Προσλήψεις στην ΕΥΠ (2019-2020)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Stanley 123
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Stanley 123 »

Δεν είναι μέσω ΑΣΕΠ για να σε αποκλείει από επόμενο διορισμό αν αρνηθείς. Επίσης, ερώτηση για ΠΕ3. Είμαι μέσα στην 20αδα στους προσωρινους, ξέρεις κάποιους που υπάρχουν παραρτήματα, σε ποιες πόλεις συγκεκριμένα; Γιατί σίγουρα και οι 60 δεν θα πάνε Αθήνα. Και δεν θέλω Αθήνα. Θέλω Θεσσαλονίκη. Θα μπορούμε να επιλέξουμε άραγε ανάλογα με τη σειρά που έχουμε; αυτό δεν είναι και το πιο δίκαιο;
lakisk
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 35

Δημοσίευση από lakisk »

Σου γράφω με επιφύλαξη ότι πρέπει να έχει παραρτήματα σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Φλώρινα, Χίο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και ίσως στο εξωτερικό.
Διάβασα το περασμένο σαββατοκύριακο για την αλλαγή δόγματος της ΕΥΠ με έμφαση στη συλλογή πληροφοριών από το εξωτερικό, οπότε αυτό ίσως σημαίνει ότι μπορεί να στείλει άμεσα ή στο μέλλον και στελέχη στο εξωτερικό. Αυτό είναι προσωπική υπόθεση βέβαια και στα λέω για να γίνεται κουβέντα...

Πάντως έτσι όπως το έθεσαν στη συνέντευξη αλλά και όπως αναφέρεται στην προκήρυξη δεν έχεις δικαίωμα να επιλέξεις που θα πας και είσαι στη διάθεση της υπηρεσίας. Το τι είναι δίκαιο μην το ψάχνεις...

Ελπίζω μόνο όπως και να έχει να μας ενημερώσουν τουλάχιστον για μισθό και πόλη πριν διοριστούμε. Και κυρίως... Σύντομα.

Άβαταρ μέλους
dim5
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dim5 »

Παιδια Καλησπερα! Μν προτρεχετε! Μν συζητατε για μισθους και πολεις! Και ειναι κριμα να δωσει καποιος εξετασεις και υστερα στν τελικη φαση να μν παρουσιαστει καθολου! Ειναι κριμα γιατι παει η διαδικασια ολη πισω! Αρχικα επρεπε ο καθενας ν επιλεξει αν παρουσιαστει απο τν πρωτη στιγμη! Βεβαια ειναι διακαιωμα του καθενος απλα η συγκεκριμενη δουλεια απαιτει πολλα πραγματα τα οποια δν μπορουμε να τα ξερουμε και δν ειναι το ποσα θα παιρνεις και π θα σε στειλουν να στε σιγουροι. Πιστευω πολυ κανανε χαρτια απλα για μια σιγουρη δουλεια αλλα παιδια δν ειναι ετσι τα πραγματα στο συγκεκριμενο ποστο! Υπομονη λοιπον να προχωρησει η διαδικασια για να εχουμε αποτελεσματα!
stpsilan
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 104

Δημοσίευση από stpsilan »

Stanley 123 έγραψε:Δεν είναι μέσω ΑΣΕΠ για να σε αποκλείει από επόμενο διορισμό αν αρνηθείς. Επίσης, ερώτηση για ΠΕ3. Είμαι μέσα στην 20αδα στους προσωρινους, ξέρεις κάποιους που υπάρχουν παραρτήματα, σε ποιες πόλεις συγκεκριμένα; Γιατί σίγουρα και οι 60 δεν θα πάνε Αθήνα. Και δεν θέλω Αθήνα. Θέλω Θεσσαλονίκη. Θα μπορούμε να επιλέξουμε άραγε ανάλογα με τη σειρά που έχουμε; αυτό δεν είναι και το πιο δίκαιο;
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαλέξεις που θα πας βασει της κατάταξης, είναι σαφές αυτό

Το ζήτημα είναι να ξέρεις που θα πας τουλάχιστον πριν πρέπει να αποδεχθεί τον διορισμό, αυτό το θεωρώ λογικό να γίνει αλλά δεν είμαι και βέβαιος

Βέβαια επίσης φαντάζομαι ότι μπορείς να αποδεχτείς αρχικά τη θέση και να μην πας να παρουσιαστεις και να ακυρωθεί, έτσι δεν ενημερώνεις και τον εργοδότη σου καν και δεν έγινε και τίποτα

Όμως πραγματικά θα είναι εξωφρενικό να αποδεχτείς διορισμό χωρίς να ξέρεις τοποθέτηση

Δηλαδή σκέψου πχ να σε στείλουν σε νησί

stpsilan
Επιλοχίας
Επιλοχίας

mariak έγραψε:
Ιδανικά θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με τους επιτυχόντες και πριν τα ψυχοτεχνικά και να τους πούμε περιοχή τοποθέτησης ώστε να μην πάνε καν στα ψυχοτεχνικά αν δεν έχουν σκοπό να αποδεχτούν τη θέση και να καλέσουν τους επόμενους

Αυτό που λέτε αποκλείεται να γίνει. Εδώ δεν επικοινωνούνε για τα βασικά! Θα έπρεπε να επικοινωνήσουν γιατί πρώτα και κύρια μετά αν δε πας δεν αποδέχεσαι διορισμό και για κάποια χρόνια δεν μπορείς να διοριστείς στο δημόσιο.

Προφανώς συμφωνώ μαζί σου, είπα το ιδανικό

Ότι δε θα γίνει το χω σιγουρο

Stanley 123
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Για καθίστε λίγο. απο που είναι σαφές ότι δεν θα με ρωτήσουν; δηλαδή εγώ που είμαι στην 9η θέση και Εύα εγώ πάει καλύτερα στις εξετάσεις και έχω καλύτερα προσόντα γιατί να μην μπορώ να επιλέξω;

lakisk
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από lakisk »

Στη συνέντευξη δεν σε ρώτησαν αν είσαι διαθέσιμος για μετακινήσεις και μεταθέσεις; Αν απάντησες όχι και είσαι στους επιτυχόντες τότε έχεις κάποιο δίκιο. Αν απάντησες ναι τότε έχεις αφεθεί στο έλεος...
Από την άλλη η προκήρυξη το αναφέρει ρητά: "Όσοι υποψήφιοι επιλεγούν για διορισμό, θα είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν όπου τους τοποθετήσει η υπηρεσία, ανάλογα με τις ανάγκες της. "

Από κει και πέρα η κατάταξη δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο (δεν βλέπω να αναφέρεται και πουθενά στην προκήρυξη κάτι τέτοιο). Είναι σαν να λες ότι ο πρώτος επιτυχών στην Ευελπίδων έχει δικαίωμα να πάει όπου θέλει...

Όσον αφορά τα προσόντα... Πώς μπορεί να έχει οποιοσδήποτε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα προσόντα σου μόνο από τους τίτλους σπουδών σου; Αν δεν δει την προϋπηρεσία σου και δεν σου πάρει και μια προσωπική συνέντευξη δεν θα ξέρει και που ακριβώς να σε τοποθετήσει... Αυτό λογικά θα γίνει τις πρώτες μέρες αφού διοριστείς...

Αυτά ωστόσο θα έπρεπε να γίνουν πριν το διορισμό, όπως γίνεται συνήθως στις διαδικασίες συνεντεύξεων, για να ξέρει η κάθε εταιρεία ποιόν προσλαμβάνει και να ξέρει και ο υποψήφιος με τι έχει να κάνει (μισθούς, καθήκοντα, μεταθέσεις/μετακινήσεις). Δηλαδή αν είσαι ΠΕ3 προγραμματιστής και σε βάλουν να στήνεις δίκτυα θα είναι ικανοποιητικό για την υπηρεσία και για σένα;

Stanley 123
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ναι με ρώτησαν για μετακινησεις. Άλλο αυτό, άλλο η τοποθέτηση. Επίσης σαφώς παίζει ρόλο η κατάταξη γιατί δείχνει κατά μεγάλο βαθμό τις ικανότητες κάποιου. Εγώ με διδακτορικό και μεταπτυχιακά και με καλούς βαθμούς στα γραπτά προφανώς θα πρέπει να έχω κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον 60ο που ίσως έχει μεταπτυχιακό και ίσως δεν έγραψε τόσο καλά στις εξετάσεις. Σαφώς και πρέπει να ξέρουμε από πριν που θα τοποθετηθούμε αν όλα πάνε καλά στα ψυχοτεχνικα και το μισθό. Αν πάντως δεν υπαρξει αξιοκρατία στις τοποθετήσεις τόσο δυστυχώς λυπάμαι αλλά δεν.

Επισης, όσον αφορά που είναι καλός κάποιος και πρέπει να τοποθετηθεί ανάλογα, νομίζω δεν έχει βάση γιατί σαν επιστήμονες πληροφορικης έχουμε κατάρτιση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και σίγουρα μπορούμε να προσαρμόσουμε σε διαφορετικά αντικείμενα και συνθήκες. Αλλωστε είναι θέσεις για άτομα με αυξημένα προσόντα και ικανότητες. Μιλαω πάντα για τον κλάδο ΠΕ3

Johnas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Johnas »

Stanley 123 έγραψε:Επισης, όσον αφορά που είναι καλός κάποιος και πρέπει να τοποθετηθεί ανάλογα, νομίζω δεν έχει βάση γιατί σαν επιστήμονες πληροφορικης έχουμε κατάρτιση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και σίγουρα μπορούμε να προσαρμόσουμε σε διαφορετικά αντικείμενα και συνθήκες. Αλλωστε είναι θέσεις για άτομα με αυξημένα προσόντα και ικανότητες. Μιλαω πάντα για τον κλάδο ΠΕ3

Αυτό είναι σίγουρα μια πολύ καλή παρατήρηση και ισχύει στις περισσότερες ειδικότητες. Ψάχνουν καταρτισμένους επιστήμονες που έχουν ένα ευρύ πεδίο ικανοτήτων.

Ναι με ρώτησαν για μετακινησεις. Άλλο αυτό, άλλο η τοποθέτηση. Επίσης σαφώς παίζει ρόλο η κατάταξη γιατί δείχνει κατά μεγάλο βαθμό τις ικανότητες κάποιου. Εγώ με διδακτορικό και μεταπτυχιακά και με καλούς βαθμούς στα γραπτά προφανώς θα πρέπει να έχω κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον 60ο που ίσως έχει μεταπτυχιακό και ίσως δεν έγραψε τόσο καλά στις εξετάσεις.Σαφώς και πρέπει να ξέρουμε από πριν που θα τοποθετηθούμε αν όλα πάνε καλά στα ψυχοτεχνικα και το μισθό. Αν πάντως δεν υπαρξει αξιοκρατία στις τοποθετήσεις τόσο δυστυχώς λυπάμαι αλλά δεν.

Ρεαλιστικά, η κατάταξη άπαξ και μπεις δεν παίζει κάποιο ρόλο, όπως γίνεται με όλους τους διαγωνισμούς, ούτε και θα έχεις κάποιο πλεονέκτημα επιλογής τοποθέτησης. Θα πρέπει εξ' αρχής να συμφωνήσεις να τοποθετηθείς όπου σε χρειάζεται η υπηρεσία.

Αξιοκρατία γενικά δεν πιστεύω να μην υπάρξει, μιας και δεν μπορούνε να παίξουνε με αυτά τα πράγματα. Χρειάζονται ικανά άτομα, ειδικά στις μέρες μας.

lakisk
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από lakisk »

Οι ικανότητες κρίνονται από το ρόλο που χρειάζεται να καλύψεις. Μπορεί να έχεις διδακτορικό στην Βιοπληροφορική και μεταπτυχιακό στη Μηχανική Μάθηση με honors αλλά ο 60ος π. Χ. Που έχει μόνο πτυχίο να έχει 7 χρόνια προϋπηρεσία sysadmin στο skroutz. Μάντεψε ποιον θα προτιμήσει για τη θέση του linux administrator ένας τμηματάρχης που σέβεται τον εαυτό του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ικανός ή ότι δεν μπορείς να τα μάθεις, απλά ο άλλος είναι πιο σχετικός και πιο έτοιμος πως να το κάνουμε.

Αυτό ισχύει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και έχω φάει ανάλογες πίκρες προσωπικά.

Με τις εξετάσεις και τα πτυχία δείξαμε τις αντικειμενικές και τυπικές ικανότητες μας, αλλά τις ειδικές ικανότητες καθενός όμως δεν μπορεί να τις ξέρει ένας προϊστάμενος αν δεν πάρει συνέντευξη. Γι' αυτό λέω ότι τα πόστα και τις μετακινήσεις λογικά θα τις κρίνουν από μέσα.

Τώρα μπορεί να μην ισχύει τίποτα για τα παραπάνω και να είναι το κλασικό ελληνικό δημόσιο. Εικασίες κάνω περιμένοντας τα αποτελέσματα!

Πάντως αν να έχεις διδακτορικό, μεταπτυχιακό, καλούς βαθμούς και βγήκες 9ος πρέπει να έχει πολλούς με ανάλογες περγαμηνές εκεί στην κορυφή! Καλό αυτό για την υπηρεσία!

stpsilan
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Stanley 123 έγραψε:Ναι με ρώτησαν για μετακινησεις. Άλλο αυτό, άλλο η τοποθέτηση. Επίσης σαφώς παίζει ρόλο η κατάταξη γιατί δείχνει κατά μεγάλο βαθμό τις ικανότητες κάποιου. Εγώ με διδακτορικό και μεταπτυχιακά και με καλούς βαθμούς στα γραπτά προφανώς θα πρέπει να έχω κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον 60ο που ίσως έχει μεταπτυχιακό και ίσως δεν έγραψε τόσο καλά στις εξετάσεις. Σαφώς και πρέπει να ξέρουμε από πριν που θα τοποθετηθούμε αν όλα πάνε καλά στα ψυχοτεχνικα και το μισθό. Αν πάντως δεν υπαρξει αξιοκρατία στις τοποθετήσεις τόσο δυστυχώς λυπάμαι αλλά δεν.

Επισης, όσον αφορά που είναι καλός κάποιος και πρέπει να τοποθετηθεί ανάλογα, νομίζω δεν έχει βάση γιατί σαν επιστήμονες πληροφορικης έχουμε κατάρτιση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και σίγουρα μπορούμε να προσαρμόσουμε σε διαφορετικά αντικείμενα και συνθήκες. Αλλωστε είναι θέσεις για άτομα με αυξημένα προσόντα και ικανότητες. Μιλαω πάντα για τον κλάδο ΠΕ3

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να παίζει ρόλο η κατάταξη και να επιλέξεις που θα πας, είναι σαφές αυτό από την ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

Με διδακτορικό στην πληροφορική δεν περίμενα ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα θέλουν να μπουν σε μια τέτοια θέση δημοσίου, θεωρώ ότι μπορούσαν να βρουν πιο ενδιαφέρουσα δουλειά και με καλύτερες απολαβές

Είναι σημαντικό πάντως ότι θα μπούνε καλά καταρτισμένοι υπάλληλοι όπως φαινεται

stpsilan
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Επίσης στη λογική της τοποθέτησης θα μπορούσαν να μετράνε και κοινωνικά κριτήρια που όμως προφανώς ούτε αυτά μετρανε
Stanley 123
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Που ξέρετε ότι δεν μετράνε;
Johnas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Johnas »

Αυτή η υπηρεσία πιθανότατα δεν είναι σαν την κλασσική δουλειά Δημοσίου σε μια Εφορία. Ούτε είναι σαν την κλασσική δουλειά ενός μεταφραστή, προγραμματιστή ή το οτιδήποτε σε μια εταιρεία.

Για να μπεις, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει να δουλεύεις για μια υπηρεσία Σωμάτων Ασφαλείας, ακόμη κάτω από πιο αυστηρό καθεστώς διαταγών, ότι δεν έχεις πρόβλημα να τοποθετηθείς όπου σε διατάξει η υπηρεσία, γιατί πιθανότατα θα το μάθεις μετά το διορισμό, και να είσαι έτοιμος να κάνεις αυτά που θέλει η Υπηρεσία για το καλό της χώρας.

Υπάρχει ένας λόγος που το thread αυτό βρίσκεται στα Σώματα Ασφαλείας και στο συγκεκριμένο forum.

Με ότι αυτό συνεπάγεται: Σίγουρα υπάρχει αυξημένη αυστηρότητα όσον αφορά την εχεμύθεια, την αυστηρή διακοπή social media, τις συχνές μετακινήσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο που είδαμε.

Αν μπείτε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε αυστηρά αυτό που σας διατάξει η υπηρεσία, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Προφανώς και δε μιλάω γιατί γνωρίζω κάτι, γιατί κανείς δεν γνωρίζει εκτός από αυτούς που δουλεύουν μέσα και αυτός είναι και ο σκοπός.

Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

lakisk
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από lakisk »

Το γεγονός ότι δεν ακούγονται και πολλά για αυτήν την υπηρεσία δυστυχώς επιτρέπει στον καθένα μας (και εμένα συμπεριλαμβανομένου) να κάνει υποθέσεις που μπορεί να μην ισχύουν.

Εγώ να σας παραθέσω μερικά (αρκετά) αποσπάσματα από το βιβλίο "Μυστική Δράση" (2014) του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παύλου Αποστολίδη (1999-2004) με σκοπό να σας δώσουν τροφή για σκέψη:

- "Το πολιτικό προσωπικό της ΕΥΠ ήταν πολιτικοποιημένο, ενώ ένα μικρό ποσοστό ήταν επιχειρησιακό ή είχε πείρα διοίκησης. "

- "Οι αξιωματικοί, ιδίως οι ανώτεροι, ανακαλούνταν συχνά ή αποστρατεύονταν μετά από σύντομα διαστήματα που δεν υπερέβαιναν τα δυο έτη"

- "Η σχέση της Αστυνομίας με την ΕΥΠ διέπονταν από έντονη καχυποψία και δυσπιστία που οφείλονταν σε προστριβές του παρελθόντος αλλά και περιφρόνηση της Αστυνομίας για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ"

- "Η πρόσληψη του προσωπικού γινόταν χωρίς τυπικές ανοικτές διαδικασίες με αποτέλεσμα να ευνοούνται τα παιδιά των υπηρετούντων στην ΕΥΠ και άλλοι γνωστοί και κατά συνέπεια να μην προσλαμβάνονται οι πλέον κατάλληλοι"

- "Πραγματοποιήθηκαν δύο ανοικτοί διαγωνισμοί το 2000 και το 2001 και προσλήφθηκαν προσοντούχοι υποψήφιοι, χωρίς να αποφευχθεί τελείως η ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων, όπως διαπίστωσα αργότερα. Ο επηρεασμός των αποτελεσμάτων γινόταν μέσω της επιτροπής των εισαγωγικών εξετάσεων, που διοριζόταν από τον προϋστάμενο υπουργό. "

- "Αρκετοί μάλιστα χρησιμοποίησαν την πρόσληψη στην ΕΥΠ για να μεταπηδήσουν στη συνέχεια σε άλλες Υπηρεσίες με καλύτερες αμοιβές, όπως η Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών"

- "Το μειονέκτημα της πρόσληψης μη προσοντούχων ή αδιάφορων μόνιμων υπαλλήλων ήταν ότι η ΕΥΠ τους υφίστατο μέρι τη συνταξιοδότησή τους. Ούτε συζήτηση για δυνατότητα απολύσεων. "

- "Μετά την αναχώρησή μου επαναλήφθηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (2014) η με την κάθε αλλαγή κυβέρνησης ριζική αλλαγή του αστυνομικού προσωπικού αλλά και των προσώπων στις διευθυντικές θέσεις, είτε εκ των έσω είτε από Αξιωματικούς της Αστυνομίας"

- "Διαπίστωσή μου είναι ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας λίγο ενδιαφέρεται για πληροφορίες που προκύπτουν από την καλώς εννοούμενη δραστηριότητα της ΕΥΠ που αφορά την εθνική ασφάλεια"

- "Λόγω της παλιάς κακής φήμης της ΕΥΠ, πολλοί αμφιβάλουν για την αξιοπιστία των πληροφοριών, ακόμη και όταν είναι σημαντικές. Τα πιο πάνω έχουν επίπτωση και στο μέσο επίπεδο των ενδιαφερόμενων να υπηρετήσουν στην ΕΥΠ. Οπότε φαύλος κύκλος. Μη προσοντούχο προσωπικό, προσλαμβανόμενο με μονιμότητα, διαιωνίζει τη μετριότητα. "

- "Η συζήτηση για το πόσο αποτελεσματική ΕΥΠ θέλουμε δεν έχει γίνει στην Ελλάδα. Η αποτελεσματικότητα σχετίζεται με το εύρος των αρμοδιοτήτων, νομίμων και μη. "

- "Στην Ελλάδα η ΕΥΠ αποτελεί μέρος μιας αναποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, με όλες τις παθογένειες της"

- "Στην περίπτωση της ΕΥΠ, η μισθοδοσία κάλυπτε τουλάχιστον κατα τη διάρκεια της θητείας μου εκεί το 80-90% του προϋπολογισμού της"

Αυτά σύμφωνα με τον διοικητή, ίσχυαν πριν 20 χρόνια. Άραγε πόσα έχουν αλλάξει από τότε;

Πάντως εφόσον έχει και συνδικαλιστικό όργανο, εγώ δεν περιμένω να είναι "αυστηρά" όπως στο Στρατό ή την Αστυνομία π. Χ. Θα είναι κάτι μεταξύ Στρατού και Εφορίας...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες