωτεΐνη και δεν ενδείκνυται να σας κρατήσει για ορθοστασία και όλη μέρα στο πόδι...
Σε παλαιότερες ΕΣΣΟ σέρβιραν καλύτερη ποικιλία.
Τα ΚΨΜ θα τα αγαπήσετε, έχουν απ' όλα του Στεργίου (έρωτας), χυμούς, τσιγάρα, σοκολάτες,Bueno, κρουασάν, νερά,coca cola,nescafe σε πλαστικό,freddo depresso, κλπ.

Άρβυλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ +1 νούμερο, κάποιοι πετύχαμε πολύ κακής ποιότητας και μας δημιούργησε πρόβλημα στα πόδια. Πάτους πάρτε καλούς σιλικόνης και όχι από το μάρκετ με 1ευρω.
Ορθοστασία θα έχει άπειρη, κυρίως λόγο της ανοργανωσιάς που επικρατεί.

Από ρούχα σίγουρα να αλλάζετε κάλτσες κάθε μέρα και φανελάκια κάθε 2-4 μέρες. Ισοθερμικά και λαιμουδιέρα πάρτε και ας σας φωνάζουν μλκιες ότι είναι παραποίηση στολής και απαγορεύονται (έλεος).
Πάρτε αντισηπτικά μπουκαλάκια και μωρομάντηλα μικρά.
Σαμπουάν, ξυριστικά κλπ. Προσπαθήστε να είναι σε διάφανα αλλιώς θα έχετε γκρίνια και ίσως σας τα πάρουν.

Mp3 player και κάνα βιβλίο απαραιτήτως!
Ωτοασπίδες για το βράδυ γιατί ο μισός θάλαμος θα ροχαλίζει.
Χαρτί τουαλέτας πάρτε 2 ρολά γιατί μέσα δεν έχουν και το κψμ συνήθως ξεμένει.

Βολές με όπλα κάναμε με G3A3 και με M1 Carbine. Ωραία εμπειρία.(παιδιά στις βολές θα υπάρξουν θέματα από μλκες σμηνίτες, έχετε το νου σας τα μέτρα ασφαλείας που θα μάθετε και τι σας λένε οι αξιωματικοί).

Ξυπνητήρι βάλτε ένα τέταρτο νωρίτερα για να προλάβετε να ξυριστείτε, να ντυθείτε, να μαζέψετε υπνόσακο κλπ.

Τις πρώτες δυο μέρες όλα μοιάζουν παράλογα μέχρι να τελειώσετε με γιατρούς και ιματισμό αλλά μετά το πρόγραμμα στρώνει. Φανταστείτε σε εμάς κάνανε έως και 5 μέρες μερικοί να πάρουν ρούχα λόγω των πολλών νεοσύλλεκτων αλλά και τις ανοργανωσιάς!

Γενικά το πρόγραμμα είναι σφιχτό και ο ελεύθερος χρόνος περιορισμένος. Φροντίστε κάθε βράδυ να βάφετε αρβύλες και κάθε πρωί να ξυρίζεστε. Μπάνιο προσπαθήστε κάθε 1-2 μέρες προς θεού δηλαδή.

Τα βύσματα, οι αδικίες και τα τηλεφωνάκια γενικά παίζουν δυστυχώς.
Δε θέλω να αναφερθώ αναλυτικά σε συμβάν με τηλεφωνάκι από σμηνίτη σε βύσμα για άσχημα παράπονα, αλλά ήταν άδικο προς τον καημένο χαζούλη υπαξιωματικό.

Θα συναντήσετε κάθε καρυδιάς καρύδι, προσπαθήστε να κρατήσετε ένα γενικό low profile και όταν σας λένε θέλω 4 παλικάρια λεβέντες για μια δουλίτσα, γυρίστε πλευρό και κάντε την με ελαφρά. Να τα έχετε καλά με όλους τους φαντάρους, μην θυμώνετε και μην αρπάζεστε με το παραμικρό, κρατήστε και πισινές για εσάς.

Τα στελέχη είναι και αυτοί άνθρωποι κάτω από τη στολή. Εγώ τα πήγαινα καλά με όλους και με θυμόντουσαν και ο νεαρός μουστάκιας από την ικάρων με το φρεντο ντιπρεσο που με έλεγε ΒΡΕ ***** συνέχεια και γελούσε και η κοπελίτσα που κέρασα doritos και ο άλλος ο υπαξιωματικός με τα γυαλάκια που με έλεγε πρότυπο νεοσύλλεκτου (lol).
ΕΠΟΠ-> Στη πλειοψηφία μισάνθρωποι πέρα από Σταύρακα
Από σχολές->90% ΚΟΜΠΛΕ σπουδαγμένα άτομα στην ηλικία μας

Αυτό που θεώρησα απαράδεκτο ήταν η κατάσταση με τα ιατρεία. Κύμα αρρώστων, λίγο προσωπικό και δεν μας έδιναν φάρμακα. Αποτέλεσμα ήταν όλοι μα όλοι να αρρωστήσουμε, να έχουν γεμίσει τα κρεβάτια εκεί, να μην ξέρουν τι να μας κάνουν, να μας στέλνουν πίσω στους θαλάμους και να συνεχίζουν να μην μας δίνουν φάρμακα παρά μπεταντίν για πλύσεις στόματος και κάνα σιρόπι για βήχα.
Πλας να έχουμε τους ανωτέρους να μας φωνάζουν για τις λαιμουδιέρες και τα ισοθερμικά ενώ έκανε ψωφόκρυο και ήμασταν έξω για παρέλαση κλπ. Για τα άρβυλα μας δίναν μερικές μέρες ελεύθεροι αρβυλών αλλά δεν βοηθούσε.
Θυμάμαι μια γαμάτη αξιωματικό γιατρό που τα είχε παίξει τη μέρα που πήγα με τόσο κόσμο και μου μιλούσε και απαντούσα στα γερμανικά.

NickTheG

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από NickTheG »

Επειδή ήμασταν πολλά άτομα κάναμε λίγες υπηρεσίες. Εγώ έκανα τρεις,
στη λέσχη αξιωματικών λάντζα, κουβάλημα πραγμάτων και καθαριότητα
στα πλυντήρια με κουβέρτες, σεντόνια, ρούχα κλπ.
και στα μαγειρεία όπου είχαμε 42 ταψιά ομελέτα για βράδυ και πετάξαμε τα 20 ατόφια. δε θέλω να το αναλύσω περαιτέρω γιατί κόντεψα να μαλώσω με τους μάγειρες και τους υπεύθυνους για αυτό που κάνανε και που αντίκρισα.

Έκανα και 3 θαλαμοφυλίκια όπου πρέπει να είσαι σχετικά όρθιος στη πόρτα αλλά εντάξει μπορείς να κάτσεις και στο παγκάκι να ξεκουραστείς. Γενικά να ξέρεις από τον θαλαμάρχη πόσα άτομα είναι στο θάλαμο, πόσοι έχουν υπηρεσία κλπ.

Σκοπιά όλοι σχεδόν κάναμε 1, όπου το βράδυ κοιμάσαι στο νεκροτομείο (σας το αφήνω για έκπληξη αν και το φτιάξανε νομίζω μόλις φύγαμε εμείς). Κάνεις τα βασικά στο σημείο της σκοπιάς σου, αλτ εις, σύνθημα, επανέλαβε, κλπ.

Η Τρίπολη Δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον, σα κωμόπολη μοιάζει.
Το πρώτο Σάββατο έχει επισκεπτήριο και μετά τα άλλα 2 ΣΚ έχει έξοδο 9-3 με το πρώτο γκρουπ το Σάββατο και το άλλο τη Κυριακή και μετά το ανάποδο.
Ταξί να έχετε στο νου σας 4-5ευρώ για Τρίπολη ή το στρατόπεδο, όχι παραπάνω!
Θα σας αφήσουν σε πλατεία-πεζόδρομο της πόλης, περπατάτε λίγο προς τα μέσα και μετά αρχίζουν τα μαγαζιά και οι καφετέριες. Έχει έναν πολύ ωραίο φούρνο δε μπορώ να θυμηθώ το όνομα όμως, θα δείτε σίγουρα ουρά. Πιο μέσα θα πάτε σε άλλη πλατεία όπου είναι μαζεμένες οι καφετέριες. Γύρω γύρω θα υπάρχουν και οι τράπεζες να βγάλετε λεφτά.
Φαγητό πολύ μέτριο. Ρωτήστε τους εκπαιδευτές σας, θα σας προτείνουν που να πάτε.
Στο δρόμο και στις διαβάσεις πεζών προτεραιότητα έχει ο ντόπιος.

Σε εμάς όσους πιάσανε με κινητά με κάμερα, φάγανε 10Φ.
Αξύριστοι και αγυάλιστοι επίπληξη.
Όσους κάπνιζαν έξω από θαλάμους κλπ. 3-5Φ.
Δεν ξέρω αν όντως μετράνε οι φυλακές (επειδή δεν είχαμε ορκιστεί ακόμα).

Υπομονή, ο καιρός θα περάσει πολύ γρήγορα, θα κάνετε γνωριμίες και θα αποκτήσετε εμπειρίες που θα σας μείνουν για πάντα. Με κλάματα μπαίνεις, με κλάματα φεύγεις!
Προσωπικά την έβγαλα μια χαρά, μεγάλος σε ηλικία είμαι οπότε ούτε φοβόμουν τους εκπαιδευτές, ούτε έδειχνα ασέβεια, έκανα ότι μου έλεγαν στο βαθμό που μπορούσα.
Σε παράλογα πράγματα που έβλεπα ή άκουγα απλά δεν έδινα σημασία. Γράψτε κανονικά ότι δείτε από άλλους σμηνίτες ή ακόμα και αξιωματικούς. Πολλοί δεν άντεχαν την αλλαγή από την πολιτική τους ζωή και τους έβγαινε σε τρελά πράγματα και ακραίες συμπεριφορές. θα τα δείτε όλα εκεί μέσα, πιστέψτε με.

Χαλαρά όλα, κάνουμε αυτά που μας λένε, σεβόμαστε τα στελέχη, τους συναδέλφους μας και τη σημαία, βιβλιαράκι, bueno Και μουσικούλα. Για μένα ήταν μια καλή εμπειρία!

Xi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τετ Δεκ 04, 2019 1:58 am
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Xi »

NicktheG ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, ήσουν αναλυτικοτατος κι προσωπικά με βοήθησες πολύ να μπω στο κλίμα. Ευελπιστώ να εμφανιστούν κιαλλοι ώστε να κατέβουμε παρέα όσοι είναι από βόρεια Ελλάδα
Mac346

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Mac346 »

NickTheG Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Ισχύει ότι κατά την είσοδο μαζεύουν τα μωρομάντηλα και τα φάρμακα; Είμαι και εγώ για 13 Γενάρη στην 124ΠΒΕ.
Άβαταρ μέλους
grigoris5
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Δεκ 31, 2019 1:33 pm
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από grigoris5 »

Mac346 έγραψε:NickTheG Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Ισχύει ότι κατά την είσοδο μαζεύουν τα μωρομάντηλα και τα φάρμακα; Είμαι και εγώ για 13 Γενάρη στην 124ΠΒΕ.
Ναι, τα μωρομάντηλα απαγορεύονται, με τα φάρμακα δείχνεις συνταγή γιατρού

Hmm

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Hmm »

Καλησπέρα σε ολους! Και εγώ για 13 Ιανουαρίου και είμαι από βόρεια Ελλάδα(Αριδαία )και θα ταν όντως πιο ευχάριστο αν μαζευόμασταν και κατεβαίναμε μαζί! και ήθελα να ρωτήσω για πόσο καιρό θα χαιρόμαστε την Τρίπολη; Καλή χρονιά να χουμε αν και στον στρατό Εικόνα

Xi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τετ Δεκ 04, 2019 1:58 am
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Xi »

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά Δεν πρόλαβα να δω ότι μπήκαν άτομα και έκλεισα από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης 12.01 στις 11 το βράδυ και πήρα και ΚΤΕΛ αρκαδιας στον Κηφισό μόλις και έκλεισα στις 6 από κει για Τρίπολη. Όποιος θέλει να κατέβουμε παρέα με κτελακι ας στείλει ένα μήνυμα στο μέιλ alexandroschatzis01@gmail.com

Xi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τετ Δεκ 04, 2019 1:58 am
Επικοινωνία:

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Xi »

Αδερφέ 13 μπαίνουμε 24 μέρες εκπαίδευση επομένως 7 Φλεβάρη ορκιζόμαστε
Giannis

2020 Α ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)

Δημοσίευση από Giannis »

Παιδες, επειδη ειμαι εξ αναβολης παρουσιαζομαι στο ΓΝΑ στις 13 του μηνα. Ξερει κανεις τι αλλαζει πρακτικα με αυτο; Σκαω στο ΓΝΑ με ολα τα πραγματα και με μεταφερουν αυτοι αυθημερον στην Τριπολη; Κατι αλλο που πρεπει να ξερω?
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης